Nové Rasy

Temní elfové Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Příhěh

Bylo už pozdě v noci a my jsme se z dolů vraceli temným lesem. Po dobu co jsme procházeli nás pronásledovalo strašlivé, dotěrné ticho. Nikomu z nás se nechtělo do řeči. Asi tak za pět minut jsme zaslechli cosi v korunách stromů, rozsvítili jsme tedy lucernu a šli jsme dál svou cestou. Po několika krocích nám lucerna zhasla, a před námi se objevil temně rudý obrys očí. Zastavili jsme se a jako přimražení jsme slepě hleděli do noci na rudé oči. Bylo takové ticho až byl slyšet tlukot našich srdcí. Oči tohoto tvora se lehce zužili a pak jsem jen zaslech šelest šípu a můj přítel vedle mě padl k zemi. V tu chvíli jsme si ostatní uvědomili co se děje a začali jsme utíkat nocí pryč. Nebylo nám to však nic platné…

Pozn.: Příběh je psán ve formě vyprávění i když z textu vyplývá, že to není možné. Zkoušel jsem jen psát tímto stylem a dodat tomu atmosféru. Těm kterým to vadí se omlouvám.


Původ a Historie

Kdysi dávno žili elfové v míru a souladu. Vše se ale změnilo tím že si lidé začaly elfy podmaňovat a nastalo období „Lidsaké nadvlády“. Elfský král Elefrion přijal všechny lidské požadavky.To se ale nelíbilo jeho kněžím, kteří odmítali žit v tyranii. Přemlouvali Elfriona, ale ten nepovolil a radši vyjednával s lidmi. Několik elfů se vydalo z města na horu Tartatus vyzvat temné bohy, kteří by je mohli zbavit lidských utlačovatelů a nastolit nadvládu elfů. Když dorazili na horu tak elfové zaslepeni svým dobrotivým cílem začali vyvolávat temného boha Acanthophise. Ten jim slíbil že jim dá moc tak velkou až z nich půjde strach a lidstvo dokážou vyhladit, ale že bude chtít na počest jeho vlekoleposti jejich duši a život elfího krále. Elfové odhodláni udělat vše pro záchranu elfů souhlasili a uklidňovali se tím že jejich král by tuto smrt přijmul za záchranu svého lidu. Ještě tentýž večer se obětovali bohu a jejich duše měl již on. Elfové se chystali vyrazit zpět do království za králem, ale uvědomili si že krlálovští mágové by poznali jejich zaprodanou duši a tak nemohli jít do města. Pár mil od města byl hustý les ve kterém si začali budovat základnu. Protože by král ale poznal kdyby se v lese začalo budovat nějaké sídlo a opevnění tak se rozhodli vybudovat sídlo v korunách stromů. S jeho vybudováním jim pomohl i Acanthophis. Kvůli „přítomnosti“ temného boha les začal vymírat a téměř tam přestalo svítit slunce. Za několik dní lesem král projížděl. Temní elfové nemrhali časem a využili chvíli k jeho zabití. Stačil k tomu jedniný šíp a král padl ze svého koně s probodnutým hrdlem. Ostatní strážci byli zajati nebo také zabiti.

Bůh dodržel to co slíbil a naučil elfy takvým kouzlům o kterých se jim nikdy nezdálo. Tak začali vznikat první čarodějové… Získali obrovskou moc a začali schromažďovat víc a víc svých přisluhovačů a druhů. Pouhých pár let od smrti krále se jejich umění rozrostlo natolik, že mohli zaútočit na lidi. Ale netušili že se poměry mezi lidmi a elfy za 6 let změnili natolik že se lidé stali přáteli elfů. Temní elfové zahájili první útoky na lidská města.. Lidé neměli téměř žádnou magickou obranu a tak poprosili Vysoké Elfy o pomoc. Elfové se rozmýšleli ale pak se vydali na tažení proti Temným elfům. Když Vysocí elfové zjistili co jsou jejich nepřátelé zač, začali se strachovat. Temní elfové, kteří obstojně stáli jak proti elfům tak proti lidem se začali pomalu rozšiřovat i do jiných částí světa.

