Články&Eseje

Čarodějův učeň Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23


Setkání použitelné téměř kdekoli na cestách, pro družinu na jakékoli úrovni.

Najednou se ozvalo hlasité „plop’’ znějící jako škytnutí hobita přecpaného masovými pirohy a před vámi se zjevila věc, kterou vaše oči dosud nespatřili. Doslova odnikud se před vámi objevil dubový stůl posázený pestrobarevnými krystaly, které září a poblikávají těmi nejpestřejšími barvami. Takovýto pestrobarevný stolek se objevil i u každého z vás. Za hlavním stolem vidíte nejpodivnějšího goblina všech dob. Je oblečen do duhového obleku, který při každém jeho pohybu mnění barvu a pableskuje. U krku má uvázaného obrovského červeného motýlka s černými puntíky, jeho hlavu zdobí čupřina tmavých vlasů vyčesaná do vlny extrémní výšky. Ve vlasech se mu blyští třpytky a flitry. U úst drží plechovou hlásnou troubu a rychlostí ošlehaného koňského handlíře na vás chrlí proud slov:
„Vítejte v soutěžní hře Čarodějův učeň,,. Načež otevře pestrobarevný plátěný pytlík, z kterého se ozývá jásot pískot a potlesk mnoha lidí.
A máme tu prrrrrrrrrrvní otázku vyvolává podivné stvoření.

Teď je na tobě PJ abys vymyslel tři otázky týkající se tvého světa a ohodnotil je zlatem. Například moje otázky:

Otázka první za 5 zlatých – Vyjmenujte čtyři vesnice na této cestě od Tichých lesů k hlavnímu městu popořadě od jihu k severu. (Hráči samozřejmě neměli k dispozici mapu jako obvykle)

Otázka druhá za 10 zlatých – Vyjmenujte všechny čtyři hostince nacházející se v hlavním městě.

Otázka za 20 zlatých – Jak vypadá znak hlavního města?

Obtížnost otázek i finanční ohodnocení si můžeš upravit podle svého světa. Mělo by však platit že otázky nejsou zrovna jednoduché (ale ani pekelně složité) a zlata je za správnou odpověď taky celkem slušná sumička. Hráči své odpovědi neříkají, ale píšou na papírek, každý hraje sám za sebe.

Správná odpověď: Goblin otevřel pytlík, ze kterého se ozval jásot a pochvalné výkřiky.

Špatná odpověď : Goblin otevřel pytlík, ze kterého se ozval pískot a proud nadávek a oplzlostí toho nejhrubšího zrna.

Po zodpovězení všech otázek nech Goblina vyplatit odměnu (je li nějaká) a zmizet ho tak náhle jak se objevil.
Toto setkání jsem vymyslel pro odlehčení atmosféry v dobrodružstvích plných vzteku, strachu, bolesti, tmy, a smrti .o) příjemnou zábavu.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

A co kdyby se postavy, které by byly nespokojeny s výsledkem souteže, pokusily goblina zabít? Co byse stalo pak?


 Uživatel úrovně 0

Páni...tak to je fakt super - to se musí zkusit :)


 Uživatel úrovně 0

Yo bitch


 Uživatel úrovně 2

Tomu říkám krutej hlod!


 Uživatel úrovně 0

MAATOHA: Hele chlape vždyť tu je napsané Hlod:-)...To je to samé jak kdybych sem dal svou supersmrtící-naprosto-stašně-bestiální past vrhající jahodové (případně čokoládové nebo malinové) dorty (mimochodem napuštěné jedem) a teď se mě lidi začali ptžt: "A jak to, že se nezkazila šlehačka?"
"jak konstruktér zajistí že postavě nevletí do ksichtu tácem napřed?"
Já myslím že pokud je někdo tak švihlý, že to použije, tak udělal takové věci už dřív a hráči ví co od něj čekat...Mě se to líbí...


