Bestiář

Krkavec ďábelský Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: 5

Útočné číslo: (+4+2)=6zobák,....(+4+1)=5spáry

Obranné číslo: (+3+2)=5

Odolnost: 14

Inteligence: 1

Velikost: B

Zranitelnost: zvíře

Pohyblivost: 16/okřídlenec(ve vzduchu),....4/okřídlenec(na zemi)

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: 1000/hnízdo

Zkušenost: 600

Bojovnost: 9(na dobré),3(na zlé)osoby

Síla mysli: /

Popis:

....je to tady bitva,..bitva na kterou se nikdo netěšil,kuli které nechal osamocené své rodiny,své živobytí a k tomu sou všude nad námi ti ohromní ptáci a vyhlížejí svou potravu,...potrava která je tvořena mimi přáteli i nepřáteli,....už slyším, vřavu v předních řadách a v zápětí bolestivé výkřiky,.....ti ptáci jsou všude,jen čekají na hostinu kterou mohu byt i já,....mám strach vidím jak ti obří ptáci trhají mé mrtvé bratry a krmí se jejich masem a ty jejich oči ach bože jejich oči,....beru do ruky meč,naposledy se pomodlím,....... neznámí kněz

Krkavec ďábelský je téměř neznámí okřídlený stoupenec zla, jediný kdo o něm slyšel nebo je dokonce viděl jsou Ptáčníci nebo nějaký hodně zlý příslušník zla. Už podle jména je jisté že je to zlý tvor, samotný ďábel je povolal z temnot, aby mu dělali špehy a informovali ho o všem co se děje v dalekém okolí, ale jediný kdo dokázal telepaticky komunikovat se svým pánem byl vůdce hejna viz. níže! Nejčastěji se shlukují do hejn o 5k10jedincich, ale při výjimečně vysoké koncentraci zla se muže sejit i více hejn najednou. Nejčastěji sídlí ve věžích nějakého starého hradu, který nejspíše patří (spíše patřil) nějaké zlé osobě. Moc necestují, (ale jsou velice vytrvalí dokážou za den bez problémů urazit až 75mil i víc) spíše vyčkávají na místě a „čekají“ . Jen čekají na zachycení něčeho zlého a za tím pak cestují! Jsou velice dlouhověcí, dožívají se až 200let! Krkavci ďábelští dokáží vycítit zlo,takže jsou přitahováni nějakým zlým činem nebo jen nějakou velmi zlou postavou, aby pomáhali zlu v jeho činech ,když koncentrace zla opadne, tak se nejčastěji vrací do svého již zmíněného hnízda nebo zůstávají se zlou postavou která je svými činy přivolala.

.:Popis:.

Vypadají jako obyčejní krkavci až na to, že jsou mnohem větší, dospělému člověku dosahují mnohdy až po prsa a rozpětí křídel mají až 3 metry. Další odlišností je mohutný zahnutý zobák kterým snadno trhají maso a leckdy rozdrtí i menší kost . Nejvíce zvláštní jsou však na nich jejich oči které jsou celé červené (jsou podlité krví) a dokonce se zdá že jim jakoby jiskří když někdo zemře či se stane něco zlého!!

.:Chování:.

Při nějaké bitvě či válce jsou vždy na blízku aby si hověli v hněvu, zlu a mase padlích. Krkavci ďábelští utočí na zlé postavy jen neobvykle spíše se přidají k jejich činům at jsou jakékoli a to platí i pro družinu, na zle postavy určitě nezaútočí ,ale na dobré jsou alergičtí, provokuje je jenom jejich přesvědčení a vyvolává u nich vysokou agresivitu, tím víc když je to zákonné dobro! Když proti sobě bojují dvě zle postavy či skupiny většinou vyčkávají jak souboj skončí pak si pochutnají na mrtvolách a odletí zas o dům dál.

.:Útoky:.

Přímí útok nevyhledávají, jak bylo víše poznamenáno spíše vyčkávají. První většinou nezaútočí, ale když jsou napadeni, vysláni svým pánem nebo jen jsou po cestě nějakého zlého. Nejčastěji útočí z letu, kdy se zachytí za osobu pařáty a klovou dokud nejsou zasaženi nebo shozeni. Ze země jsou téměř neschopní, než aby zaútočili raději vzlétnou a zaútočí znovu z letu.