Nakonec si temní elfové uvědomili že lidi po boku elfů nemohou porazit a tak se odklidili zpět do svých lesů a čekají až se spojenectví lidí a elfů rozpadne a miska vah se přehoupne na jejich stranu.

( Toto je nejpravděpodobnější tvrzení historie temných elfů, ale několik národů a jiných kultur s tímto tvrzením nesouhlasí )


Vzhled

Temní elfové jsou o trochu menší než elfové „normální“. Mají 140 – 160 coulů. Jejich stavba těla je naprosto totožná s elfí. Temní elfové bývají kvůli nedostatku potravin vychrtlejší nežli elfové a jejich metabolismus je tím slabší. Mají 30 – 60 kg. Díky tmě ve které žili se začali prostředí přizpůsobovat. Postupně, podobně jako chameleoni, začala barva jejich pleti černat ( nepochybně je v tom moc bohů ). Mají rudé oči které jsou pro ně velice charakteristické, stejně tak jako neslyšitelné pohybování v lese. Jejich tělo je povětšinou nahé. Pokud jsou oblečení, tak na sobě mají lehké látky nebo oblečení z kůže. Jejich uši se zvětšili a kvůli tichu v lese také i zdokonalili. Slyší téměř jednou tolik co lidé. Co se týče chlupů, vlasům, vousů tak je mají úpně stejné jako elfové akorát že ve stříbrné barvě.

Temní elfové se dokáží díky tvaru svých chodidel, která jsou zaoblenější, perfektně pohybovat po větvích stromů a nebo po špičkách na zemi. Jsou mnohem obratnější než vysocí elfové.


Stavba vesnic a obydlí

Temní elfové žijí v lesích. Tyto lesy obvykle nemají žádného druida. Pokud se v lese vyskytuje druid, který les opatruje, tak je to většinou druid, který spolupracuje s temnými elfy a s jejich bohy ( těm se říká Temní druidi ). Pokud ne, tak temní elfové druida zabijí ( nebo se o to pokusí ). Tato obydlí jsou až v korunách stromů a jsou to pospojované větve, nebo lijány. Nejsou to nikdy předělávané přírodní materiály. S jejich výstavbou často vypomáhá i již zmíněný bůh Acanthophis, který většinou urychlí růst stromů tak aby se tato oblidlí proplejtala. Domy jsou povětšinou bez střech a oddávají se přírodě. Jeli nad lesem Temných elfů bouře. Je velice malá pravděpodobnost že se obydlí elfů zničí. Chrání je totiž magie, která je temným elfům poskytnuta.

Temní elfové, nemají žádné specializované kováře, hostinský ani žádná jiná povolání až na kouzelníky. Zbraně apod. povětšinou berou mrtvým. Do jednoho města se mohou vejít až 500 temných elfů, ale záleží na velikosti lesa a na okolí.


Hierarchie

Vláda Temných elfů se dá přirovnat vládě rovnostářské až vládě otrokářské. Vůdce je obvykle ten který je nejstarší, zběhlý v magii a s hovořením s bohem. Někdy se však může stát že nějaký temný elf usmrtí dosavadního vůdce a nestoupí na jeho místo. To se bohům může znelíbit a poručí jiným ať vůdce zabije… tímto je společnost temných elfů nedokonalá. Jejich zákony nejsou příliš povedené. Obyvatelé jsou rozmístění do několika vrstev : Vůdce, kněží, čarodějové, obyvatele a služebníky.

