Články&Eseje

Richard Raven - Vampire story Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 10

3 minuty před rokem 2000

Starý dům, stará místnost, v ní křeslo a v něm muž sledující plameny v krbu, sněží, vločky bílého sněhu se přes okno na němž se, odráží plameny, zdají rudé, jako krev, muž téměř nevnímá okolní svět, vzpomíná co ho zavedlo zpět do tohoto domu, zpět po třiceti letech. A přeci to všechno začalo tak dávno...



... tak dávno tomu jest:

Hospodin řekl Kainovi: "Kde je tvůj bratr Ábel?" Odvětil: "Nevím. Cožpak jsem strážcem svého bratra?" Hospodin pravil: "Cos to učinil! Slyš, prolitá krev tvého bratra křičí ke mně ze země. Budeš nyní proklet ze země, která rozevřela svá ústa, aby z tvé ruky přijala krev tvého bratra. Budeš-li obdělávat půdu, už ti nedá svou sílu. Budeš na zemi psancem a štvancem." Kain Hospodinu odvětil: "Můj zločin je větší, než je možno odčinit. Hle, vypudil jsi mě dnes ze země. Budu se muset skrývat před tvou tváří. Stal jsem se na zemi psancem a štvancem. Každý, kdo mě najde, bude mě moci zabít." Ale Hospodin řekl: "Nikoli, kdo by Kaina zabil, bude postižen sedmeronásobnou pomstou." A Hospodin vložil na Kaina znamení, aby jej nikdo, kdo ho najde, nezabil. Kain odešel od tváře Hospodinovy a usadil se v zemi Nód, na východ od Edenu.



Štědrý den roku 1970

Krásný dům, ozdobená místnost, v ní křeslo a v něm muž sledující uhasínající plameny v krbu, sněží, vločky bílého sněhu se, přes okno na němž se odráží plameny, zdají rudé, jako krev, jako krev která muži kane z otevřených ran na zápěstích, vedle křesla leží zkrvavený nůž, muži se hlavou ženou poslední myšlenky. Proč? Proč o Vánocích? Kdyby ho opustila jindy... Proč dnes? Odjela svým autem a nenechala mu ani dopis, nemohl to vydržet, zemře, už brzy, snad...



29.12.1970 (noc)

Byla noc, tak temná jak jen si Jacob mohl přát, bylo zataženo, takže měsíc nebyl vidět, od vlkodlaků bude klid myslel si. Byla to nuda sledovat ten hrob, už asi po sté si přečetl co je na něm psáno: „Richard Raven, 24.12 1945 - 24.12.1970, Život není sranda, kdo si může na hrob nechat napsat takovou ptákovinu?"



Tentýž čas, totéž místo, jen o pět stop hlouběji:

Richard se probral. Byl to jen sen, neopustila ho, a teď leží vedle něho v posteli, proč je tu tma? Proč je tu tak těsno a proč má oblek? Proč leží v... Vždyť to je rakev! Ale on je živý! Proč ho sem dali? Musí se nadechnout, musí dýchat... Zpanikařil a prorazil víko, prohrabal se na povrch, ani neměl čas si uvědomit že rozryl zmrzlou a zdusanou hlínu jakoby nic, nestihl si uvědomit že vypadá jako.... jako mrtvola v těch šatech od hlíny.


Někdo tam byl, ten dotyčný měl na sobě koženou bundu, byl holohlavý a v ruce držel lopatu.


„Sem si myslel že bys potřeboval pomoc, si tam byl fakt dost dlouho?" prohodil cizinec jakoby viděl vylézat mrtvé z hrobů každý den.
„Co? Pomoc? Vy ste věděl že se vyhrabu? Znám vás? Proč mně pohřbili?"

Richard hledal nejkratší únikovou cestu cizinec jakoby to věděl se pokusil o uklidňující tón a slovy :"Já nejsem záporák sný." se pokusil Richarda a pár náhrobků přesvědčit o své důvěryhodnosti. „Si se stal jednim z nás, séfik tě sice chtěl přijmout až za nějakej ten rok, ale dyž ses podřezal sme zrychlili, víš že máš docela štěstí? Vosmá generace, che to já mam desátou a sem rád, holt ne každej má takovýho šéfa jako ty."


Richard navzdory tomu že stál tváří v tvář cizímu člověku a navíc s lopatou, který vypadal dost podezřele dostal hlad. „Kdo je šéfik? Jaká generace? Z vás? Co sakra seš agent KGB nebo nějakej cvok? Nebo..."


