Hřbitov

Fiona - Lady Theurg Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

Fiona se narodila jedné bouřivé noci ve vesničce Will -´Ol - The - Wisp zběhlému vojákovi a jeho mladičké ženě. Brzy nato chýši místní léčitelky napadli vojáci, kteří zběha našli a jeho, manželku a chlapce - Fionino dvojče - odvlekli. Dívenku zachránila léčitelka, když se ukryla. Ráno, když už všechno bylo při starém, dala dívce jméno Fiona ("ta jenž chrání Bohyně"). Celé Fiino mládí jí tvrdila, že je její matkou. Přesto uvnitř své duše cítila, že to není správné. Proto cestovaly a hledaly její pravé rodiče i bratra. Fiona stále o ničem nevěděla. Jednoho dne, uprostřed horkého poledne na poušti, Selené podlehla chorobě, která jí dlouho sužovala. Fiona došla do nejbližšího města, kde se jí ujala místní vdova. Tvrdohlavá dívka se odmítala provdat, tak bylo třeba najít ji práci. V té první, kdy pomáhala v taverně, naprosto zklamala. Pak jí nabídl práci jeden theurg, který potřeboval uklízečku. Souhlasila. Tahle práce se jí líbila a dokonce i samotný theurg si ji oblíbil a zasvětil ji do tajů alchymie. Doba jejího pobytu na jeho hradě byla jednotvárná, až na jedno ráno, kdy uklízela laboratoř - nutno podotknout, že s pořádnou kocovinou - se jí podařilo rozbít flakonek s neznámou tekutinou, která jí dopadla na levou tvář a navždy jí tak zohyzdila její krásný obličej. Jednoho dne vzala theurgův domov útokem skupina mladých dobrodruhů a tak Fioně nezbylo nic jiného než se k nim přidat. Zažila s nimi mnoho dobrodružství, k nimž mohla připočítat dokonce i setkání s Drakem - kostrou, ale i jinými příšerami. Měla silnou averzi vůči nemrtvým a proto jako jediná z družiny mohla nosit zlatý široký meč (ústupek PJ) s bonusem proti nemrtvým.
Byla statečná a její odvahu nezlomila ani smrt milovaného člena družiny hraničáře Rahaba.
Pak byl celé družině dáno panství StoneRiver a ona se stala Lady Fionou. Odešla na zasloužený odpočinek, jakožto theurg na 11. úrovni a stala se matkou 3 dětí a manželkou Dumaha, pána ze StoneRiver.


Člověk, žena, theurg

Sil: 10 0
Obr: 18 +3
Odl: 14 +1
Chr: 7 -2
Int: 14 +1


Fiona se narodila v měsíci prvních květů, rok Phoenixe. Její bohyní byla Perrainé, bohyně života.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Vesnička Will-o-the-wisp. To je dobré, vesnička bludička. :-) Bohužel, pak už je to poněkud horší.


 Uživatel úrovně 0

Sice strucne, ale to vubec neva. Ba mozna prave naopak. Akorat jsem se trochu pozastavil nad tou prihodou s bankou a obratnosti 18, ale mela kocovinu. Mozna jenom, jak uz tu nekdo psal, trochu vice nastinit charakter postavy. Jinak pakny prispevek.


 Uživatel úrovně 0

myslim, že by to mohlo být o krapet delší


 Uživatel úrovně 5

Nic proti krátkým textům - ve skutečnosti je mám podsatně raději než dvacetistránkové životopisy, ale tohle se mi přeci jen moc nelíbilo.
Místy je Fionin osud až příliš laciný a ohraný (i když je tohle kudla do zad spíše pro tvého PJ) a o jejím charakteru se taky toho moc nedozvíme.
Apropos - nepatřil by sem spíše Rahabův příběh? Ten chudák skončí pod drnem, čemuž věnuješ jednu větu a Fiona mezitím utěší svůj smutek šlechtickým titulem a menším lénem? Jak je ten svět krutý...


 Uživatel úrovně 0

1) Stylistické chyby. Některé věty jsou úplně nesmyslné a v jiných to zas skřípe, jak nenamazané dveře.
2) Charakter postavy je málo propracovaný....a to se na postavu na jedenácté úrovni příliš nesluší...
3) Jednu hvězdu jsem dal jen proto, že tohle je hřbitov a žádná hvězdička by se na náhrobku Lady Fiony zrovna moc nevyjímala....


 Uživatel úrovně 5

Tady jsem váhal zda dát 0 nebo 1*. Nakonec jsem zvolil horší ohodnocení a to především z jednoho důvodu. O postavě jako takové se toho moc nedovíme, ve stručnosti je nastíněn její osud a tímto však končí. Není řečeno nic blížšího k někeré etapě jejího života, vše je jen tak povrchově nadhozeno a působí to jako kostra na které by se teprve začal příspěvek tvořit, kostra na kterou by se nabalil příběh, který by nám přiblížil nejenom historii a osudy postavy, ale také její charakter atd.

s pozdravem Morr


 Uživatel úrovně 5

Je to strohé (a není to úplně vinou délky příspěvku) a bez nosného příběhu. Krom toho tam máš pravopisné a stylistické chyby. Dalo by se z toho získat víc, kdyby ses snažila.
Jen ještě malá poznámka: proti nemrtvým se používá stříbro


 Uživatel úrovně 0

trochu krátký,ale za snahu 4 hvězdy.


 Uživatel úrovně 0

Potřebovalo by to trochu delší jinak je to dobré.


 Uživatel úrovně 0

Nektere veci se mi zdaji trochu nelogicke - chtelo by to vice rozepsat, aby vse bylo jasne.