Vůdce se může volit vůlí boží, kněžími nebo dědičně. Kněží jsou čarodějové, které zvolí vůdce a kteří umějí rozmlouvat s bohy. Jejich počet není omezen. Čarodějové jsou vyspělejší kouzelníci s temnýmy kouzly. Obyvatelé jsou elfové s různými právy, ale nesmí zasahovat do politiky ( s vyjmkou vůle boží ). Způsob kterým se trestají činy by jsme dnes nazvali oko za oko, zub za zub. Ale tento způsob byl velice nevyspělý. Když někdo zabil temného elfa tak byl bez milosti zabit. Když někdo poškodil nějak jiného musel to stejným způsobem odčinit, ale tento způsob má následující chybu : Když někdo zabil ženu temného elfa a dotyčný žádnou ženu neměl tak čin byl obvykle nepotrestán, nebo byl zaplacen. ( tyto zákony platili ve stejných vrstvách. ). Zpravidla pro vůdce tyto zákony neplatili. Pro kněží platili jen vůči vůdci a čarodějům, a proti ostatním ne. Pro čarododěje vůči vůdci, kněžím a ostatním ne. A pro obyvatele a služenbíky tyto zákony platili plnohodnotně. Ale když obyvatel udělal něco služebníkovi tak platil jeho majiteli.


Potrava

Temní elfové se živí v podstatě vším. Jsou to všežravci. V zásadě nic nepěstují. Jedí to co jim příroda dá, což je povětšinou ovoce, nebo různé byliny. Také mohou pojídat i své oběti nebo i sami mezi sebou, ale to jsou vyjmečné případy. Nemusí jíst často, obvykle jen jednou denně nebo ani to ne. Nepotrpí si na velké a velkolepé pokrmy, ale pokud se něco takového naskytne tak neodolají a udělají hostinu. Tamní elfové nemají nějakou vytříbenou stravu, kterou by museli dodržovat, nicméně nejčastěji musí mít přísun masa a tekutin.

Na lov se vydávají jen jako skupinky, nikdy jako jedinci, protože si hlídají aby je nikdo nechytil.Zřídka kdy se vydávají na lov kněží či vůdce, ale čarodějové jsou běžná záležitost. Nejčastěji chodí pár čarodějů se svými služebníky a a pár civilisty, kteří jim obvykle vypomáhají se zabíjením zvířat a pak služebníci zvíře odnesou a zpracují. Jídlo se dál buď rozdává mezi obyvatele a nebo ve vyspělých městech už na trh kde si temní elfové dál už jídlo kupují.

Taková vyspělá města která mají i tržiště bývají už civilizovanější a funguje tam určitý řád. Obyvatelé mají i různé profese kterými se živí a společnost se již pomalu rovná jiným běžnějším rasám…


Víra

Temní elfové v bohy věří, jsou jim natolik oddaní, že jsou pro ně schopni i zemřít. Téměř každý elf je oddán nějakým bohům, a to i přes to, že se jim nikdy žádný bůh neobjevil či něco podobného. Mýtus o vzniku temných elfů je natolik reálný, že mu bezpochyby věří. Možná je to pravda, možná ne. Ovšem temní jim prokazují obrovskou úctu. Duchovenstva je plno, ale všichni mají jediného hlavního kněze. Je lehce rozpoznatelný, protože je jako jeden z mála oblečen. Má černý hábit s kápí a se stříbrnými lemy. Pro božstva jsou stavěny různé chrámy a kapličky. Ovšem temní mají i jednu mohylu, kterou mají mimo oblast měst. Tato mohyla je na hoře Tartarus. Je veliká a honosná. Byla postavena kvůli zajištění posmrtného života králů. Králové jsou v mohyle pohřbení a tam je o ně postaráno… Pro všechny bohy až na Sospitatora nejvíce potěší lidské ( či jiné rasy ) mas při uctívání, ovšem jsou jim často dávány i obyčejné zvířecí kusy nebo i jiné jídlo.


Acanthophis – Bůh smrti : Tento bůh je hlavní u temných elfům. Dal jim moc i sílu. Zpravidla je uctíván každý den.
Portentificus – Bůh kouzel : Jeden z nejdůležitějších bohů. Dává temným elfům moc kouzlit a samotná kouzla. Uctívání u něj je minimální. Vždy, když se nějaký temný elf vyučí čarodějem. Musí mu týden, den co den obětovávat maso nepřítele. Pokud tak nebude učiněno, tak temný elf nesplní zkoušku magie a po jeden rok se nesmí ucházet o post čaroděje.
Sospitator – Bůh ochránce : Je to jediný bůh, který poskytuje temným elfům ochranu před přírodními živly. Tento bůh není nijak zlý. Temní ho uctívají často před schylující se bouří.
Dimicatus – Bůh boje : Tento bůh je velice zanedbáván. Byl uctíván pouze za velikých bojů s lidmi. Jeho moc má údajně všudypřítomný dopad.
Vinacitos – Bůh životní síly : Velice nepatrný bůh, ale ve své podstatě jeden z nejdůležitějších. Tento bůh je uctíván pouze při obřadu „zrození“. Pokud se narodí temný elf, musí se kněz k Vinacitosovi pomodlit aby mu dal sílu do života mohl přežít. Pokud tak nebude učiněno, je to ze strany kněžího hřích a je zabit.

