Články&Eseje

Týden se skřetem Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Tropen, rok 6
Dneská bylo vúplně chezki. Akvorát když začlo bít nejhesčejc, vod blesku vybouch zklad z bombama. Já jím povídál, ať jee nedávaj pot ten zelénej hnus. Ale voni né! Štromy se máj kácet a palit, néé pod nje davat bomby. A ten zmrd Zhurd to už to taky nerozchodí a dlužil mi dva dryjáky. To nemoch chsípnout pozdějc?
Vszude ye velkaa tma. Tmava, jakoo černa. Černá… to mi povídá, jak tu dnefka skapali ty dva debílkové s pátý grupy, co chtěly přeskočit vohně co tu hořely… teťka sou černý voba, hehe.Dvje hoťky sem brousil šablu. Asi bych se mjel juknout po jiný. Moc s ní nezbylo.
Pudu se natáhnout, páč mi někto jinak vezme fleka u Velkýho vohně, co sem si tak pjekně uležel. Nejsou tam žádný bodavý svině, jako všude kolem.
Ostatní naši říkaj, že jakoo už nemam psát, páč mi už začínaj rúst dlouhý blonďatí vlasy.... Sou nechutný.

Prvojen, rok 6
Thák mám nowou šávlu. Grindák říkal, že je jeho. Neni. Branil se. Prvni zářez na novej šabli. Páč je dneska prvojen, šly zme na jednu vesnicu, co byla na cestě. Zme tam ftrhli a nikde nikto. Tak zme se rozhodly, že jim to tam spálíme. Mno a jaxytak pálíme z lesa do nás šijou lukočištnícy.
Šli zme tam akvorát jedna grupa, ale aj tak nás bylo tak dvakrát šest na jednýho, náš vedoucí Grum se ale rozchod, že jako nechce žádný stráty, tak zatroubil na roch a přydalo se ostatních pjet grupp. Naž tam, ale ztihly dobjehnout, tak zme ty lukáče roscupovali na cupy. Už mám druhej zářes. To neni moc, ale lepší jak nic. Tak sem se aspoň řadně nažral a za chvilu pudu chrnět.
Jo a vedoucího šestý grupy zamordovali kostky. No trochu jináč. Někdo mu nacpal kelímek s kostkama do krku. Eště jak ho nesly, tak ščerkal.
Na mamlasplácku se dva naši hihňaly, že ze mje roste teplej elfík. Mám štyry zářezy. To není zlí. Vytrh sem si dva svjetlý vlasy. Bily šedivý, né blond. Nejsem špičatý ucho.

Druben, rok 6
Jak sme šli na záchod, přišli zme k velkýmu lésu. Grum kecal, že mu povídaj Zlatá koruna, nebo tak nějak. Bych chtěl vydět too korunu. By se šikla. Grum furt muší dělat chytrýho... Ale správa, že sou špičatý ucha někde kolem nas jaxepatří dostala.
Jak sme šli tim zelenym svinstvem, Krug ukazoval, jak by dostal elfika a jak se tak snažil, usek Kurdúkovy dva drápy. Kurdůk prckal, ále řikal, že yak mu Krúg koupí dryak, bude to v poho. Krug teda kyv a f tu ranu mu prošel vokem šíp.
Elfýci na nas šli z vrchu. Kurdůk se nasral, páč tím přišel vo dvje prstiska a driják, vylez na strom a zmassakroval tam dvje buzny. Dobze jim thak! Nemaj po nás střilet. Na stromech jich boguzjal bylo maalo. Jednu elfyni, co přežila, snásilnyl Grum. Je to starej hovaďák. Než si rozepnul gatě, tak ta kráva zapíchla dva naše a sebee dýkou, co měla v botje.
Myslim, že Grumovy tholik nevadylo, zje je mrtva.
Chudák Kurdůk se cejtil dost blbje. Ty prsty moh osrat, ale ten dryák....
Dneska sem si ani nesek. Sakra.


pozn. Tropen je ve skřetštině název třetího dne (přesně "Třetí odpočinkový den"), Prvojen je "První vojenský den", Druben je "Druhý běžecký den".
Skřeti umí počítat maximálně do šesti, proto jsem použil šestkovou soustavu.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Opravdu dobrý příspěvek. Pro mne originální, protože jsem doposud nečetl nic podobného.
Líbí se mi chaos v textu. I to, jak je skřet ve své grupě neoblíben za své pisálkovství.
Úryvek třeba jako “Thák mám nowou šávlu. Grindák říkal, že je jeho. Neni. Branil se. Prvni zářez na novej šabli“, je prostě super.
Názvy různých dnů a šestková soustava je dobrý nápad.

Lenny, tolwyn : podle autora umí počítat jen do šesti. A když seš tupej jak poleno a chceš vyjádřit velkou přesilu na jednoho elfáka, řekneš něco přehnaného. Tedy. Dvakrát šest na jednoho :-)


 Uživatel úrovně 0

Naproste ouzasne sem se pri cteni tohoto bavil. Sice jsem nejdriv dal hlod od S.A.Terátora, takze se mi tohle zdalo slabsi, ale stejne je to nadherny skreti memoar.


 Uživatel úrovně 0

Jó, když ten skřet jenom píše, tak se pak nemá divit, že si ani nesekne. Q-) není to špatné, sice trochu težší čtení, ale proč ne.

S pozdravem S.A.Terátor


 Uživatel úrovně 0

Podle me je to sqvelö. Necte se to zrovna nejlip, ale sranda to je. To deshi: zalezi taky jakej mas svet. Nekde muzou byt skreti takovy jinde makovy


 Uživatel úrovně 0

Můj milovaný deshi,
tato povídečka má působit roztříštěně.... skřeti přeci nedodržují žádný plán- jako útočné formace. Dle mého názoru úděl skřeta je víceméně chaotický - nemá přeci žádný cíl života. Snaží se zbavit elfů...
Proč by takový skřet psal o své grupě? Je to něco so se neustále opakuje- nepřijde mu to ničím zvláštní. Prostě pořád dokola. Myslím, že ho zaujme něco zvláštního z toho dne. Něco, co se pokaždé nestává znovu a znovu...
Navždy tvůj Linaroth :)


 Uživatel úrovně 0

Popravdě je to jeden z nejčitelnějších skřetích memoárů... když to tenhle skřet psal, musel nejspíš léta studovat. "Díla" jiných skřetích autorů bych opravdu nedoporučoval číst...


 Uživatel úrovně 0

Trochu obtížné na čtení a více než podivné. A taky naprostá šílenost, rozhodoval jsem se jestli je to něco opravdu "fuj", nebo něco, co naprosto vystihuje takového skřeta a jeho prohnilý mozek. No asi se mi to přece jen zalíbilo.


 Uživatel úrovně 0

Tok tak tohle sem este nevidel. No ale fakt to stalo za presmrsteni :-))


 Uživatel úrovně 0

přečíst mi to dalo drobet práce a soustředění, ale je to fcelku dobrý.
Akorát mi neni jasný, proč jsi jednou napsal elfin s " i " a jindy elfyn s " y ". Přemýšlím, estli to byla chyba toho "inteligentního" skřeta co to psal, nebo Tvoje chyba...
Zdraví Roland z Gileadu


 Uživatel úrovně 0

Ctěný linarothe,

to, co se mi líbí jsou názvy skřetích dnů, to se ti opravdu povedlo. Ale ten zbytek? je to celé takové roztříštěné, působí to na mne rozházeně a nesourodě. I takové stvoření jako skřet, když se navíc naučí psát, tak má určité ucelené pojetí o světě, své "grupě", svém životě ...

S úctou deshi