Předměty

Brána Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 61

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 0

Kvalita zbroje: 0

Délka: xxx

Váha: 75 mn

Popis:

Brána

„ Zatracenej Ditar!! Zase se vytahoval-kašpar jeden, si myslí, že je něco víc, když je šikovnej theurg…pchá ten se bude divit, až mu spráskám kožich !! “ Rozčiloval se ve svojí laboratoři theurg kudůk Pelíšek poté, co přišel od svého konkurenta theurga Ditara:

„ Spráskám mu kožich!! Ale jak ? On přeci jen je lepší, i přes tu jeho nafoukanost, hmm to musím uznat…“ pomalu se uklidňoval.
„Jo lepší,“ ušklíbl se. “Ale brzo už nebudeš panáčku, stačí jenom vymyslet jak bejt s astrálem víc zadobře než ty. “
V hlavě se mu zrodil nápad, který se mu čím dál tím víc zamlouval, a začal se usmívat. Chvíli se procházel po pokoji a úsměv se mu stále rozšiřoval. Udělal si pár náčrtků a výpočtů a potom sebou švihl do postele, aby se dobře vyspal na zítřek. Probudil se, udělal si snídani a napsal co nejurážlivější dopis adresovaný Ditarovi. Ten si zatím schoval.
Pak zašel za truhlářem Dlátem a požádal ho, aby si sehnal devět pěkných kusů dřeva. Tři ebenové, tři třešňové a tři lipové. „ Jo a jeden dubovej kolík“ „ Z nich mi vyrob něco třípatrového tak, aby každé to patro se mohlo otáčet kolem toho kolíku a bylo ze tří různých druhů dřeva“ .

Výsledkem byl docela pěkný jehlan.

Když byl truhlář hotov, Pelíšek si strčil jehlan pod paži a šel domů. Na půdě pak vyštrachal svůj věrný, čirý, magický křišťál, svoji omlácenou hůl a truhličku. Na chvíli si sedl, aby si odpočal před těžkým úkolem, pak nakreslil na podlahu červený pentagram podle té nejlepší alchymistické tradice, a po několika úpravách a přesunech magenergie vložil vše do jeho středu, spolu s přímo “nabitou“ truhličkou.Chvíli se soustředil a pak si odskočil do “ míst, kam většina lidí hned tak nepáchne“

Když se vrátil, byl jeho věrný křišťál sice zničen, jeho věrná hůl taktéž a jeho truhlička byla přímo “prázdná“, ale zato jehlan byl teď hned na první pohled plný moci.
Pelíšek pečlivě smazal pentagram, vyrobil si novou hůl, poslal Ditarovi dopis a znovu si schrupnul. Po probuzení čekal na Ditara. Ditar jej nezklamal, ani se neobtěžoval klepat nebo dveře jen otevřít. On je (s)prostě vyrazil. Mával Pelíškovým dopisem a rudnul ve tváři. Pak Pelíška vyzval na souboj a mysle si, že nemůže prohrát, tak zvolil zápas na život a na smrt. Pelíšek se na oko tvářil zděšeně, ale pod vousy ( které neměl - byl vždy hladce oholen ) se smál. Nejdříve si v kapse zaktivoval svého nového skvělého přítele, a pak souhlasil.

Postavili se proti sobě a zarecitovali první modlitbičku k pánům, které chtěli využít. Pelíšek si vybral rotující rybník a Ditar si s úšklebkem zavolal vskutku „ nažhaveného “ ještěráka.
Jaké bylo tedy jeho překvapení, když si obrovská vířící louže nejenže nic nedělala z inferna, které rozpoutala jeho přerostlá červená ještěrka, ale ta vzápětí skončila pod mokrou váhou několika tisíc mincí.

Jen to trochu zasyčelo.

Pak se už sám vychloubačný mistr astrálních umění objímal s vlhkou obdobou tornáda...nu moc vzrušení mu to nepřineslo. Tento souboj v mírných obměnách zopakoval Pelíšek ještě několikrát, nejčastěji s některým členem Ditarovy rodiny.

