Nové Rasy

Vlkodlak Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 59

Vlkodlak

Vlkodlaci mají rádi suché lesy nebo stepi. K životu jim stačí pouze slaměná chýše a hliněná miska na vodu. Okolí svého sídla (loviště) mají velmi dobře prozkoumané a nepochybně se v něm vyskytuje i smečka, kterou vede. Nemají příliš v oblibě lidi.
Vlkodlakové jsou svébytnou rasou, zrozenou z lidí a vlků, vyrůstají v nelehkých podmínkách s podezřením, že jsou nějak jiní (až do své První Přeměny). Tehdy si pro ně přijdou ostatní vlkodlaci (jejich skutečná rodina). A až tehdy se mladá vlčata dozvědí o tom, kým skutečně jsou.
Vlkodlaci, nebo Garú, jak se sami nazývají, jsou bojovníci Gai, obránci Matky Země, mocného ducha Přírody a Země samotné. Shromažďují se na skrytých místech a vytvářejí smečky, ve kterých útočí proti nepřátelům Matky Země. Jsou to zuřivá, rychlá a silná stvoření, děti Země a Měsíce. Mohou být zraněni i zabiti, ale jejich rány se hojí nadpřirozenou rychlostí, nejsou-li způsobeny stříbrem. A jsou strašlivě, strašlivě silní.
Vlkodlak je velice silná rasa, která dokáže ovládat obyčejné vlky se umí se v něj i proměňovat.

Vzhled

Vypadají jako lidé, jen jsou trochu chlupatější a jejich rysy poněkud ostřejší. Postavou připomínají spíše statného, hubeného barbara, ale jeho vlasy jsou většinou černé a uši mírně zašpičatělé. Prsty jsou velmi dlouhé a často je jejich ukazovák stejně dlouhý jako prostředník. Pohled vlkodlakových očí je tajemný a nahání v lidech hrůzu a nedůvěru (pro zloděje a kouzelníky velmi nevhodné).
Někdy je však vlkodlak od lidí naprosto k nerozeznání (zaleží na PJ jak bude vlkodlak vypadat)!

Velikost: B až C
Výška: 175 – 240 coulů
Váha: 1500 – 2800 mn (75 – 140 kg)

Proměna

Schopnost podle svého přání měnit podobu na vlčí nebo lidskou je v podstatě tím, co definuje vlkodlaka. Vlkodlak je schopen přijímat podobu člověka, vlka, nebo krina - válečnou podobu vlčího člověka.
Protože vlkodlakovy šaty by se normálně během takové přeměny roztrhaly, každý kmen pořádá pro svá štěňata obřad, který vlkodlakům umožňuje měnit se i s konkrétním oděvem a několika předměty (náramky, zbraň apod.), aniž by je ztratili. Tyto věci a šaty se jednoduše stanou při opuštění lidské podoby částí vlkodlakova těla. Jinak oděv spadne na zem, či se roztrhá (záleží na PJ).

Lidská podoba

V lidské podobě je vlkodlak nerozlišitelný od běžného člověka. Hodnoty vlastností, uvedené v osobním deníku, odpovídají schopnostem vlkodlaka v lidské podobě. Vlkodlak v lidské podobě může dělat všechno, co člověk, a zároveň rozumí jazyku Garů, ačkoliv jím může mluvit jen špatně.

Opravy: základ, velikost B.

Krino

Vlkodlak ve válečné podobě je stroj na zabíjení. Je jedenapůlkrát vyšší, než ve své lidské podobě (tj. dvoumetrový člověk tak vzroste na tři metry), váží skoro půl tuny, napůl člověk a napůl vlk (vlčí hlava, masivní lidský trup a zadní nohy prohnuté jako u vlků). Jeho ruce jsou dlouhé a silné, a prsty jsou zakončeny dlouhými drápy (viz obrázek). V případě potřeby se krino dokáže spustit na všechny čtyři a běžet překvapující rychlostí. Vlkodlak v této podobě ale dokáže vyslovit jen jednotlivá slova (jako "Zmiz!" nebo "Chcípni!"), i když dokáže bez problémů hovořit jazykem Garů.

Opravy: síla +3, odolnost +1, charisma –5, obratnost -2, velikost C.

