Hřbitov

Tar Lömeandil, syn noci Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 40

Pohřběme muže udatného
ať v tichu země skolen spí.
Jeho duch už dobojoval
neslavnou bitvu poslední.

Ať lesy temné milují ho,
tak jak on miloval kdys je.
A zvěř ať hlídá jeho tělo,
kéž nebudí ho moci zlé.

Byl jedním z nejstatečnějších Elfů, kterého jsem poznala. Bojoval za svůj lid a vybojoval mnohá vítězství. Svou vlastní bitvu však prohrál. Uctěme tedy mého bratra tak, jak si zaslouží.

Válka trvala již celé věky. Armády nohsledů zlých mocností se menšily a jedna po druhé padaly pod meči statečných bojovníků. Démoni zla ale přetrvávali a blížili se. Všichni očekávali jejich poslední nejsilnější útok.

Jen jedna věc mohla ukončit krvavé roky – zničení samého počátku zla, černého Srdce Ulcallonu. Tak poprvé se do bojů zapojili nejmocnější z mocných a nejsilnější ze silných světa. Ti, kteří již dávno neprahli po hrdinských bojích, ani nestáli v prvních liniích. A sto nejlepších mužů a žen všech ras a povolání bylo vyzváno, aby bojovali v jejich armádách a zničili samé jádro zla. Byl mezi nimi i Lömeandil, můj bratr.

Nebyly to obrovské bitvy plné mrtvých, co pokládaly zlo na kolena. Byly to malé, o to však nebezpečnější bojůvky zkušených hrdinů, kteří se skrze mocné a mocnější soupeře dostávali blíž Ulcallonu. Avšak zlo začalo zasahovat i do jejich řad. Tak nepozorováni, dostali se démoni do pluků hrdinů, aby uskutečnili svůj strašný plán.

Postupu bránili nejdřív nepozorovaně. Jak ale sílila jejich moc, ukazovali svou tvář čím dál tím jasněji. Byli teď příliš blízko a s tou blízkostí rostla i jejich síla. Už nebylo pochyb, že mnozí jsou posedlí. Nezbývalo než zakročit. Na hrdiny mnoha bojů čekala bitva, na kterou nebyli připraveni. Teď nebojovali proti zlým nestvůrám, sobě po boku, ale sami mezi sebou. Jeden proti druhému se postavili dříve přátelé, bratři, dcery…

Démoni byli přemoženi, padlo však mnoho dobrých mužů a žen. Kolik z nich a které zlí démoni posedli, to už se nikdo nedozví. Jen málo hrdinů přežilo strašnou bitvu a žádný z nich dlouho nevypověděl, co se v temných místech Ulcallonu událo. A nikdy nikdo z nich neprozradí, kteří z jejich přátel svou duši před démony uhájili, ani nepošpiní jména těch, které potkal nejstrašnější osud.

Lömeandil byl synem noci. Snad proto jsme si byli tolik blízcí. Ctil přírodu a vše co s ní souviselo. Rozuměl stromům i zvěři, vodě i větru. Přidal se k mužům, kteří střežili hranice a mnohému se od nich naučil. Když začala válka, postavil se do čela hraničního pluku a bránil hranice do té doby, než byl povolán k úkolu většímu a těžšímu než si kdo uměl představit. I on napomohl konečnému vítězství světa nad armádou démonů.

Ulcallon nebyl zničen, jeho černé Srdce však bylo poraženo a bude trvat věky, než se mu zase vrátí jeho síla. Smrt Lömeandila snad tedy nebyla zbytečná. A ať už byly jeho poslední chvíle jakékoliv, jeho prsten, který nosím na krku, mi bude navždy připomínat udatného Chodce, statečného Elfa, ale hlavně milovaného bratra.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Lischai: V mé hlavě probíhal podobný myšlenkový pochod a dospěl jsem ke stejnému závěru.

Nathaelen: Když začala válka, postavil se do čela hraničního pluku a bránil hranice do té doby, než byl povolán k úkolu většímu a těžšímu než si kdo uměl představit. Nechybí náhodou před posledním "než" čárka? To je přece věta vedlejší přívlatková a tam se čárka píše, nebo ne? Jak již řekli ostatní, je to krásné, ale trochu kratší dílo, které stojí za to si přečíst. Jen škoda, že již nemůžu hlasovat. Ale co by se změnilo? S úctou skvělé autorce


Skorpion


 Uživatel úrovně 0

nemám slov a to vážne. je to skvělé dílo!!


 Uživatel úrovně 0

nádhera


 Uživatel úrovně 5

Během čtení tohohle článku jsem stále přemítal, proč si Lomeandil vysloužil hodnocení 4.55. Vždyť to byl jen další elf, další padlý z první linie? Žadný srdceryvný příběh se nekonal.
Když jsem však dočetl poslední větu: ...jeho prsten, který nosím na krku, mi bude navždy připomínat udatného Chodce, statečného Elfa, ale hlavně milovaného bratra... ,přeběhl mi mráz po zádech. Tak možná proto.


 Uživatel úrovně 0

Jak již zde bylo napsáno, další zářez za elfa, nicméně to byl proslov slušný snad i pronesený hezkou elfkou, nechme si o tom zdát, to je asi to nejlepší co můžeme udělat.
Síla s Vámi.
Lukashenko


 Uživatel úrovně 0

Móc pěkný, hlavně že umřel další elf (nic proti, pokud nejsi elf) je to hodně povedené, ale málo podrobností o tom, jak umřel... Nevadí... 5*


 Uživatel úrovně 0

At ziji udatni valecnici, necht odpociva v pokoji


 Uživatel úrovně 0

Moc pěkný heský jo hodně dobrý prostě nemám slov


 Uživatel úrovně 0

... byl elf a byl bojovník, takových je vždycky škoda... nechť jeho duše dojde pokoje...


 Uživatel úrovně 5

Není to špatné, plné lyriky, ale hodně věcí je jen nakouslých povrchově a samotná ústřední postava není až tak objektem zájmu jak by se zprvu mohlo zdát. Taky s některými pasážemi by se dalo ještě trochu pohrát a vylepšit je.

Hezky působí začátek, který je promlouván jakoby nad hrobem….-))

S pozdravem Morr