.:Ochočování:.

Krkavec ďábelský se též dá ochočoval ale samozřejmě pro zle postavy je to snadné a pro dobré téměř nemožné! Základní past je 4 a bonus pro ZmZ je +1, pro ZkZ postavu +3, naopak postavy s dobrým přesvědčením mají postih: Zmd -3, ZkD -6, toto platí u obyčejné krkavce ale pro vůdce(viz. níže) je základní past 7! Nejlépe se ochočují vůdci kteří prohráli souboj se svým následníkem a teď se potácejí krajinou, když je osoba ZkZ tak je možné že se k ní přidá sám a ani se o ochočování nemusí pokoušet (0-75% nepřidá se 76-100% přidá se) ,ale k dobré postavě se nikdy nepřidá zbytky jeho hrdosti mu to nedovolí!

.:Vůdce hejna:.

Vůdce hejna je nejsilnější, největší prostě nejlepší samec z hejna. Svoje postavení si vybojoval v souboji dvou či více krkavců, většinou to bývá boj na život a na smrt takže se často stává že prohrávající krkavec prchá .Svoje postavení si drží po celou dobu až do jeho smrti či prohře při souboji o vůdcovství, když vůdce prohraje musí hejno opustit, poté se sám toulá po kraji a brzy umírá na nedostatek jídla protože jako vůdce nikdy nepotřeboval lovit, ale někdy také končí u nějaké zle postavy nebo u postavy která si ho ochočí,....stou pak zůstává až do smrti! Vůdce má právo všeho co chce páření, jídla atd. celé hejno ho následuje, jejich oddanost je obrovská pro vůdce je každý (tedy až na toho který cítí možnost stát se vůdcem) u jedinců připraven zemřít!


ŽIV: 8
ÚT: (+5+3)=8zobák,....(+4+3)=7spáry
OB: (+5+2)=7
ODOLNOST: 15
VELIKOST: B+
ZRANITELNOST: zvíře
POHYBLIVOST: 18/okřídlenec(ve vzduchu),....6/okřídlenec(na zemi)
VYTRVALOST: 18/okřídlenec
INTELIGENCE: 4
BOJOVNOST: 10(na dobré),5(na zlé)osoby
POKLADY: 1000/hnízdo
ZKUŠENOSTI: 850
PŘESVĚDČENÍ: zákonné zlo

Po vyhrání souboje se tento jedinec stává silnějším,větším a hlavně inteligentnějším, je to způsobené dávným kouzlem které vyslovil onen dávný ďábel !Jeho vzhled je takřka nezměněn až na to že je ještě o něco větší a že má na hlavě malou červenou korunku, silnější drápy a mohutnější zobák. Kdysi dávno sloužil jako pravá ruka onoho ďábla, díky větší inteligenci a svojí schopností telepatie dokázal informovat svého pána o informacích v okolí, ale jeho dorozumívací schopnosti jsou omezené jeho inteligencí, takže nedokáže tvořit celé věty, vlastně používá jen pár slov např. Nebezpečí na jihu nebo nic se neděje aj. ,takto se v dnešní době dorozumívají se zlými osobami nebo a to spíše s osobami které si je ochočí!

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 17

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdravím vás.

chtěl bych trochu reagovat na vybrané příspěvky které zde zazněli. Vím že v tomto příspěvku lecos chybí a vlastně to byl trochu záměr. Mé nestvůry čí cokoliv co jsem vytvořil jsou tak trochu "nedodělané" a to z jednoduchého důvodu, snažím se dát nějaký prostor PJ který sám uváží např. jaký je dosah něčeho zlého co krkavce přiláká, když je vše řečeno a dáno, začíná být hra tak trochu nuda. Stejně tak když někdo úpěnlivě lpí na přesném znění pravidel - nuda. Na druhou stranu musím přiznat že lecos co by nemělo chybět chybí a po vašich příspěvcích sem si toho vědom.