Vlčí podoba

Vlkodlak ve vlčí podobě vypadá jako obyčejný vlk. Vzhled vlkodlaka v této podobě bývá ovlivněn jeho smečkou (mohou být černí, šedí, červenohnědí, bílí atd. ). Vlkodlak ve vlčí podobě nemůže mluvit lidskou řečí ani používat nástroje, i když může komunikovat s ostatními vlky a může mluvit jazykem Garú.

Opravy: pohyblivost +2, inteligence na 5 (není podmínkou).

Úplněk

Vlkodlaci se při úplňku (pokud na ně dopadá svit měsíce) automaticky proměňují do vlčí podoby. Odběhnou do nejbližšího lesa, tam vylezou na skálu, vyjí na okolí a svolávají se.

Zranitelnost (lykantrop)

A 1 zápas
B 1/20 obyčejná zbraň
C stínové kouzelná zbraň
D 2 stříbrná zbraň
F vlčí mor
G 1 ohnivá hlína, rachejtle, hořící olej, mráz
I 1 hraničářská kouzla
J útočná kouzla
K ohnivá a mrazivá kouzla
L fyzická kouzla
M psychická kouzla

Strach ze stříbra

To, co může vlkodlaka efektivně zničit je stříbro, časem se ho vlkodlak začne panicky bát, ale přesto se bude moci ovládat a nedát na sobě nic znát. Soubojům se stříbrem se vyhýbá.

Smysly

Vlkodlakovy smysly jsou o mnoho lépe vyvinuty než-li u člověka a má k ním i patřičné bonusy (záleží na úrovni, ale hlavně na PJ).

Čich
Čich je vyvinut stejně jako u psů, vlků nebo dokonce i hobitů.

Vidění
Vlkodlakovi se zlepšily smysly, jeho zrak dokáže prohlédnout i naprostou (nemagickou) tmu jako za denního světla (rozezná den od noci). Vidí černobíle!

Vlčí podoba

Životaschopnost : je rovna vlkodlakovy úrovně
Útočné číslo: + 8 + bonus za sílu / + bonus za obratnost (tlama)
Obranné číslo: + 5 + bonus za obratnost
Odolnost: nemění se
Velikost: C
Zranitelnost: lykantrop
Pohyblivost: 17/šelma
Vytrvalost: 18/šelma

Vlkodlak podle pravidel hned po přeměně nejprve zaútočí a pak se vrací k původnímu plánu. Měla by také klesat inteligence, ale já bych ji nechal nezměněnou (normálně se změní na 5). Vlkodlak se může proměnit ve vlka tolikrát za den, kolik je jeho úroveň. V této podobě může kouzlit bez gestikulace a zaříkání.

Smečka

Vlkodlaci a vlci žijí ve smečkách. Když je vlkodlak v družině je možné, že ji bude považovat za svou smečku, ale nebude schopen ji ovládat, může však být její velitel. V nepřítomnosti ostatních členů své smečky nebo kmene se cítí špatně. Být vyhnán ze smečky a odsouzen k osamělému životu je pro vlkodlaka příšerný trest.
Vlkodlak je s to ovládat 3k10 obyčejných vlků (max. však tolik, kolik je jeho úroveň). Jejich svolávání je většinou vytím, ale ovládání a hierarchii ve smečce nechávám pouze na hráči a PJ. Aby mohl vlkodlak ovládnut již nějakou vytvořenou smečku, musí nejprve porazit jejího velitele ve vlčí podobě bez podvodů, kouzel či triku!
Pokud je smečka vedena vlkodlakem, každý její člen má (včetně vlkodlaka) bonus k útoku a obraně +2.

Jazyk

Vlkodlak ovládá dokonale obecnou, jazyk Garů a všechny jazyky psovitých šelem.

Přesvědčení

ZmD 1
N 2-3
ZmZ 4-6
ZkZ 7-10

Vlkodlaci jsou převážně zlí a lidem škodí, ale nalezenou se i výjimky. Nikdy by však neměli být zákonně dobří!

Vlastnosti

RasaSílaObratnostOdolnostInteligenceCharisma
Vlkodlak13-1812-178-1810-157-12
Oprava+3+1+1+1-4

Vlkodlak je rasa velice silná, podle pravidel má inteligenci 13, a zaslouží si tento bonus.

