Hřbitov

Lersing O'Kwerg: Bitva u Per Chantí(1. díl) Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

8.leden
„Můj oddíl byl složen z šedesáti mužů. Byli to jedni z nejlepších bojovníků z královy armády. Já vojevůdce Lersing O’Kwerg jsem vedl tento oddíl mnohokrát do vítězné bitvy. Dnes před sebou máme šedesáti mílový pochod pouští, do laguny Ilo, která největší z Misirajské pouště."

9.leden
„Jsme v laguně Ilo. Cesta sem byla podivně náročná. Nezvládli jsme ji za jeden den. U laguny šel na obhlídku ten nejmladší z nás, Feld z Conradu. Nevrátil se. To mým mužům ještě ubralo na morálce. Voda v jezírku byla nahnědlá. Oug, jediný krollský válečník v mém oddíle, se hned o příchodu vykoupal v té hnědé vodě. Když vylezl, celý zezelenal, otekl a říkal, že nevidí. To jsou dvě ztráty už při cestě. Naše další cesta směřuje do Quan-Mal. Quan-Mal je poslední město pod mocí našeho krále Aredama II. V Quan-Mal na nás čeká spojenec. Doufám, že dorazíme všichni."

10.leden
„ Dorazili jsme do Quan-Mal. Při cestě nás napadla horda pouštních skřetů. Bylo jich kolem třiceti. V této bitvě padlo osm mužů. Já sám jsem přišel o prsteníček na levé ruce. V Quan-Mal na nás již čekali Merti (spojenci). Jich bylo devadesát dva. Pobyli jsme zde šest dnů. Pak jsme s Merty vyrazili k Per Chantí.

16.leden
Postavili jsme tábor poblíž Per Chantí. Zvědové řekli, že Per Chantí má v pohotovosti asi stopadesát mužů. Vyšleme Mertského pyrofora, aby zapálil dřevěnou hradbu. Za chvíli po jeho odchodu se u hradeb objevil plamen. Opevnění rychle chytlo a začalo hořet.

17.leden
Zvědové přinesli zprávu, že v Per Chantí nastala panika a že shořelo několik domů. Také je prý celá armáda v pohotovosti. Per Chantkíjská armáda čítá asi třista mužů. Dnes onemocněl generál Mertů. Asi v pět hodin odpoledne se u našeho tábora objevil zvěd. Zajali jsme ho a mučili. Řekl nám, že 30. ledna přijede do Per Chantí pomoc. To je špatné, jelikož nám mají přijet posily až 26. Pyrofor dal zvědovi lektvar a řekl nám, že na všechno zapomene a že ho můžeme bezpečně pustit.

20.leden
Dnes Mertský generál podlehl své nemoci. Byl mrtvolně bílý a z očí mu někdy tekla krev. Tak mi připadl jeho oddíl.

26.leden
Přijela posila ze severu. Teď nás je celkem čtyřista padesát dva. Z toho padesát lučištníků, sto jezdců, dvě stě čtyřicet pěšáků, čtyřicet zvědů, dvacet léčitelů a dva pyrofoři. Všichni jsme byli připraveni na bitvu.

27.leden
Naše vojsko zaútočilo. U města nás již zasypávali nepřátelské šípy. Pak jsme prorazili bránu a naši vojáci vběhli do města. Pak nastala krvavá řež. Každý z nás zabíjel Per Chantíjské jako drak. Nakonec nepřátelé utekli z města. Zvítězili jsme. V této bitvě jsem přišel o ruku a o pět zubů. Zbylo nás asi dvacet. Naložili jsme kořist na vozy a zapálili město. Teď je před námi dlouhá cesta domů......

9.února
Dnes jsme dorazili do hlavního města Arradu. Za vítěznou bitvu jsem byl povýšen na nejvyššího generála. Mechten, bývalý generál, totiž zemřel stářím. Jsem teď zapsán do kroniky království zlatým písmem.

Pokračování příště......

Lersing, 21.úroveň člověk vojevůdce vojevůdce
Sil: 16+2
Odl: 17+3
Obr: 14+1
Int: 15+2
Char: 7-2

Vzhled: Má tmavě hnědé vlasy a modré oči. Vlasy má na ramena a nosí je do culíku. Jeho kůže je spíš tmavá. Na tváři má šrám od meče. Chybí mu jeden prst na levé ruce a pravou ruku nemá. Na výšku měří 178 coulů a váží 1700mn.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

No přijít o prsteníček-nechápu jak v bitvě-třeba když vám prsten šlohne zloděj i s prstem-moje oblíbená taktyka-na co mejdlování a sundaváni-prostě fik a je to.


 Uživatel úrovně 0

je to dobré,velice mě to zaujalo.líbí se mi ten formát deníku.
těším se na pokračování!


 Uživatel úrovně 0

No,docela dobrý až na ty chyby který řekl Mesanfaron a který opravuješ...ale je to takové stručné,a každý druhý den začínáš slovem "dnes"...možná je to reálné podel deníku vojenského velitele,ale stejně bych to radši promyslle a udělal slohově správně...takže je to na horší 4*


 Uživatel úrovně 0

Je to fajn, ale dal jsem 3*, protože je to takový moc sekaný.
Ty "Začátky" ve článcích se mi líbili víc.Tam jsem dal 4*.


 Uživatel úrovně 0

Už lepší než to před tím....i když si se vyhnul tomu nejobtížnějšímu popis bitvy .o) Vzhledem k tomu, že ještě opravuješ nějaké chyby tak hodnotit nebudu, ale tady mi budeš muset odpustit je to na tři* lepší tři ale né dost :o)


 Uživatel úrovně 0

dobře, jestli budu mít čas to přepisovat....


 Uživatel úrovně 0

Krkavec: Tak mi kdyžtak pošli opravenou verzi, já to nahradím.


 Uživatel úrovně 0

mesanfaron: Je to tam trochu blbě podaný. Myslel sem, že je napadnou po dvou dnech co přijedou posily, bitva chvilku trvá a než se stačí zotavit přijedou nepřátelé.....

Jinak děkuju za hodnocení.


 Uživatel úrovně 0

Pěkné, jen pár faktických chyb. 9. leden - "Nezvládli jsme ji za jeden den." - proč tedy následuje hned po 8. lednu.
A pak jsem nepochopil toto: "Řekl nám, že 30. ledna přijede do Per Chantí pomoc. To je špatné, jelikož nám mají přijet posily až 26."

Jinak vpořádku.