Články&Eseje

Sekera proti magii Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 10

Pomalu a tiše, nikdo nesmí vědět že jsme narušili ochranu podzemního komplexu. Jsme zase spolu jako nesčetněkrát před tím. Všech dvanáct. Jde s námi mladý Akolyta Kastoru, je nám na nic. Pořád zdržuje, nejraději bych ho poslal zpátky.

„Hej Morgrime, vem tu pochodeň a posviť mi sem.“

Vstoupili jsem do komplexu na nejsevernější straně. Průsmykem Černého ohně a Golanskými výšinami jsme prošli kryti kouzlem. Zbraně jsme měli neustále připraveny. Nikdy nevěř mágů a už vůbec ne těm z Koncilia - to říkal již můj děd. Byli jsme jedni z prvních, kteří se měli střetnout z nepřítelem.

„Stůjte prosím, podle mého mistra zde měla být magická bariéra. Asi si jsou tolik jisti svou neporanitelností, že mají dveře do svých krypt zamčeny jen obyčejným zámkem. Nemyslel jsem si, že to bude tak jednoduché“.

Morgrim: „Akolyto běž zpátky, tvoje moudrosti nám zde nepomohou, vem si pořádnou sekeru a připrav se k boji.“

Branou do osidel smrti. Někde z dáli chodby jsou slyšet zvuky. Rozmístit a připravit. Runy na sekerách svítí svým chladným světlem. Za chvíli budou padat hlavy. Poslali jsem několik nemrtvých k božímu soudu. Jdeme dál.

„Pane chtěl bych Vám říci, že sice nemám tolik let jako vy, ale bojovat umím. Nebojuji silou ale svými magickými schopnostmi.“

Bolgard: „Sakra drž už tu svou hubu a zařaď se, až se tě budeme chtít na něco zeptat tak to poznáš.“

Mučírna nás nezajímá.Jsou zde nějací otroci, pustíme je až se budeme vracet. Jen dál, pořád o nás nikdo neví. Templář nám nestačí. Dungar jej přehazuje přes rameno. Poznávám že jdeme stále hlouběji do nitra země. Chodby se různě klikatí a nebýt starých nákresů komplexu, byli bychom již ztraceni.

Brunbrill:„Nevím, jestli se mi to zdá, ale podle mne je tady čím dál větší zima. Co říkáš Skalfe? Ty cítíš zlato i za deseti sáhy skály.“

Skalf:„Brunbrille máš pravdu a jenom pravdu, tady něco smrdí a nejsou to moje nohy“.

Viděl jsem již za svůj život hodně podivných věcí, ale co zde vybudovali tyto nelidské hrůzy za dobu jejich vyhnanství je příšerné. Obrovský skalní labyrint, spousta obětišť a další věci, které se bojím jen pojmenovat. Nejhorší je ,že to vše je postaveno na našich trpasličích skvostech. Ty chodby tesali naši bratři. Podivně pokřivené fresky, jímž byli základem skvosty našich největších umělců .Budeme muset toto doupě zla vyčistit, jednou zde budou žít opět trpasličí rodiny.

„Smrdí to tady jako Grondí sračky. Hej chlapi co si potom zajít pobít nějaké Grondy.“ Nidarak: „No jasně Nulgarde už se těším, alespoň poteče krev. Když zabíjíš tady ty smrduté potvory, ani nevíš, jestli se ti za chvíli nezakousnou znovu oživlí do prdele. Pfuj“

Jsem již blízko. Pobili jsme několik přívrženců hraběte Nuranského.Víme že je někde tady. Bude to má sekera, která pošle toho ďábla zpět kam patří. Do pekla.

„Hefaiste, bože náš. Shlédni na svém bojovníky. Jdeme bojovat za tebe a slávu Thorkalských trpaslíků. Ještě nikdy si nás nenechal ve štychu, tak to nedělej ani teď.“- Drengi Drakk

Vidím jej několik desítek sáhů před námi. Stojí u oltáře a vzývá nějaká temná božstva. Plane kolem něj oheň jeho moci. Bude to těžký souboj. Dokážeme mu však, že naše ocel porazí sebemocnějšího nepřítele. Mám však podivný pocit, jakoby nebyl vůbec překvapený že jsme tady.

„Hej chlapi. Víte jak se píše v té pověsti o velkém vítězství Thorkalských proti Elementalistovi.“ Charmas-„No a co Duraku, zapomínáš že já tam byl a tu armádu vedl“ Durak: „No já jen že ti démoni, o kterých se vypráví v pověsti jsou podobní té velké modré ještěrce co si nás prohlíží zpoza té pomalu se odsouvající mříže.“

„Sakra všichni pryč!!!!!! To je Allilquar. Utíkejte je to past.“

Daleko jsme neutekli. Jsme pomalí. Zdržuje náš Templář. Sakra najednou je tady spousta nemrtvých. Takhle jsem si to teda nepředstavoval.