Věk

Vlkodlaci, přes všechnu svou nadpřirozenou moc, nejsou nesmrtelní. Stárnou a mohou být zabiti. Vlkodlaci se dožívají až několika tisíce let.

Rodová zbraň

Vlkodlaci umí skvěle bojovat se všemi bodnými a sečnými zbraněmi. Díky jejich nenávisti k lidem vynalezli Vlčí tesák. Tato zbraň je asi 20 coulů dlouhá a je vyrobena z černé, kalené oceli (její vzhled je patrný z obrázku), ale stále si zachovala svou pružnost, takže není tak křehká jak by se zdálo. K vrhu vhodná není. Jako rodovou zbraň může použít i tesák obyčejný, ale ten zdaleka neodpovídá vlastnostem Vlčího tesáku.

JménoSílaÚtočnostObranaDélkaVáha Cena
-lehké
Vlčí tesák3+401512zl
- - ---- -
Dva vlčí tesáky7+621--

Schopnosti

Hněv
Do obecného povědomí přešli jako divá zvěř díky svému Hněvu. Vlkodlaci se mohou stát neuvěřitelně silnými a rychlými. Čím větší je jeho Hněv, tím větší je nebezpečí, že ve stresující situaci ztratí sebekontrolu a propadne bojovému šílenství stejně, jako dávní berserkové (bonus +6 k iniciativě a jeho bonus za sílu se počítá 3 krát! A k útočnému číslu ještě přičte +2). S vlkodlakem v tomto stavu je prakticky nemožné jednat. Dokáže myslet jen na boj či útěk. Toto šílenství způsobilo vznik legend o brutálních, nezvladatelných lidských bestiích. V tomto šílenství může být ve všech podobách.

Vícenásobné útoky
6. úroveň 3 útoky za 2 kola (+3)
9. úroveň 2 útoky za kolo (+6)
12. úroveň 5 útoků za 2 kola (+9)
16. úroveň 3 útoky za kolo (+12)
Platí ve všech podobách.

Lov
Pokud je vlkodlak ve zvířecí podobě, má bonus k útoku a obraně proti nemagickým a prehistorickým zvířatům +2.

Zvířecí instinkt
Při procházení se po světě je vlkodlak zvyklý na to, že mu lidé staví do cesty spousty různých pastí. Jeho instinkty ho varují, a ve hře se to projeví zneklidněním, takže má vlkodlak pocit ohrožení a pokud past neodhalí, jeho podvědomí je neustále ve střehu, a není ho možné překvapit. Při hodu proti pasti má bonus +1 a na 16. úrovni se bonus zvedá o 2, ale dál se již nezvyšuje. Instinkt se vztahuje i k útokům ze zálohy, léčce, místnosti se smrtelným nebezpečím, atp. (samozřejmě záleží na PJ).

Regenerace
Jeho další schopnost je léčit si vlastní zranění. Zaleze si někam do lesa a tam 1k6 + 5 kol medituje. Toto léčení může vlkodlak použít jen jedenkrát za týden. Pak se mu uzdraví 1k10 + 5 životů. Vlkodlaci dokáží svým zraněním velmi dobře odolávat. Navíc se neuvěřitelně rychle uzdravují, dokonce jsou schopni regenerovat poškozené vnitřní orgány. Střelná rána, která by obyčejného člověka zabila, nemusí pro vlkodlaka znamenat nic víc, než nepříjemnost. Ale jsou zranění, která vlkodlaci tak snadno nevyléčí. Zranění stříbrnou zbraní může být smrtelné, ale i takovou škodu si vlkodlak dokáže vyléčit, může mu to však trvat velmi dlouho. Stříbrná kulka (šíp) tedy nemusí znamenat okamžitou smrt, jak to bývá ve filmech, ale dává nepříteli velmi dobrou šanci vlkodlaka zabít.
Vlkodlakovi se každou hodinu automaticky uzdravují dva životy!

Terén
Pokud je vlkodlak v lesích nebo stepích, dostává on i jeho smečka bonus k pohyblivosti +2.

