Předměty

Amulet krále Arthora Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 26

Skupina: Artefakty

Váha: 2 mn

Popis:

Historie:

Vypráví se, že v jedné době byli trpaslíci, elfové a lidi velcí přátelé. Na znamení velkého přátelství vytvořili nejzručnější elfští a trpasličí kováři a therugové malý amulet, který vypadal jako bílá koule a uvnitř vlas. Amulet je vyroben z toho nejčistšího a nejtvrdšího materiálu na zemi(bohužel se dodnes neví co to je za materiál). Pokud ho nosil právoplatný král, vždy se jasně rozzářil a začal nepříjemně hřát pokud bylo nějaké nebezpečí v blízkosti. Díky tomuto daru se lidští panovníci nemuseli bát že by byli překvapeni ve spánku a zavražděni. Král který tento dar dostal se jmenoval Arthor a amulet je nazván po něm.
Amulet je bohužel již k nenalezení 10 let a nikdo neví kde je.

Popis:

Je to, jak už bylo napsáno, bílá koule, velká asi jako knoflík a uvnitř vlas. Žádné zbraně nedokážou ani škrábnout, natož zničit kouli a ani kouzla nemají na amulet žádný účinek.
Koule se v mnoha případech rozzáří(viz tabulka dole), pokud osobě která ho nosí(musí být právoplatný dědic krále) hrozí nějaké nebezpečí. Historie je, jak už to bývá, přehnaná. Amulet se rozzáří jen trochu, takže pokud máte amulet pod oblečením, nehrozí že by někdo něco uviděl. Když vám hrozí nebezpečí, začne se většinou koule zahřívat, ale ne tak aby vás to popálilo, je to jen příjemné zahřátí, ovšem vám to nebude moc příjemné připadat, protože to znamená že vám hrozí nebezpečí. Amulet se zahřeje pokud bude vrah v dosahu 45 sáhů, jinak je amulet k ničemu. Teplo amuletu vás probudí i za spánku.

Tabulka v jakých případech se amulet zahřeje:

Událost Pravděpodobnost [%]
Vrah myslí na vraždu pořád a intenzivně 95%
Naplánovaná vražda, profesionální vrah 35%
Střelec připravený vypálit šíp(je jedno jestli jste profesionální střelec nebo jen obyčejný) 15%
Lupič se chystá vás okrást 45%
Při bitvě se někdo zaměří na vás 20%

Pokud vás napadnou jiné příklady udělejte si to podle toho jak myslíte že by to mělo být.

Pokyny pro PJ:

Pokud se na hráče někdo chystá zaútočit použij tabulku a hoď si, při úspěchu oznam hráči, že ho jeho amulet hřeje, ale neříkej mu proč, pokud hráč neví k čemu je amulet, na to musí přijít sám. Pak je tu pravidlo, že amulet se rozzáří jen v případě, že vrah to myslí opravdu vážně a je připraven to udělat, takže např. pokud si někdo řekne “Já bych toho zmetka nejradši zabil”, ale nebude to myslet vážně, amulet se nerozhřeje.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 26

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

A co takový sicco a jeho schopnost Antiplášť z PPE? Změní nějak pravděpodobnost, a pokud ano, jak?

Neuvažování Antipláště je IMHO chybou, protože to byla první věc, která mě při pohledu na tabulku napadla. A to sicca moc nehrajeme, nejsem tedy "profi mafi".

Hodnotím za 3*


 Uživatel úrovně 0

Amulet velký jako knoflík? To se mi fakt nezdá. A říct o sobě že je potomek krále muže v příběhu svojí postavy každej ( já i můj kámoš jsme).
Jinak žádná vážnější chyba.


 Uživatel úrovně 0

Tak. Mně se to líbí. Všechno, co tam je mi stačí. Dovdu si ten amulet představit. Moc chyb jsem tam nezaregistroval. Dám 4* (opravím se za 6 - 8 hodin).


