Nová Povolání

Světlonoš 1-6 úroveň Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 43

… "jedno víno"," ozval se už celkem napitý barbar. Sedí tady už pěknou chvíli a do pokoje ho asi budu muset odtáhnout, pokud bude pokračovat tímhle tempem. Dneska je dobrý den. Mám v hospodě narváno. A hele další host. Hmm má celkem pěkný meč, no ale to mě nemusí zajímat hlavně jestli u mě hodně utratí .Nic víc mě nemusí zajímat"…

…."už pěkně dlouho mluví as tím barbarem, ale bohužel skoro vůbec nepije, dokonce i ten barbar si dává už pouze pivo a to jenom asi jednou za hodinu. Ale ne, já zapomněl dneska přijde Luran. Ten kroll mi to tady vždycky rozmlátí. Moment Lurane už ti nesu pivo. Ten cizí člověk si k němu sedá a mluví sní. A co to ten jeho meč, když si k němu sednul. Jako kdyby zableskl. Vypadá to jako kdyby Luran dneska měl dobrou náladu. Dokonce mi dneska nechal tuzér když odcházel. Ale kdo byl ten člověk co s ním mluvil, to nevím…

Toto povolání pochází z dálného východu a v Tarii je velice těžké najít někoho, kdo toto umění ovládá. V Asterionu je to téměř stejné. Světlonoš je člověk, který je v boji užitečnější spíš jak mečem, tak i svými schopnostmi. Jeho přesvědčení musí být zákonné nebo zmatené dobro. Pokud je zmateně nebo zákonně zlý, stává se z něj pravý opak, který teprve vytvářím.

Zvl. schopnosti

Odhad přesvědčení

od první úrovně Při odhadu přesvědčení záleží na inteligenci terče a úrovni světlonoše.
Inteligence terče
úr.světlonoše23456789101112131415161718192021
16050 40 30 20 10 0Z Z Z ZZ ZZZ ZZ Z ZZ
2706050 40 30 20 100Z Z ZZ ZZZ ZZ Z ZZ
38070 60 50 40 30 20 100 Z ZZ ZZZ ZZ Z ZZ
49080 70 60 50 40 30 20 10 0 Z ZZ ZZZ ZZ Z Z
5100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0Z ZZ ZZZ ZZ Z

Telepatie

od druhé úrovně (počítá se jako hraničáři)

Mentální pomoc

Jak bylo řečeno výše, světlonoš v boji s mečem nevyniká, ale je schopen někomu v boji dokonce i na dálku pomoc. To provádí způsobem, že jakoby našeptává útočníkovi kam a jak zaútočit. (Sleduje boj, ale aktivně se nesmí zúčastnit!!! a díky tomu ví jak se protivník zachová. Stejně tak může pomoci v obraně. Tuto schopnost může využít po prvním kole boje (tedy až v tom druhém). Jak moc pomůže záleží na jeho úrovni a délce boje. Každých pět kol se základní bonus přičítá.. (to znamená, že po pěti kolech mentální podpory světlonoš na první úr. může pomoci místo 0/+1 už 0/+2 po deseti kolech už 0/+3 a tak dále.)
Na první úrovni může přidat +1 k útočnosti
Na druhé úrovni může přidat buď 1 k Úč
Na třetí úrovni může přidat buď 1 k Oč
Na čtvrté úrovni může přidat buď 1/+1 k
Na páté úrovni může přidat buď 1/+2 k Úč
Na šesté úrovni může přidat buď 2/+1 k Úč

Na vyšších úrovních může samozřejmě přidat všechny předchozí. Tímto způsobem může pomoci pouze tomu, kdo o této schopnosti ví.

Světlonoš si při velkém času stráveným s postavou získá jeho důvěru natolik, že může při boji mentálně pomoci, jako by byl o jednu úroveň výš. Může se dostat hlouběji do myšlení přítele.

Mluvení se zvířaty

Od čtvrté úrovně je světlonoš schopen mluvit se zvířaty. Respektive zvířata mu rozumí ale on jim ne. Většinou mu ale budou odpovídat nějakými náznaky. Takto může se zvířaty mluvit asi směnu za den poté je velice unaven (získá 10 bodů únavy) a mluvit se zvířaty může až další den.

Přesvědčování

Světlonoš je schopen od páté úrovně přesvědčit někoho s inteligencí minimálně 6 a maximálně 17, že to co chce světlonoš, aby udělal, tak chce vlastně on sám. To znamená, že světlonoš může někoho přesvědčit, aby třeba nezabíjel skřety. Takto může světlonoš přemlouvat pouze k obecně dobrým věcem (ponechávám na PJ). Na páté úrovni má světlonoš šanci 20%, že někoho přesvědčí. Takto lze přesvědčit pouze názory, které nejsou vnuknuty kouzly nebo nějakou jinou mocí. (Člověka posednutého démonem alkoholu asi těžko přesvědčíte aby nepil)

Úkol

Světlonoš byl vychován, tak aby konal dobré činy a aby trestal zlo. Proto pokud se utká s nějakou zlou bytostí je trochu zuřivější, což znamená, že v boji má +1/+1 k Uč a +1 k Oč. Při boji proti dobrým bytostem má ale naopak -3 k Úč.

Světlonošův meč

Světlonoš dostane při přechodu na třetí úroveň speciální meč. Základem je to široký meč. Jeho parametry jsou různé podle přesvědčení. Parametry má 6/0 0. Ale pokud je na místě, kde se stalo něco zlého, začne zářit. Jasnost záření záleží na tom, před jakou dobou se ten čin stal a na tom, jak moc velké zlo napáchal. (ponechávám na PJ)

Základní vlastnosti

charisma - 13 - 18
síla - 11 - 16
Zkušenosti na přestup má jako alchymista a životy má jako hraničář

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Velice povedený příspěvek už se těším jak si za něj zahraji .-)


 Uživatel úrovně 0

Myslím si že by mohl být i na vyší úrovně kde by se mohl naučit léčit,jinak je to dobře provedené a dost se mi to líbí.


 Uživatel úrovně 0

Je to kríženec viacerých povolaní, plus má ešte niekoľko schopností. Ale tým chcem povedať, že je to super.


 Uživatel úrovně 0

hezký moc se mi tio líbí


 Uživatel úrovně 0

good. dobře se za to hraje.


 Uživatel úrovně 0

Tak nejsem jediný, kdo chce udělat světlonoše jako povolání. No nevadí. Jestli to vyjde budou tu brzo alespoň dva světlonoši.


 Uživatel úrovně 0

Neviem, co mam na to povedat. Je to take nemastne, neslane. Jednoducho velmi pekne spracovane, ale aj iba za 3*.


 Uživatel úrovně 0

precital som si to a mas to skvele spracovane.


 Uživatel úrovně 0

v celku málo informací... navíc mi to přijde jako podivné zkloubení hraničáře s dalšími obory...


 Uživatel úrovně 0

Je to asi půlka z obvyklýho povolání