Články&Eseje

Studium kouzel Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Studium kouzel



Také se vám nezdá, jak kouzelník po přestupu na další úroveň získá najednou nová kouzla? Tady je pokus o řešení:
Nejprve je potřeba zavést novou veličinu a to Body Studia (BS) a knihu kouzel (váha 50mn). Naučení kouzla závisí na jeho magové náročnosti a na úvaze PJ. V zásadě by to mělo být 2*magenergie kouzla / 10 BS. U kouzel u nichž není přesně určená náročnost (Máguv velký mix, Usni, Zmiz, Metamorfóza) je potřeba, aby výchozí magenergii určil PJ (Doporučuji používat u výpočtů Životaschopnost 3).
Kouzelník může studovat dvakrát denně a to ráno, místo meditace (pokud studuje nesmí meditovat a naopak) a večer (pokud není unaven). Pokud se kouzelník pokusí studovat výcekrát záleží na PJ, co se stane (blekotající kouzelník, výboj energie). Za jedno studium získá Bonus za Int BS (minimálně však 1).
Jakmile kouzelník dosáhne daného počtu BS, sešle poprvé kouzlo (nestojí ho to žádnou magenergii), pokud se mu nepovede hod na seslaní (Pravděpodobnost seslaní kouzla - k%) kouzlo se nenaučí a nikdy již nemůže. Je dále jen na úvaze PJ jestli se bude držet maximálním počtem kouzel na dané úrovni (Já to ovšem nedoporučuji) nebo dá kouzelníkovi možnost studovat dle libosti.
Výsledným efektem je to, že na nižších úrovních má kouzelník méně kouzel, ale později (zvláště při taženích) se počet jeho kouzel zvětšuje a začíná utíkat pravidlům. (Ale to není vůbec na škodu).

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Podle me je to zbytecny kouzelnik je uz dost silnej a je i omezenej a to prave urcuje jeho ulohu v druzine ja bych tohle nedelal.


 Uživatel úrovně 0

teda bude to tu, ked to prejde schvalovacim kolom, kua ... len som zvedavy, ze ci to bude tyzden, mesiac alebo rok ... nuz co uz, trpezlivost ruze prinasa... :)))


 Uživatel úrovně 0

2 all: je to v dechu draka 1/96 a prepisal som to i tu a je to pod clankom Postup kuzelnika na vyssie urovne ...


 Uživatel úrovně 0

Pokud by jste měli zájem o trochu jiný systém učení kouzel tak vyšel v Dechu Draka 4 nebo 5/96. Tam kouzelník za každé přestupové kouzlo a mag dostane 10 bodů, za které se buť může naučit ty kouzla a magy, které by dostal normálně, nebo si zvýšit rychlost sesílání kouzel, dosah atd.


 Uživatel úrovně 0

Nevidím v tom moc smysl. Kouzelníka to opět trochu zvýhodňuje, protože mu to umožňuje získávat nové schopnosti mimo přestup. Spíš je důležité zamyslet se, proč vlastně se učí kouzelník kouzla při přestupu. Má dva měsíce čas, vidí se opět se svým mistrem a ten mu poradí, jak dané kouzlo sesílat. Zároveň připraví jeho mysl na to, aby byla schopná pojmout víc magenergie při meditaci, naučí ho víc se soustředit. Jde tedy o dva měsíce intenzivního studia, které lze těžko najít při tažení.


 Uživatel úrovně 0

Podle mě by bylo užitečnějši kdyby poctivě studující kouzelník byl vybaven informacemi navíc třeba na jakou nestvůru dané kouzlo fungovat nemůže, nebo jaký vedlejší efekt se dostaví v případě neúspěchu.....je to hodně pracnější, ale sedí mi to víc na povahu kouzelníků věčně zahrabaných v knihách(kdo říká, že ty informace musí být nové neboli aktuální?)


 Uživatel úrovně 0

Náhodou je to dobrý systém, hrajeme podle něj s Beltarem pod jedním OJ. Jen to asi ne zcela dobře vysvětlil.


 Uživatel úrovně 5

Je to zajímavé, ale podle mě je lépe pravidla zjednodušovat, než komplikovat... zbytečně mnoho pravidel jen zpomaluje hru, a v tomto případě to není komplikace zrovna nejnutnější. Vidím to na 2*


 Uživatel úrovně 0

Ja si myslim,že studování kouzel na cestě,není zrovna to praví... Potřebuju na to svůj klid.No a samoučba a tak rychle?
Jo a ty kouzla,že je najednou umí,to se mi nezdá,ono u nás to berem tak,že na přestup potřebuješ 3 měsíce a za tu dobu neděláš pomalu nic jinýho,než že se učíš kouzlit(A to třeba jenom tři nový kouzla)


 Uživatel úrovně 0

Moc se pletete, moc kouzleníků není v počtu kouzel, ale v magenergii,a pokud hrajete na ini je i kouzelník proti válečníkovi out, záleží na okolnostech. Kouzelník může studovat doma, to je už věc PJ-třeba mu dojdou kouzla v knize a bude muset jít hledat novou. A to že má dole málo kouzel - lidi stejně jich se svou magenergii používat tak 2-3 (Jarak barak,tytchý otý mi pó a avidius)