 Uživatel úrovně 0

Tak to je hustý :-)))))


 Uživatel úrovně 0

Nevím, nevím... Musím souhlasit s Alcatorem. Pokud bych já něco podobného použil, hráči by sice vykulili oči a ozvalo by se COŽE?! ale mám ten dojem, že pak by náslkedovaly kyselé xichty. Proč? Protože jsem právě zkazil parádně temné/ mýticky tajemné/ drsně akční dobrodružství a veškerá atmosféra jde v ten moment do hajzlu. Pokud chci mermomocí do hry dostat humor, nechám to na hráčích - ono se jim něco povede samo (určitě víte, o čem mluvím) anebo to vyřeším pomocí komických postav, které ovšem svojí komičností nebudou přesahovat charakter mého světa. A jestli chci zasadit do hry hazard, není nic jednoduššího než hrát kostky/ uspořádat střeleckou soutěž/ vsadit si na výsledek bitvy/... možná to zní suše a málo "úletově", ale já chci pro své hráče to nejlepší a tím je strhující doobroodružství, které nehodlám ředit podobnými nesourodostmi.

omlouvám se za zdvojené O. Je to klávesnicí...


 Uživatel úrovně 0

Pozor priteli takovahle anomalie muze mit 1000 slovy tisic vysvetleni jedno za vsechny- je to hricka boha zlomyslnosti Krysiho jazyka. Krysi jazyk vlastni magicky krystal s jehoz pomoci vysila goblina do vsemoznych koutu sveta a pak se bavi sledovanim a krati si tak dlouhou chvili...
Nemyslim ze je to reseni kdovijak genialni ( taky sem ho vymyslel ted) ale myslim ze u RPG her jde hlavne o zabavu a ne o vedecke vysvetlovani toho ci onoho. To je to same jako by ses rozciloval nad tim jakym zpusobem funguje aladinova lampa...


 Uživatel úrovně 3

Hrozí tomu jedna dost příšerná věc - syndrom "Co za tím vězí?". Protože pokud jsi dobrý PJ a dáváš si záležet na tom, aby, vyskytuje-li se v tvém světě/dobrodružství něco neobvyklého, dalo se to nějak prozkoumat... pak ti hrozí, že jakmile scénka začne, hrdinové (hráči) vůbec nebudou odpovídat na položené otázky, ale budou se snažit přijít na to, co se to tu děje. Začnou přemýšlet o prolnutí dimenzí, napadne je, že je to "asi nějaký zvrat v dobrodružství" a budou předpokládat, že "od nich očekáváš, že se nechají tím goblínem přenést někam jinam, kde bude dobrodružství pokračovat". Když nakonec goblin zmizí, tak budou přemýšlet "Nezvorali jsme to náhodou? Neměli jsme teď cestovat hyperprostorem někam jinam?"...

- Nezapomeň - sám říkáš, že se to dá použít na odlehčení ve chvíli, kdy je dobrodružství "drsné". Co když si ale hráči řeknou "K***a, nic se nám nedaří a teď jsme ještě navíc zvorali tuhle situaci, která nás měla přenést jinam / dát nám nějaké vodítko / poskytnout informace... Serem na to, jdem domů."

Z jiného úhlu pohledu: Na jev s takovýmito průvodními jevy (přenos X stolů, jedné živé bytosti; zvuková aparatura v pytlíku schopná telepatického zjištění, zda se má ozývat potlesk nebo výsměch; generování zlatých mincí z ničeho; .....) musí být magenergicky tak náročná, že Alchymistovi by se měly zježit všechny chlupy v nose a kouzelník by měl být *sakra* nervózní. Hraničářův pes se zaběhne, z hlíny v okolí začnou vylézat žížaly a další havěť...

- Pokud jsi tohle nezaznamenal, tak máš zjevně svět "Pratchettovský", tzn. ve stylu "To nevadí, že to nedává smysl, hlavně že je bžunda."

Suma sumárum... Jako polotovar pro super-schopného PJ, který si to dokáže dotvořit tak, aby mu to nezbořilo svět je to dobré. Jako hotový "výrobek" podprůměrné.
Nebudu hodnotit.


 Uživatel úrovně 0

Jde to pokud má PJ pořádně propracovaný svět a hráči ho dobře znají.......,ale jinak to ujde