Kouzelník

Kouzelníkův přítel - ještěrka Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 33

Ještěrka

úroveň
1-5 6-10 11-15 
Životaschopnost: 1 2 3 
Magenergie: 6 11 16 
Počet kouzel: 3 5 7
Útočné číslo: (0 +2) = 2 + zvl. (+1 +2) = 3 + zvl. (+2 +2) = 4 + zvl. 
Obranné číslo: (+4 +1) = 5 (+5 +1) = 6 (+5 +1) = 6
Odolnost: 13 13 13 
Velikost: A0 A0-A A0-A 
Váha: 30-50 mn 35-45 mn 35-45 mn
Zranitelnost: zvíře + M + N zvíře + M + N zvíře + M + N 
Pohyblivost: 10/plaz 13/plaz 13/plaz 
Vytrvalost: 13/plaz 15/plaz 15/plaz
Inteligence: 13 
Charisma: 13 
Přesvědčení: jako kouzelník j
Poklady: nic 
Zkušenost: 120 


    Ještěrka je malý plaz dlouhý 10-30 coulů. Má hnědou až žlutohnědou kůži. Ještěrka nesedí na kouzelníkově rameni, ale pobíhá po zemi. Je-li ještěrka po více než dva dny vzdálena od kouzelníka, dál než 200 sáhů, její magenergie přestává být aktivní. Po návratu musí od kouzelníka tři směny čerpat magenergii, aby mohla znovu sesílat kouzla. O půlnoci se magenergie doplní na maximum. 
    Zvláštní útok: Jed. Po kousnutí ještěrky se dostane do těla oběti jed. Je slabý Odl ~ 3 ~ nic/2-7. Od šesté do desáté úrovně bude jed Odl ~ 4 ~ nic/1-10 a od jedenácté do patnácté úrovně Odl ~ 5 ~ 1-6/5-15. 

    Pravděpodobnost na vyvolání ještěrky je 70%.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Ja si myslím, že je to dobré. Viem si dobre predstaviť kúzelníka s jaštericou, ale asi by som to tiež dal trochu väčšie, lebo s takým malým úbožiatkom by si poradil každý sedliak.


 Uživatel úrovně 5

Mile, i kdyz si to moc nedovedu predstavit, trochu mi to evokuje zabu ve flasce od okurek a potom, muze jesterka vubec prezit takove kouzlo jako blesk..teda seslani?? To s ni musi prece strasne zamavat...Mozna, kdyby byla veci...taky ten jed...neni uz lepsi had?? treba okolo kouzelnicke hole??


 Uživatel úrovně 0

I v jednoduchosti je krása!


 Uživatel úrovně 0

Těšli jsem se na tu myšlenku, ale je to příliš stručné. trocha rozvedení, něčím to okořenit by se mi líbilo. tahhle mi to připadá jako obyčejná polívka. Když se seš hladovej, nasytíš se a chutná ti, ale když nemáš hlad, tak se jenom nasytíš.

Přijde mi to, jako by ses úzkostlivě snažil to nepřehnat s popisem.

Já vím, že v jednoduchosti je síla, ale tohle je moc...


 Uživatel úrovně 0

Škoda tý tabulky, ale to je jedno. Myslim že tam máš jeden překlep a to v obranym čísle, protože na jedenáctý úrovni už se nemění a to by asi mělo...


 Uživatel úrovně 0

Hmm, zaujímavé...


 Uživatel úrovně 0

Celkom vydarene, ale pravdupovediac, nicim ma to neuputalo, je to taka obycajna vecicka (potvorka), myslim ze moze byt taka lepsia 3.


 Uživatel úrovně 0

No, tak jak jsi to napsal, k tomu asi není co vytknout. Prostě klasicky popsaný, žádný zbytečnosti, ale ani žádný vyjímečnosti. nevím, ale není cílem věcí na těchhle stránkách, aby přinášeli nový pohled na Drd, aby ukazovali nové možnosti? Třeba já, kdybych měl nějaký svět (jakože nemám), tak bych si do něho odsuď bral jen ty věci, které nějak rozšiřují pravidla a tím je vlastně posouvají někam jinam. Ostatní věci jsou totiž jen kombinacemi těch možností, které jsou již obsaženy v pravidlech a každou takovouhle věc si vytvoří PJ za chvíli.
Když se teda podíváš na to, co jsi napsal, tak to vlastně nic nového nepřináší a oprav je to jen pár různých možností daných dohromady. Zase teda nemůžu říct, že by byly daný dohromady špatně, takže celkem to máme za 3*

((Já jsem tu už dlouho nebyl, tak mě pochopte :o))


 Uživatel úrovně 0

Je pravdou, že ten obecný vzorec by to opravdu chtělo.

Jinak, ještěrka je moc pěkná.


 Uživatel úrovně 0

Hezky
Ted me napada nebylo by snad lepsi udelat nejaka vseobecna pravidla pro kouzelnikova pritele - ktera by se vzahovala na vsechny vhodne tvory?

Jinak pekne.