Nové Rasy

Modrý Elf Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 36

MODRÝ ELF


     …vypluli jsme na otevřené moře, vlál příznivý vítr a my pluli rychlostí asi 24 uzlů na sever do Likandosu. Na obloze nebyl ani mráček, ale dobře jsem věděl, že to ještě nic neznamená. Tato oblast byla známa podivnými jevy, jako ostatně celý tento svět. Nicméně zde to bylo jiné, ani naši mágové a králové nevěděli, co je tohoto dění příčinou. Myslel jsem, že nám bude přát štěstí a my tudy proplujeme dál, aniž by se něco stalo.
     Mýlil jsem se, z nenadání se strhla bouře, podobnou jsem ještě nikde nezažil, do konce života mě to bude budit ze sna. Hleděl jsem na oblohu a náhle bez změny síly či směru větru, bez toho, že by se nad nás přihnal z dáli mrak.Byli jsme v centru bouře. Myslel jsem, že to je iluze, jelikož to prostě nebylo možné. I sama bouře se chovala nevysvětlitelně. Nemohli jsme se hnout ani o metr. A co bylo ještě divnější, jako by nám nechtěla ublížit, jen zatarasit výhled na něco, či pohyb někam. Nařídil jsem svým mužům, aby přestali s pokusy vyvézt loď z bouře. Učinili tak. Když tu náhle nás míjí loď, kterou jsem též nikdy neviděl, mocnou a jako by křehkou zároveň, něčím odměřenou přesto vznešenou a krásnou. Ihned jsem věděl, že nikdo z nás a nám známých ras nedokázal vytvořit takovou loď. A však něčím mi to přimělo Elfy v Silaroském hvozdu. Ano, však barvy byli jiné a náhle jsem uviděl vlajku. Jako by na ni ani bouře nepůsobila Ve znaku byl zlatý šíp ozdoben zelenými chaluhami v modrém poli a šíp sám jako by zářil. Když tu se mi ztratila z dohledu a bouře ustala…

Deník Gormaga kapitána Sildirského královského loďstva 28.larnadonu 256 o.z.
První setkání s Modrými Elfy


Charakteristiky
Výška: 155-195 coulů
Váha: 1000-1700 mn. (50-85kg)
Třída Velikosti: B
  M Ž
Síla: 6-11 4-9 +1
Obratnost: 10-15 11-16 +1
Odolnost: 7-12 5-10 -3
Inteligence: 12-17 13-18 +2
Charisma: 8-18 9-19 +2


Popis

     Samotní modří elfové jsou o něco vyšší než jejich příbuzní z hvozdu, těší se i větší odolnosti. Oni sami nade vše milují moře, svobodný vítr a …Tento způsob života je výrazně zocelil a zušlechtil. Stále mají však mnoho zájmů jako měli dřív, magii, umění, krásu, víno a právo. V této rase se nikdy nenarodil nikdo kdo by vyloženě propadl zlu. Snad je to výchovou či mentalitou ale je tu i velmi vzácná i sobeckost a lhostejnost(neutrální přesvědčeni), jisté však je, že jako celek si tato rasa volí vždy cestu práva a dobra i kdyby při plnění svých ideálů měli zahynout.


Historie

     Poznámka autora: Jedná se jen o historii v mém světě. Čili je pouze příkladová. Kdyby někoho přece jen zaujala a přidala mu neúplná je to v pořádku protože je svázána s historií ostatních ras. Některé z nich přidám snad později.

