Články&Eseje

Taková sračka? Toho nehraju! Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 31

Tohle je můj Aaron, toho nemá cenu hrát, nechej mě ho naházet znova.


Takže, toto je moje úvaha, proč chce většina hráčů, nebo jejich pánů jeskyně silné postavy. Nejdřív zkusím nastínit problém pánů jeskyně.

Když jsem začal hrát Dračí doupě (po tom, co mi ho jistý mudrc jménem PardGalen vysvětlil) jsem chtěl, aby moje postavy, byly silné a mocné, zachraňovaly svět, vesmír a občas zabily nějakého drakodlaka nebo pána pekel. Chtěl jsem do nich nacpat horem dolem spousty zkušeností, aby už konečně dosáhly na nějakou vyšší úroveň. Takže jsem jim ze začátku posílal do cest mocné stvůry a po několika masakrech, kdy mé postavičky umíraly v tratolišti krve, jsem si uvědomil, že něco není správně. Moji hráči začínali s maximálními hodnotami a životy. Výsledek? Nevážili si toho. Barbarský válečník se sedmdesáti pěti životy někde na páté úrovni se vychloubal, kolik má životů. Potrestal jsem ho pádem tajnou šachtou, ztratil nějakých třicet životů a jeho hráč se vztekal jako vyšinutý. Dal jsem mu trochu zkušenosti za objevení chodby, ale útočil na mě dál. Řekl jsem si „dost“ a zrušil hru. Postavy si naházely všichni a bez milosti. Výsledek? Ztráta super postav, za vyrovnanou partičku dobrodruhů. Začali si toho vážit a měli je raději než své předchozí polobohy. Já jsem začal znovu a lépe. Postavy už nebyly ti hrdinové jako předtím, když zrovna nekydaly hnůj, nebo nepásly ovce, tak si vyšly za dobrodružstvím do lesa doprovodit projíždějící kupce. Časem zesílily, přišly první zbroje a zbraně, jak otcové usoudili, že jsou připravení, tak je pustili z domu. Tak se jednou stalo, že jsme si Dračí doupě dokonale vychutnávali, ale já pořád doufám, že jednou ten svět zachrání.

Takže pán jeskyně chce silné postavy, aby mohl rozvíjet strašně nebezpečnou a heroickou hru, ale hráči o záměrech pána jeskyně nemají ani potuchy, tak proč chtějí silné postavy i oni? Chtějí být nejsilnější, nejrychlejší, nejdrsnější, nejmoudřejší a nejkrásnější? Proč být dokonalí, když mít své chyby je krásné, právě ty chyby dělají to, že se ti tvoje postava líbí. Jsi snad ty dokonalý? Ne a právě proto doufáš, že jím budeš tady. Ač je to neuvěřitelné silná postava tě omrzí a budeš chtít hrát znova.Pravé potěšení nezpůsobuje to, že vletíš do davu skřetů, abys z nich nadělal fašírku, ale to, že máš strach, aby fašírku neudělali oni z tebe a vítězství lstí nad silnějším protivníkem je vždy sladší než vítězství hrubou silou.Z toho plyne, ber postavu takovou jaká je a když se s ní sžiješ, teprve potom poznáš, co to je Dračí doupě…

Děkuji za přečtení Ccrew.

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

dr MARTINS víš některé věci se nedají říci jednou větou, jak to děláš ty.


 Uživatel úrovně 0

Raven:Čoveče to co si napsal jsi mohl dát sám do článků a esejí.Proč toho píšeš tolik?


 Uživatel úrovně 0

Je to opravdu trefný a výstižný...nevim, co bych dodal...snad jen,že to mohlo bejt delší:)


 Uživatel úrovně 0

Vystizne, presne.
Jenom skoda, ze sem si toto nezvazil driv. Tak bych nemusel mit takove problemy, jako mam ted. Diiky Ti za moznost uvahy. Jednoznacne plny pocet.


 Uživatel úrovně 0

No nevim.... Myslím si že pravdu máš, ale je to divně zformulováno... Jinak je to opravdu tak, že hráči se dělí na dvě skupiny... Tupí a chytří(překvapivě)... Ti tupí dokážou hrát jen za krolly válečníky, elfy kouzelníky a podobné kombinace a vybabují svou postavu nejsilnějšími kouzly, věcmi atd. Ti chytří hrají za zajímavé postavy jako třeba elf válečník, barbar zloděj a jiné... A využívají toho nejen k braní nejsilnějších kouzel atd. ale i přemýšlejí a u kouzelníka berou např. iluzionistická kouzlá, která chytře využívají a pomáhají družině víc než elfové kouzelníci s maximem magů a spoustou útočných kouzel... Navíc používají postavu kouzelníka nejen ke kouzlení a když to jde vyřešit jinak a líp snaží se o to... Družina tupých hráčů se při tom však pohádá, protože si budou chtít dokázat kdo z nich je silnější a drtivější a že přece jen on to může zládnout a přece on by celou družinu zmáknul levou zadní... Takto se tyto dvě skupiny rozdělí... Samozřejmě i chytří hráči hrají krolla válečníka, ale sami hráči se jako ten kroll nechovají nýbrž se snaží toho krolla zahrát, co nejvěrněji... Tupí hráči však nehrají tupého krolla, protože oni sami jsou tupý a pak to podle toho vypadá... Občas pronesou:"Tak já si hodim na UČ" nebo něco podbného... Tím jejich větní zásoba v DrD končí...
Raven
P.S. Článek se mi líbí a dávám 5*


 Uživatel úrovně 0

Tak tenhle článek by měl být s úpravami napsán v pravidlech. Kdysi jsem dělal tu samou chybu.


 Uživatel úrovně 0

Aneb proč nemá cenu hrát hry s cheaty.


 Uživatel úrovně 5

Byzon opravdu? Jednou jsem hrál kouzelníka alkoholika. Pokud nebyl nalitý tak měl absťák a můžu ti říci, že toho moc nenakouzlil. Jakmile měl nějaké peníze tak zamířil do nějaké hospody a tam to rozjel. Kolegové z družin, byli ze mě zoufalí.

Postava přeci nemusí vykonávat své povolání, aby se musela někam dostat.


 Uživatel úrovně 0

Super. Tohle bych nechal přečíst hlavně začínajícím hráčům.


 Uživatel úrovně 0

Toro pravidlo ale neplatí vždy.Např. kouzelník s minimální inteligencí nebo alchymista, jez není obratný,se daleko nedostanou.Náhodné výbuchy je budou provázet ve všech dobrodružstvích.Všaj je jisté, že bez charakterů opravdu není dobrá hra.