Články&Eseje

Ještě jedno Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Ukápla kapka,
života? Snad,
ale tahle mi ničí játra,
mok svobodné mysli.
Mok harmonie,
útěku před realitou,
krásný sen,
v kterém děláš co chceš.
Bez následku,
naivní myšlenka,
„Ještě jedno!“
studna plná pravdy.
Škoda, pomalu vysychá,
„Další, díky“
Už se pomalu ozývá,
kdo? Prostředek zašlé slávy.
Pomalu padá, jako sníh,
a já, …, já sní,
pomalu, až na dno!
Sedí jako zničená troska,
stále na tom stejném místě.
Žije ve svém světě,
nepotřebuje pomoc!
Už ne!
chce aby vše bylo v pořádku,
proto utíká.
Je to mok svobodné mysli,
harmonie, krásný sen.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

plne souhlasim s autorem - a to jak s umistenim do uvah i proti Alcatorovu nazoru.
BtW - alcator - ono to fakt nastve, kdyz si s necim das praci a zkusis to napsat tim stylem, aby ostatni premejsleli a nekdo se ti na to vybodne po prvnim preletnuti ocima...


 Uživatel úrovně 0

Roland: o))) já jen osvětluji, proč jsem ti sebral -1* při hodnocení za nesprávnou rubriku :o)))


 Uživatel úrovně 0

Alkátor: jde vidět, že jsi toto zamyšlení-úvahu, jak kdo chcete vůbec nepochopil a na Tvém místě bych se vůbec do diskuzí nepouštěl. Jsi prostě zvykly na jednoduchou poezii a nehodláš akceptovat jaké-koli vyjímky. Ale prosím nepoučuj mě, mám hodně známých, kteří mi řeknou to co si myslím a zdůrazňují že to není kvůli tomu že mě znají, nebo snad že bych to chtěl slyšet!!! Malá otázka znáš v literatůře jiný pojem než je báseň ???

Deshi: věřím že máš v tomto oboru mnoho zkušeností. Já tomu prostě říkám zamyšlení nebo úvaha (slouží jak si sám říkal k zamyšlení a to „zamyšlení“ taky. -> není to to samé ???

Každopádně jsem tímto dílkem nechtěl rozbouřit moře, ale naopak klid a zamyšlení nad tím co jsem chtěl říct. To že to někteří lidé pochopili je hezké a to že někteří ne a snaží se to svést na mě je docela ubohé.


 Uživatel úrovně 0

Marigold. myslím, že tady nemáš pravdu. Úvaha je jasně definovaný slohový útvar, pozeie může sloužit k zamyšlení, k uvažování, ale není z literárního hlediska úvahou - a jak jinak bys chtěl tady brát dělení na prózu, poezii atd než z hlediska literárního?


 Uživatel úrovně 5

deshi: je to poezií psaná úvaha dá-li se to tak říct..je to básen k zamyšlení, je to zamyšlení samo o sobě...takže ej to svým způsobem úvaha...


 Uživatel úrovně 0

Marigold: to nic ale nemění na tom, že je to poezie a ne úvaha :o)))


 Uživatel úrovně 5

Alcator: Když jsem rolanda učil psát dal jsem mu radfu: SER NA RÝMY!
On si plně uvědomuje, že je to báseň(nechci za něj mluvit-ale existujou věci ve kterých máme téměř nebo zcela shodný názor) ale jde o to, že poezie k zamyšlení je málo, a tím, že se tady ládujeme srozumitelnou poezií, která vymývá mozky-nechci se dotknout ostatních autorů- která má jen příběh a nehlubokou myšlenku-takových je tu dost..takových jakou dal k dobru Roland je naopak málo....


 Uživatel úrovně 3

to, že se to nerýmuje, neznamená, že to není báseň.


 Uživatel úrovně 3

Božínku, další autor, který si myslí, že čtenáři jsou tu od toho, aby se snažili přijít na to, co myslel svým nesrozumitelným projevem... :-(

Já to chápu jako báseň alkoholika nad škopkem.


 Uživatel úrovně 0

Děkuji všem za názor - kvůli tomu jsem to tu dal !!! Avšak výhrady že to tady nepatří si myslím že nejsou úplně v pořádku, domnívám se že právě toho tady je málo a to je dle mého škoda.

To co jsem tady napsal (už se opakuji) nemělo být letmo přečtené je to na zamyšlení, neočekával jsem že to všichni pochopí ale i tak si myslim, že bylo pár lidí kterým to něco řeklo.

Děkuji všem s úctou Roland