Hřbitov

Kdo lže i krade cestu do pekla si hrabe. Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Jednoho dne se probudil mladý hobit ve svém rodném domečku. Probudil ho krásný svit slunečních paprsků do očí skrz okénko. Vstal, protáhl se, oblékl a šel se projít do města. Ve městě moc lidí nebylo, protože bylo ještě brzo ráno a ke všemu měli lidé pracovní volno. Jak se tak procházel po městě napadlo ho že by zašel do hospody za svým kamarádem barbarem. Když zašel do hospody uviděl že se zrovna otevřelo. Uvnitř nebyl nikdo kromě hospodského a to byl jeho kamarád Theoden. Hobit přisedl k pultu kde už ho zdravil barbar. "Ahoj Luisi," pozdravil Theoden. "Ahoj Theodene," odvětil Luis. "Tak co to bude?" nabídl mu Theoden. "Jako vždy pivo," odpověděl Luis.

Za chvíli dolů začli scházet další lidé, kteří se zabydleli v hostinci a barbar začal mít spoustu práce. Luis se stačil rozloučit s Theodenem než mu do řeči skočily objednávky na pivo a další věci. Pak šel hobit na trh který se dnes konal. Tam si vyhlídl u stánku se zbraněmi hezkou lehkou kuš. Stála 25 zlatých, ale Luis měl jen 5 stříbrných a tak se rozhodl že něco ukradne. Venku už byla spostu lidí a hobit toho využil. Strčil do jednoho člověka ramenem a přitom odřízl měšec. V měšci našel 11 zlatých a tak si zlodějinu z opakoval ještě dvakrát a měl už dohromady 31 zlatých a 3 měděné. Šel si koupit tu hezkou kuš když v tom ho zastavil jeden strážný byl to elf a říkal teď půjdeš za mnou hobit neodporoval a šel za strážným. Když došli až k bráně strážný řekl: "Tak ja jsem tě viděl co jsi provedl." "Ach jo zase do vězení a k soudu," povzdychl Luis. "Už je to tak. Kdo krade do pekla si cestu hrabe," odpověděl strážný a vedl hobita do vězení tam ho zamkli. Luis si únavou lehl a spal.

Druhý den ráno ho probudil strážný a řekl mu, že soud se konat nebude že už svůj zlodějský čin provedl třikrát a budeš popraven. Hobit se jen protáhl a hned ho strážný vedli na popravu. A tak končí příběh mladého hobita který skončil na:




úroveň : 1
síla : 5 - 3
obratnost : 18 + 3
odolnost : 13 + 1
inteligence : 11 + 0
charisma : 16 + 2
životy : 3

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

je to dobrý,ale moc krátký.Ale Theoden je král Rohanu z Pána Prstenů.


 Uživatel úrovně 0

Začíná to pěkně. Ale je to moc krátká, chtělo by to ápad. Přesto dávám za 2
s takovou ti postavy opravdu dlouho nevydrží...


 Uživatel úrovně 5

Takové..no nemastné neslané..tak akorát na tu 1*...


 Uživatel úrovně 0

Připojuji se k ostatním, ale dám 2*


 Uživatel úrovně 0

Divny. Je to vo ničem. 1*


 Uživatel úrovně 0

Krátký a bez šmrncu. Větší flegma u hobita jsem neviděl. dávám jedna ze ěch pět minut co jsi to psal.


 Uživatel úrovně 0

Jedna hvězdička jako ucta k mrtvému jinak v tom ale nevidím špetku nápadu o délce nemluvě.Mohls to rozvést ,začít víc v minulosti aby se ostatní víc přiblížily postavě.


 Uživatel úrovně 0

Me se to docela libi. Je to takovy jednoduchy az mi to pripadne nekdy trochu absurdni. Viz ta cast, kdy hobitek ochotne jde se straznym ("Pujdes se mnou do vezeni." " Tak jo.") No to je proste bomba. Fakt. Jenom skoda, ze ho pak popravili, ale proc ne, ze (trochu mi to pripomina Camusova Cizince :-).
To jmeno Theoden je treba po predcich (proc by nekdo nemoh bejt levobocek? :-)


 Uživatel úrovně 0

No dobře, žádný učený z nebe nespadl. A XMMarkovi je jedenáct, takže má dost času na to, aby se něco naučil ...


 Uživatel úrovně 0

Pravda snaha, ale zase se mi zdá moc divné že za tři loupeže ho nechají popravit. A že by se nepokusil o útěk?....a jméno Theoden me udeřilo do obličeje, chvilku mě trvalo než sem si uvědomil že je to z LOTRa. Dále se mi nezdá provděpodobné že by s takovýdlema hodnotama mohl mít moc uspěchu s kradením, ale každý to určuje jinak :o) Takže za snahu, trošku dobrej děj až na věčinu věcí dávám **