Nové Rasy

Minotaur Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 32

"…řve tak, že skály se sypají. Kdo zaslechne jeho, toho hrůza zachvátí a k úprku dožene. Však mnohem lepší utéci, než dostat se do spárů nestvůře hrozné. On silný jest, že býka do rukou uchytiv, vejpůl ho roztrhne a během chvilky celého schlamstne. I hladný neustále jest, neradno přibližovati se na dosah, neb žádným masem nepohrdne…“

-Z deníku neznámého dobrodruha

Původ: Podle pověstí minotauři jsou znetvoření lidé, které tak bohové trestaly za jejich zlé skutky. Doopravdy je to, ale blbost. Je sice pravda, že minotaury stvořily bohové, ale proto, aby hlídaly jejich poklady. Minotauři sice několik desítek let tuto práci plnily, ale poté se jim to přestalo líbit a chtěli se začlenit mezi ostatní humanoidy. Nebyli však přijmuti a proto odešli do podzemní říše. Zde potkaly staré trpaslíky a ti je začali učit kovat, opracovávat drahé kameny a stavět. Minotauři, ale pochytili jen to kovářství, na to ostatní prostě neměly (a nemají) nadání.

Pak se ovšem trpaslíci začali cpát na povrch a tak šli i minotauři. Poučeni ze svého předchozího neúspěchu se, ale nechtěli moc cpát mezi lidi.

Vzhled: Minotaur asi nejvíce připomíná zmutovaného člověka. Je vysoký dva a půl až tři metry (velikost C), tělo má svalnaté (váha: 1800-3800mn), nejvíce připomínající hodně chlupatého obřího člověka. Ale na jeho krku vyrůstá nestvůrná býčí hlava porostlá hnědou srstí. Z ní vyčnívají dva ostré rohy, nad obludným rypákem zlostně planou malé oči a z tlamy trčí dlouhé, nahoru zahnuté kly. Minotauři většinou nemívají brnění a jsou od pasu nahoru nazí, jen málokteří z nich nosí brnění. Nohy mají porostlé hustou srstí, a proto jsou obvykle oblečeni jen v bederní roušce. Minotauři dospívají v 85 letech. Dožívají se až 800 let života, ale jsou známy i případy nad tisícovku let.

Mají hluboký hlas, hlásky "R" a "S" vyslovují ostře.

Způsob života: Minotauři žijí v podhorských vesnicích. V každé vesnici je asi 30 chýší. Celkem je ve vesnici něco okolo 50 minotaurů. Chýše má základ buď z kostí zvířat nebo z větví stromu. Základ chýše je pokryt kůží zvířat. Vesnici řídí stařešina. Stařešinou se obvykle minotaur starší 500 let, ale není to nutnost, hlavně v nově založených vesnicích. Minotauři jsou všežravci. Největší část obživy tvoří brambory, které pěstují na polích. Zbytek obživy tvoří hlavně maso ze zvířat, jež tam žijí. Vztahy s ostatními humanoidy nejsou u nich moc vřelé, ale přesto se našlo pár vesnic, které byly ochotny s minotaury spolupracovat a tyto vesnice našli spojence velice dobré a to jak v oblasti zemědělství, tak v oblasti boje. Nejen, že minotauři nikdy nezradí, jsou také velice obětaví. Minotauři jsou skvělí kováři, někteří z nich jsou dokonce lepší než ti trpasličí.

Přesvědčení: Minotauři většinou bývají přesvědčení dobrého, ale najdou se, ale i případy zcela zasvěcené zlu, ale těch je opravdu málo. A jak už bylo řečeno jsou velice obětaví a nikdy nikoho (opravdu nikdy) nezradí.

Dobrodruhové: Z minotaurů se stávají dobrodruzi poměrně často. Dráhu dobrodruha si vybírají hlavně k vůli zvědavosti. Družina se ho ze začátku bude asi bát, ale jakmile si minotaur získá jejich důvěru poznají, že lepšího druha sehnat nemohli. Minotauři se nejvíce proslavily jako válečnici a jak vidno toto povolání jim opravdu sedne.


TABULKA VLASTNOSTÍ PODLE RAS
Rasa Síla Obratnost Odolnost Inteligence Charisma
Minotaur 12-17 10-15 10-15 4-9 2-7
Oprava +3 +1 +1 -3 -6

Rodová zbraň

Rodová zbraň minotaurů je Minotauří sekera. Minotauří sekera je dlouhá a velice těžká sekera s dvěmi břity. Poté co je minotauřímy kováři nastává rituál, který údajně přináší majiteli sekery štěstí v boji. Rituál probíhá tak, že alchymista udělá vývar z jedovatých hub. Poté se vývar z hub nalije do kotle s krví mrtvých zvířat. Následně je sekera ponořena do vzniklé kapaliny a je tam uchována 15 hodin. Doopravdy to však neúčinkuje, ale zkuste to vysvětlit minotaurovi natěšenému na boj. Sekera má parametry 3/+6,OZ –2,délka 2 a váha 95mn. Je to těžká obouruční zbraň.

Pohyblivost: Základní pohyblivost minotaura je 12

Zrak: Minotauři vidí trošku jinak než člověk, protože je jejich duhovka jinak uzpůsobena. Minotauři totiž vidí černobíle, a i barva duhovky je podle toho uzpůsobena, duhovka minotaurů je vždy šedá. Výhodou je, ale to, že vidí stejně dobře i za šera. Minotauři vidí stejně dobře vlastně vždycky, když je aspoň trocha světla. Když je, ale úplná tma tak nevidí vůbec nic.

