Předměty

Zlomený Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 66

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 10/0

Kvalita zbroje: +1

Délka: 1

Sféra: 12

Váha: 35 mn

Popis:

Zlomený

Popis meče
Zlomený je původně mečem dlouhým, jenomže se v době jeho omylného stvoření zlomil. Jeho čepel je tedy téměř o polovinu kratší. Postavám přijde jako obyčejný zlomený meč, neboť na sobě nemá žádnou výzdobu a vypadá úplně normálně. Záštita je z oceli, stejně jako ulomená čepel a kulatá hruška. Rukojeť je omotaná obyčejnou hnědou kůží. Co však zkušeného válečníka zaujme je jeho vyváženost, vcelku malá váha.

Co všechno vedlo ke stvoření artefaktu a stvoření samo
Stalo se to v jedné malebné vesničce, která se jmenovala Lemmen. V této obci sídlili dva alchymisté, postrach okolí. Každým dnem mezi sebou válčili o malinkou moc v Lemmenu, navzájem se chtěli vypudit. Probíhalo to nejčastěji ohnivými úkazy, či dočasnou neschopností jednoho z nich, protože byl zákeřně přiotráven.
Mistr Prerin, jeden z alchymistů právě vyléčený z velké spáleniny na noze, byl rozhodnut, že svého soka porazí. Pokud to bude nutné tak ho i zabije. Začal tedy pracovat na menším armádním arzenálu výbušnin. Ze zkušenosti věděl, že to nebude příliš fungovat a tak se vydal do blízkého města hledat pomoc u nějakého nájemného vraha.
Mezitím vším, přemýšlel druhý z alchymistů Mistr Horkovžům nad tím co už první konal. Chtěl s ním udělat stejnou rychlou věc, hlavně velmi bolestivě a pomalu. I on si tedy začal dělat svůj arzenál bomb a také věděl, že to znovu nebude moc účinné. Nešel však do města za nájemným vrahem, ale napadla ho hezká myšlenka. Bylo to již dlouho co prosil o pomoc sféry, naposledy když chtěl aby si Prerin udělal trapas na jedné z místních svateb. Problém byl ten, že jeho sok požádal o sféry o to samé. Musel tedy nejdříve vykopat starý astron ze záhonku.
První alchymista hledal svého vyvoleného v nejzapadlejších ulicích města. Hledal dlouho až nalezl jednoho velkého krolla co měl na zádech těžký kyj a u pasu dlouhý meč. Malý človíček k němu došel a hned na něj rozklepaně pravil: “ Dobrý večer vážený pane měl bych pro vás práci jedná se o jednu vraždu dobře zaplatím je to jen jeden hloupý alchymista kolik za to chcete?“ “Co,“ vykulil oči obr. Prerin se trapně usmál a ještě nervózněji se ptal: “ No zabíjíte na zakázku ne? Za peníze ne? Rychle ne?“ “Jo, jo, to dělám,“ pravil hrdě s vypnutým hrudníkem. “ Co chceš za jednu menší vraždičku?“ “Pivo,“ pravil jednoznačně obr s pohledem takovým, že si to v žádném případě nedá vymluvit.
Mistr Horkovžům odhodil rýč a rukou zašmátral do díry, kde byl uložen astron. Původně tam byl proto aby urychlil úrodu, ovšem když se tam sníh držel i v létě, tak to alchymista vzdal. Vyndal zašpiněný křišťálový kámen a pyšně na něj pohlédl, krása. Ještě však musím najít v kompostu tu knihu o sférách; pomyslel si a šel.
Prerin táhl najatého vraha do své vesnice. Obr měl v sobě čtyry soudky piva, takže si cestu velmi zdelšil pobíháním ze strany na stranu. Po pár hodinách konečně dospěli až k alchymistovu domů, kde měli podle dohody vymyslet rafinovaný plán vraždy.
Horkovžům vyhodil žížalu z listu a začal listovat. Zahleděl se na sféru Nahaiah, ta jež vládne životu a šibalsky zamrkal. Dal si astron na stůl a začal si opakovat zapomenuté fráze. Přitom vyhrabal z postele starou bílou křídu a načmáral na zem křivý pentagram.
Kroll a alchymista se připlížili k domu jejich cíle. Zákazník se podíval na vraha, který byl stále v opilecké náladě, a pravil: “Takže, jak jsme se domluvili, vlítneš tam a zabiješ toho hnusného skrčka mečem jo?!“ “Hm jo, který vypadá skoro jako vy, že jo!“ “Přesně tak, já zatím obložím dům bombami. Podle dohody až řeknu tři,“ kroll vyběhl k dveřím, “tak vyběhneš k dveřím,“ dořekl pomalu alchymista a začal rychle obkládat domek nepřítele bombami.
Horkovžům odříkával fráze a místy se podíval na svůj tahák, jež si napsal na ruku. Brzy potom začal astron modře zářit. Sféry byly už připraveny vyslyšet ho, ovšem stalo se ještě něco…“Bůůům,“ kroll vyrazil dveře svou velkou hlavou. Zastavil se: “ Ehm, dobrý den, já vás jdu zabít, škyt!“ Alchymista na něj zíral a po té začal zírat na klepající se astron. To už náš kroll napřahoval ruku s mečem a sekl. Jeho jinak spolehlivá ruka ho zradila a on sekl skoro sáh vedle, asi palec od astrou. Astron se klepal víc a víc a Horkovžům také. Kroll sekl znovu, tentokrát minul o sáh a jeden palec.
Prerin pokládal poslední bombu, když tu… “Bůůům!“ Byl si vědom toho, že letí ve stejné poloze jako předtím stál, jenže teď vedle něj letěl obrovský kroll, křičící: “Jé!“ a druhý alchymista v obličeji úplně černý a evidentně v šoku. Kdesi pod sebou viděli obrovský kráter. Chvilku takto poletovali, až začal kroll zvolna padat. Dva alchymisté ho neochotně následovali. Pád byl tvrdý a velmi bolestný, jediný kroll spadl do kupy sena.

