Hraničář

Snové sítě - "vše" o nich Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 27

Jak vypadaji ???

=> Nejrozšířenější snová síť je tvořena pružným proutkem, jenž je stočen a svázán do kruhu, neboli, konce jsou spojeny. To by byla základní kostra sítě. Na tuto kostru je navázán provázek tak, aby vytvořil uvnitř kruhu jakousi pavoučí síť. Tyto sítě se poté rozvěšují všude možně, tam, kde chce hraničář využít jejich moci. Působí během spánku!!! Všechny druhy sítí mají uvedeno do kolika sáhů poloměru mají být rozvěšeny u spícího.

Zálkadní rozdělení:

=> Nemagické - Libovolný druh sítě - Slouží pouze k "zahánění" zlých snů, což se ve hře nikterak neprojevuje, maximálně si hloupější jedinci budou připadat "více" v bezpečí...

=> Magické - Provázková síť - Nejjednodušší druh sítě, libovolně veliká, používá se ke zkvalitnění spánku, což se ve hře projevuje rychlejším přibýváním životu a rychlejšímu odstranění únavy.
Rychlost a poloměr jsou závislé na počtu vložených mg.:
1 sáh poloměru = 1 mg. a zkrácení doby spánku (8 hodin) o 1 hod. = 2 mg. Obě položky se sčítají !!!

=> Magické - Kožešinová síť - Tato síť je tvořena základní konstrukcí, na kterou je připevněna kůže určitého zvířete. Tato síť se používá k "zahánění" určitého druhu zvěře. Velikost - dle druhu zvěře...
Pakliže se jedná o malé zvířátka do velikosti A, používá se celá kůže těchto zvířat, v průměru vyjde velikost kolem 20 coulů. U větších zvířat je postup komplikovanější, existuji dvě možnosti, jak takovou síť vyrobit: 1. Použít celou kůži, což bude mít veliké nároky na základní konstrukci a bude velice komplikované přenášení těchto sítí. 2. Použít pouze část kůže, ale k zachování účinků je nutno přidat mg. Za každou 1/2 sáhu čtverečního (0.5 sáhu x 1 coul, popř. přibližně 22 coulů x 22 coulů) je nutno připočítat 1mg.
Pokaždé, když se dané "cílové" zvíře ocitne v blízkosti působení sítě (což odpovída poloměru působení), hodí si PJ proti pasti ~ 5 nic/zvíře de dál, pakliže je zvíře v působnosti sítě a past přehodilo, může se volně pohybovat, avšak dojde-li k boji, má postih -1 k OČ a UČ a bojeschopnost klesá o 3...
Počítání mg.: 1 sáh poloměru = 2mg, zesílení pasti o 1 = 2 mg.
Ještě musím podotknout, že tato síť účinkuje pouze na neovládaná zvířata !!!
Ještě jedno upozornění: Síť neúčinkuje na ty zvířata, která jsou větší, nežli zvíře ze kterého je síť vyrobena. Neboli, vyrobite-li si síť ze středně velkého vlka, pak na velkého vlka nebude účinkovat (neboli malá pomůcka pro PJ...^___^...)... A ještě jedna věc na závěr: Hraničář, vyrábějící snovou síť musí kůži toho dotyčného zvířete SÁM získat a to pouze lovem (tradiční je lov holýma rukama, max. dřevěnými zbraněmi) !!!

=> Magické - Ptačí sítě - tyto sítě se skládají ze základní konstrukce a provázků, na které jsou připevňovány ptačí pírka. Tato síť je vlastně pravidlově totožná s předchozí, kožešinovou sítí, až na to, že se vztahuje na ptáky a jinou "létající" zvěř.

=> Magické - Hadí sítě - tyto sítě se skládají základní konstrukce na kterou jsou připevněny hadí kůže anebo základní konstrukce s provázky, k nimž jsou poté přivazovány hadí kůže. Tato síť je vlastnostmi naprosto schodná s Kožešinovou sítí, na niž tedy tímto odkazuji.

