Články&Eseje

Magenergie a mana - V podání Erkenela Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 11

Začneme rozdělením magenergie jako takové. Jsou to tři druhy:
1)kouzelnická
2)alchimystická
3)hraničářská

Mnoho lidí má představu, že kouzelník a hraničář mají magenergii stejnou. To ale není vůbec pravda. Jediné co mají společný je název.(To je jedna z věcí kterou vytýkám Altaru)

Jednotkou všech tří druhů je jeden mag.(ne mág jak je často zlozvykem, mág je odrůda kouzelníka od 6. úrovně, však to znáte, ne?)

Teď jednotlivě.

Kouzelník

Kouzelník získává manu z napětí mezi dobrem a zlem. Popřípadě z napětí mezi něčím jiným, dle světa. Kouzelník se musí na tuto činnost,nazvanou ostření vůle, velice soustředit a nevnímá okolí, leda rana kladivem. Magenergii si potom uchovává v mysli. Když kouzlí, tak prostě jakoby vezme kus té magenergie a správně ji v mysli sformuje do požadovaného výsledku, což vyžaduje také nadměrné soustředění, asi jako spočítat z hlavy příklad typu: 248*52.

Alchymista

Alchymista má magenergii úplně jinou. Získává jí lučbou z různých předmětů, které obsahují ten správný druh magenergie. Lučbu zvládají alchimysté od 9. úrovně, což značí, že je to věc náročná. Trvá to děsnou dobu a nikdy se "nevylouhuje"/"nevylučí" plné mnpžství magenergie. A dost blbě se schání. Alchymista si svou magenergii uschovává ve své truhle společně s dalšími surovinami k práci.

Musím se přiznat, že přesně nevím jak to s tou truhlou je, ale moje vize je takováhle:

Truhla je nasáklá magami a tudíš je neviditelná (alchymistou ano) a nehmotná. Truhla alchimysty je vlastně něco jako baterka s úložným prostorem na suroviny. Magy pak alchymista buď použije při výrobě různých lektvarů apod. Nebo na přivolání démona z astrálních sfér, kde magenergií vlastně platí za její služby.

Hraničář

Často hráči slučují magii kouzelníka a hraničáře dohromady, to je ale velký omyl.

Hraničář získává magenergii meditací. Já osobně bych magenergii u hraničáře nazval duševní síla. Protože hraničářovy "kouzla" jsou vlastně jakoby nadpřirozené schopnosti. Umí rozdělat oheň i ve vlhku , leje jako z konve a on je suchý apod. Nějak kouzla ani magii nestuduje, prostě umí tohle a onohle od přírody a vyčerpává ho to(duševně).

Snad jsem to vystihl alespoň z 80% podle pravdy.

Mám jen jednu žádost na všechny co toto přečetli:
Napleťte ty druhy magie!!!
Děkuji

Erkenel

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dagoth:Těm "méně inteligentním" to může pomoct.


 Uživatel úrovně 0

OPSAL... to sem se upsal...


 Uživatel úrovně 0

Ja nevim, ale me tyhle informace jsou jasny uz z pravidel, tak proc je sem psat?
To je jako by sem nekdo obsal soubojovej system...


 Uživatel úrovně 0

Maglor: Jenže pokus je to pravý slovo :-)


 Uživatel úrovně 0

Takhle nějak jsem si to představoval.


 Uživatel úrovně 0

Pascal: cau bimbi :o) Ale ne neni to pravda. Dle mne jde spis o pokus uvist neco na pravou miru. Kam by jsi to umistil ty?
Erkenel: :o)


 Uživatel úrovně 0

Paskal: Toto opravdu není úvaha, bohužel ale jako poezii to taky nevidím :-) a nic jako blbost nebo odpad v tý kolonce nebylo.

Osina: Naprosto s tebou souhlasím, ale bohužel smazat to asi nepůjde, a když bych napsal tohle znova... no nevím.


 Uživatel úrovně 0

.... a jestli je tohle ÚVAHA, tak jsem svatej bimbi :-)


 Uživatel úrovně 0

Afeir: Na tohle sem dost zaměřenej a v putyce na téma magie mě čekej na sto procent jako nejčastějšího návštěvníka...

Erkenel, Almad: Smazal bych oba a Ernekle ty bys ot mohl napsat znova podle toho jak se budopu lidi tvářit v tý putyce... co ty na to?

Maglor: Někdo to sem plíct musí, když ne Altar...


 Uživatel úrovně 0

Tak zrovan tato problematika je hodně závilsá na principech světa, ve kterých hrajete! Všude je to jiné, a věř, mi jsme jich pár v našem světe probrali .-)