Mluva: Minotauři svou řeč nemají,již od jejich počátku mluví řečí lidí. Jak už bylo řečeno minotauři mají hluboký hlas a když mluví, tak u toho strašně funí (na co jste si mysleli,že má ten rypák J). Hlásky "R" a "S" vyslovuje ostře a ještě jeden znak, když minotaur mluví tak nedává důraz na žádnou slabiku.

Minotaur a jednotlivá povolání

Válečník: Válečník je nejobvyklejší povolání k minotaurovi. Minotaur je mistr boje a toto povolání mu sedí nejvíc. Je asi pochopitelné,že na 6.úrovni se ve valné většině případů specializuje na bojovníka.

Hraničář: Hraničáři jsou u minotaurů také dost obvyklí. Minotauří hraničáři jsou spíše lovci než klasičtí hraničáři. Ve vesnici jich je asi 15 a starají se o obživu vesnice. Na 6.úrovni se z nich stávají chodci. Jedna odlišnost od klasického hraničáře-hraničáři sice smí používat max. střední zbraně, ale minotauří hraničář smí používat i minotauří sekeru.

Zloděj: Tahle kombinace k sobě prostě nejde. Minotaur by se nesnížil k něčemu takovému jako je zlodějina.

Kouzelník: Minotauřích kouzelníků je opravdu málo a většinou jsou nejchytřejší obyvatelé vesnic.

Alchymista: Minotauří alchymista je ve vesnici většinou jen jeden a je to spíše bylinkář než nějaký výrobce lektvarů. Také plní ve vesnici takovou kněžskou práci jako, že světí zbraně, zbroje a tak.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Kdyz ma cernobily zrak mohl by mít infrazrak.


 Uživatel úrovně 0

no dobry ale chtel sem to udělat ja :o( 5*


 Uživatel úrovně 0

Fakt dost dobře povedenej bijec, ale možná by měl mejt větší sílu je to skrátka hora svalů.


 Uživatel úrovně 5

AAAAUUUUU V nedelu som písal kritiku na erricových Stromovcov a vytkol sem mu niektoré prehřešky voči jazyku v inak veľmi dobrom článku. Ty si ho dokonale prekonal. Množstvi chýb, ktoré má on v celom článku sa u teba vyskytuje v každom jednom odstavci. Veď sa to nedá čítať. To sa musí riešiť ako detektívka.

Vlastnosti - To si strelil iba tak od boku?
Vzťahy - Takmer žiadny popis vzťahov, či už v rámci kmeňa, alebop voči iným rasám.
zrak - dajme tomu, že výhodou za čiernobiele (presnejšie povedané monochromatické) videnie bude zlepšenie rozsahu svetelných podmienok, v ktorých sú schopný vidieť bez postihov. Ale treba to tam výslovne uviesť.
A tiež by bolo vhodné uviesť postihy pre zlodeja a alchymistu na niektoré činnosti, pretože im tá chýbajúca farebná informácia môže robiť problémy.
Ako napríklad alchymista zistí, že výrobok je hotový, keď v recepte má napísané "počať až kvapalina zozelená"?

Z diskusie
mohl si napsat, nějaké speciální schopnosti - ohledně útoku pomocí rohů, srážení apod. - škoda, že to nenapadlo autora.
Maj ňákej bonus na postřeh u objektů /mechanismů/? - Ja by som dal postih na mechanizmy.

Silwar
minotaurus za každého zabitého nepřítele uplete na svém těle copánek, což u starých minotaurů vypadá docela hustě. Podle tohoto rozezná minotaur, jestli si na soukmenovce může troufnout a nebo jestli se mu má spíše klanět.
Hustý :-)

Opeť jeden článok, ktorému by veľmi výrazne pomohol pobyt v Múdrej sove - sekcii Dieľňa. Myšlienka mal potenciál na min 3*, ale to "spracovanie" a neúplnosť ju zmietli zo stola do prachu medzi ostatný odpad.


 Uživatel úrovně 5

kazdopadne se mi tenhle minotaur nelibi, ale nechapu, Silware, proc by nemohli zit minotauri poklidu s polecne s lidmi? Proc je to blbost. Lidi budou pestovat atd. minotaury si budou zivit, ti jim na oplatku budou delat dobre zbrane a chranit lidska obydli... proc by to neslo takhle. Samozrejme, ze ne kazde lidske mesto bude takove, ale myslim ze tohle blbost proste neni.


 Uživatel úrovně 0

Možná by to bylo hezký, ale připomíná mi to trochu pohádku, aby žily minotauři ruku v ruce s lidma. Je to blbost, ale budiž. A když tam mluvíš o ryztuálech tak alespoň přidej to, že si minotaurus za každého zabitého nepřítele uplete na svém těle copánek, což u starých minotaurů vypadá docela hustě. Podle tohoto rozezná minotaur, jestli si na soukmenovce může troufnout a nebo jestli se mu má spíše klanět.


 Uživatel úrovně 0

Je to pěkný.


 Uživatel úrovně 0

Docela fajn.Stát,ale proti Minotaurovi asi není moc sranda,co?:)


 Uživatel úrovně 0

Preco by nemal mat brnenie taky dobry napad skoda sprav druhu verziu.


 Uživatel úrovně 0

ellenis: Podívejte se na počet svých živatelů a pochopíš! Spočítal sis je poslední dobou?