Schopnosti a jiné…

Temní elfové mají jednu z jedinečných schopností a tím je termovize( dar od boha ). Samotný temný elf by se termovizí těžce rozeznával v pustém lese protože mají minimální teplotu. Termovizi používají elfové nejčastěji v noci kdy poutníci chodí kolem lesů nebo i v lese. Tato schopnost způsobuje červené zbarvení očí, ale když elfovi oči vypíchnete může termovizi, na rozdíl od normálního vidění, užívat dál. Nikdo zatím neví proč tomu tak je, ale je tomu tak.

Pokud se najde nějaký temný elf který hodlá cestovat tak chodí zásadně jen s osobamy zákonně zlímy, nebo neutrálnímy. Zákoně a zmateně dobré jsou pro něj lovná zvěř kterou je nutno pobít. Zmatené zlo je pro temné elfy zas nedůvěryhodné včemž mají patrně pravdu. Co je na temných elfech zvláštní je láska ke zvířatům. Velice často mají s sebou noční ptáky a jiná zvířata.



Síla : 6 - 16 / 0
Obratnost : 11 - 16 / +1
Odolnost : 1 - 11 / - 2
Inteligence : 12 - 17 / +1
Charisma : 7 - 12 / + 1
Rodová zbraň : Dlouhý luk


Za interpunkci a hrubky se omlouvám.
Osnova je podle článku Vargové od Marcuse...

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

To Melegant: Jo to je mozny, ale ode me nic. A jak si to mam zkusit jinak, nez na nejakejch znamejch rasach? :P
To Bořivoj: Jo nekopiruju... pokousel sem se to nejak vymyslet. A dungeons and dragons sem nikdy nehral... .)
To Lord Aldaris and pilak: Tak vam dekuju za dobrou kritiku hosi .)


 Uživatel úrovně 0

ta neni moc super


 Uživatel úrovně 0

moc se ti to nepovedlo!


 Uživatel úrovně 0

nejjednoduší je použít temnýho elfa z dungeons and dragons, tam je doknale popsanej a člověk si ho může najít i na netu, zak proč dělat do nekonečna jiný verze když máme na snadě něco mnohem dokonalejšího?


 Uživatel úrovně 0

příběh je nic neříkající.

jak už lord Alfík řekl, bylo zde už hodně zpracování Temného elfa.


 Uživatel úrovně 0

Příde mi že již tu byli lepší Temní elfové, proto hlasuji tak jak hlasuji...


 Uživatel úrovně 0

celkem slusny pribeh a to ostatni je taky dobre napsany


 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad ještě by to chtělo trošku vymakat.Jo a jak sem si tu čet,že je to dost inspirovaný Morowindem,tak to je podle mě úplně jedno.


 Uživatel úrovně 0

A co je špatného na tom, že si někdo vezme z něčeho inspiraci?
Když je rasa z něčeho převzata je to zajímavější. Když si například tu hru hrál umíš si to krásně představit a pak hrát za rasu, kterou už ze hry znáš a máš jí rád.
Je pravda, že výtvor podle hry by měl být daleko kvalitnější.

s pozdravem lord Kedrigern, člen rady Bratrstva, strážce diskuze a student KU


 Uživatel úrovně 0

Teilo : V pohodě... :-)) U dryády zas všichni, že to je z WarCraftu... :-)) Jo... morrowind, ale dneska už bych ho asi nehrál. Už jenom MaM ale to je OT :-)