    Prvního věku zrození se objevil mezi jinými i Sanatar, který se stal praotcem Modrých elfů. Byla mu dána moc nad vodami a větry. On sám byl největší mistr šavle, který tehdy chodil po zemi. Vzal si Elamonu, paní bouří. Po letech je oba znavil život s jejich bratry a Sanatar postavil první loď která se kdy spustila na moře a se svými 5 syny odplul. Přistáli na ostrově který nazvali Silanoj. Tento ostrov se stal prvním sídlištěm Modrých elfů. Později se stal i městem a dnes roku 300 o.z.(od zrodu) je z této usedlosti bohaté město a bašta Modrých elfů, s velkolepým přístavem a mocnými mágy kteří založili dokonce kult větru a vody(bližší informace v jiném příspěvku). Tento ostrov leží asi 100 mil od hlavního města lidské říše Sildírie(též přístavní město). S tímto městem navázali přátelské a obchodní vztahy zhruba roku 262 o.z. Toto přátelství s lidmi bylo prověřeno roku 270 o.z. kdy vypukly první Lykantropí války. Díky spojenectví s ostatními rasami a městy se podařilo všem napadeným národům přežít. Mocnou Alianci utvořily vojska Modrých elfů, Lesních elfů, lidská vojska Sildírie, Šedých elfů, Zlatých elfů, elfů Ohně, trpasličímu lidu z hor Gildaru, barbarům z Nemagonu a pulčíkum z Tenétrie.. Rozhodující bitva se odehrála roku 276 o.z kterou nakonec vojska aliance za hrozných ztrát vyhrála. Padl Sign syn Sanatora, který vedl elitní šermíře Modrých elfů, dále byl roztrhán na kusy Kenetyr syn Sanatora při pokusu o záchranu Dagarata pána koní Sildírie a Kenadan syn Sanatora padl při obraně Střelců s Tenétrie. Ztrát bylo i více snad v každé rodině modrých elfů padl alespoň jeden válečník. Po smrti svých třech synů Sanator přísahal pomstu a rozhodl se vybít pány lykantropů do posledního. Od té doby se vojska modrých elfů objevila na každém místě, o kterém se dozvěděli, že jej obývá někdo z jejich nepřátel. Nutno podotknout, že s ne moc dobrými výsledky. (poznámka: zmiňuji pouze nejdůležitější ztráty modrých elfů a zcela záměrně nepopisuji průběh bitvy protože ten je součástí jedné mé povídky která zabrala 42 stran.) Zatímco se Sanator věnoval lovu lykantropů, jeho žena Elamona se starala o obchod, námořní průzkumy a osidlování vhodných ostrovů. Což se jí vedlo velmi dobře dnes již je 6 měst modrých elfů a 15 osad. Loďstvo Modrých elfů je doposud nejmocnější známá námořní síla.


Kultura a Život

    Modří elfové staví svá obydlí vždy z dobrým výhledem na moře a pokud možno na skále nebo na kopcích. Čím jsou blíže k pobřeží tím stoupá jejich prestiž. Jejich stavby jsou mistrovskou kamenickou a truhlářskou prácí s bohatým zdobením a věžovitého typu. Často je u obytné věže i opevněný dvorec a sklad, popřípadě stodola(též velmi vkusně zdobená). Výsledný efekt je, že u větších rodin vypadá jejich dům jako věžatá tvrz, které vždy jedna věž dominuje. V té bydlí vždy hlava domu. Na každém dvorci je uprostřed sloup na němž je umístěna vlajka(popis viz úvodní citát). Centrem kulturního dění v rodině je předsálí skladiště nebo stodoly které slouží zároveň jako jídelna. Z této drobnosti plyne, že pokud padnou hradby města, je stále schopno klást tuhý odpor. Dalším podstatným detailem je také velmi častý výskyt schodišť a ochozů. Opevnění je z pravidla tvořeno 12 sáhů vysokými hradbami širokými 5 sáhů s množstvím Bašt a věží které často přesahují hradby až o dvojnásobek. Nejčastěji mají hradby jen jednu bránu, ta ale bývá dvojitá. Příkop je jen zřídka kdy. Občas se vyskytnou i usedlosti, které jsou postavena na vodě samotné(podepřeny sloupy a magií). Každé město má svatyni mágů vody a větru. Města mívají i univerzitu. Jako každý jiný přímořský lid mají i Modří elfové přístav a rozsáhlé tržiště. Přístavy bývají ve městech 2-3. Jsou velmi rozsáhlé a tvoří dominantu města. Patří mezi nejkrásnější a nejdokonalejší na světě. Do přístavu na Silanoji(hlavního) by se prý vešli všechny lodě co brázdí oceány. Další zajímavostí je,že přístavy bývají městy sama pro sebe. Mola jsou tak rozsáhlá, že jsou pojmenovány jako ulice aby se v nich vůbec dalo zorientovat. Bývají rozsáhlejší z pravidla víc než města sama. Mají vlastní náměstí, krčmy(hlavně kvůli cizincům, Modří elfové preventují vinárny)a tržiště. Cizincům většinou není vstup do města povolen. Ve městě je mimo jiné zbudována tvrz, popřípadě Hrad který složí jako sídlo regenta(vládce…) a též jako radnice.
     Kult mágů vody a větru, se těší velké úctě a oblibě, je snad snem každého malého elfa stát se jejím členem. Mágové patří mezi nejpřednější členy této společnosti. Často slouží i jako soudci a jsou aktéry i politického dění.


