Předměty

Štít Řádu Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 48

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: viz níže

Kvalita zbroje: +3

Cena: 120

Váha: 95 mn

Popis:

Příběh

Za dob největšího rozmachu krutého, brutálního, silného a ohromně schopného krále Bull-Garona, nesmírně udatného barbara válečníka, který plenil vesnice, osady i města pro jejich malá bohatství a pro slávu jeho říše rozšiřoval svá území za tisíce životů jeho bojovníků, se zrodil řád. Byl to řád 17 nejmocnějších a nejudatnějších bojovníků a válečníků té doby. Rozhodly se tyrana zničit a obrátit proti němu jeho celou zemi. Jejich symbolem míru a osvobození se stal štít, protože každý z nich bojoval se štítem ale různými zbraněmi. Nechali ukovat, nebo sami ukovali (to se přesně neví) 17 štítů řádu (z v té době nejkvalitnější oceli), které jim měli sloužit k přesvědčování poddaných, rolníků ba i Bull-Garonových vojáků. Byly to štíty na kterých byla zlatým písmem napsána proti Bull-Garonova hesla. Která měla přimět kohokoliv aby se přidal na stranu řádu. Po 11 letech shromaždování spolubojovníků, opevňování měst, spojování vesniček ve velká města a usilovnému odolávání tyranových nájezdů, se řád rozhodl uspořádat poslední tažení. S 13700 muži se členové řádu vydali na cestu proti očekávanému vojsku se samotným Bull-Garonem v čele. Po dlouhých třech dnech pochodu se navzájem spatřily dvě veliká vojska, každé na druhé straně rozsáhlého údolí. První výstřely z luků spustily krvavou řež. Po 3 hodinách vojsko řádu podlehlo početnější a hlavně vycvičené armádě. Nicméně Bull-Garon padl a s ním i členové řádu. Jejich štíty byli vyslány na výstrahu do všech koutů světa, ale později byli zapomenuty a ukradeny. Říše po smrti Bull-Garona se rozpadla a byra rozebrána pozůstalými šlechtici. Štíty jelikož byli zapomenuty, není známá jejich skutečná cena, ale občas nějaký obchodník vlastní a prodává nějaký ze štítů řádu.

Štít je ve tvaru kapky zaobleným nahoru. Směrem dolu se zužuje a téměř dole u konce štítu je koule o průměru 9cm a trčí z ní směrem dolu 13 cm dlouhý bodák. Štít je v nejširším široký 68 cm a od hrotu bodáku až k vrchnímu zaoblení je dlouhý 147 cm, štít je uprostřed tlustý 3cm a zužuje se k okrajům do 1cm. Okraj štítu je lemován 2,5 cm širokým pásem stříbra s vyrytými jmény bojovníků řádu. Jinak veškerá plocha je vybarvena černě. Na černou plochu štítu jsou vyryta a zlatě vybarvena již už zmiňovaná proti Bull-Garonova hesla.

Zevnitř je štít také nabarven černě a má dva úchyty, tím prvním se přirozeně prostrkuje ruka a za to druhé se štít drží, jak už to bývá, zápěstím. Druhý úchyt je otočný a první je přidělán na přezkách. Které jsou zavázány uzlem od kterého vede lanko s očkem které se zachytne u druhého úchytu o palec bojovníka.

Když se štítem napřáhnete nad hlavu a máchnete s ním po protivníkovi tak má útočné číslo 3/+1 a plus bonus za sílu.(délka 1s a nelze při tom útočit zbraní v druhé ruce). Ale když s ním máchnete jako před tím, ale zatáhnete při tom za očko na palci, tak se přezka s úchytem na lokti uvolní, úchyt který třímáte v zápěstí se otočí a štít s hrotem na konci se blíží k nepříteli, a vy ho držíte stále v ruce. Takže vlastně štít je ve vodorovné poloze zaobleným k vám a bodcem k nepříteli, vlastně se otočí o 90stupňů. Pokud se rozhodnete takto zaútočit tak automaticky vyhráváte iniciativu, protože nepřítel to absolutně nečeká. Tento útok, jelikož je na konci před bodcem ta koule která tam dělá drtivé závaží pro tento útok tak je útočné číslo 5/+6 +bonus za sílu. Jelikož štít je u zápěstí ještě přivázán tak na 99% nevylítne z ruky, ale stát se to může, (třeba se to celý urve, nebo tak nějak) to už je na PJ. (Ten pohyb je dost těžké vysvětlit, ale doufám že mě chápete.) (délka 2-3s a opět nelze útočit zbraní v druhé ruce).

Po tomto útoku držíte štít pouze za otočný úchyt a štít se vám houpe na ruce. V tuto chvíli má štít kvalitu zbroje pouze +1. Ale můžete si přezky opět zapnout (trvání 1 kolo) a vše zopakovat znovu.

Štít smějí používat pouze válečníci, a to s minimální sílou 17/+3 a velikostí minimálně B.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 48

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

napad neni spatny-zbytek řekli ostatní


 Uživatel úrovně 0

Ten štít by měl být asi spíše silnějšínež toto a taky řádový štít by měl mít bonusy proti nemrtvím.


 Uživatel úrovně 0

Hodnotím pozdě po uzavření hodnocení, ale:
Je to dobré jako povídka nebo příběh. Proč štít smějí používat jen válečníci velikosti B a síly 17/+3? Upřesnit...
Jakým způsobem štít lze rozbít?

Je tobré a i docela hezky propracované...Dal bych 3*, ale na to je pozdě...


 Uživatel úrovně 0

Nereálné a nepoužitelné.
PS:Nechci být puntičkář ale mohl bys používat místo cm couly. Ono to vypadá líp.


 Uživatel úrovně 5

Vše důležité už bylo řečeno a a ni není co bych vytkl víc..i když, kdbych ještě dlouho hledal něco bych našel...


 Uživatel úrovně 0

Nápad je dobrý a použitelný
příběh je tuctuvý
hodnoty(výha,útok,obrana) jsou zcela neréálné a vůbec
atd.


 Uživatel úrovně 0

ne, že by mě štít zaujal, je příliš silný...
Démone: štíty ve tvaru kapky nejsou vyjímečné. Ve středověku to byl jeden z možných běžných způsobů tvarování štítu...


 Uživatel úrovně 0

Hm..Tenhle nápad tu už několikrát byl, ale pořád žádnýmu z nich nějak nemůžu přijít an chuť..


 Uživatel úrovně 0

Určitě je to zajímavý nápad, ale zdá se mi že je to prostě trochu přehnaný...


 Uživatel úrovně 0

take mne to pripada moc zmatené a do bojů to moc nového neprinese