Články&Eseje

Prokletí Drowů Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20


Zapadlo slunce, zšeřil se svět, snesl se stín, stín, jež zahalil bílý květ.
Protkala stín, hvězd modravá zář, zář, jež dala znát hrobu s květem mramorovou tvář.
V místech, jež pozbyla čas a strachu, povstala věc, Věc s kamene a prachu.
Prastará Věc, kdy vznikl čas, to věk jejího zrodu, věk, kdy jí byla prokleta krev, krev tvého Temného rodu.

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Tak ukončíme debatu ohledně schválení tohoto dílka, můžete v ní pokračovat například na stole Rubrika Články a eseje - koncepce a trendy. Tam diskuse o rozsahu rubriky patří.

Děkuji.


 Uživatel úrovně 3

Stoupa: To stím průměrem je čistá statistika. Průměr je od toho, aby to byla hodnota, kterou dostaneš, když sečteš všechny hvězdičky v rubrice a vydělíš počtem děl. Průměrné je tudíž to dílo, které odpovídá hodnotě, která ti vzešla z aritmetického průměru. Pokud ta hodnota bude 5 hvězdiček, znamená to, že průměrná díla mají 5 hvězdiček, pro lepší už není hodnotící stupnice, tříhvězdičkové příspěvky jsou silně podprůměrné a 0 mají opravdu velmi, velmi podprůměrná díla. A to znamená, že rubrika má velmi špatnou úroveň, neboť jsou schvalována velmi podprůměrná díla. Pro zvýšení úrovně je nutno průměrnou hodnotu posunout doprostřed stupnice. Tudíž z toho plyne přesně to, že ideální stav je, když nejvíc děl má 3* (a to je mírný nadprůměr)....

A mimochodem, to, že byl příspěvek schválen znamená, že si redaktor myslel, že je v něm více, než že jen zabírá místo. To, že podle tebe jen zabírá místo, neznamená, že pro někoho nemůže být cennou inspirací. Myslím, že bych našla pár lépehodnocených dílek, které zabírají mnohem více místa a považuji je za horší.


 Uživatel úrovně 0

Maris: Jo, přesně tohle tim myslim. Ano...máme pětihvězdičkovou stupni, jasně že jo...a ta stupnice začíná nulou - to abysme tak mohli ohodnotit díla co spíš jen zabíraj místo. (btw...ňák teď nevim, proč si začala mluvit o stupnici hodnocení)

S větou v závorce nemůžu souhlasit, protože to je blbost...V ideálním případě by drtivá většina děl měla svojí kvalitou odpovídat pěti hvězdičkám! A né jenom třem jak si napsala. Copak pro tebe je ideální rubrika plná průměrných (tzn. špatných) příspěvků?? Pro mě ne.

MAATOHA: Souhlasim


 Uživatel úrovně 0

Hehe, tak mě napadá, že z většiny dochovaných antických autorů toho nemáme o moc víc. Jen profesionální deformace, pardon :-)


 Uživatel úrovně 0

Marsia a Stoupa: dle mého by sem tento příspěvek mohl patřit v případě, že by byl delší, byla u něj nějaká rozsáhlejší poznámka nebo text, který by například téma trochu rozvedl. Takhle jsou to prostě čtyři řádky mírně nedotažené básně. Prd sem s tím a dělejte si s tím, co chcete. Pokud by mi k tomu bylo předloženo, že se jedná o jediný dochovaný úryvek legendy o Sai´Chattovi - pánovi temných elfů, že jde o úryvek díla, jehož existenci se už staletí snaží odborná i laická veřejnost buďto potvrdit nebo zvrátit, že to zkrátka je něco víc než čtyři řádky a kdenictunic, pak by to bylo naprosto v pořádku. Co je totiž horší: kvalita těch čtyř řádků vůbec není špatná. Naopak. O to větší škoda tedy je, že se autor nepokusil téma jakkoliv rozvést.


 Uživatel úrovně 3

Stoupa: Tím myslíš, že by do rubriky měli patřit jen průměrně a nadprůměrně hodnocená dílka? Ono, máme přeci pětihvězdičkovou stupnici + 0, to jest 6 možných hodnocení, která lze používat a mezi která by se měla všechna díla v rubrice rozdělit (v ideálním případě nejvíce děl by mělo 3 hvězdičky a nejméně 0 a 5 hvězdiček).


 Uživatel úrovně 5

Námět působivý, ale provedení dost slabé. Doporučuji Moudrou sovu a rozmyslet se, jestli půjde o poezii nebo prózu. o vědeckou studii nebo příběh. moc moc práce je před tebou, Nekroskope. Ale snaha a práce se vyplácí, věř mi:-)


 Uživatel úrovně 0

Marsia: Možná jo...sice o tom dost pochybuju...ale možný to samozřejmě je.
Každopádně...textík to neni špatnej (obsahově)...ale mam neblahej pocit, že pokud by takových "textíků" přibejvalo, úroveň rubriky ČaE pude do hajzlu


 Uživatel úrovně 0

Myslel sem si , že to bude něco lepšího , když sem četl ten název řekl sem si , že by to mhlo být něco co mě chytne , ale na to aby mě to upoutalo je to moc krátký. Nicméně to není nejhorší.


 Uživatel úrovně 3

Stoupa: Proč to posílat ke schválení? Třeba proto, že využití tohoto textíku pro dobrodružství může byt lepší, než využití mnohých pětihvězdičkových děl zde?