Články&Eseje

Vzpomínky Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 27


Sedím smutně v mokré trávě,
hvězdy jasně září,
vzpomínky o zašlé slávě
odráží se v tváři.

Přemýšlím o minulosti,
slibech, co jsem složil,
o čase a o rychlosti,
básních, co jsem stvořil.

Vzpomínky se vynořují
a pak zase mizí,
jenom tobě důvěřuji,
moje zlato ryzí.

Kvůli tobě přežívám,
ty jsi moje spása,
když na tebe se podívám,
oslní mě krása.

Vzpomínám jen na tebe,
už nám bije zvonec,
stoupám s tebou do nebe,
to je krásný konec.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora.

No je to určitě jedno z trochu nadprůměrných děl..

Báseň je pěkná, ale má trochu nedostatky..
Např. tohle "když na tebe se podívám," něco mi tam nesedí, ovšem nechtěj po mně abych to opravil.. básník nejsem jinak pěkné 4*.

Resyf


 Uživatel úrovně 0

Miki Wolverine: Já jsem už použil asi 6 básní z tohoto serveru. K čemu jinému to tady je než na inspiracu PJ?

Skorpion


 Uživatel úrovně 0

Děkuji všem za jejich reakce.

Tato báseň neměla být nijak zvlášť dlouhá ani poučná. Neměla být o ničem konkrétním. Měla být (a myslím že je) pro "odlehčení", jak napsal Mgr. Holger.

Mgr. Holger: Naprosto s tebou souhlasím, vím, že tato báseň nepřináší nic nového a myslím že to neškodí. Myslím, že pětihvězdičkový trhák by vypadal opravdu jinak... :)

Skorpion: Na to jsem ani nemyslel, že by se to dalo využít i v dobrodružství, nicméně máš určitě pravdu.

Desaan: Tady není vůbec důležité, o kom se mluví. Je to tak záměrně. Udělal jsem to tak aby to jednoduše nebylo o někom a o něčem, což se mně osobně zamlouvá více.

Apea: No tak ten konec je... dětský, řekl bych, to ti dám za pravdu. Odráží se v tváři je myšleno je to vidět na výrazu obličeje - smutné oči, svraštěné obočí atd...

Salmar: Řekl bych, že celkový dojem je to nejd§ležitější co by se mělo hodnotit... I když se ti nějaké verše příčí a po přečtení máš z toho skvělý pocit, mělo by být hodnocení rozhodně kladné. Toto je pouze příklad a můj názor...

gugílek: Tato báseň je o tom, že někdo někde sedí, o něčem přemýšlí a pak začne přemýšlet o někom. To něco je tam pořád a úmyslně. Můžeš si sám domyslet co se tím vlastně myslí.

Sir Humphrey: A má tato báseň tu určitou symboliku? :) Ano, ty rýmy jsou tak uspořádané, mně se to zdá jako nejlepší způsob (možná také a-b-c-b). Krátké to je, aly myslím, že to stačí na to co jsem touto básní chtěl vyjádřit. A dalších rýmů se doufám dočkáš.

Ještě jednou bych vám chtěl poděkovat, cením si toho.

MW


 Uživatel úrovně 0

já osobně mám radši básně, kde je víc děje, tohle je podle mě příliš symbolické. ale právě básně s určitou symbolikou jsou nejkrásnějšími.

všechno je veršováno v a-b-a-b (je to tak, ne?), což je dobrá volba, člověk se v ní vyzná.

na druhou stranu musím poznamenat, že je to dost krátké (ne že by krátké básně nebyly dobré!), což je v tomto případě (kde si myslím, že by to chtělo víc rozvést) špatné.

připadá mi to jako lehce nadprůměrná báseň, která čtenáře neunavuje, ale zase ani nepřekvapuje nějakým výrazným způsobem. každopádně se ale těším na další rýmy z pera Mikiho Wolverina.


 Uživatel úrovně 0

Jako uživatelé předemnou, taktéž i já básním a poezii rozumím velmi "okrajově", ale pomalu se se učím...
Když dílo Mikiho srovnám s jinými, napadá mě že nijak nevybočuje z normálu. Ale mě se líbí. Nemůsím složitě přemýšlet nad tím co autor chtěl říci.. Tady je to celkem jasné a výstižné. Nevím sice jestli je to po stránce poezie dobře, ale znovu obakuji, je to fajn. Škoda že to jen neni delší, hodnotil bych lépe.
S pozdravem gugla


 Uživatel úrovně 3

Pokud by se mě snad někdo chtěl zeptat, proč hodnotím 2*.. Odpověděl bych, že poezii sice nerozumím, ale hodnotím celkový dojem. Ten mě upoutal tak mezi 2* - 3*.. Rozhodl jsem se pro nižší hodnocení.
Řekl bych více,. Ale nemám na to právo. Poezii nerozumím. Líbí se mi. Ale většinou ani nepochopím hlavní myšlenku..


 Uživatel úrovně 0

Konec konců dopadl ten zpěváček dobře, odvedl si své zlato s sebou, když zazvonil zvonec. Třeba Wilda Šejkspírovic to měl složitější:
"a tím vším unaven, tak rád bych zhas´
však jak Tebe, lásko, nechat napospas"

Jen bych ráda věděla, jak se vzpomínky mohou odrážet v tváři?
Jinek bych souhlasila s váženým magistrem, milé a nenáročné, s koncem hezkým , protože ho autor udělal včas, tak nějak bych té básničce řekla:

"Sbohem a šáteček
a kdybychom se víckrát nesetkali.
bylo to překrásné a bylo toho dost..."


 Uživatel úrovně 0

Já myslím, že není důležité o kom mluví, tak se to dá nejlépe využít v dobrodružství...

Skorpion


 Uživatel úrovně 0

Je to pěkná básnička. Není přehnaně dlouhá, ale není ani krátká. Akorát že jsem se nedočetl, o kom se vlastně mluví, proč o tom mluví a na koho se vzpomíná...Já vím, žádná extra kritika, ale mě to stačí, podrobnosti přenechme povolanějším:)

S pozdravem Desaa


 Uživatel úrovně 0

Jak říkám u každé básné, hodnotím podle toho, jak na mě zapůsobila. Tohle se mi docela líbilo, přemýšlel jsem mezi 3*** a 4****, nakonec dávám hodnocení nižší. Ale líbí se mi to....

Skorpioon