Články&Eseje

Nemrtví na druhou Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

V tomto článku se budu zabývat nemrtvými oživené nekromantem, je to jenom takový nápad a asi by to chtělo dodělat, ale zatím to zkusím takhle. Jsou dva typy nemrtvích, po soudu a před soudem. Nyní si je popíšeme.

Nemrtvý po soudu

Soudem se myslí vyhodnocení hříchů a dobrých skutků bohem, ke kterému se mrtvý přikláněl za života. U nevěřících je to ten bůh s kterým se za svého života setkávali a měl na ně největší vliv. Pokud již jeho duše stanula před božím soudem, odešla už do světa mrtvých. Jakmile je jeho tělo „oživeno“ nekromantem, duše o tom ví, ale nečiní jí to žádné potíže. „Oživený“ nemrtvý je pouze prázdná schránka bez citu a emocí, je to pouze loutka v nekromantových rukou, která plní tupě jeho příkazy a nutno podotknout někdy až příliš doslovně. Mezi takovéto příkazy patří například:

„Otevři dveře!“ A nemrtvý otevře všechny dveře, které jsou v domě, protože nedokáže rozlišit množné číslo od jednotného.

Nekromant uzavřel pakt s jedním válečníkem a svému výtvoru řekne: „nesmíš na něj zaútočit!“ Ovšem válečník se rozhodne pakt náhle zrušit a nemrtvý do sebe nechá tak dlouho bušit dokud nekromant svůj rozkaz nezmění.

„Cos tam viděl?“ Ovšem nemrtvý nemůže nic odpovědět, je to jenom loutka a ta mluvit nemůže.

Tito nemrtvý sice nebudou nikdy odporovat, ale svěření složitého úkolu by bylo sabotáží. Tihle se hodí spíše jako ochranka či armáda, prostě poslušní, blbí a v rozkladu.

Nemrtví před soudem

Někdy chvíli trvá než se postava dostane k „soudu“ a ještě před soudem jeho schránku využije nekromant. Může se to přihodit při velké bitvě kdy zemře hodně vojáků jednoho vyznání najednou a nepřátelští nekromanti s nimi posílí své řady. Duše ještě nestihla odcestovat do světa mrtvých a uvízla v těle. Po „oživení“ má tedy nemrtví svůj vlastní rozum a své vlastní úmysly. Ovšem má podivné nutkání, že musí za každou cenu splnit nekromantovi příkazy, pokud byl před svou smrtí spíše na jeho straně a nedělá mu problémy plnit nekromantovi příkazy jako jeho sluha, takže zvládá pochopení všech příkazů jako za živa. Může se stát jako například v té bitvě, když nekromant oživil mrtvolu nepřítele, že ten se bude snažit hledat jakoukoliv skulinku v jeho příkazech, aby to mohl překazit. Např:

„Ti vesničani mě nesmí zabít!“ pokud je nemrtví na nekromantově straně bude jej chránit seč mu síly stačí, ale původně nepřátelský nemrtví ho zabije sám a tím vlastně splní nekromantův příkaz, protože ho zabije on a ne ti vesničani.

Pokud je nemrtví nepřátelský vůči nekromantovi jsou to pro něj muka, když za něj musí zabíjet. Většina se nakonec úplně podvolí jeho vůli, ale jsou tací, kteří se nikdy nevzdají a čekají na vysvobození, to je smrt nekromanta.
Smrt nekromanta

Tělo bez duše padá k zemi a konečně je z ní pravá mrtvola, když nekromant zemře, ale pokud je v duši dosti silná duše může jeho smrt „přežít“ a mít poté svobodnou vůli. Pokud to chcete převést na mechanismy DrD, tak si hoďte proti pasti: int 8 přežije/rozpadne se. Takovéto postavy se mohou dát například na dráhu dobrodruhů či zvědů, no řekněte jak by na vás působil nemrtvý čaroděj. Pokud se tak stane mají takovéto postavy tyto výhody a nevýhody:

Záleží na tom jako co byla postava vyvolána, upíri nepovažuji za výtvory nekromanta, takže zde uvedu kostlivce, Zombie a ghůla. Pokud o to bude zájem doplním další, když tak napište jaké byste chtěli.

