Kouzelník

Kouzelník a jeho přítel Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 45

Když přítel nemá na seslání kouzla potřebnou magenergii, může ho seslat za pomoci kouzelníka, který s tím musí souhlasit. Přítel se ho zeptá telepaticky, a to proběhne v „nulovém čase“. Pokud kouzelník souhlasí, sešle přítel kouzlo za přispění kouzelníkovy magenergie. Po dobu, kdy přítel sesílá kouzlo, může kouzelník vykonávat kteroukoli činnost, i kouzlení, ale nesmí se po tuto dobu vzdálit na více než 200 sáhů, protože by byl přerušen tok magenergie a kouzlo by se nezdařilo. Aby mohl přítel seslat kouzlo, musí mít většinu magenergie na jeho seslání (např. k seslání kouzla za 30 magů musí mít přítel alespoň 16 magů a maximálně 29 magů). Doba seslání kouzla se nezmění.
Magenergie přítele vždy zmizí a kouzelníkovi ubude zbytek nutný k seslání kouzla a navíc 20% z celého kouzla. Navíc pravděpodobnost úspěšného seslání kouzla klesne o (36 - úroveň kouzelníka)/2 procent. Při neúspěchu zmizí magenergie přítele a také kouzelníkova magenergie určená k tomuto kouzlu.

Příklad: Čaroděj na 18. úrovni má havrana, který chce seslat Černý blesk za 25 magů. Má ovšem pouze 20 magů a tak telepaticky požádá čaroděje, který s tím souhlasí (to se děje v nulovém čase). Čarodějovi tedy ubude 10 magů (= (25 – 20) + (25 : 5)) a havranova magenergie zmizí. Pravděpodobnost úspěšného seslání kouzla klesne o 9% (= (36 – 18)/2). Kdyby se kouzlo nepovedlo, přišel by havran o všechnu magenergii (tj. 20 magů) a čaroděj o 10 magů.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Výbornej nápad, ale vzdálenost 200 sáhů, to je trochu moc nemyslíš?


 Uživatel úrovně 0

Líbí se mi to, možná bych omezil vzdálenost na předání magů, přeci není kouzelníkova aura 200 sáhů od něj?


 Uživatel úrovně 0

Je to good, ale to omezení by to fakt chtělo jinak bez problému máš ode mě 4*


 Uživatel úrovně 0

black.rotten: docela good napad. ale ten kdo by to sestavoval by se asi hodne napotil :-) jinak prispevek pokladam za hodne HODNE zdarily. proto **** ale mozna jednu vec bych tomu mohl vytknout: presun magu by mohl byt nejak omezeny. dat tam nejakou pravdepodobnost ze se to nezdari. nemusela by byt nejaka vysoka ale neco by tam byt melo


 Uživatel úrovně 0

Já na to, že tvůj příspěvek patří do putyky.


 Uživatel úrovně 0

To je dobré.Moc dobré.Mohli by udělat ještě jednu knihu ta by třeba stála 200Kč a tam by mohly být všechny vychytávky co se objevily na netu a třeba co jsou nad 3 hvězdičky co vy na to?


 Uživatel úrovně 0

Celkom sa mi to paci 3*


 Uživatel úrovně 0

obsidian: Trochu níže jsem psal, že souhlasím s námitkami, že by to mělo být z aury, nebo tak úroveň/6 sáhů.
Spletl jsem si to s komunikací na 200 sáhů.


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý nápad, stručné ae nezdá se mi, že by magenergie mohla jen tak ltět vzduchem 200 sáhů. Může to být i skrze zdi?
jinak dobrý


 Uživatel úrovně 0

Docela solidní,ale je to trochu zmatené....4*