Předměty

Válečné koule Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 37

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: viz níže

Délka: viz

Popis:

Několik slov na začátek

Válečné koule jsou zbraně, které vynalezli trpaslíci ale používají je i některé kmeny barbarů. Jedná se prostě o těžké kovové koule na dlouhém řetězu. Dá se s nimi útočit na velkou vzdálenost a jsou jako stvořené pro silné bojovníky.

Popis

Válečných koulí existují dva druhy:

1.obyčejná válečná koule

Je to kovová koule velikosti graepfruitu na dva sáhy dlouhém řetěze. Protože je tak dlouhá dá se s ní v rozšířeném soubojovém systému útočit i na protivníka, který je od válečníka vzdálený jeden, dva až 3 sáhy.
síla 6
útočnost +1
obrana -2
délka 1-3
váha 70
doporučená cena:5zl-10zl

2.drtivá válečná koule

Je blíže popsaná v úvodním příběhu (koule na konci je velká asi jako míč na basketball). Na rozdíl od obyčejné nejen že je těžší, dražší a silnější ale také ztrácí iniciativu v rozšířeném soubojovém systému. A když chce válečník provést útok na protivníka vzdáleného dva až tři sáhy, potřebuje kolo, aby mohl kouli roztočit nad hlavou (na okamžitý útok je moc těžká) a pak může udeřit. A postavy, které mají postih na sílu, ji nemohou použít. Jinak je vše stejné jako u obyčejné koule.
síla 5
útočnost +3
obrana -3
délka 1-3
váha 95
doporučená cena:50zl-95zl

Pár slov na závěr:

Tenhle typ zbraně jsem viděl v mnoha historických filmech a fantasy románech a zdálo se mi, že v Dračím doupěti by neměl chybět.

Příběh

Můj milý deníčku,
To bys nevěřil. Dneska se nemůže poctivá vesnická čarodějka podívat ani za humny aniž by jí při tom nehrozilo nebezpečí. Všude je to samej bandita, skřet, troll a bůhví co ještě. Dřív jsem si z toho nic nedělala ale po tom včerejšku budu opatrnější.
A co se mi to vůbec přihodilo? Šla jsem zase ráno na tu ranní procházku jak mi jí doporučil ten druid. To víš, po tom neustálím vysedávánim v laboratoři musim občas na čerstvej vzduch. Nechala jsem si ještě před tim udělat trvalou s pomocí těch novejch alchymistickejch přípravků. Jak jsem se tak procházela po svojí obvyklý cestičce tak se to stalo. Banditi! Asi pět ošklivejch, smradlavejch ale drsnejch a ozbrojenejch banditů. Ten nejvyšší a taky nejošklivější se na mě tak divně podíval a řikal: „Tak co kočičko, nechceš si trochu užít? Neboj, nebude to bolet.“
No, to snad není možný, řikala jsem si. Ty dobytkové si dneska dovolej zneuctít i čarodějku. Samozdřejmě, jsem je mohla usmažit modrými blesky nebo popálit ohnivou koulí ale ten proud magie by mi rozcuchal tu trvalou. No, přece si ji po tak složitym nanášení nezničim během několika minut.
Nedokážeš si představit jak jsem se tenkrát vyděsila. Pro kouzelníky a čarodějky je něco jako sex apsolutní tabu. A já jsem o to teď měla přijít s pěti hnusnejma banditama. Byla to zoufalá situace. Myslela jsem, že budu muset udělat něco pro kouzelnici ještě nepřirozenějšího. Bránit se rukama!!! Pak se odněkud ozval mocný hlas:“ Nechte ji bejt vy dobytkové “. Všichni jsme se podívali tím směrem. Stál tam vysoký opálený barbar s hřívou černých vlasů a svaly velkými jako lomové kameny. V ruce držel dřevěnou násadu na jejímž konci byl silný řetěz a na jeho konci velká kovová koule pobitá hřeby. „Na co to sebou tahá?“ , pomyslela jsem si. Ten nejvyšší bandita se na měj usmál a řekl: „A kdo nás jako zastaví? Ty? S tou kotvou co s sebou taháš? Vždyť jsi jenom jeden ty chuji!.
Ten barbar se očividně naštval. Zvedl tu kouli nad hlavu a začal s ní točit ve vzduchu . Oni i já jsme se divili a čekali co asi bude dělat. Většina banditů začala sahat po zbraních ale ten nejvyšší zvedl ruku na znamení aby čekali co se stane. A to neměl dělat. Barbar to koulí švihnul směrem k němu a BÁC rozbil mu s ní hlavu. Ti ostatní na to jen nevěřícně zírali a BÁC barbar rozbil hlavu dalšímu nich. Teď už všichni vytasili zbraně ale pak zase BÁC a další bandita se složil k zemi. Ti ostatní se rozběhli proti němu ale dřív než se k němu dostali BÁC další ležel na zemi s rozbitou hlavou. Ten poslední odhodil zbraň a pelášil pryč jako zajíc.
Pak barbar přestal koulí točit a přišel ke mně. „Jsi v pořádku?“, zeptal se mě. „No, dobře nic mi nestačili udělat.“, odpověděla jsem a při tom pořád zírala na tu zbraň. „To je moc zajímavá zbraň, jak se jmenuje?“, zeptala jsem se rozpačitě. „To je válečná koule. Je hodně účinná“ odpověděl. „Jo, to už jsem viděla.“, odpověděla jsem a pak mě napadlo „Vlastně si mě zachránil , měla bych se ti nějak odvděčit“.
„No, zauvažoval, mohli by jsme jít třeba za támhlety keře a dělat… no, ty asi víš co.“
A tak jsem o to nakonec stejně přišla. No, nemohla jsem ho přece odmítnout vždyť mě zachránil. A navíc, ta jeho sexy postava. Pořád ale musím myslet na tu kouli. Asi zajdu za místním zbrojířem aby je taky začal vyrábět. Hrdinům, kteří naší osadou často prochází se to bude hodit.