 Uživatel úrovně 0

No tak čítal som aj lepšie diela a určité chyby som našiel. K tomu je popis dosť krátky a chýba tam niekolko detailov. Ale dielo na mňa zapôsobilo a je použitelné. Uvažoval som a rozhodol som sa hodnotiť kladne, takže 2*.


 Uživatel úrovně 2

Andros: Aha, přesto by možná bylo vhodnější: ...velký jako perla... ale co, kecat do toho nebudu.


 Uživatel úrovně 0

Hrdlořez Nesro: tam ide o veľkosť gombíka, ktorý bol použitý ako príklad, nie o tvar!


 Uživatel úrovně 2

Píšeš tam: napsáno, bílá koule, velká asi jako knoflík a uvnitř .. No podle mě je knoflík placatý. .-) Nějaké gramatické chyby tam byli, ale budiž.
Nápad jakž takž. Pokračuj a budeš dobrý...


 Uživatel úrovně 0

K historii:
A za jakych udalosti se amulet ztratil, to ti nepřišlo podstatne? Rozhodně jsem rozhodnut ti jednu hvezdicku za to strhnout.
Popis:
Neni v bitve uz trochu pozde? U lupice a vraha by neskodila tabulka vzdalenosti. Prakticky to je mozne ze se rozsviti a uz nezhasne, co kdyz si nekdo usmyli ho zabit, nebo o tom jen tak mluvi opily v putyce? Je mezi tim rozdil?
Dalo by se to rozepsat, davam za 1*.

abbe Faria


 Uživatel úrovně 0

Je mi ľúto, ale napriek tomu, že negatívnej kritiky už odznelo dosť, musím pridať pár poznámok:

1. Na taký krátky text je v ňom pomerne veľa gramatických chýb.

2. právoplatný dědic krále - už som to spomínal v Dielni, ale asi si to nezaregistroval : nie je veľmi pravdepodobné, aby nejaký člen družiny alebo aj na celom svete bolo veľa týchto dedičov, teda predmet nie je veľmi využiteľný - herne skoro nepotrebný...

3. Amulet je bohužel již k nenalezení 10 let a nikdo neví kde je. Toto teda PJ, ktorý by sa rozhodol použiť Tvoj predmet veľa nepomôže. Ono je totiž potrebné, aby PJ vedel, kde je tento predmet a aby ho tam aj umiestnil (pravdepodobne to bude miesto smrti posledného kráľa, ktorý ho mal na krku). To je dosť veľký nedostatok.

4. kráľ ako vládca je s veľkou pravdepodobnosťou terčom závisti mnohých ľudí alebo nenávidený (ak to zapríčinil svojou nedobrou vládou) a v tejto situácií je dosť pravdepodobné, že v mysli niektorých neprajníkov vznikne myšlienka na smrť kráľa. Oni to môžu v tej chvíli myslieť úplne vážne, ale v skutočnosti sa na to neodvážia (asi hlavne kvôli kráľovej ochrane). Rozžiari sa amulet v tomto prípade? Túto situáciu by som dorobil...

To je odo mňa asi všetko. Dosť veľa vecí už bolo spomenutých v diskusií a nechcem opakovať (ak som náhodou povedal niečo, čo už bolo povedané, aj v tomto mojom príspevku, tak sa vopred ospravedlňujem). Hodnotím 1*.

Viac šťastia do ďalšieho tvorenia praje

Andros


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s tím co řekl Resyf...ještě bych dodal...
- občas je tam dost divný slovosled
- u těch procent...to je stejná pravděpodobnost když je od tebe (postavy s amuletem) vrah 5 sáhu i 45?...navíc pokud někdo chce někoho zabít šípem tak často střílí z větší vzdálenosti...
...no jestli je to první dílo tak to je dobrý - mé první dílo má ještě horší hodnocení (a je i horší) a třetí dílo má 4*, tak myslím že by to mohlo být ještě lepší