tato nestvůra byla tvořena jako magická, tudíž nemůže být hodnocena jako obyčejné zvíře. Jeho rozpoznávání přesvědčení tu již bylo nakousnuto, jednoduše to "vycítí" mají proto jakýsi šestý smysl který jim byl dán do vínku při jejich "stvoření". Nepotřebují žádná kouzla. Každý kdo má psa či jiní zvíře moc dobře ví že jeho miláček s jistotou pozná jak se jeho pán cítí a podle toho se chovají, u krkavců je to trochu podobné.
krkavce láká vše zlé, schválně jsem nedělal žádnou tabulku která by prozrazovala kdy jsou a kdy nejsou přilákáni. Jednoduše v tomto má PJ volnost. Záleží na situaci, na koncentraci zla, na druhu zla nebo prostě jen na náhodě, kterou PJ vytvoří.
ano byli povoláni jako zvědi, ale zvědům nutně nemusí záležet na jejich neobjevení. Byli spíše informátory, což je zmíněno.
telepatická schopnost vůdce hejna je stejně omezena třeba jako u Krola s int. 3 jednoduše umí pár slov s jasným významem. Vůdce hejna má ing 4, což není důvod proč by telepatií nemohl disponovat, je jen omezen svojí ing. ve vyjadřování.
chování je pro někoho možná nepochopitelné, ale tito magičtí tvorové jednají tak jak byli stvořeni. Byli stvořeni ďáblem, který je přivolal aby mu pomáhali v jeho činech. Ďábel je zlí a tudíž zlá postava=potencionální pomocník ďábla.
ochočování je trochu na hraně to přiznávám :)
kouzlo které promění nového vůdce ve "vůdce" je dávné kouzlo které jednoduše je a provází tyto tvory. Berte to jako jakousi zbytkovou magii nebo energii původního zaklínadla onoho dávného ďábla.
velikost B+ opravdu není, jen jsem tím chtěl říct že je jednoduše větší, nelpějte 100% na pravidle, někdy selský rozum je víc než pravidla.
vůdci mají větší útok jednoduše protože jsou větší a silnější.
k vykřičníkům. Já jednoduše vykřičníky píšu všude i v běžném životě. Nesnažil jsem se vzbudit pocit bombastičnosti :)

I přes né příliš valné hodnocení děkuju za Vaše připomínky!! :)


 Uživatel úrovně 8

Viz dílo: "samotný ďábel je povolal z temnot" - to IMHO přímo říká, že to rozhodně není "prostě zvíře". Jenom něco, co shodou okolností v našem světě jako zvíře vypadá. Klidně bych ho bral jako "neviděného ve zvířecím těle", nebo jako tak něco.

A jen v zájmu případné implementace do světů (rozumějte, tohle už není obrana autora, ale můj vlastní nápad): Tak jako vysoká koncentrace zla může vést k samovolnému vzniku neviděných, tak může stejně dobře vést k "mutaci" obyčejných zvířat ve "zlá zvířata" - něco jako kruhy magie, akorát by to v tomto případě byly "kruhy zla" (a jejich protikladem by mohly být kruhy dobra) - potom by tento tvor mohl být právě jedním z takto zle zmutovaných zvířat.

I kdybyste nehráli na přesvědčení, tak by to mohlo fungovat - stačilo by si magii představit jako "Sílu" z hvězdných válek, takže by měla svou temnou a světlou stranu. A tam kde by se ta která používala, tam by se také "vsakovala" do prostředí a ovlivňovala by životní formy tam žijící.


 Uživatel úrovně 5

Přesně tak skupina zvíře se nedá slučovat pro pravidla o neviděných.


 Uživatel úrovně 0

To unknown - pak to měl v díle více vypíchnout. Neviděný je magický tvor tvořený čistám zlem, kdyžto toto je prostě jen zvíře - velký krkavec. (schopnost ochočení tomu jen nasvědčuje.)