A co bylo potom
Od této doby se alchymisté Prerin a Horkovžům nesnášejí ještě více. Náš kroll se vrátil ke své staré práci. A co se stalo s mečem? Nikdo z jeho tvůrců už ho nespatřil. Podobně jako oni vyletěl při výbuchu. Spadl kamsi, nějakému sedláku na pole. Sedlák ho prodal kováři za pár stříbrných a ten se ho pokusil marně roztavit. A nakonec byl ukraden, spolu s kovářovými cennostmi a ženou. Od té doby se o něm nic neví, snad ho někdo objeví...

Vlastnosti Zlomeného
Horkovžům vyvolával zrovna sféru Nahaiah (12.), když přišel kroll. Ze stejné sféry tedy pochází i síla v meči. Na jeho náhodné stvoření bylo uvolněno 650 magů. Srdcem artefaktu je zlomená čepel, která se dotkla astrou a zůstala spolu s jílcem.

Schopnosti

Skoro vše, co se událo při stvoření meče se odrazilo na jeho schopnostech. Jeho schopnosti jsou rozděleny do tří kategorií – okamžik zlomu, okamžik krolla, okamžik výbuchu

Okamžik zlomu
Tyto schopnosti získal meč, když narazil na astron a následně se zlomil.

Magožrout
Při explozi astronu se uvolnilo obrovské množství síly, tedy magenergie. Většinu z ní pohltil náš artefakt. Zanechalo to na něm tuto schopnost. Magenergie mu svým způsobem tak zachutnala, že se stal závislým. Jeli v přítomnosti meče kouzelník tak si každou směnu ubere 2 magy, stejně tak jako magické předměty (pokud mají denní magenergii) a tvorové kteří ji obsahují. Dále, je-li cíl, který jsme zasáhli, magický tak si ubere 1k6+2 magů, které se samozřejmě následně přičtou meči. Vycucané magy může postava následně použít k sesílání kouzel artefaktu.

