Články&Eseje

Srdce Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21


Srdce,
pokryté popelem,
z ohořelých slibů.

Pokryté solí,
z bezesných nocí.

Srdce pokryté prachem,
ze slov lásky již dávno řečených.

Pokryté touhou,
ze skrytých vášní a snů.

Slovo milovat,
už není hřích !!!
Je to útěk před přiznáním,
cynického sobectví !!!

Je to strach z přiznání,
že milovat – již nikdo neumí !!!

Láska již není cit,
je to zvyk !!!

A je smutné,
že to nikdo nechce přiznat,
ani změnit !!!

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Všem děkuji za kritiku i když většina neměla šanci pochopit podtext.

Marigold: Souhlasím s Nathaelen, pokud máš natolik špatnou náladu, že to ovlivňuje Tvůj úsudek tak bys to měl nechat na jindy!!!

Nathaelen, Morr: je to práce s myšlenkou, kterou si nikdo nechce připustit a proto byla pro mne tak lákavá, navíc,....

Cryspy: vyčítáš mi chyby a sám je děláš, to není dobré. "zmatečné" -> dobrá čeština, ale to slovo "nepřide" to fakt bije do očí!!! Ale každopádně je to tvůj názor a máš právo jej mít. Jsem za něj rád.

Puby: Ty nejlé víš jaký to mělo důvod takže,...

Všem děkuji,
s úctou Roland K.


 Uživatel úrovně 0

Já si osobně myslím, že i když tato báseň nemá formu klasické a pravé básně je originální nápadem o lásce se dá psát pořád, ale málokdo dokáže psát pravdu a to, že láska je zvyk pravda je. Někdo tomu možná věřit nechce, ale někdo už s tím zkušenosti má. Ta báseň je velmi kvalitní ve výrazech, v oslovení a v prožití.

Takže jentak dál s úctou PuBy!

:o)


 Uživatel úrovně 0

Je tam několik chyb v češtině, několik stylistických chyb, je to celé zmatečné, v podstatě to má ustálenou myšlenku, ale nelíbí se mi to, nepříde mi to jako báseň, podle mě to není ani moc poezie, spíš si stěžuješ...nebo snad něco hledáš, chceš něco změnit...Na mě to naprosto neudělalo dojem, prostě nic moc. Těchto příspěvků je tu poslední dobou hodně...tak uvidíme.

Nechť tě potká můza, která tě políbí vášnivěji, než ta, terá tě odflákla teď, měl by jsi si lépe hledat můzy. Nebo by jsi měl odhánět ty, které se ti nezdají a vybrali si tebe.

S úctou Cryspy


 Uživatel úrovně 5

Marigold: Milý Mari,
asi nebudu první, kdo Ti to řekne, ale raději schvaluj méně příspěvků a víc se na ně zaměř. A když cítíš, že bys byl výrazně ovlivněn momentálními pocity, tak raději schválení odlož. Myslím, že autoři to pochopí.


 Uživatel úrovně 5

Natha: já nevím..prostě mi včera nesedla, vždyť já sám jsme ve čtvrtek před Vrbnem Rolandovi řekl ať to sem dá..nevím..bněco je špatně, ale co???


 Uživatel úrovně 0

No tohle mi nepřijde jako dobrá báseň. Je to spíš vřískání.


 Uživatel úrovně 5

Milý Rolande,
musím říct, že mě Tvá báseň oslovila víc než většina zde napsaných. Možná je to jen mým rozpoložením. I když někteří namítají, že téma není originální, tak úplně nesouhlasím - originalita nespočívá jen ve vybraném tématu. A narozdíl od Marigolda se mi zpracování líbí (Ano, přijímám kritiku, že tohle nnení kritika a že jsem vlastně nic neřekla - je to jen názor laika). I když je to celkově depresivní, má to dynamiku a dobré členění.
Ten závěr je důvodem, proč dostáváš známku, kterou dostáváš. I když zastávám názor, že obecně to neplatí...jestli chápeš.


 Uživatel úrovně 0

Nejsem žádnej extra znalec, ale tohle se mi moc líbí...


 Uživatel úrovně 0

Wow, nemám slov...


 Uživatel úrovně 5

Mne se báseň moc líbila, Copak je účelem básně, aby se s její myšlenkou každý ztotožnil? Tím chci říct že pokud má báseň na některé věci odlišný pohled, nesnižuje to její kvality. Na mne báseň zapůsobila a myslím že má náboj a je procítěná...