Články&Eseje

Altar hledá alfatestery Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 7

Projekt Dračí doupě plus finišuje a pochopitelně chceme chceme, aby jeho pravidla byla co nejlepší. Proto hledáme lidi schopné přečíst dodaný text, posoudit jej z hlediska formulace (to jest čitelnosti, srozumitelnosti, jednotnosti názvosloví a podobně) a hlavně pak své postřehy a připomínky sepsat. Neočekávejte, že během tohoto testování budete Dračí doupě plus pařit. Betatestování herních mechanismů probíhá již delší dobu ve skupinách, které mohou být s autory prakticky v denním osobním kontaktu. Alfatestování bude probíhat od začátku prosince do začátku Vánoc.

Podmínky nutné:

  • Musí se jednat o skupinu alespoň tří osob.
  • Alespoň třetina osob ze skupiny musí mít možnost nejméně jednou za tři dny si přečíst maily a reagovat na ně.
  • Alespoň jedna třetina osob ze skupiny musí být schopna a ochotna nejméně jednou týdně se v Praze nebo Brně setkat s autory či koordinátory projektu.
  • Ve dnech 6. až 23. prosince musí mít všichni lidi ve skupině dostatek času, aby se mohli testování zodpovědně věnovat.
  • Skupina musí obstát v testu, uvedeném na konci tohoto článku.

Vítány:

  • Reference od osob blízkých Altaru, pokud možno tedy uveďte, od koho bychom mohli na vaši skupinu získat doporučení. Kromě přímých pracovníků Altaru to může být například některý z PJ na Gameconu, který s vaší družinou hrál, dosavadní spolupracovníci podílející se na tvorbě pravidel, autoři článků v Dechu draka, organizátoři různých akcí a podobně.

Test:

  1. Představte si, že text této výzvy jste dostali k alfatestování. Okomentujte jej.
  2. Jistě hrajete nějakou hru na hrdiny. Co byste v krátkosti napsali jejím tvůrcům o tom, co se vám na ní líbí a co naopak by se podle vašeho názoru dalo zlepšit? Tento text by měl být v rozsahu půl až jedné stránky klasické A4, tedy cca 2400 - 5000 znaků.
  3. Oba texty spojte do jednoho souboru. Název souboru musí odpovídat formátu DOS, tedy nejvýše 8 znaků vlastního jména (bez mezer a bez diakritiky), přípona DOC pro texty we formátu Word pro Windows 9x nebo 2000, přípona TXT pro čistý ASCII text (kódování vcelku libovolné, ale raději v průvodním mailu napište, v čem to je). Jiné přípony a formáty jsou nepřípustné. Vlastní jméno souboru volte tak, aby nějak charakterizovalo vaši skupinu - neradi bychom dostali tucet souborů DOPIS, dva tucty ODPOVED a půl kopy TEST. Bude-li to jen trochu možné zapakujte soubor pomocí ZIP, případně ARJ.
  4. Soubor pošlete do 17. listopadu mailem jako přílohu na adresu ALFATEST@ALTAR.CZ. Jako předmět uveďte "Alfatest". Do textu mailu napište průvodní dopis včetně seznamu osob ve vaší skupině a jejich emailové adresy, jako prvního uveďte hlavní kontaktní osobu. Zajímá nás rovněž, odkud jste, přibližné věkové složení skupiny a zejména, od koho bychom mohli získat doporučení.

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Interesing... pokud sezeneme z REgisem jeste jednoho cloveka tak ...


 Uživatel úrovně 0

Kdyby po mě nechtěli takový věci, tak bych do toho šel už jenom proto, abych viděl ten sh** dřív než ostatní a napsal bych jim něco od plic. Budu hodně překvapen jestli z toho bude něco víc než DrD-, čili "vyždímejte dračák dokud se to líbí" aneb DrD 1.6 ... Problém je v tom, že si to stejně spoustu lidí koupí a budou řikat jaká je to božská věc. :( Zatím sorry Altare, až (jestli) to vyjde, tak se ještě vyjádřím, vím že teď nemůžu moc říkat.


 Uživatel úrovně 5

Upřímně chci vidět ty šílené nadšence, co splní všechny tyhle blbiny a ještě budou mít motivaci to všechno dokončit...
Fandím takovým...


 Uživatel úrovně 0

Regi nevím koho máš 2., ale ja bych do toho šel.


 Uživatel úrovně 5

Neni mi jasne proc je nutny ten osobni kontakt. IMHO staci kdyz je clovek inteligentni, ma dostatecne znalosti ohledne HnH a umi se k zadanemu textu konstruktivne vyjadrit. To vsechno lze i pres e-mail...


 Uživatel úrovně 0

I když je pravda, že Praha a Brno nebyly ten nejlepší nápad...


 Uživatel úrovně 0

Interesting...
Pokud seženu ještě dva lidi, tak by to mohlo jít:O)


 Uživatel úrovně 0

To je fajn, že tu neni nikdo, kdo by na to mohl reagovat. Kdybyste tak někdo učinil, zpravte o tom toto fórum prosím.


 Uživatel úrovně 0

No to já mám spoustu jiných věcí na práci, než hledat chyby v něčím textu.


 Uživatel úrovně 0

Smůla, když člověk bydlí na druhym konci republiky, nemuže se zúčastnit. A já bych chtěl :-(