Chaos
Tato schopnost omezuje maximální počet magů. Čím víc jich je tím je větší pravděpodobnost, že se schopnost aktivuje. Každý 1 mag znamená 2% ke spuštění. Chaos probíhá následovně. Meč se začne nepříjemně klepat a to má za následek –1 k UČ i OČ, postava si ubere polovinu magů (zaokrouhleno nahoru). Když jí meč vypadne z ruky past obr-6-neudrží/udrží tak vyletí a sám zaútočí na nejbližší cíl. Může zaútočit i na samotnou postavu, která ho držela, ovšem je 50%, že zaútočí na někoho jiného i když je dál. ÚČ meče je při vylétnutí 10. Celá schopnost trvá 3 kola, kdy si každé kolo hází na past a nemůže sesílat jiná kouzla meče. Na pravděpodobnost, jestli nastane chaos si hází vždy když mu přibudou nové magy. A nakonec jedno velké upozornění chaos může nastat pouze a jenom tehdy, když meč postava drží (lépe řečeno používá)!
Pozn.: Dolet meče je 3 sáhy a pokud není přítomen nikdo než postava co ho pustila zaútočí rovnou na ní.

Vševidoucí meč
Jedním z důsledků naražení do astronu byla tato schopnost. Pokud je meč v přítomnosti nějakého magického předmětu, tak začne mírně vibrovat. Pozná všechny magické předměty a výtvory, ale nepozná kolik magů obsahují, vždy vibruje stejně. Výtvor pozná na nejvyšší vzdálenost 10 sáhů.

Okamžik krolla
Při výbuchu odsál meč zároveň část krollova smýšlení.

Meč opilec
Z krolla získal meč jednu pozoruhodnou schopnost, když ho pomalu ponoříte do soudku piva, tak se mu na celých 24 hodin zvýší útočnost o 5 ( jeden soudek pije 1 směnu). Má to takovou nevýhodu, že meč je malátný a velmi pomalý, postava si tedy musí odečíst -1 k síle zbraně a automaticky ztrácí iniciativu. Aby získal tuto schopnost musí vypít celý 1 soudek, další vypité soudky na to nemají žádný vliv.
Pokud budete nalévat pivo do meče pořád, tak se může stát závislým. Když dostane 3 soudky za 1 týden, tak se jím stává a musí se do něj dát 1 soudek týdně, aby dál spolupracoval. Pokud to tak pokračuje dál, tak se stává víc a víc závislým. Závislost spočívá v tom, že odmítne bojovat. Ztrácí schopnost opilce a navíc má o 3 menší UČ. Samozřejmostí je, že soudky na kterých je meč závislý nespouštějí schopnost!
Pozn.: Maximum závislosti je 1 soudek na den, léčit se dá tak, že 2 týdny nic nedostane. Rychlost je 1 vyléčený soudek na měsíc. Jedině pivo má takové vlastnosti, aby spustilo tuto schopnost. Je jenom štěstí, že nemá žádné abstinenční příznaky.

Ztracená čepel
Chudák kroll měl svůj dlouhý meč rád, byl to jeho největší majetek a velmi univerzální pomůcka (štípání dříví, příbor, špíz, apod.) To se samozřejmě odrazilo na další schopnosti meče. Dá se říci, že jde vlastně o kouzlo, neboť abychom jí mohl použít musí meč nažrat alespoň 5 magů. Když se tak stane a postava zvolá „Sekanec!“ tak se začne chybějící kus čepele pomalu rozmazaně objevovat. Velmi rychle se ustálí v lehce průhledné podobě na dotek tvrdé jako původní čepel a tak může hráč útočit. S čepelí můžeme útočit ob sáh (stejně jako s dlouhým mečem) a to s UČ 7/+1k6 zranění magii. Meč je očarován 2 kola a potom čepel zmizí. Vyvolání je 1 kolo.

Vražda alchymisty
Kroll navštívil Horkovžůna za účelem jeho zabití. I tato věc se odrazila na našem artefaktu. Schopnost stojí meč 4 magy. Zaklínadlem se stalo spojení „Dobrý den!“ Její funkcí je zabití alchymisty. Pokud tedy postava spustí tuto schopnost tak si proti alchymistům všeho druhu přičítá + 4 k UČ. Dá se to chápat jako jakási verze démona proti...v tomto případě proti alchymistům.

