Články&Eseje

Družina – Je možné složit ideální družinu? Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skoro každý hráč tvrdí, že dobrá družina je taková, že obsahuje něco od každého povolání.Jenže zde narazíme na základní problém každé družiny, každý chce hrát za své oblíbené povolání. Jenom zřídka kdy se najdou takový hráči, kteří by svými oblíbenými postavami (povoláními) zaplnili celou družinu tak, aby splňovala podmínky ideální družiny. Pokud dokážete vyřešit tento problém tak gratuluji jste jedni z mála. Jinak tvrdím, že 75% družin nedokáže vyřešit tento problém. Pro Vás ostatní bych chtěl rozdělit družiny na pár druhů: bojová, přírodní, městská, magická, směs.

Bojová

– tento druh družiny se skládá z dvou bojovníků, šermířů a pyrofora. Většinou slouží jako nájemní žoldáci pro soukromé účely nebo se nechávají najímat do armád, kde bojují na straně toho, kdo dá víc. Ojediněle se může stát, že se tato družina vydá tzv. „zachraňovat svět“. To se pak potuluje krajinou a koná dobré skutky (zachraňují vesnice před barbarskými nájezdníky a podobně). Jinak družina je zaměřená především na boj a tutíž většinu svých problémů řeší hrubou silou.

Přírodní

– tento druh družiny se skládá ze dvou bojovníků, chodce, druida a mága. Tyto družiny mají většinou sídlo v hlubokém hvozdu, odkud vyrážejí na své dobrodružství založené především na boji proti ničitelům jejího hvozdu. Ve svém hvozdě se dokonale vyznají, a proto mají bonusy ke stopování, schování a podobně. Tyto družiny jsou většinou zaměřeny na konání dobrých skutků, ale může se stát, že se dají na loupežnickou stezku života.

Městská

– tento druh družiny se skládá z lupiče, sicca, šermíře, čaroděje a pyrofora. Tato družina většinou pobývá v jednom větším městě, kde má své sítě špehů, vrahů. Ve svém městě bývá často najímána na tzv. noční prácičky, ze kterých jí plyne většina příjmů. Pokud družina získá nějaké důležité informace může dokonce i vydírat mocné postavy ve svém městě. Jinak má tato družina bonusy na hledání a ukrytí ve svém městě.

Magická

– tento druh družiny se skládá z šermíře, dvou čarodějů, mága, druida a theurga. Tato družina je většinou najímána mocnými postavami pro diplomatické účely. Má bonusy v diplomacii a většinou je velmi mocná v oblasti vlivu na různé panovníky. Může se stát, že si jí některý slabší panovník vyvolí jako své rádce.

Směs

– tento druh družiny se skládá z jakéhokoliv počtu různých povolání. Může vykonávat všechny druhy dobrodružného života. Od diplomatů až po žoldáky nechající se najímat do armád temného mága.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

No Almad má pravdu. Od toho je tady putyka a moudrá sova. Mimochodem tenápad rozdělit družiny do kategorií je blbost. Takle zařadit jde tak 8-10% družin


 Uživatel úrovně 5

fakt si nemůžu pomoct, připadá mi to nemasné neslané a v podstatě úplně k ničemu a každopádně bych tomu neříkal úvaha, jak se Temná Elfí Mágyně opovážila ^_^


 Uživatel úrovně 0

Pěkná úvaha, mě ještě nenapadlo se nad něčím takovým zamýšlet, protože naše družina je asi jedna z těch vyjímečných - vyrovnaných: válečník a válečnice, alchymista a alchymistka, hraničářka, zloděj a magička. Pro ostatní: máte smůlu, když se vám nedaří vaši družinku zařadit, k tomu taky tenhle článek není určen...


 Uživatel úrovně 0

tak tak ... i nasa druzinka je "smes" ... sme osmi (dvaja hraniciari, dvaja alchymisti, dvaja valecnici, jeden kuzelnik a jeden zlodej) a je to vcelku zabavne (hlavne ked niekto nahodou nemoze hrat (choroba, ucenie sa, rodicia a tak...), tak az tak velmi druzinka netrpi, ked zrazu nemame dvoch alchymistov ale iba jedneho, ale ked vypadne valecnik alebo hraniciar, jajaaaaj, to je uz citit ...
caffo


 Uživatel úrovně 0

Mě se to celkem líbí - taková úvažička nad družinami. Vy, co píšete, že máte družiny, kterí nelze zařadit, máte smůlu :-). Samozřejmě to neplatí vždy, ale je pěkné, že se nad tím někdo zamyslel. 4*


 Uživatel úrovně 0

juj, a co je teda družinka - dva válečníci, dva hraničáři, zloděj ( momentálně puma) a kouzelník? Přijde mi zajímavý to rozdělení na kategorie, ale co z toho?


 Uživatel úrovně 0

Jedním slovem: BEZVA, 5*


 Uživatel úrovně 0

My máme družinu černý rytíř, ninja, sicco, nekromant, šermíř, druid a čarodějka, co jsme pak?Neodpovídáme ani jednomu dělení.


 Uživatel úrovně 0

Nesouhlasím. Složení skupin je velice podivné. Jak chceš skloubit domácí povolání theurga a lesní povolání druida??? Ne, nechápu a nerozumím k čemu to má sloužit.


 Uživatel úrovně 5

Ano, take mi unika smysl clanku. Jedine jako topic pro diskuzi, ale to jde i v moudre sove :-)))