Společenský žebříček:

1     Vládce s Chotí
2     Potomci vládnoucího páru
3     Šlechta
4     Mágové a Kapitáni loďstva
5     Obchodníci, vojáci a námořníci
6     Řadoví elfové, řemeslníci …


     Pokud jde o loďstvo, nejvyšší hodností je stát se kapitánem lodi, vyšší postavení už znamená povýšení do šlechtického stavu. Lodě se dělí do tří základních tříd: obchodní, vojenské a rybářské. Každá z nich je samozřejmě schopná boje. Pokud je budeme dělit dále, dají se zhruba shrnout, na lehké, střední a těžké. V každé třídě pro každý typ existují samozřejmě speciální názvy a velmi mnoho podtříd. To si, ale nechám vytvořit každého z vás a vaší fantazii .
    Každý elf je po narození zaklet kouzlem mágů vody a větru. To má za následek požehnání v jeho činech a zesílení jeho smyslů pro něj potřebných při životu na moři. Od dětství jsou cvičeni v historii, psaní a znalosti minimálně tří hlavních jazyků(obecného, zlatých elfů a jazyku Mirmadoského). Další samozřejmou znalostí je předpovídání počasí odhad větrů a jak obsluhovat lodě. V 6. roce dostanu chlapci svojí šavli(popis viz rodová zbraň). Kde jsou dále cvičeni v boji s touto zbraní dokud nedosáhnou mistrovství. Dívky dostanou hudební nástroj dle vlastního výběru a dýku(viz popis rodová zbraň). Následně jsou stejně jako chlapci cvičeny v dovednosti z těmito věcmi. Ve svých 10 letech vyplouvají na moře pod dozorem svých rodičů popřípadě členů rodiny či rodinných známých(zapomněl jsem se zmínit každá rodina vlastní minimálně jednu loď). Později se každý z nich rozhodne kam se chce ve společnosti začlenit. (Poznámka:Mezi Elfy není pohrdání nižšími vrstvami jde jen o zřízení vlády ve společnosti) Každý mladík si musí postavit vlastní věž a případně si k tomu přizvat řemeslníky. Teprve pak je uznán plnoletým. Samozřejmě musel nejdřív projít předešlým vývojem.


Rodová Zbraň

     Šavle(muži). Šavle je uměleckým skvostem. Na krytí v místě kde se stýka z čepelí, je vyryt zlatě symbol rodiny a z druhé strany je vyryt znak modrých elfů stříbrně. Dále jsou zdobeny bezpočtem různých ornamentů (různými kovy z pravidla zlato, stříbro a měď). Čepel sama je pak velmi ostrá a dlouhá. Tato zbraň je tak dobře vyvážená, že se dá v případě potřeby i vrhat (ale bývá to velmi vzácným jevem). Středem čepele je vedená stříbrná žilka.(je tak slabá, že se počítá při boji s lykantropy a jinými bestiemi zranitelných stříbrem jen jako o ¼ vyšší zranění.) Tato zbraň je zakletá démonem šavle(kouzlo mágů vody). To má za následek trochu neobvyklé vlastnosti zbraně. Sama zbraň se nemůže nijak poškodit pokud se nesetká z vyšší silou jak s démonem 4 stupně(thenung-útočný a obraný démon DrD:PPP PH). Démon, v ní obsažen, je schopen absorbovat sílu jednoho modrého či zeleného blesku. Dokud si démon neodpočine,(viz speciální schopnosti) není schopen absorbovat jiné blesky. To trvá z pravidla den. Nad touto zbraní získává majitel(jen Modrý elf nebo osoba která prošla stejným výcvikem) mentální kontrolu. To má za následek vyšší útok +1(Je bráno jako bonus za rodovou zbraň).

     Dýka(ženy). Dýka je uměleckým skvostem. Na krytí v místě kde se stýká z čepelí, je vyryt zlatě symbol rodiny a z druhé strany je vyryt znak modrých elfů stříbrně. Dále jsou zdobeny bezpočtem různých ornamentů (různými kovy z pravidla zlato, stříbro a měď). Jde o výbornou vrhací zbraň. Stejně jako u šavle je i jí vedena stříbrná žilka(stejné účinky jako u šavle). Též i tato zbraň je očarována magií vody a to démonem dýky. Tato dýka tímto kouzlem získává stejné vlastnosti nezničitelnosti jako šavle.A však na místo pohlcování blesků získá dýka vlastnost, že nikdy nemine cíl pokud je hozena. Nad touto zbraní získává majitel(jen modrý elf nebo osoba která prošla stejným výcvikem) mentální kontrolu. (u dýky to znamená, že při hodu se muže vrátit nebo spadnout když si to majitel přeje. Díky této koncentraci ještě nikdy neminula svůj cíl). Další vlastností mentální kontroly démona je, že útok touto zbraní je +1 vyšší (Je bráno jako bonus za rodovou zbraň).

  Síla útočnost obrana délka váha cena  
Šavle 5 +2 +1 1 25 -------  
Dýka 3 0 -1 1 5 -------  
  Síla útočnost malý střední velký váha cena
Šavle 5 +2 7 11 15 25 -------
Dýka 3 0 6 14 23 5 -------

Schopnosti

Předpovídání počasí
     Modrý elf vždy přesně určí počasí na tři dny do předu, pokud není změna vykonána magii. Pj je povinen hráči hrajícímu za modrého elfa dát přesné instrukce. Tato schopnost je dána již zmíněnou výchovou a životem na moři.