Okamžik výbuchu
Tak hlavně za tuto část schopností mohou alchymisté, lépe řečeno Prerin.

Bomba
Jako v minulém případě jde o něco jako kouzlo. Vyvolání je hned a stojí to 8 magů. Meč se v tomto případě chová jako bomba, jenže nepotřebuje knot ani nějak zapálit. Postava řekne: "Bum" a k tomu “na 1-3 kola!“ Jádro výbuchu je meč a parametry má stejné jako bomba z pravidel (3k6 +3 životů za každý sáh; dosah 3 sáhy okolo). Meč se dá odložit, když je načasován, ale jemu samotnému se nic nestane. Výbuch nastane až za tolik kol, kolik postava nastavila.

Náhlá exploze
Všudypřítomné exploze při osudném okamžiku stvoření, dali vzniknout této schopnosti. Při každém zásahu si může postava, či PJ hodit na procentuální past 25%, že meč vytvoří jakýsi malý výbuch, který zraní za 1k6 životů zasaženého (zranitelnost G).

Chvíle létání
I meč měl tu čest proletět se. Toto je poslední schopnost, kterou získal. Jedná se o další z kouzel meče. Tentokrát uživatel zaplatí 5 magů a kouzlo vyvolává celé jedno kolo. Vyvolání probíhá jednoduchým točením meče nad hlavou (jako vrtulí). Když je vyvolání dokonáno meč prudce vystartuje do výšin (vždy nahoru, od jádra planety). Pokud se chce postava proletět také musí si hodit na past sil-6- udrží/neudrží. Meč vystoupá asi 40 sáhů vysoko během 2 kol a potom se začne lehounce snášet k zemi rychlostí 5 sáhů za kolo. Pád se počítá tak jak je to psáno v pravidlech. Směr a místo dopadu si určí PJ podle povětrnostních a jiných podmínek. Pokud žádné nejsou postava slétne tam kde vystartovala. Pozn.: Postava, která uspěla v pasti si na ní za letu nemusí házet. Vystartuje-li meč sám urazí celých 80 sáhů, ale dolů padá tou samou rychlostí. Váha nemá na výšku doletu ani na rychlost pádu vliv.

PaJON
Když pravděpodobnost chaosu dosáhne 100% automaticky se spustí. Meč nevycucává magy hraničáře, neboť jde o naprosto jinou magenergii, která se nedá ve sférách použít. Na vysávání magů nemá vliv žádná z výše uvedených schopností, vysává vždy (i v případě ztracené čepele). (Pro T.ho - meč na vodě neplave, potopí se)

Závěrem
Děkuji všem hodným lidem co mě pomohli. Doufám, že se vám to bude líbit a budu šťasten za každou inteligentní připomínku!

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 66

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

SK: Máš zkrátka talent na předměty nemůžu dát nic jinýho než za 5*


 Uživatel úrovně 0

Neni co dodat.


 Uživatel úrovně 0

Fajneeeee


 Uživatel úrovně 0

No Coment........5*


 Uživatel úrovně 0

Morger: S tím větným pořádkem máš patrně pravdu, maximum vysátých magů a tedy maximum magů meče je omezené schopností chaos!


 Uživatel úrovně 0

Jeli v přítomnosti meče kouzelník tak si každou směnu ubere 2 magy, stejně tak jako magické předměty (pokud mají denní magenergii) a tvorové kteří ji obsahují - tahle věta mi zní divně, nemělo by to být ... stejně jako magickým předmětům a tvorům, kteří ji obsahují.
Jaké je maximum, které může meč vysát?
Jinak se mi to velmi líbí, zajímavý nápad, schopnosti užitečné a vtipné.



 Uživatel úrovně 0

moc se mi to nelibi


 Uživatel úrovně 0

moc se mi to nelibi musim dat za 1


 Uživatel úrovně 0

Velice pěkné.Musim dat jedine 5 hvězdiček.