Články&Eseje

Hrdina pouště Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

     Karava jede bouří písečnou,na západ míří,všichni již znaveni,zastavila aby sil nabraly
     :"Nemůžem dál!"
     "Ale a-ani zpět,pojďte musíme se probít,je to jen na nás,neztrácejte odvahu a dokonejte svou práci,zpět je cesta dlouhá,ale vpředu nás čeká odměna za tohle trápení,copak nikdo z vás už neví proč jsme sem šly,co ješím cílem?"
     "Ale to je sebevražda"křikl třetí.......
     "Strach tě zahubí můj přítely,já vytrvám a najdu cestu skrz nepřístupnou bouři"
     "Ale bezemě,já se vracim!!!"

     Dlouho do noci jim roztržky a hádky vydržely,ale nakonec tam zůstal sám,opuštěný jen s nadějí a jedním vozíkem zásob,tažen velbloudem.Jediným přítelem,který mu zbyl
     Rozhodl se jít a hledat,hledat cestu smrtonosnou krajinou posledního božího soudu lidí bez naděje....ta byla jeho jedinou zbraní............
     Jako když blesk uhodí,vítr se zastavil s rychlostí draka,písek si lehl,jako peří neškodné,a on vyděl.....viděl postavu před sebou...........
     Přišla k němu a řekla:"Vítej hrdino pouště,jdeš za svou odvahou a nadějí,nejsilnějšímy zbraněmy prostých........
     Obchodník se rozplakal a řekl:"Co bude teď,mám se otočit a jít"nebo mám jít kam jsem šel původně?Tam už mě nic nečeká......"
     "Pojď hrdino pouště,do zakázaného města,budeš uvítán jak jistě nečekáš"
     Později o nějakých Pět let později se oběvil někdo,kdo byl odhodlán najít svého přítele.........
     ale nevěřil.................
     Našli ho na okraji pouště...................
     Písek ho přinesl i se vzkazem všem....................
     Kdo nevěří,nedoufá a nejde za svýmy tužbami a sny,toho poušť jen tak nepustí.............Hrdina pouště

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

velmi, velmi slabé


 Uživatel úrovně 0

noo akože nedá sa povedať, že tam nie je myšlienka a aj nejaká ta snaha sa tam nájde, takže myslím, že tej jednej hviezdičky to je hodné.ale ax jaj, tá gramatika.zuby si na nej vylámať.o českej gramatike toho viem popravde dosti málo, ale myslím, že som prečítala dosť českýx diel nato, aby som si niektoré veci aspoň vizuálne zapamätala.no a xyby typu: "vydno" a hneď vedľa "vidno" to je už silné café.
prikláňam sa k názoru, že takéto dielka by trebalo vrátiť autorovi s upozornením na "až príliš kruté" xyby.no po oprave gramatickýx xýb som za uverejnenie aj takýxto diel.autori a hlavne začínajúci, takto môžu získať, keď už nič iné, tak aspoň skúsenosti..


 Uživatel úrovně 0

Tuax V tom je mezi námi rozdíl, sám vždycky říkáš, že já bych to neschválil a máš pravdu - u tohohle příspěvku nevidím jediný důvod, proč jej schvalovat.

Ohledně toho kontaktování autora - stačí když to schválíš, pak si pořád ve správě klikneš na články, mrkneš se, kdo to napsal a klidně to můžeš zase smazat...

Myslím, že je lepší poslat takovou práci zpět, kriitka nemusí být zas tak sqelá, stačí pár záchytných bodů...

T.


 Uživatel úrovně 8

Alcator - ohledně poezie - bez pointy - nemáš pravdu - pokud nepovažuješ za báseň slunce - žblunce. Abych se Tě pokusil přesvědčit, že i poezie, pokud má být dobrá, je pořádný kumšt (a měla by mít uvnitř více, než jen shluk slov na dané téma), Ti zpřístupňuji svůj stůl Holgerova literární teorie a praxe v poezii, která je poezii a její kritice věnována.

Tuax - neopravovat, Hownh. Jsi tu snad od toho, abys za někoho psal? Pošli mu zpět upozornění, že si to má opravit sám, pokud to máš zařadit, už jsem Ti takové vzorové odůvodnění napsal, takže Ti dávám svá autorská práva na ty dvě větičky a můžeš je používat :o). Chraň Tě RP (ruka Páně), jestli mi to někdy přijde! :o).


 Uživatel úrovně 5

Shelagh: Já beru články (tedy kromě doplňků k pravidlům, a popisů dobrodružství) jako něco co je tady nadstandard. Je to možnost na víc, proto by měl šanci dostat každý, na víc, už jen pro to že tyto stránky nejsou literární klub :)))


 Uživatel úrovně 5

Tuax: Aha, tak tahle možnost padá. Pak tedy zbývá rozmyslet, mazat či nemazat, to je to, oč tu běží :-)


 Uživatel úrovně 5

Shelag: Když mám něco ke schválení tak se mi nezobrazí autor příspěvku, takže jej nemohu kontaktovat, tedy pokud se nepodepše v rámci příspěvku. Mohu jen schválit a nebo smazat, při smazání se nedovím koho to bylo. Při schválení se to zobrazí u příspěvku..


 Uživatel úrovně 5

Napadlo mě, jestli by nešel v takovémto případě zaslat autorovi dotaz, jestli to chce i přes hrůzné hrubky uveřejnit. Třeba by si to rozmyslel a opravil (či nechal opravit), případně by mu to bylo jedno a pak by to tedy "plně slízl". I když i v rom vidím velký ústupek (alespoň z mého hlediska). Já bych asi nebyla s to takový výše uvedený příklad pustit lidem na oči.

Tuax: Naprosto chápu, že je pro Tebe těžké najít, kde je ta hranice, co uveřejnit a co už ne. Bohužel dobrá (nebo alespoň ucházející) povídka se rodí déle než báseň a asi je tu i méně autorů. Já bych se ale i přesto přikláněla pro selekci - a to zejména v případě nadměrných hrubek a jiných základních chyb v psaném textu - to nemusí být pro autora odrazující, protože to jsou věci, které se snadno dají odstranit a poslat to znovu.


 Uživatel úrovně 3

Tuax: Máš pravdu - Kdyby to opravovali redaktoři, riskují, že když udělají překlep oni, buď tím autora poškodí, nebo se na ně snese kritika. Redaktorům prochází rukama řádově víc příspěvků než autorům těchto příspěvků. Schvalovat v podobě, v jaké to bylo zasláno.

Kdyby se takovéto paskvily diskvalifikovaly, tak tu bude jen poezie, a to z prostého důvodu: Povídka potřebuje POINTU. Básni stačí téma. A to je nebe a dudy :-)


 Uživatel úrovně 5

sadda: ne hodnotil jsem jen jednou, ale redaktorský hlas se počítá třikrát...