Články&Eseje

Proč? Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 25

PROČ?

Henry se zastaví na malém pahorku, aby si mohl prohlédnout krásy okolní krajiny.Pohled na travnaté kopce porostlé stromy je nepopsatelně krásný. Jeho poník se pase opodál a vypadá velmi spokojeně.


Právě ve své básni dopíše poslední slovo a vydává se domů. Cestou si pobrukuje melodie hospodských popěvků.


Když se jeho zpěv se náhle zarazí… V Henryho očích se objeví něco tak málo u něj vídaného. Strach, zklamání a hrůza. Za kopcem se na místo jeho domku objevují spálené trosky. Vzduchem se pomalu šíří zatuchlý puch smrti… Před domem jsou do zemně zaražené dva kůly, na kterých jsou napíchnutá zohavená těla Henryho synů. Jeden je do půl těla stáhnutý z kůže a hlavou mu prochází dřevěný kůl, druhý má utrhnutou hlavu a na jeho zmučeném těle je do masa vyrytá kostra držící v ruce kosu. Oba kůly jsou svázány střevem Henryho ženy. Ta je pohozená opodál. Jsou na ni viditelné známky znásilnění…


Henry klesne v kolenou… Klečí na půdě, kterou ještě včera se svým starším synem oral. Ta je teď promáčená krví… Vzhlédne tázavě k nebesům a zoufale zařve: PROČ!!! Vstane a běží vztekle k tělům. Zastaví se u těla své ženy, obejme ji a rozbrečí se… Po jeho obtloustlém těle stéká krev jeho bývalé ženy, zastavuje se v klíně, kde vytváří malé, rudé jezírko vzpomínek…


Jeho hlava je nyní samý zmatek neví co má dělat… Nakonec se postaví, uchopí do ruky nůž a přiloží si ho k srdci… Chvíli čeká a mlčí… Když už je odhodlaný probodnout si srdce a ukončit to trápení vyruší ho hlas.



Tak lehké to nebude TROSKO!<¨br>

Otočí se ale neuvidí nic, neboť utrží prudkou ránu do obličeje,která mu zlomí nos o rozdrtí čelist… Henry spadne na zem. Někdo ho přišlápne a rozžhaveným nožem mu vypíchne oči. Pak se ozve smích a ten samý hlas praví:



Tohle miluju! Ti ubožáci si tady žijou a dýchají můj vzduch jako by to bylo jejich!!

Nato Henryho pověsí za nohy ze stromu prořízne mu hrdlo a nechá ho vykrvácet…



Než Henry zemřel slyšel ještě veselé pobrukování neznámého muže, který bezcitně zničil sen jedné hobití rodinky…




Proč? – pošeptal a vydechl….

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Arime,

Tvůj článek mě moc zaujal, ale nelíbil se mi. Je to opravdu dost brutální a myslím, že by to šlo popsat jinak - lépe, dát tomu trochu nápadu a atmosféry.

Takto to je jen zbytečné tlachání o prasárnách, kterých se neznámí dopustil.

Příště zkus příště pach než puch - zní to lépe.

S pozdravem S.A.Terátor


 Uživatel úrovně 5

Hmm ste dáky precitlivelý je to hnusné a čo? Len je to oničom to je najväčšia slabina tohoto článku. Pomerne dosť ludí dokáže popísať dáku brutálnu scénu ale väčšina sa snaží tou scénou podchytiť dáku súvislosť alebo myšlienku ale toto je oničom. Preto 0*.

Godric: neviem prečo si taký pohoršený to si ešte nečítal nič hnusnejšieho??


 Uživatel úrovně 0

Tak jest to se stalo, ale na co autor myslel by mne zajímalo.


 Uživatel úrovně 0

Plně souhlasím s Godrickem je to hodně hnusné. Opravdu na tento server netahejte takovéhle prasárny. Kdo to má potom číst??? Promiň že ti dávám 0, ale je to hnus, hnus a hnus.


 Uživatel úrovně 0

1) Nevím na kolik to mohu brát jako hodnotitelné, ale v prvním odstavci mě zkazilo dojem jméno Henry. To se hodí možná do kovbojky a ne do fantasy.

2) Pokud je to daleko, tak nechápu, jak může vidět takové detaily a pokud se jedná o bližší pohled, asi jen těžkéo bych se já osobně dokázal dívat. Když jsou to členové Henryho rodiny, těžko by to dokázal on. Ale dejme tomu že je zvyklý.

3) Stejný případ: To je dost divné, objímat tělo, byť někoho na kom mi záleželo, pokud jsou z něj vytrhaná střeva (a díra kterou se ta střeva musela dostat ven).

4) Tento odstavec je bez větších problémů.

5) To je nechutné

6 a dál) Fuj! Je to hnusné hnusné hnusné<b> hnusné!</b>. Je to nechtná prasárna co nemá s fantasy nic společného. Chce se mi z toho zvracet a nechápu proč takové věci píšeš. Poku by to mělo nějaký význam, nebo by to něco říkalo, dobře, ale to je nechutné. Kdybych měl jít do extrémů, tak si budu myslet, kdovíjaký jsi sadista a předpokládat, že ten člověk jsi měl být ty. Jediné co ztoho mám, že to barvitě popisuje nechutné, zavrženíhodné a strašné věci. Pokud něco takového píšeš, tak to sem neposílej a pokud to sem pošleš, tak jsem nucen si o tobě myslet že jsi hnusné sadistické prase. Promiň mi za ostrá slova, ale je to tak a mě se chce zvracet...


 Uživatel úrovně 0

Doporucoval bych autorovi, aby si precetl Milence od Teratora. Jinak se plne souhlasim s Killmanem a Deshim.


 Uživatel úrovně 0

Jak píše KILLMAN, zbytečně brutální, ale bez výpovědní hodnoty, patřičnou atmosféru také nenavodí - ovšem obrat "rudé jezírko vzpomínek" je pěkný ...

Chtělo by to ucelit myšlenky do méně odstavců a přidat několik vysvětlujících informací, použít spíše popis "z pohledu Henryho", který by povídce dodal atmosféru ...

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

Je to fakt brutal, mne osobne sa žáner páči, i keď je až veľmi prerývaný brutálnymi činmi... dávam 4*


 Uživatel úrovně 0

Je to jenom brutální a nemá to atmosféru. Čtenář se vpodstatě nic nedozví a ani není ničím překvapen.


 Uživatel úrovně 5

To je teda pěkně brutální. A já se ptám: Proč?