„Sakra sklapni! Já tě mam jen dovízt do Baráku jasný? Tak drž klapačku! Jo a estli máš hlad tak tady něco mam." A hodil mu termosku, Richard jí chytil a otevřel, skvěle to vonělo, napil se, pak znovu. Bylo to skvělé.

Více než skvělé, nikdy nic podobného nepil, hlad ho začal přecházet, dopil. Podíval se na dno lahve a pak pochopil. Krev! On pil krev! Chtělo se mu zvracet, ale nemohl, uvědomil si další věc. Nedýchal! Zkontroloval puls, nic! Zahodil termosku, cizinec se usmál.


Richard se musel zeptat: „Kdo jsi? Co si? A co sem já?" „Nó řeknu ti to vobecně, já se menuju Jacob Fish, ale všichni mi říkaj Jacob, no a my dva sme.. jak to říct.. upíři, i když to některý z nás považují za sprostý slovu, ale holt sme tak známý."


Upír, pijící krev, strach z česneku, osikový kůl, kříže, tohle bude blbej život, pomyslel si Richard. Jacob se otočil a odešel směrem k autu, které měl zaparkované před hřbitovem, Richard ho následoval. Nasedli, auto se s mírným kodrcáním rozjelo, Jacob rozsvítil světla.



O 20 minut později:

Hnědé auto zaparkovalo před nádhernou vilou, za auta vysoupili dva muži, jeden měl koženou bundu a ten druhý oblek zašpiněný hlínou, oba dva vešli do vily.


„Teď jen vlezem do podzemí a sme tam." Richard mu moc nevěřil ale neměl na vybranou, následoval ho průchodem do sklepa, kde byla kancelář, za stolem seděl mladý muž s knírkem.
„Posaďte se Herr Raven." Prohlásil chlapík se silně německým přízvukem. „Já sem si vás vypral protože vy jste dobrý střelec a máte dobrou minulost, já potřebuji takové... zdroje." Richardovi se to vůbec nelíbilo, musel to však podstoupit.

1.1.1971 (noc)

A zase noc, Richard to začínal chápat, nemusel se bát česneku a křížů, kůl ho dokáže znehybnit a musí se živit krví, jakoukoliv, ale lidská je nejlepší. Málem však zapoměl proč tu byl, dostal několikrát krev, párkrát i lidskou, ale vždy jen v lahvích a podobných věcech, teď byl čas vzít si vitae, jak upíři krvi říkají, od zdroje.


Seděli v parku, Richard na lavičce a Jacob ho pozoroval z houští, první člověk, spíš dva, nějaký milenecký pár,nechá je, další, pes, ne musí to být člověk, další, policista na obchůzce, příliš nebezpečné, a další, okolo si to prohasil houmlesák s nákupním vozíkem plným „zboží".


Ten den se Alfonzovi vyvedl, měl tři párky v rohlíku a to skoro neujedené a jen jeden byl zelený! Našel i nový klobouk! Skvělé, ale proč ty kroky...


Richard se zakousl muži do krku, začal ho škrtit, ten muž strachem omdlel! Sál! Konečně sál! Dříve než se zasytil muž zemřel, to mu nevadilo, pil dál, vypil ho do dna. Pak přišel Jacob, vytáhl nůž a muži prořízl hrdlo, „Si budou myslet že konkurenční vražda, che."


To byla první vražda, všechno už se změnilo.



1.1.2000 (noc)
00:01, to ukázaly hodinky, byl čas.

Dveře se otevřely, jak čekal, ona, opustila ho a stala se vlkodlakem, tady se museli setkat, řeklo to otákulum, a to nelže.


Změnila se, zestárla, její vlasy byli bílé, vypadala úplně jinak, její oči byla zlatavé ne hnědé jak si je pamatoval, to co se stalo očekával.


„Zemřeš." Řekla, nebyla to výhružka spíš oznámení.
„Proč?"
„Bojujeme proti všivejm věcem jako seš ty, ničíte svět!"
„Nenechám se zabít, ale tu věc ti nedám, zničím ji."
„To nedokážeš, to nedokáží ani ti nejstarší z vás, ani čtvrtá generace!"
„Odejdi a nech to tak jak to je, nechci tě zabít."
„Zemři!" vykřikla a začala se měnit, byl z ní obrovský bílý vlk.

Mezitím Richard vytáhl katanu, zvláštní kov ze kterého byla vyrobena byl neuvěřitelně pevný a ostrý, vytáhl také beretu, nestihl ji však použít, obrovský vlk mu ukousl levou ruku, Richard beze sekl vlka do boku, ten odvrávoral a skočil, Richard cítil jak mu drápy trhají obličej až na kost, jak jedno oko puklo, nesměl váhat, vytáhl armádní nůž a vrazil ho mezi vlčí žebra, vlk zaskučel a odskočil, Richard vstal a hmátl po kataně.


