Články&Eseje

Rachejtle jak je neznáte Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 3

Uvádím zde nové typy rachejtlí pro ohňomilné pyrofory. Některé z nich jsou opravdu silné, proto by je Pánové jeskyně měli povolit jen v silně magických světech nebo jen za určitých podmínek (dostupné jen členům gildy, čerstvě objevené znalosti dávno zapomenuté civilizace, používání povoleno jen pyroforům ve službách císaře apod).

Rachejtle proti nemrtvým

Tyto rachejtle fungují na stejném principu jako naváděné rachejtle, jen s tím rozdílem, že rachejtle zamíří k nejsilnějšímu nemrtvému ve svém doletu. Proti nemrtvým bude zraňovat jako útoky typu G a N. Výroba rachejtle proti nemrtvým stojí čtyřnásobek magenergie uvedené v Tabulce rachejtlí.

Rachejtle proti drakům

Další z rachejtlí fungujících na obdobném principu jako naváděné rachejtle. V tomto případě se rachejtle pokusí zasáhnout nejbližšího draka. Výroba rachejtle proti drakům stojí trojnásobek magenergie uvedené v Tabulce rachejtlí.

Chemická rachejtle

Tato rachejtle má ve špici schránku pro jednu dávku libovolného pyroforova jedu působícího dotykem nebo vdechnutím. Při výbuchu se na místě dopadu navíc uvolní i jed obsažený v rachejtli. Většina jedů vytvoří oblak sedm sáhů v průměru se středem v místě dopadu. Výroba chemické rachejtle stojí tolik magenergie, kolik je uvedeno v Tabulce rachejtlí.

Rachejtle dalekého doletu

Tato rachejtle má druhý stupeň, který ihned po vyhoření odpadne a díky kterému dolétne do mnohem větší vzdálenosti než běžný typ. Všechny dostřely takové rachejtle jsou dvakrát větší. Rachejtle ovšem letí o jedno kolo déle a rozptyl je o 2 větší.

Dračí hlava

magenergie: žádná
suroviny: 200 zl
základ: ocelová roura
trvání: stále
výroba: 7 dní, doma

Jedná se o ocelovou rouru těžkou 100 mn vybavenou odpalovacím zařízením a jednoduchými mířidly. Do dračí hlavy se vejde jedna rachejtle, její umístění zabere tři kola. Nabitá dračí hlava se používá oběma rukama, zvládne to každá postava se silou 12 a více. V boji stačí jedno kolo mířit a vypálit a ve druhém již rachejtle zasáhne cíl. Rachejtle vypalované z dračí hlavy mají rozptyl o jedna nižší. Dračí hlava má životnost přibližně sto odpalů.

Megarachejtle

Jedná se o obrovské rachejtle dlouhé několik sáhů, které se odváží vyrobit jen nejšílenější pyroforové ze všech. Mají neuvěřitelný dostřel a rozptyl a po dopadu nastane exploze srovnatelná s účinky ohnivého bhuty. Tabulka megarachejtlí uvádí všechny důležité informace. Rachejtle má účinky jako bhuta s životaschopností uvedenou v tabulce - poloměr zasaženého uzemí je ale čtvrtinový. Dostřel je uveden v mílích, rozptyl ve stovkách metrů, váha v mincích a délka v sázích. Každá megarachejtle stojí tolik zlatých a tolik magenergie, kolik je uvedeno v tabulce a nelze ji nijak modifikovat. Megarachejtle se vyrábí tolik týdnů, kolik je její úroveň. Součástí ceny je odpalovací zařízení, které je při odpálení zničeno. Příprava megarachejtle k odpálení trvá tolik hodin, kolik je její úroveň. Megarachejtle vydrží jeden rok funkční a každý další rok existuje 10% šance, že zvlhne.

Tabulka megarachejtlí

dostřel
úroveňbhutamin.stř.dlo.rozptylváhadélkacenamagenergie
1.žvt 41235-Obr10021500125
2.žvt 52466-Obr20033000250
3.žvt 63697-Obr30044500500
4.žvt 748128-Obr400560001000

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

No me spis vadilo, ze na vyssich urovnich je pyrofor o dost slabsi v tzv. "celosvetove zajimavych cinnostech" nez theurg. Myslim, ze tohle razem udela z pyroforu o neco mocnejsi NPC.


 Uživatel úrovně 0

Něco jako írák má atomovou bombu, tak v drd by to bylo skřetí říše má megarachejtli :-))


 Uživatel úrovně 0

Megarachejtle - výborná věcička pro vydírání. Pj by to ale dost zkomplikovalo svět.


 Uživatel úrovně 5

Raketi sa podla mňa hodia skôr do warhamera, inak je to dobre


 Uživatel úrovně 5

Ja osobne rachejtle rad nemam a do meho sveta se rozhodne nehodi a tudiz tohle urcite nepouziju, ale jinak je to vcelku dobre az na to ze se to ponekud vzdaluje klasickemu fantasy pojeti. :-)


 Uživatel úrovně 5

A jéje, oživení naváděných rachejtlí ze starších verzí PPP ;o) Je pravda že plošné střely nejsou to nejlepší, pokud potřebujete v blízkosti "sejmout" nějakou tuhou potvoru ... Skusím taky prohrábnout archív ... J.S.


 Uživatel úrovně 5

Tak teda .... oživení vyškrtlých naváděnývch rachejtlí z pravidel 1.3 PPP :o)) Mě taky neberou plošné rachejtle od Altaru, páč pokud se netrefíš, tak peklo schytá někdo jiný :o)) Taky skusím něco spíchnout ... J.S.


 Uživatel úrovně 0

Nic extra noveho nebo zajimaveho...nesel by spis nejaky novy napad?


 Uživatel úrovně 0

Tak už aby to bylo...:)


 Uživatel úrovně 5

Rozsireni bude, az me zase polibi muza... :)