Články&Eseje

Věrnost Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Tohle bude asi konec Šarke. Vlkovy smutné oči sklouzly od louže krve na pánův pošramocený obličej. Haš v těch očích viděl utrpení a bolest. Vlk svému pánovi olizoval bolestivé poranění. Na Hašově obličeji už nebyla poznat bojechtivost a odvaha. Tentokrát se zn ěj dal vyčíst strach a proklínání sama sebe.

V průsmyku se pomalu začal zvedat prach. Šarke přestal lízat pánovu ránu a pootočil se tím směrem. Haš přestal vnímat okolní svět. Jediné, co slyšel, byl tlukot jeho vlastního srdce. Bylo to, jakoby hodiny odbíjely poslední vteřiny jeho života. V průsmyku už zpozoroval jezdce. Jezdce, který se přibližoval na svém černém koni. Držíce kosu, zahalen do černé kápě seskočil z koně a kráčel k nim. Šarke vyl, štěkal, ale marně muž, jakoby to ani neslyšel. Haš neměl šípy a meč ztratil v minulém souboji s tímto jezdcem. Pevně držel svého vlka a vzpomínal na všechno krásné, co spolu prožili. Jeho krví zkalené oči zalily slzy, které se kutálely po jeho zjizvené tváři, až upadly na límec jeho potrhaného pláště. Šarke se v tu chvíli, když to uviděl rozběhl proti tomu muži. Když byl asi dva metry od něj, vyskočil a zakousl se mu do pravé ruky. Muž byl donucen pustit kosu. Zařval bolestí, vytáhl dýku a vrazil ji Šarkemu do zadního stehna. Černou kápi zalila tmavá krev. Šarke upadl na zem, ale v okamžiku stál zase na nohou připraven opět zaútočit. Muž se rozběhl, aby mohl vlka nakopnout, ten však uskočil a zakousl se mu do nohy přímo po koleno. Šlo slyšet praskání kostí. Muž padl na kolena a oplatil Šarkemu jeho útok tím, že ho opět bodl dýkou. Šarke zachroptěl a padl na prašnou zem. Muž se otočil zpět na ležícího Haše. Zvedl ruku a začal přeříkávat nějaké zaklínadlo. Haš zavřel oči a čekal na příchod smrti. Krev v jeho žilách proudila rychleji než normálně, když uslyšel, že zaklínadlo je dokončeno. Ale nic… Otevřel oči a viděl dvě mrtvá těla. Na uhel spáleného Šarkeho a vykrvácené tělo muže, který ho chtěl zabít. Šarke obětavě skočil do toho kouzla. Obětoval svůj život, aby zachránil ten můj… Pomyslel si Haš… Pohřbil Šarkeho na tom místě, kde zemřel. A vrátil se domů, kde taky strávil zbytek života.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Viac by som to rozčlenil na uvod , jadro , zaver noo... a viac dodumal


 Uživatel úrovně 0

No tak mne sa to osobne pačilo ale na 3*... ešte sa trochu posnažiť a bude to O.K.


 Uživatel úrovně 0

Arim- sorry nevsim si toho


 Uživatel úrovně 0

Je to fajn,ale krátké.Myslím, že když budeš pokračovat,tak by to mohlo být lepší. A je vidět, že jsi nějaké umělecké střevo...:-)


 Uživatel úrovně 0

No teda... To je celkem dobrý... Awle má to nějaké mouchy takže 4*


 Uživatel úrovně 0

SID: je tam psáno že muž seskočil z koně...


 Uživatel úrovně 0

Hmm Dagoth: Tak třeba takový pitbull ti kost rozdrtí jedna radost...


 Uživatel úrovně 0

Zacatek docela dobry. Ale pak je to zmateny- jezdec nejdriv sedi na koni, potom se rozbiha aby kopl vlka? Jak muze nekdo skoci do kouzla??? :o) (moc koukas na televizi :o))


 Uživatel úrovně 0

Tak nejdrive k pribehu:
Napad celkem prumerny s mirne prekvapivym koncem.
Nemyslim si, ze by byl vlk schopen prekousnout kost... Zralok urcite, ale vlk? No nevim, nejsem biolog :-)
Ke stylu clanku:
1) Posledni vetu bych tam urcite nedaval.
2) Vety na sebe prilis nenavazuji. Pusobi "trhane" Tento zmatek jeste umocnuje stridani Has a Sarke na pocatcich vety.
3) Chyby v interpunkci.
4) Napeti pribehu se mnohem lepe vystihnou pridanim vhodnych odstavcu.


 Uživatel úrovně 0

Děkuji vám... No sám nevím jak s tou délkou, prostě mi příjde lepší kratší povídka... Ale na druhou stranu přiznávám že je to až moc krátké... Nějak mně toho nikdy víc nenapadne...