Vlk se měnil, zase to byla ona, s hlubokou ránou v boku a nožem mezi žebry. „Jsi blázen, přijdou další, a další, a.."


„Pokud budu mít toto." A zdvihl nad hlavu katanu, ta se změnila v těžký středověký meč, Richard neváhal a sekl....

2.1.2000 (noc)
Soudní zpráva ze dne 2.1.2000

Vyhověli jsme Vašim požadavkům a pitva byla provedena okamžitě, tělo bylo staré, ale velmi odolné, fyzické zdraví bylo bezchybné, také musela mít jistě ohromnou sílu, čemuž naznačuje důkaz A1 (ruka útočníka), dá se očekávat že útočníků bylo více a měli sečné a bodně zbraně, rána v boku pochází od velmi ostré sečné zbraně, její okraje jsou dokonale hladké, nejspíše nějaký meč, rána v hrudníku by mohla pocházet od nože (nejspíše armádního, v na horní straně byli nalezeny stopy po zoubkování), hlava byla useknutá jedinou ranou, zajímavé je že žena postrádala otisky prstů, nejspíš nějaká operace, její chrup byl v mimořádně dobrém stavu na tak starého člověka, mohla mít okolo 60-ti let.



John Finsley



Jacob dočetl zprávu a musel se usmát, sám ji psal a byl na ni pyšný, musí tu věc udržet v tajnosti, a Richarda taky, konec konců byl to jeho přímý nadřízený.



17.5.2003 (už je asi zbytečné psát že je noc)

Richard se nechal přejmenovat, teď byl Dante Smile, bylo to asi zbytečné, ležel a okolo něj leželo asi dvacet vlkodlaků a různých jiných zabijáků, o kus dál Ležel Jacob, byl přeseknutý v pasu a neměl obličej, to dokáže zhojit, jen co zpravý ten problém se svojí nohou, ten problém byl že byla ukousnutá, začal jí pomocí své krve regenerovat, nic moc, vypadala spíš jak nějaký pahýl, ale bude to stačit, šel k Jacobovi, vzal krevní sáček a nalil ho Jacobovi do hrdla, ten zachrčel, nalil jich do něj ještě několik a Jacob otevřel oči. „Počkej se uzdravim a odnesu tě, nehejbej se." Prohlásil rozhodně, Jacob ho kupodivu poslechl, Dante vypil pár dalších sáčků a zhojil si pořádně nohu, neměl sice nohavici, ale toho si Rusové nevšímají, zbytek sáčků dal Jacobovi, ten alespoň uzavřel rány, Dante si ho hodil na záda a přenesl ho do bunkru, pak šel na lov.



30.5.2003

Dveře pražského klubu Supernova se otevřeli, vešel muž vysoký minimálně 180 centimetrů v dlouhém černém plášti, měl dlouhé černé vlasy a zelené oči, za ním šel zhruba stejně vysoký muž s holou hlavou v kožené bundě, každý nesl v ruce velkou sportovní tašku, navíc se zdálo že ten první má něco pod pláštěm. „Chci mluvit se Scatchem!" vyštěkl muž co vešel první......


Pokud se bude líbit bude tento příběh pokračovat.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Postrádám trochu šťávy a vtipu, bylo by to lepší...


 Uživatel úrovně 0

ObrLuda to vyjádřl přesně - sand příště.

S pozdravem SAT


 Uživatel úrovně 0

Jako holá kost, co postrádá maso, které na ní patří.

S přáním nekonečné inspirace ObrLuda


 Uživatel úrovně 0

V podstatě o ničem, nic nového, prostě jenom pár postřehů z VTM.


 Uživatel úrovně 0

trochu suche


 Uživatel úrovně 0

Jo dodlenctvo sem trochu přehnal, myslel sem že to pude napsat, hold nic, už mně napadá zase něco jinýho, schválně jestli to dopadne stejně děsně:-)


 Uživatel úrovně 5

Tak nevím, asi bych pokračování už nečetla. Nezanechalo to ve mě v podstatě žádný dojem - žádný originální nápad, bez pointy, postavy jsou naprosto bezkrevné (a není to tím, že by to byli upíři), příběh nijaký, události vršené bez ladu a skladu a v neposlední řadě mi vadí nekonečné věty. Vypadá to, že Tě to v půlce psaní přestalo bavit.


 Uživatel úrovně 0

Zcela běžný popis několika nocí v životě upíra z V:tM.

Nic moc.