Nejdříve shodné vlastnosti pro všechny:

Zranitelnost: nemrtvý (E,I,J,K,L,N,P), zraňuje je sluneční světlo a to rychlostí 5 životů za úroveň/2 kol.
Pohyblivost: Nemohou klusat, běžet ani sprintovat.
Únava: Nemohou se unavit (nepřibírají žádné body únavy).
Obnova: Nemrtvému se každých 5 kol vyléčí dva životy, platí pouze mimo boj.

Kostlivec

Zbroje, které může nosit se mu snižují o jednu třídu, takže kostlivec zloděj může mít maximálně vycpávanou zbroj. Kouzelník může nosit pouze lehký šat.

Úprava vlastností:

Síla:-1
Odolnost:-1
Obratnost:+1
Inteligence:-1
Charisma:-10

Vlastnosti nemohou klesnout pod 0.

Zombie

Útok pařáty: délka 1, 3/+1. Upravuje se podle síly. Pokud má sílu 17/+3, tak tento útok způsobuje zranění 6/+1. Pokud takto útočí má bonus +1 k inc.

V boji má postih -1 k inc. Pokud bojuje pařáty, tak bez postihu.

Úprava vlastností

Síla:0
Odolnost:+1
Obratnost:-2
Inteligence:-1
Charisma:-15

Vlastnosti nemohou klesnout pod 0.

Ghůl,br>
Útok pařáty: Viz. Zombie, ale parametry jsou 4/+2.

Útok tlamou: Viz. Pařáty, ale parametry jsou 6/+2, postava má postih -2 k inc.

Úprava vlastností:

Síla:0
Odolnost:+1
Obratnost:-1
Inteligence:0
Charisma:-5




Plánuju další verze, takže pište pište a pište.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Moc pěknej nápad, ale co takhle dolělat vyšší nemrtvé?


 Uživatel úrovně 0

To je skoro jako v Tormnetu - nemám nemrtví v lásce, ale tohle mě zaujalo. Leč nedokážu správně ohodnotit, tak bez hodnocení.


 Uživatel úrovně 5

Krkavec bůh jakožto všemohoucí a vševědoucí entita s tím asi moc problémů mít nebude:o))


 Uživatel úrovně 0

Hmmm, je to dobrý, ale já nějak nevim jak to ohodnotit. To s tim soudem se mi zdá takový divný. Víš kolik zemře na světě lidí?? Asi docela hodně co?? To by ten bůh měl asi fakt hodně práce. Třeba takový Bůh v našem světě. Křesťanů je hrozně moc a umíraj taky dost hodně. Bůh by pak nedělal nic jinýho, než že by "schvalova" mrtvoly...l


 Uživatel úrovně 0

Tohle je opravdu základní verze, takže jakmile zde napíše více lidí svůj názor, budu se jimi řídit při psaní další verze. Nepište prosím věci typu, je to skvělý nebo je to blbost. to mi moc nepomůže. Zatím děkuji hlavně pardgalenovi za příspěvek a Tiara a Ravager za hodnocení.


 Uživatel úrovně 5

No tohle dost záleží na světě a jak to tam funguje s duší a bohy. U mě například žádný soud není a dostat do mrtvého těla zpátky duši je úkol velmi obtížný a je jedno jestli to dělá nekromant nebo se znovu oživuje postava.

Jednoduší je udělat za pár mágu poslušné stroje, ja ty píšeš po soudu, kteří jsou doří na nějaké jednoduché práce. Jinak nejbežněji se nemrtví tvoří tak, že se do mrtvého těla zkaleje démon z astrálních sfér. Takový nemrtvý má již daleko více využití.

Takže to může bát všelijak.

Ta zranitelnost slunečním světlem je trochu podivná. 5 životů za úroveň. Úroveň koho? nemrtvého? Mě přijde, že čím silnější nemrtvý, tím větší odolnost vůči slunci.


 Uživatel úrovně 0

zajimave. alespon ten napad, vazne by to asi chtelo doplnit a objasnit neco, ale celkem se mi to libi. jen by bylo dobre tam primo rict, ze nemrtvy po soudu ma cisla jako klasicky nemrtvy z pravidel


 Uživatel úrovně 0

Pozoruhodné pojednání o nemrtvých.