 Uživatel úrovně 8

Je tam na ně toho zla nějak moc. Ale tak zlé to zase není...
Nejvíc mi vadí zpracování, těžko se to četlo. Ideální, pokud má člověk nápady, ale neumí je úplně čtivě popsat, je sepsat to jen nahrubo a nechat si se samotným popisem pomoci od zdatnějších kamarádů a známých.


 Uživatel úrovně 8

Jo, jinak k té neschopnosti rozlišovat zlo...

Teď mě něco napadlo a hned jsem se kouknul do pravidel, abych si to ověřil:

Nevidění mají inteligenci 1 a přesto mají přesvědčení, jsou schopni rozpoznávat přesvědčení ostatních a jejich chování je rozpoznáním někoho s určitým přesvědčením ovlivněné (jednak je může probudit pouze postava s jiným, než ZkZ přesvědčením a potom taky nikdy nenapadnou žádnou postavu se ZkZ přesvědčením).

Jelikož autor ve svém příspěvku zmínil ne zcela přirozený původ těchto tvorů, potom bych řekl, že použít v tomto případě neviděné coby "precedent" je zcela na místě a nepovažoval bych to tedy za chybu.


 Uživatel úrovně 5

Nestvůra se zajímavým názvem...
Úvodní kurzívou psané úvody, ať již jsou to příspěvky, či jakákoliv jiná uvedení příspěvku, mají povětšinou za úkol navodit atmosféru k dokreslení nestvůry tak, aby si nalákal a vpravil člověka do čtení. V momentě, kdy takový odstavec je po slohové a myšlenkové stránce plochý či snad "špatný", raději se jej úplně vystříhat. Je to mnohokrát opakované rčení, ale raději nepsat, pokud nejsem literárně sebekritický. Záměr úvod je pochopitelně dobrý, ale provedení působí spíše strojeně až přehnaně, ne-li směšně.
Jeden z hlavních problémů již naznačil Fafrin, tj. že zvíře s inteligencí nula není schopno rozlišovat dobro a zlo – jedná čistě pudově a instinktivně. To nenarušuje pouze chybou v tabulce, ale samu podstatu tohoto opeřence, jakožto splozence zla. Počet 5k10 není vhodný pro tak velké jedince. Jestliže jde o špehy a zvědy, pak v takovémto počtu by byli nesmírně nápadní a pro účely získávání informací jsou daleko lepší samotářští ptáci. Hejno velkých ptáků o velkém počtu by mělo problém se uživit, pokud by to nebyli mrchožrouti. Ale krkavec jako mrchožrout – to se opravdu nehodí. Vytrvalost je také možno lépe vyjádřit číslem pro vytrvalost. Pro pravidla o přitahování zla platí již jednou zmíněné – druh zvíře by takovou schopností disponovat neměl. Jeho inteligence by musela být vyšší. Navíc jsi to nevyjádřil ani žádnou zvláštní schopností, ani na jakou vzdálenost zlo vycítí – jako např. kouzelnické kouzlo Najdi zlo. Popis je ucházející, ale vždycky je lepší popsat zvíře normálně, než odkázat ke zvířeti z našich encyklopedií. Také jsi mohl udělat ptáka, například Letec zla, a neroubovat zlého ptáka zrovna na krkavce. Jak vidí ve tmě a přes den, když už jsou zmiňovány ty oči? Chování nesmyslné, pokud jsou tak zlí, útočili by i na zlé i samozřejmě zlí na ně, navíc o přesvědčení viz výše. Ochočit tak velké a silné zvíře mi přijde zcestné, navíc opeřeného dravce, ta past na ochočení je pro zlé postavy extrémně malá a nevyvážená. Proč by bývalý vůdce hejna zemřel hlady? Takový pták je schopen být silným a schopným predátorem. Mohou se krkavci rozmnožovat přírodně? Nebo byli jen stvořeni a víc jich býti nemůže? Proč je téměře nikdo nespatřil? Má velmi malou inteligenci na to, aby uměl telepatii, to neumí ani obyčejný člověk s daleko vyšší. Kouzlo po vyhrání souboje? Odkud se pro bohy bere? Daleko bezkonfliktnější je jednodušše to, že určití jedinci byli stvořeni silnější k tomu, aby mohli být ostatní ďábelským krkavcům vůdci. Celkově nedomyšlená nestvůra se spoustou chyb, příliš inspirativní také není, přesto jsem rád, že jsou schvalovány i takové příspěvky. Je to taková klasická "jednička", leč hodnotit nebudu. Nevěš hlavu, pokračuj dál, se zajímavějším nápadem, zapracuj na kontrole gramatiky a trochu i vypiluj sloh.
S pozdravem