Charmas: „Zastavit. Do kruhu a Templář doprostřed. Trpaslík nikdy nebude utíkat z boje. Budeme bojovat až do konce. Hrabě slyšíš mně, tak vylez a neposílej za sebe své prašivé služebníky. Máš strach tak se schováváš. Nebudeš se schovávat věčně. Jednou tě někdo dostane.“

Další slova zanikla v třeskotu seker o ztrouchnivělé meče nemrtvých strážců. Bojovalo se dlouho prolily jsme mnoho krve. Allilquar byl nakonec poražen. O tomhle boji se bude v trpasličích slojích povídat ještě dlouho. Zvláště proto, že Dungar a mladý Templářem složili poctu nejvyšší. Mohou však tam nahoře říci, že bojovali až do konce a nebáli se položit život. Brzy se s nimi shledáme.

Tato povídka je ze světa Stavjarogu. Fiktivní svět fantazie, ve kterém se pohybuje naše družina již přes rok. Povídka vypráví o skutečné události a to boji proti nekromantům ze Šedých hor. Nechal jsme se inspirovat povídkou ze světa Warhammeru. Jména, jenž jsou použita, jako i všechno ostatní však s tímto systémem nijak nesouvisí. Thorkalští trpalící byli opravdu nuceni v hanbě opustit komplex smrti a zanechat ve spárech hraběte jednoho ze svých velkých bojovníků. Dvanáctka tak přišla opět o jednoho velkého válečníka. Jak dopadne boj proti temnotě je však v rukou hráčů a zatím ani já nevím, kdo tentokrát pozvedne zástavu a zvolá: „Zvítězili jsme.“

Autorem povídky je Gamemaster neboli PJ - Tomáš Pavlík kroll@email.cz

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s Shaernakem, je to to popis dobrodružství a podle toho to vypadá. Není v tom nic, co by bylo fér vyčítat popisu a má to pointu, co víc chtít?


 Uživatel úrovně 0

Ja nevim, asi jsem nejakej divnej, ale me se do docela libi. Pokud to ma byt popis dobrodruztvi (a to stalo v zahlavci), pak bych si to predstavoval nejak takhle, oklestene od zbytecneho popisu putovani a bloudeni, s temi nejlepsimi a nejdulezitejsimi hlaskami podanymi primou reci a s popisem nejvetsich souboju a nejdulezitejsich setkani. Je to trochu jako videoklip, ale dokazu si pritom dobre predstavit, co se tam vlastne delo.
Nezlobte se, ale me to prijde, jako kdybyste (vy ostatni) cetli neco uplne jinyho...


 Uživatel úrovně 0

Trochu zmetný, ale, když jsem si to pořádně přečetl, tak mi to už tak hrozný nepřijde. Už se těším na nějakou příští (lepší) povídku.


 Uživatel úrovně 0

Jsem rád za kritiku, která, jak i teď uvědomuji je na správném místě. Opravdu tato povídka vznikla z reálného základu jako dobrodružství, které sice nebylo hráno hráči, ale NPC. Proto také ten počet 12. Tento příběh byl napsán proto, aby jména těchto hrdinů byla začleněna v nějaké reálné akci. Abych prostě nepřišel do hry a neřekl:"Tady je těch dvanáct a tady jsou jména. " Proto také jak- říká Marat není zcela pro čtivost dobré těch 12. Na druhou stranu si zase vůbec nemyslím, že podle Drd a jiných se nedá napsat něco dobrýho. Je třeba sice mnoho upravit, ale jistě se to dá. Viz. třeba Dradgon Lance. Tvůj příklad Marate ohledně Froda, to je ta věc jenž se musí vypustit. No ale to jistě chápeš. Jelikož jsem vůbec nepřemýšlel nad zněním a prostě psal, vzniklo asio něco takovýho. Pro příšte se budu snažit trochu více a dokázat, že i z Drd mohou vzajít dobré dílka.

Ares


 Uživatel úrovně 0

Možná, že v reálu to, že jich bylo dvanáct, mělo nějaký smysl, ale v "povídce" by vůbec nevadilo, když by tam šli ve čtyřech. Alespoň by tam nebyla spousta jmen, které jsou úplně k ničemu. Právě kvůli tomu, že je tam spoustu jmen a je to kratinké, si k žádnému z hrdinů nevypěstuji nějaký vztah, ať už kladný nebo záporný. Smrt některého je mi pak zcela ukradená. Je důležité si uvědomit, že Dračí doupě ani jiné hry na hrdiny nevznikly proto, aby se přepisovaly do povídek. Dochází pak k šíleným věcem. Představ si, že bys četl Tolkiena a bylo tam, že Frodo si nemůže vzít mitrilovou kazajku, protože není válečník apod. Žádný ze spisovatelů tím stylem nepíše, ačkoli drd znají. Uznávám, že při hraní jste se mohli docela bavit. Ale přepisovat to do jakéhosi útvaru?


 Uživatel úrovně 0

Ehm... Tohle se mi rozhodně nezdá jako povídka, ale spíše popis... Způsob napsání se hodí na popis...


 Uživatel úrovně 5

Překlasifikoval jsem to - tohle NENÍ povídka, pokud mi tvrdíš opak, tak mi některý ze znaků povídky ukaž.

Jinak mi taky nevyhovuje "scénarovitá" přímá řeč, tzn. řečník: "řeč"...strašně to ruší při čtení.

Příběh bych přihodil někam k průměru, dal by se ale zpracovat lépe.

Jinak mi to přijde spíš jako převyprávěná session...ale IMHO by se to dalo zpracovat mnohem líp, takhle to působí kostrbatě a nečtivě. Je mi líto. **