Nová Povolání

Dodatky k Paladinovi Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Předem říkám, že jde jen o dodatky k paladinovi v Downloadech v .pfd formátu. Nechci se nijak dotknout autora ani se dotýkat jeho příp. autorských práv. Všem potencionálním paladinům doporučuji nejprve přečíst český překlad paladina z ADD, který se šíří na netu. Z něj vycházel i autor našeho paladina pro DrD. Přečtení obého myslím nejlépe navodí paladinovu situaci ve fantasy a myslím, že je to to nejlepší pro hru v DrD. Takže toto je jen a pouze dodatek, ověřený herně.

Dodatky k paladinovi

Magická rezistence
Paladin je díky své silné víře chráněn proti nepřirozeným -magickým- útokům, jelikož magie pramení z bohů. Tato ochrana v něm je zakořeněna již od 1.úrovně a je rovna součtu úrovně a bonusu za charismu.
Inkvizitor si počínaje šestou úrovní může přičíst ještě navíc 1% za každé 2 úrovně, které ho dělí od šesté Drakobijec zůstává beze změn.
Tato ochrana funguje jen proti kouzelnickým kouzlům. Nepůsobí proti kouzlům hraničářským, nezajistí ochranu proti magickému lektvaru či jedu a neochrání ani před útoky magických bytostí. Avšak lze ji využít například proti kouzlu seslaného magickým svitkem.
!! Rezistence je vlastnost, kterou má každý paladin v sobě automaticky, proto ji nijak neovládá. Je stále přítomna a může narušit i sesílání kouzel, které mají postavě pomoci - hyperprostor, neviditelnost atd. !! - toto sice někdy může být ke škodě, ale podle paladinova kodexu.. - paladin prostě z boje neutíká, hráč si sice bude snažit zachránit svoji piplanou postavu, ale správně hraný paladin by měl položit i život za ochranu přátel. A nevím jestli se bude neviditelný ploužit chodbami paláce nebo spíš přijede na koni a vezme útokem hlavní bránu…

Boj s nemrtvými


Počínaje 1.úrovní má paladin bonus v boji proti nemrtvým +2/+1 ke své zbrani
O odvracení nemrtvých platí stejná pravidla jaká jsou popsána v popisu paladina s následujícími omezeními:
1. Maximální počet nemrtvých , které může odvrátit, je max. úroveň/2 zaokr. dolů. Odvrací od nejslabších nemrtvých.
2. Je schopen odvrátit jen kostlivce (jako by podle pravidel pro paladina odvracel přízraka), zombii (mumie) a ghůla (fext). Na 12.úrovni se může pokoušet o odvracení ducha, podobně jako by podle pravidel odvracel mumii na šesté. Pak na 17. Přízraka, na 22. Mumii, na 27. Fexta a na 32. Spektru. U všech těchto vyšších počítá opět jako u ducha, tedy jako by byl na šesté. Proto si musí počítat pravděpodobnost pro každého nemrtvého zvlášť.

Vícenásobné útoky


Paladin (drakobijec, inkvizitor) má od 5.úrovně 3 útoky za 2 kola. Tento počet se na 11.úrovni zvýší na 2 útoky za kolo. Na 18.úrovni na 5 útoků za 2 kola a konečně na 29.úrovni na 3 útoky za kolo.

Odhady zbraní a protivníků


Drakobijec odhaduje podle tabulky z pravidel, inkvizitor do 13.úrovně odhaduje, jako by měl o dvě úrovně méně. Od 13.úrovně o jednu.

Cvik

Drakobijec získává cvik po pěti úrovních, inkvizitor po sedmi.

Inkvizitor

- je imunní na kouzla Sugesce, Hypnóza, Poslání
- získává bonus k hodu proti pasti na psychická kouzla: na 6.úrovni +1, na 12.úrovni se zvyšuje na +2, na 18.úrovni na +3 a nakonec na 26.úrovni na +4 - i proti chodcovským!!!
- od 8.úrovně je imunní na útoky, které vysávají životní sílu oběti (čili na vysávání úrovní, imunní na mumií ochrnutí atd.)
- ke zvláštní schopnosti Rozptýlení zlé magie si přičítá k nebezpečnosti modifikátor závislý na jeho úrovni a počtu magů potřebných ke kouzelnickému kouzlu. Pokud je počet magů menší než je paladinova úroveň, má bonus +1. Pokud je stejně velký či menší než je 1,5 násobek paladinovy úrovně, je modifikátor 0. Pokud je počet magů větší než 1,5násobek úrovně, ale menší než trojnásobek úrovně, získává paladin -1 postih. Pokud je počet větší než trojnásobek paladinovy úrovně, je postih -2. Tato schopnost funguje proti jakémukoli druhu magie, která bezprostředně ohrožuje paladina. Např. i kněžská či druidská.
- Ochrana před mentálními útoky -její procentuální výpočet- se mění následovně: od dvacáté úrovně má paladin pravděpodobnost 20+Int+Char %. Toto číslo se každou úroveň zvýší o 3%
- Inkvizitor je stále schopný bojovník a proto má proti mag. tvorům v boji bonus +2/+1

Drakobijec

- od 7.úrovně získává bonus +1 k UČ i OČ. Od 17. +2 a od 27. +3.
- Od 6. se může pokoušet svým heroickým zjevem Zastrašovat jako bojovník stejné úrovně.
- Je imunní vůči strachu, poklesu morálky, panice apod. Také proti Hypnóze, Sugesci a Dračímu pohledu.
- Vůči jedům je imunní, od 6.úrovně má 2xOdl+Ziv+15 % imunitu na oheň, mráz a kyselinu (útoky)
- Proti drakonickým a démonickým stvořením má v boji bonus +3/+3 P.S: Vřele doporučuji vyškrtnout Svatý meč a všechno, co k tomu patří

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Já sem za paladina hrál už dřív a proto mam radost za tyto dodatky.


 Uživatel úrovně 0

Mne sa to celkom paci navrhnem to mojmu PJ


 Uživatel úrovně 0

No, jaxi jsem tam autora nenašel, takže se ti omlouvám. Nechtěl jsem zasahovat, ale jelikož je to řekněme...ééé..jediné a nejlehčeji dostupné zpracování pro DrD, tak jsem si do toho tak trošku rýpnul. Doufám, že jsem tě neurazil:))

Korath


 Uživatel úrovně 0

ale zda se to byt trochu logicke. 3-4. zaokrouhleno


 Uživatel úrovně 0

Ja bych se autora alespon zeptal, nebo jej informoval.
Nemuzu posoudit, jak tve navrhy ovlivnuji me puvodni dilo.
Teda alespon myslim, ze vychazis z meho dila.


 Uživatel úrovně 0

Nemal by mat pasivne rezistancie. Na to su artefakty.


 Uživatel úrovně 0

Paladin je fajn,dávam4*


 Uživatel úrovně 0

Viem, ze si hovoril, aby sme nehlasovali, tak som ti tam bodol jednu 5*, lebo take tam este nebolo. Inak je to slusna zbierka poznatkov o paladinoch.

S uctou Chesus


 Uživatel úrovně 0

Jo ujde to


 Uživatel úrovně 0

celkom to ujde, tak za 2*