Články&Eseje

Jak dlouho žijí? Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 4

Přemýšleli jste někdy jak dlouho žijí některé rasy? Já teda ano a na toto téma jsme se bavily a nikdy jsme se nemohli shodnout.

Moje vize je asi tato:

Lidé

Lidé jsou bezproblémoví co se týká délky života. Žijí asi 80 let a dospívají v 18 letech.

Barbaři

Barbaři jsou vlastně lidé jen díky způsobu života se odlišují.Jejich způsob života také způsobil že se nedožívají tolik jako lidé. Jen asi 60 let ale mohou existovat vyjímky v podobě kmenových šamanů kteří díky tomu že zpravidla nebojují se mohou dožít i více.Dospívají stejně jako lidé v 18 letech.

Hobiti

Hobiti díky tomu jak je popsal Tolkien jsou taky bez větších optíží ohledně délky života. Žijí okolo 100 let a dospívají v 33 letech.

Krollové

Krollové mají vlastně hodně podobný styl života jako barbaři,jenže ještě více "barbarský" proto se dožívají jen asi 45 let pak obvykle umírají někde na bojišti.Ovšem exisují vyjímky viz.Barbaři.Dospívají v 15 letech.

Trpaslíci

Délka trpaličího života taky není problém 200 až 250 let ,ale kdy dospívají? Já si myslím že tak v 40 letech.

Kudůkové

Kudůkové se podle mě dožívají asi 150 až 200 let a dospívají v 40 letech.

Elfové

A nakonec třešnička na dortu - Elfové.Na této rase se názory velmi různí - někteří zastávají názor že elfové žijí 500 let,jiní že žijí 1000 let a nakonec poslední názor je že jsou věkově nesmrtelní.K poslední variantě se kloním i já.A další problém je kdy dospívají? V pravidlech(1,6 pro začátečníky) je jeden příklad (v tvorbě nové postavy) DESETILETÝ elfí hraničařky jak SAMA vyřídila CELOU loupežnickou bandu.Na to jde říct jen jedno slovo - BLBOST ,podle mne by v 10-ti letech byla na úrovni 4 letého lidského dítěte a držela by se maminčiny sukně.Já si myslím že elfové dospívají tak v 75 letech.

U všech ras je uvedena průměrná délka života a mohou existovat vyjímky viz.Barbaři,protože vždy hodně závisí na životním stylu. Maximální délku života beru asi jako prům. dél. živ.+Ľ prům. dél. živ. ,ale u barbarů a krolů se to může pohybovat i okolo ˝.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

mám pocit že by to měla být tak jak říkal Altar - čím vyššího věku věku se dožíváš, tím méně získáváš zkušenosti


 Uživatel úrovně 0

Já si dám trpaslíka a ve 120 letech nejpozdějc budu na 36. úrovni! Budu ve středním věku (asi...) tudíž dobrej věk a můžu chodit po světě a zabíjtet! Geniální!



 Uživatel úrovně 5

Jinak stari musime brat prumer kdyz vezmu nejakyho krola tak ve 40 je mrtvej jelikoz ho neco zabyje bere se do toho umrtnost deti(u krolu velmi velka a treba u elfu asi minimalni) jinak kroll dobrodruh je uplne neco jinyho nez nejakej kroll doma v kmenu , kdyz ten kmen jeste valci s jinym kmenem to nema moc velkou pravdepodobnost ze se ty 40 dozije.


 Uživatel úrovně 0

Mam za to, že je věcí každého autora či PJ, jak se ve svém světě s těmito problémy vypořádá, a věcí každého čtenáře/hráče, jestli to bude číst/hrát. Já osobně mám svět, kde trpaslové žijí 500-600 let, elfové nestárnou, goblini umírají ve 20-ti... je to individuální.


 Uživatel úrovně 0

Rek bych, ze otazka veku postav je jenom kosmeticky problem. Kdo se kdy dostal s postavou az ke klidnemu stari???? A taky, spis nez o presny vek jde o nejakou tradici - pokud ji dany svet ma - ktera urcuje povahu rasy. To, ze trpaslici obvykle ziji 200-300 let je urcite nejak ovlivni. Tohle je podle me dulezitejsi.


 Uživatel úrovně 0

No podle mě se stáří postav řeší v každém světě jinak...a jestli jde o chování postav záleží hlavně na hráčích...no a taky záleží jak postavy žijí, jestli žijí alespoň trochu zdravě nebo jestli se každej den ožerou na mol....no abych to zakončil záleží hlavně na hráčoj, jestli bude chtít hrát za elfa a koukat se jak mu jeho nejlepší kamarádi z družiny umíraj stářím......


 Uživatel úrovně 5

Tak za prvi jakyho stari a jaky ma rasi to si rozhoduje kazdy pj sam a ma to udelanyho podle sviho sveta a nevim proc by se treba clovek v elfim prostredi nemohl dozit treba 200 let. hodne zalezi v jakym prostredi rasi zijou a na jejich hospodastvi.


 Uživatel úrovně 0

Myslím že máš pravdu že hádat se tady jestli se daná rasa dožívá 150 nebo 160 let je blbost(taky když jsem sem ten článek dával chtěl jsem pomoci např.začínajícím hráčům aby si mohli vytvořit dobrou historii postavy a dobrý charakter postavy)
Vznášíš mnoho otázek na které není jednoduchá odpověď.Jaké je to hrát za nesmrtelnou postavu? - inu jediná možnost je to asi vyzkoušet a co se týče jejího charakteru myslím si že by byl v zásadě stejný jenom by časem získala ten "zralý" pohled na svět(dalo by se říci snad až cynický)a může mít 36 level(pokud někdo nevymyslí další)
Jak vypadá družina složená ze zástupců krátkověkých a dlouhověkých ras? - můj názor je že tohle hodně záleží na hráčích.Může to být skupina kde si člověk,kroll či elf krásně rozumí a nezáleží jim na budoucnosti ale na přítomnosti a tu si chtějí bezvadně užít.Ale může také existovat skupina kde je člověk který má komplexy z toho že takový elf který jde vedle něho znal jeho dědu,otce a pravděpodobně bude znát i jeho syny či skupina kde je elf který pohrdá vším okolo s vědomím že on tu bude i když už na hrobě trpaslíka se kterým se baví bude dávno růst tráva.
Proč by se měl elf vydávat na dobrodružství? - řekl bych že elfové se vydávají na dobrodružství protože se nudí(jen si představ že bys měl 100 let chodit pořád do školy a uči se pořád to samé - nechutná rutina)
A s tím přijímáním smrti - to záleží na tom v co daný člověk věří.Člověku který věří v reinkarnaci nebo věčný posmrtný život se asi umírá lépe než člověku který věří že až umře bude všemu konec.

Jo a nemyslím žes tuto debatu zabil.Pouze jsi ji dal nový rozměr.


 Uživatel úrovně 0

Máš recht.
To je také nejspíš důvod, proč se v DrD elfíci neuvažují jako nesmrtelní.
A vůbec nikdo, jelikož by tato postava mohla dosáhnout prakticky nekonečné úrovně. Vlastně nemohla!
Protože by někam musela vyrazit, aby se na nějkou úúroveň dostala.
Ale v tom případě by opravdu byla její psychika hodně složitá.
A hrála by se těžko, jelikož si to nedokážeme představit, nicméně - kdyby to někdo dokázal, musela by to být opravdu dobrá zábava.
Jelikož beze změny smýšlení by se rasa nelišila od jiných - bylo by úplně jedno, jestli smrtelník nebo ne.