Zmizení
Vlkodlak se může v lese kdykoliv pokusit (kromě souboje tváří v tvář) o zmizení.
Příklad: Barbar bojovník Jorg a vlkodlak bojovník Tommy se procházejí lesem. Baví se spolu a najednou Tommy zmizí…
Vlkodlak má pravděpodobnost 20% + 3% za každou úroveň, že zmizí.
Totální úspěch (TÚ) Vlkodlakovi se podařilo zmizet i bedlivě pozorujícímu.
Úspěch (Ú) Vlkodlakovi se podaří zmizet, ale mohou ho nalézt.
Neúspěch (NÚ) Vlkodlakovi se nepodaří zmizet.
Příklad: Jorg zpozoruje Tommyho odcházet.
Totální neúspěch(TNÚ) Vlkodlakovi se nepodaří zmizet a ostatní poznají, že se o zmizení pokoušel.

Stopování
Stejná vlastnost jako u hraničáře. Pro hraničáře platí bonus + 15%.

Přenes lykantropii
Pokud chce vlkodlak přenést lykantropii na člověka, kterého zranil, má pravděpodobnost 20% + 3% za každou úroveň, že se mu to podaří. Nakažený se pak chová tak, jako je to napsáno v pravidlech, ale nikdy nedosáhne vlastností pravého lykantropa.
Většina vlkodlaků se rodí jako člověk nebo vlk, a o své skutečné příslušnosti nevědí, dokud nedosáhnou puberty a neprojdou svou První Přeměnou.

Poznej stopu
Pokud vlkodlak spatří nějako stopu, může se pokusit o její rozpoznání.
Pravděpodobnost je 20% + 3% za každou úroveň, že ji pozná (jméno platí pouze pro nemagická a prehistorická zvířata).
Vlkodlak pozná komu ta stopa patří (jméno, velikost, váha, výška, zdravotní stav, běžný výskyt, počet nohou, s jezdcem/bez jezdce). A je o tom zcela přesvědčen.
Ú Vlkodlak pozná jméno i velikost tvora.
Vlkodlak nepozná daného tvora.
TNÚ Vlkodlak pozná tvora zcela špatně a je o tom zcela přesvědčen.

Závěr

Tato rasa je velmi silná, ostatně myslím, že vlkodlaci silní jsou, ale kdyby Vám to nevyhovovalo, tak si ji trochu upravte, ale mě takhle vyhovuje… Tahle postava je tak silná, jak dobře umíte hrát a s dobrým PJ by se Vám mohla líbit.
Děkuji všem, kteří se na tomto podíleli – Janu Krásovi, ale hlavně serveru Dracidoupe.cz, které mě stále něco nového učí, a bez kterého by toto asi nikdy dílo nevzniklo.

Grollw
grollw@seznam.cz

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Jedinou výhradu která tu ještě nebyla řečena mám k vlastnostem, protoře aby měl vlkodlak sílu větší než krol, int. jako elf, a obratnost větší než hobit, je fakt trochu moc.


 Uživatel úrovně 0

No, moc teda nechápu ty lidi, co na začátku dávali jen jednu hvězdu...:-(


 Uživatel úrovně 0

Vlkodak potřeboval nějakou tu zvl. schopnost. ale s tim zmizenim to moc dobře nevidim.



 Uživatel úrovně 0

je to perfekt rasa a je silná hraji za ni aje uplně boží fakt doporučuju všem!!!!!!!!!!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

Lidi proč ho všichni tak krytyzujete, vždid se snažil, dokonce jsem tu slišel že vlkodlak je podle příručky slabý. A právě Grollw(ovi) se podařilo tuhle rasu vylepšit z (údajně) slabého jedince na silného tvora který si zasluhuje obdiv (a hlavně strach a paniku když ho v nějakém příběhu potkáte). Grollw(e) , máš u mě plný obdiv.


 Uživatel úrovně 0

vlkodlak je podle příručky dost slabý a já stímto provedením naprosto souhlasím. Nebýt uzavřené hlasování dám 4*


 Uživatel úrovně 0

Je to vcelku sila ale je dost silny. treba to trochu zbrusit ale inac sila


 Uživatel úrovně 0

Je silny. az velmi, ale ked to sprevadzaju krce a zufalstvo, je velmi dobri. Ja mam v parte tiez jedneho vlkolaka. Nakazeneho.


 Uživatel úrovně 0

docela je to dobré. škoda jen že to jde jenom tisknout a ne stahovat.