=> Magické - Ostatní ochranné - libovolně "vyhlížející" síť (tedy alespoň provázková), zde je zastoupeno větší množství sítí, patří sem sítě:
- PROTI "zlým" snům (určitému druhu prokletí), ty stojí 1 sáh poloměru = 3mg, past prokletí se snižuje o 1 = 5mg. Tuto síť nechávám především na úvaze PJ, neb hraní prokletí se dosti liší, samozřejmě, ne na každé prokletí tato síť účinkuje.
- PROTI ovlivnění přesvědčení (kdo hraje na přesvědčení), působí takto: bylo-li někomu z váší družinky změněno přesvědčení, tak poté, co nejméně 8 hodin prospí pod touto sítí, tak se jeho přesvědčení posune k původním přesvědčení o 1, lze ji použít pouze na 1 osobu a ještě u této sítě nelze ovlivnit poloměr působení, vždy se rovná 1 sáhu poloměru, tato síť stojí: 2 x úrověn léčeného (je-li vloženo více mg., tak se při použití "zbytek" ztratí) a 1 hodina spánku méně se stejným účinkem = 3mg. (čili, bude-li chtít hraničář zkrátit dobu nutnou pro přespání pod sítí pro "léčeného")...

Ještě další pravidla:

Hraničář si nejprve vyrobí určitý druh sítě, poté si jí někde nosí (v baťohu) a když se rozhodne jí použít, vloží do ní příslušný počet mg. (se zaříkáním), mg. budou v této síti do té doby, dokud někdo v jejím poloměru působení neusne, poté je síť aktivována a působí dalších 8 hodin. Ještě, hraničář vložením 3mg navíc může o působení této sítě rozhodovat, čili si určovak kdy ji "zapne" a "vypne", samozřejmě, opět síť působí celkem max. 8 hodin.
Když síť přestane fungovat (mg sa "vyplácají") tak si jí může opět strčit do baťohu a někdy příště použít... Samozřejmě, když "má" síť "dost", tak sa rozpadne/poškodí a nelze ji již použít, dokonce ani jako materiál na novou. Ještě, vzhledem k tomu, že sítě jsou obvykle kulaté, tak výroba takovéto sítě zabere: 1 coul poloměru ~ 2 minuty (1/5 směny). Veškeré suroviny na výrobu snové sítě si musí hraničář obstarat SÁM !!!

Tak, to by bylo, doufám, že sa Vám to bude líbit a že to někdo použijete, CusBus... ...cmech6... ...^___^...

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Naprosto nejlepší nápad =). Není co dodat...jen snad, že dávám 5*.


 Uživatel úrovně 0

Velice pěkné!


 Uživatel úrovně 0

hezky napad. Dobre na zprijemneni hry a podle me rozhodne pouzitelne.4*


 Uživatel úrovně 1

Konečně jsem si to přečetl a moc se mi to líbí.
S pozdravem Zwejk


 Uživatel úrovně 0

Je to velmi pěkná


 Uživatel úrovně 0

Historii si vymyslí PJ, aby mu to zapadlo do světa, to snad není problém. Hm.. možná to i fakt pro spestření použiju, jako jednu z mála věcí na tomto serveru.. :/
Je to s nápadem, a pro perfekcionisty i dodatek v diskusi. Líbí se mi to. 4*


 Uživatel úrovně 0

cmech6 - mna docela zajíma historie, a vobe mi to neprekáža takže...


 Uživatel úrovně 0

Sargold: Krucinal, tu musi byt u vseho historie? Zeptej se trebas Noeha, proc se psi cvici... To, ze u toho neni historie TOLIK vadi?


 Uživatel úrovně 5

Celkem pěkné, ale trochu mi chybí souvislosti, proč jsou vyráběny, jak na to hraničáři přišli, že do sítěk mohou vkládat magy...prostě nějaký příběh...


 Uživatel úrovně 0

PG: Tak je PJ zkrouhne jinak: Jdete do dzungle... :o)
Ale uz dost...