Lukostřelba:
     Ačkoliv se tito elfové nezaměřují tolik na lov a boj na dálku jako jejich příbuzní z hvozdů, přesto u nich toto nadání zcela nevymizelo. Nepočítá se jim sice +1 jako za rodovou zbraň ale z hlediska své rychlosti vystřelí dva šípy za kolo.

Stavba Lodí:
     Pokud se Modrý elf podílí na stavbě nějaké lodi bude o 10% času rychleji dokončena. A vždy u ní provede i nějaké to vylepšení než bylo původně v plánu. Výsledně je každé plavidlo rychlejší minimálně o 5 uzlů.

Léčení v blízkosti vody:
     Když se modrý elf narodí je na něj sesláno ještě jedno zvláštní kouzlo mágů vody. Díky němu se naučí modrý elf získávat sílu z vody. V blízkosti vody se tudíš dokáže přirozeně léčit(platí i když je v bezvědomí) 5 životů za směnu.

Poznámka:Musí se však jednat minimálně o tůňku, říčku nebo něco vjedšího. Kaluž nepřipadá v úvahu.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Ve většině věcí souhlasím s Lazi Vlaadem.
Já osobně bych si v týhle rase udělal pár změn a ostatním PJům bych to radil taky.

Léčení v blízkosti vody - Mělo by to bejt mnohem větší než potok, říčka nebo třeba trochu větší zahradní jezírko. Minimálně nějaká trochu větší řeka a průměrný jezero, ale to je otázka názoru, že?
Jestli má PJ vlastní svět - může to být i Asterion, Taria apod., ale není to taková práce i zábava - tak kdyby chtěl Modrým Elfům udělat radost, udělal by tam hodně moří, jezer a řek... Záplavy by tam taky byly vítány, což?
Vyhodil bych taky léčení v bezvědomí. to je až moc silný. někdo by upadnul do bezvědomí a probudil by se bez ošetření nebo pomoci ostatních zdravej? Promiň, ale to vážně není zrovna moc realistický.

Šavle....Ta mě ani nějak přes nos nemlátí. Šavle i dýka je podl mě celkem v pořádku a souhlasím s tím, že Modrý Elf by si dvakrát rozmyslel, než by svoji šavli navždy ztratil.

Předvídání počasí? Dobrá věc a ani se to nemusí učit jako dovednost, ale 3 dny? Tady nastává další z mých osobních změn. Maximálně 2 dny dopředu.

Ale nebudu pořád jenom kritizovat, ale taky něco ocením...

Dobrý nápad a když najdeš nějaké mořské povolání, budeš mít super posatvu nebo CP. Jako CP by to byli asi námořníci.

Dobrá hiearchie, historie je taktéž dobrá a vlastnosti podle rasy taky nejsou špatný.
Každopádně jak jsem již řekl - než si udělám postavu Modrého Elfa, trochu si ho pozměním k obrazu svému a doufám, že ti to nebude vadit.

S úctou
Pajda


 Uživatel úrovně 0

hmm nechapu pročfurt vičítáte tu šavli ...... Psal sme, že ji vrhne jen výmečně poněvadž druhou za svuj život neziská. Zpravidla je to jednou za život nebo vůbec. A co se týka těch 15 sáhů nevim jestli ste nekdo tu zbran nekdy drzel v ruce ale de to a demon tomu da potrebne vlastnosti ktere tomu v realu chybí.


 Uživatel úrovně 0

A mě by zajímalo jakj dohodí tou šavlí 15 sáhů.


 Uživatel úrovně 0

No uznejte že to není nejhorší.


 Uživatel úrovně 0

Jak se to vezme, ale na druhou stranu takový propadák to není...


 Uživatel úrovně 0

Mě ten modrý elf připadá až moc dobrý. Jakmile si někdo vybere modráska stačí zůstat u vody a nikdo a nic tě neporazí.


 Uživatel úrovně 0

jn, srry jsem to necetl cele, ale kdyz se podivam na ty schopnosti- jses si jistej ze to nema byt spis povolani?


 Uživatel úrovně 0

Jo pls chtel bych ete od tebe vysvetlit jak ten modry elf dokaze vrhat savli s parametry 5/+2 ? to je dost solidni , je to lepci nez kopi a docela bych ho chtel videt kdyzz hazi svoji savli na nepritele , cim pak bude bojovat ?


 Uživatel úrovně 0

HMM to jmeno mi nepripada moc originalni a pak ta rodova zbran a vubec ty vlastnosti sou nejake moc presilnene, normalni elf z hvozdu proti tomuhle supermodremu elfovi nema vubec sanci. Chtelo by to trochu yvazit ty vlastnosti treba obratnost jen +0 a inteligence taky, i tak by to bylo dost silne bych rekl


 Uživatel úrovně 0

Ten modry elf je celkem dobry