Popis:

Artefakt sestává z trojbokého jehlanu rozděleného na tři patra. Každé patro je tvořeno třemi spojenými různými druhy dřeva tak, aby jeden druh dřeva pokrýval jeden bok. Každé patro se může otáčet kolem své osy, která je tvořena dubovým kolíkem. Na výrobu bylo zapotřebí 1500 magů z astronu +550 magů z hole ( přestože na spojení samotné je potřeba jen 1100 - zbývající magy pomáhají démonovi vytvořit cesty k realitám ). V dubovém kolíku ( srdci artefaktu ) sídlí démon spojník, ze sféry Zeiriel, který má za úkol:
1) vytvořit cesty ( spojnice ) mezi realitami.
2) při aktivaci artefaktu je zprůchodnit.

Na měsíc má artefakt magenergii 50 magů, která se doplňuje vždy o úplňku, a za jednu aktivaci artefaktu ubude 10 magů.

Aktivace:

Aktivuje se pootočením boků do takové pozice, aby každý bok byl tvořen jedním druhem dřeva, a vyřčením slova „ Průchodnost “ ( stačí na něj pomyslet ) - magy jsou odebrány automaticky.

Deaktivace:

Pootočení boků do takové pozice, aby patra nebyla tvořena jedním druhem dřeva, a vyřčením slova ( opět stačí pomyslet ) „ Blokace “

Efekt po aktivaci:

Aktivita Brány trvá maximálně tolik směn, kolik je úroveň theurga.
Po aktivaci Brány, si theurg hází každou směnu na pravděpodobnost 50% + jeho úroveň že bude spojnice mezi realitami ovládat. Pokud se mu to nepodaří, má jen dvě možnosti:
1) artefakt okamžitě deaktivovat.
2) bude riskovat ( riziko je 50% minus jeho stupeň obratnosti ) návštěvu bytosti, ( démona posedlosti, prokletí nebo PŽ ) , kterou nebude moci kontrolovat. A využívat - ovšem velmi omezených možností artefaktu:

Theurg může vyvolat posla živlů ( PŽ ) , za cenu uvedenou v pravidlech ale s žvt. o 2 vyšší. Může také zaklít démona, jako by byl o 2 úrovně výš.
V tomto případě má theurg tolik práce s tím, aby ovládl alespoň něco z moci, která se mu nabízí, že se nemůže soustředit na některé složitější možnosti jeho využití.

Pokud ale theurg dokáže Bránu plně ovládnout, tak se mu nabízejí o trochu zajímavější alternativy.
Spojení se světy je už pro něj tak těsné, že pro okolní svět se stává až nepříjemně skutečným. Aby mohl artefakt používat musí se ho dotýkat - tak se spojnice nasměrují do něj.
PŽ teď může vyvolat za cenu jakou by měl v pravidlech ale s žvt. o 5 vyšší, nebo vyvolat najednou dva elementály ze stejného živlu ( bez bonusu k žvt.) Démona může zaklít na dobu, na kterou by ho zaklel kdyby byl o 5 úrovní výš.

S pomocí artefaktu, se za obnos 5 magů , může na tolik kol, kolik je jeho úroveň, ponořit do jakéhokoliv živlu bez obav ze zranění. V živlu se může theurg pohybovat rychlostí, která je závislá na materiálu - Zemí se může pohybovat 1-3sáhy za kolo podle pevnosti horniny. ( čím pevnější, tím pomaleji se pohybuje ) Ohněm, stejně jako vzduchem, či vodou se může pohybovat podle své pohyblivosti.
Pohyb je způsoben živlem samotným - theurg ho ovládá myšlenkou. Je ale třeba pamatovat na to, že například v hornině nevidí, ale jinak není jinak omezen. Pokud zůstane v hornině více kol než je jeho úroveň, tak:
v zemi se udusí, případně bude rozdrcen, oheň ho začne normálně spalovat, ve vodě bude muset normálně plavat - případně bude rozdrcen ( pokud bude příliš hluboko), a pokud bude ve vzduchu tak pravděpodobně spadne na zem.

Ochrana před zraněním se ale netýká udušení - před tím může theurga ochránit další schopnost Brány -

Brána může kolem svého majitele vytvořit kouli o poloměru až tři sáhy z jakéhokoliv živlu. Za každý načatý sáh zaplatí jeden mag. Tento živel nezraňuje pokud si to theurg nepřeje - pak ale zraňuje i jeho. Živlové koule se mohou na sebe vrstvit ( neovlivňují se), a je s nimi možné do živlů vstupovat.
Trvání koule je také přímo závislé úrovni theurga.