Z deníku kouzelnice Blondýny Laděny z Nové Osady pod Trollwaldem
léto 6250 slunečního cyklu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 37

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Bruce Wayn: Tohle není zbytečnost, z těchto chyb co se tady vypisují se poučí nejenom autor (ačkoli si to asi nečte), ale pak taky kdokoliv jiný, kdo by chtěl přispět nějakým předmětem nebo jakýmkoli příspěvkem. Poučí se z tady vyřčených chyb... Takhle se pilují lepší příspěvky.


 Uživatel úrovně 0

Vše bylo vyřčeno, už nemám co říct navíc.


 Uživatel úrovně 0

Autor si kritiku čte, ale nemá k ní co říct (nejspíš) (ale fakt by se měl vyjádřit). A navíc roztočit kouli na 3sh dlouhém provaze neni moc těžký, je to podle mě stejný jako roztočit dvoumetrovýho člověka, i když ten se hůř drží. A jestli si někdo myslí, že by to nešlo uzvednout, tak to není argument, jelikož válečníci jsou trénovaní. A to mrskání vzorečky sem a tam mi připadá, jako když se vytahujete, Je mi jasný, že chcete ukázat, že to znáte, ale už to tu padlo tolikrát. Je zbytečné se opakovat. Sice to nebylo moc k příspěvku, spíš to bylo zamyšlení nad tím, že by se měla číst kritika.


 Uživatel úrovně 0

Hmm..Viděl jsem to v dílně, tam se mi to moc nelíbilo.Myslel jsem, že se to zpraví, a nějak se to nezpravilo.
Souhlsím s ostatními.Nezdá se mi, koule o velikosti bastetbalovho míče se těžko roztočí...
No, nic moc.Dám 2*.Víc ne.


 Uživatel úrovně 1

Souhlasím s Allanonem, zbraň této délky a váhy? Skoušels už někdy zvednout železný meč, i to je těžké natož roztočit železnou kouli o velikosti baskedbalového míče :D


 Uživatel úrovně 0

Přijde mi to taková klasika mezi jak bych to nazval - nejspíš nedodělanými příspěvky. Je mi fakt líto, ale myslím, že je nejlepší to dát prvně do MS, kde se vždycky najde nějaká dobrá duše, která poradí..

Tak mrkej: Když hodíš kouli na řetězu, tak má tak obrovský tah, že můžeš být rád, že ti to nepodtrhne nohy a neletíš za koulí jako malý přídavek pro nepřátele.. Prostě jen naznačuji, že tři sáhy jsou moc.

Tak dál: Váha je příliš malá, oproti skutečnosti.
Nemá to žídnou rukojeť, takže tím spíš je to nepoužitelné. Moc se mi to nelíbí.
Ten příběh je fakticjy naprosto děsný. A to použití v boji mi fakticjy nesedí..


 Uživatel úrovně 0

Zbraň dlouhá 3 sáhy je prakticky neovladatelná a zatím co jí rostočíte tak vás někdo zabije.


 Uživatel úrovně 0

zerafel:
do konce. je možné že máš pravdu chybu sem ani nehledal počítal jsem to na koleni u počítače je celkem pravděpodobné že jsem nějaký vztah nepoužil správně je to přeci jen pár let co jsme to brali ve škole. :)

jinak matika a fyzika je to celkem jedno pořád jsou to čísla a proměné ;)


 Uživatel úrovně 0

Lidi, myslím že je naprosto zbytečný sem už přispívat, protože autor se k tomu vůbec nevyjádřil a pravděpodobně to ani nečtw.


 Uživatel úrovně 5

Zdravím autora...

Tvé dílo jsem si přečetl a myslím, že základem to není zase tak špatné. Chybí tomu jen tak jakásik autorská praxe, ale za ni přece nemůžu nikoho kritizovat, že ji zatím nemá. Rozhodl jsem se, že budu trošku mírnější...

Jak psali ostatní, máš tam drobnou chybku v poměru váhy a poloměru.

Zranění velkou koulí se mi zdá moc malé, neboť dostat takovou koulí do nosu musí znamenat okamžitou smrt. Zvýšil bych proto rapidně útočnost a snížil rapidně SZ - trefit se je už těžší oříšek k rozlousknutí, ale pokud se zase trefím, stojí to za to.

Mé parametry: 3 + 4 pro malou (podná útočnost jako cep) a 1 + 10 pro velkou

A je možnost také zasáhnout protivníka za zády? Pokud kouli roztočím, mělo by to být možné...

Ještě bych dodal, že bych nechal megalománií a snížil bych rozměry velké koule (viz Jaris).

Mé hodnocení je tedy po přihlédnutí k tomu, že je to tvé první dílo sice s dobrým nápadem je 1*

Jaris:

To, čím se zabýváš v prvním odstavci je také fyzika, i když fyzika pro základní školy, ale to z ní nedělá matiku :o)

Tvůj výpočet odstředivé síly je nesprávný - zkus si to zkontrolovat - vyjde ti ještě šílenější číslo :o)

S pozdravem a úctou...zerafel