Články&Eseje

Zásobníky magenergie Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Tento předmět hojně využívají magické povolání všech druhů jedná se speciálně upravený druh skleněného křišťálu, jenž obsahuje substance schopné udržet v sobě magenergii a dokáží ji i vydat. Většinou se nosí na krku nebo na čele jako ozdoba čelenky, dá se nosit i jako součást přívěšku. Nedají se použít jako naušnice, neboť vždy lze mít u sebe pouze jeden zásobník, protože ač je v nich stejná magenergie, nesnáší se, jedna postava může mít jen jeden zásobník. Stane-li se, že se dva zásobníky dostanou na jednu postavu, vybuchuje 1. za tolik životů kolik je magů ve všech zásobnících sílou plný počet v okruhu 4 sáhů, a 1/2 počtu do 10ti sáhů. Každý další zásobník stvoří dle úvahy pj ještě neškodné magické efekty. Zásoba magenergie: Zásobník lze nabýt pouze jednou, poté je znehodnocen a nelze jej znovu použít. (PJ může povolit obnovování, ale nedoporučuju to!!!) Postava může použít pouze takový, který neobsahuje více magenergie než je dvojnásobek úrovně dané postavy (respektive: kouzelník úroveň x2, alchymista úroveň x1.5 a hraničář 1x úroveň), víc skrátka do své hlavy přečerpávat nedokáže. Ze zásobníku lze čerpat vícekrát, ale nikdy nelze ze zásobníku vytáhnout víc než je max. množství, které může postava mít. Cena je uvedena za prázdný zásobník (cenu magů obsažených nechť si určí každý PJ podle sebe). Váha odpovídá také prázdnému zásobníku (10 magů = 1 mince) Použití: 10 magů trvá vytáhnout 1 kolo (2 akce) 2 kola se magenergie v hlavě postavy uspořádává: ve 4. kole je možné ji poprvé použít (poprvé při 7. akci). To že je zásobník prázdný pozná postava tak, že se jakoby vcucne do sebe (zásobník né postava:-)) Pár dodatků: Zásobníky by měly být specifikovány pro každou zvláštní magenergii povolání. A také důrazně nedoporučuju umožnit postavám (alchymistům) tyto zásobníky vyrábět. Měl by to být dar za dobrou, hodně moc dobrou práci postavy. Nebo půjčka protože to dobrodružství a zápletka potřebují. ovšem toto jsou jen mé rady. Nápad není můj, ale je to již poměrně dávno co jsem to četl, proto nemohu uvést autora ani zdroj, jen berte na vědomí že to nepovažuji za svůj výtvor. To ale neplatí o způsobu použití, ten původní byl málo omezen a mě nevyhovoval, proto předkládám svůj i se všemi omezeními, která sem vymyslel.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Celkem dobrý. Před půl rokem mě napadlo ¨v podstatě to samé, ale s koženým váčkem. Krystal je hezčí no... 3*


 Uživatel úrovně 0

Dargoth: Neni to pak moc silny?
Me se teda mnohem vic libi tahle verze na jedno pouziti. Pokud by to bylo primerene drahy, tak je to idealni moznost, jak si zachranit zivot, ale ne kupovat jeden za druhym. To by se pak mag/carodej promenil v nastroj, ktery je nabijen zasobniky, ostatni jej vzdy jen pootoci a on posle nekolik kouzel.
I kdyz i takovato vize je zajimava na dobyvani hradu :)) Jenom to pak clovek oznacuje HoMaM IV a ne DrD :))

Za zajimave omezujici napady 4*


 Uživatel úrovně 0

Kiwara: Nevim, mam ten dojem. Nikdy jsem nedrzel Asterion vruce jako PJ... Nas PJ mi je dal k dispozici. Mozna sou nekde z netu.
Princip: Na 20 magu, dobijeni jako carodejova hul. Kouzli se primo ze zasobniku (2x vic magu a o 1/4 nizsi pravdepodobnost). Muzou byt max. dva u jedne postavy.


 Uživatel úrovně 0

Dagoth: Na Asterionu nějaký jsou?


 Uživatel úrovně 0

Ponekud zmatene napsane...
Mam dojem, ze v Asterionu zasobniky magenergie jsou a nejsu zdaleka tak slozite... Ale to samozrejme nemeni vahu tohoto prispevku...


 Uživatel úrovně 0

Já to myslel tak, že nelze dva použít, asi jsem to špatně vysvětlil: zkusím to znova: máte jeden, třeba na krku na opasku atd. ale pokud máte druhý který chcete požít v té vzdálenosti, která stačí k výbuchu pak to bouchne. Asi sem tam měl napsat, že se to stává jen při použití.


 Uživatel úrovně 0

Stinny: Jo, takhle by to taky šlo využít. Ono by stačilo dát člověku pár náušnic :-)


 Uživatel úrovně 0

Lightangel: jo, je to dobrá zbraň


 Uživatel úrovně 0

Nápad hezký, ale Lightangel má pravdu s tím nabíjení. Jinak, odkazuješ tam na cenu a váhu, ale nikde jsem ji tam nenašel (možná jsem slepej :-)). Ale je to dobrý.


 Uživatel úrovně 0

Rozumný nápad. Existují ale určitě i zásobníky, které se dají znovu naplnit (jako třeba .. mám dojem, že jenda verze čarodějovy hole). Nechápu, proč se s více magenergií mění váha předmětu. S tim výbuchem bych to taky omezil jen na znehodnocení zásobníku. Jinak by byl dobrej fór někomu darovat krásný křišťál plný magie a pak po něm "hodit" ještě jeden.