Například: Theurg se potřebuje skrýt, ale nikde nevidí žádný úkryt. Tak aktivuje Bránu, vytvoří kolem sebe kouli ze vzduchu a s tou se ponoří do země.
Živlové koule je možno vytvořit i jen kolem části theugova těla - třeba ruky, ale není možné ji vytvořit na místě kterého se theurg nedotýká ( stačí element. holí ). Pokud si theurg vytvoří kouli třeba kolem ruky, tak jí ( tou koulí ) nemůže házet - je k té ruce přirostlá.
Pokud si theurg přeje živlovou kouli odstranit nebo ta již nemůže déle existovat, musí počítat s tím, že po ní zbudou stopy a nejen ty-pokud by se nacházel ve studni a rozpustil živlovou kouli z vody je možné, že se utopí. Po živlové kouli ze země zbude jen kopeček prachu z horniny - i kdyby byla koule ze žuly.

Poslední vlastnost se týká vymítání.

Theurg, který se pokusí vymítat démona a má aktivovanou Bránu, zaplatí pouze 10 či 50 magů, podle druhu démona. Neplatí tedy za každou sféru, ale pouze za jednu. Je to proto že díky artefaktu se může theurg spojit přímo s tou sférou ze které démon přišel.
Tento postup ( spojení se přímo se sférou ) však nelze použít při zaklínání démonů. Nikdo neví proč, ale sféry to nikdy nedovolily a každý pokus o něco takového skončil fatálním neúspěchem.

Všechny efekty, které theurg pomocí Brány přivolá ( kromě vymetených a vyvolaných démonů ) , může kdykoli slovem či myšlenkou odvolat.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 61

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

dobře vymšlený.


 Uživatel úrovně 0

Saragon: Máš to napsaný i asi před pěti příspěvky v diskuzi - dubový kolík...


 Uživatel úrovně 0

Je to pěkně vymyšlený, ale co je prosím tě srdce Artefaktu? Jinak dobrý 5*


 Uživatel úrovně 0

Skevelej artefakt.


 Uživatel úrovně 0

Zombie: No není tam výslovně jmenováno; je pravda, že tam bylo přidáno dodatečně, aby artefakt vůbec mohl být schválen ...
Ale myslím, že když si někdo pořádně přečte popis, je těžké si nevšimnout i spolu s postačujícím vysvětlením principu arteaktu...


 Uživatel úrovně 5

4 Dandalf: promiň, ale předpokládám, že v celém artefaktu slouží nějací démoni, či více. Srdce je to, co zbyde po zničení artefaktu a ze kterého IMHO je možné artefakt znovu "stvořit". Tj. dle mého soukromého názoru tam srdce artefaktu není konkrétně vyjmenováno.


 Uživatel úrovně 5

Zombie:
Sorry, ale už 2-krát sa mi stalo, že som našiel v diskusii príspevok od teba, kde sa odvolávaš na niečo chýbajúce v príspevku a ono to tam v skutočnosti je, čo sa mi vôbec nepáči...

Dám ti za to - k repke a dúfam, že si na to budeš dávať pozor, lebo na redaktora to nie je dobrá vizitka...

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

Zombie: Srdce artefaktu definováno je. - Dubový kolík. V dubovém kolíku ( srdci artefaktu ) sídlí démon spojník, ze sféry Zeiriel, který má za úkol: ...
Hahaha, jak chceš zranit oheň nebo vodu? No dobrá, něco by tam mohlo být. Já jsem počítal s tím, že nejsou narušitelné.
Podle jakého testu? Pelíšek vyvolává prostou undinu...


 Uživatel úrovně 5

1) není definováno srdce artefaktu!
2) nesouhlasím s vrstvením živolových koulí na sebe, je nutno dodržovat rozdíly oheň-voda a země-vzduch. Také chybí jejich trvanlivost, jak časová, tak vůči poškození (zbraně, kouzla, živly, artefakty)
3) vyvolání "rotujícího rybníku" v příběhu (pravděpodobně kombinace voda-vzduch) podle mechanizmu uvedeného v testu nelze.


 Uživatel úrovně 0

Zdá si mi to poněkud silné, ale co, je to "ARTEFAKT"