Mort


 Uživatel úrovně 8

Ano, je to taková tuctová nestvůrka epizodního ražení, ale všechno potřebné tam má a také si myslím, že u prvního příspěvku je na místě určitá benevolence.

Obecné rady:

- Moudrá sova --> Dílna --> Obecná dílna --> Zveřejnit svůj příspěvek nejprve zde, nechat ostatní, ať se podívají, jestli mu třeba něco nechybí apod. a až potom poslat do rubriky.

- Vykřičník je takové snad až přehnaně afektované znaménko - ve většině případů není nutné ho používat v popisu (vyjma případů jako "Pozor! To se nevztahuje na..." apod.). Ne že by to nějak vadilo, ale vypadá to potom skoro jako TV reklama ("A skvrny jsou pryč!") :-)


 Uživatel úrovně 0

Tak jdeme cupovat.
(Gramatických chyb jsem si všiml i já, a to už je opravdu špatné. Takže za zpracování - společně s dalšími chybami - nebude. Mezera se dělá za čárkou a za tečkou.)
Nejdřív se zastavím u tabulky.
přebytečné tečky v zápise pominu. Vzhledem k tomu, že se jedná o zvíře s int 1(což je správně), jak identifikuje přesvědčení postavy? Ten samý problém je u ochočování? Mají snad rádi týrání a nepěkné zacházení? Používání přesvědčení v pravidlech nemám moc rád, zvláště v takovémto případě, kde není popsána jeho detekce.
Tvorové se zvířecí a nižší inteligencí nemají přesvědčení.
Máme tu poklad za 1000 zlatých v hnízdě, přitom jsem o nějakém zběratelství, dokonce ani o hnízdech nenalezl v textu ani čárku.
MS?(manévrovací schopnost, i moudrá sova)

Vykřičníky v textu snažící se vzbudit pocit bombastičnosti na mne moc příjemě nepůsobí.

Ze souboje na život a na smrt se IMHO neprchá, v tom se umírá. (Sloh je prostě příšerný, neříkám, že by si dílo zasloužilo epos. Spíše bych uvítal strohost a přehlednost pravidlového textu.)

Velikost B+ IMHO opravdu neexistuje. Proč má vůdce rozdílnou sílu v zobanu a spárech? Dosah telepatie?(Třeba s odvoláním na nějaká pravidla).
(Životaschopnost se zkracuje Žvt. 8 se mi zdá na krkavce opravdu moc.)
Dílu by prospělo zpracování vzdušného souboje, nějaké schopnosti náletu či hejna krkavců jako armádního oddílu. Takto je to vlastně jen další nezajímavá potrava pro zbraně dobrodruhů.

Nápad obříh krkavců nad bojišti se mi líbí, ale to je asi tak vše. Tabulka svým způsobem není úplně celá špatně. Ovšem zbytek je natolik nepěkně napsaný, že si to přimhouření oka nezaslouží.
Jsem otevřen debatě a poukázání na klady díla.


 Uživatel úrovně 8

Příspěvek jsem se rozhodl schválit po dost dlouhém váhání, protože upřímně řečeno se mi vůbec nelíbí. Pak jsem si ale řekl, že v nějaké formě obsahuje alespoň to nejnutnější minimum a taky jsem už celkem dost dlouho nic neschválil

Bestie je to poměrně jednoduchá, přičemž se víceméně počítá, že jediná její interakce s družinou bude, když se budou pobíjet navzájem. Dále je uvedena možnost ochočení.

Sloh příspěvku není na příliš vysoké úrovni a text občas působí zmateně. Rovněž jsem nalezl pomerně velké monožství pravopisných chyb.