Bestiář

Holub pečený Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Nestvůry magického pole

Životaschopnost: 2 životy

Útočné číslo: (-5 + 8/-2) = 3/-2 (nálet) (pouze stínové)

Obranné číslo: (+5 + 0) = 5

Odolnost: -

Inteligence: 0

Velikost: A0

Zranitelnost: B, C, D, G, J, K, L, N

Pohyblivost: 30/okřídlenec

Poklady: -

Zkušenost: 10

Bojovnost: -

Síla mysli: -

Popis:

Další poznámky:
Kruh magie: I. + II.
Váha: 20
Jídlo: 1 čen (tvora není nutné jakkoliv zpracovávat - okamžitě po zabití je připraven k požití)
------------------------------------------------------------------------------ ***Tento příspěvek se nejspíš příliš nehodí do vážnějších světů - mějte to na paměti při jeho použití***

"Už jste to slyšeli? Prý konečně objevili tu zemi, kde létají pečení holubi rovnou do huby..."

Vznik:

Stalo se to, když se na území, které okupovala kolonie holubů, z hlubin země najednou vzedmula vlna přírodní magie... Všichni holubi do jednoho byli najednou bez propečení do křupava, avšak jakousi podivnou shodou magických okolností se z větší části stále chovali, jakoby propečení nebyli. Tento magický incident jim však v mozku trochu pokazil pud sebezáchovy, což je začalo neodolatelně pudit k tomu, aby se nechali sežrat příštím masožravým kolemjdoucím... O tomto si však promluvíme později...

Život:

Co se jejich životního cyklu týče, je dost zvláštní a opravdu ve značné míře poznamenán magií. Až na ty sebevražedné sklony se vážně chovají jako holubové - poletují, když dosáhnou prvního roku svého věku tak se i párují, páří a dokonce vyvádějí mladé... V době hnízdění samička naklade 2-5 vajíček, na kterých pak jeden měsíc sedí. Zvláštní na nich je to, že pokud by je někdo v tom období vybral, bude překvapen, neboť tato vajíčka jsou krátce po nakladení díky "sezení" ve stejném stavu, jakoby byla uvařená "na měkko". Takto vydrží dva týdny, pak se náhle změní na vajíčka "na tvrdo". Na konci měsíce se z nich vylíhne malé pečené holoubátko, které v dospělého jedince dospěje přibližně po dvou měsících. Jakmile se vylíhne, je už na rodičích nezávislé.

Pečení holubi žijí v koloniích čítajících až 300 kusů.

Sebevražedné sklony:

Jakmile si dospělí jedinci odbudou akt rozmnožování, začne se projevovat jejich velmi zvláštní a silný ochranitelský pud, který jakoby jim říkal: "Když se nažerou tebe, tak už přece nepůjdou po tvých mláďatech, ne?" - proto jakmile zpozorují tvora, který by se mohl živit masem, začnou na něj podnikat nálety a pokoušet se nacpat se mu do úst. V některých případech může dojít i k tomu, že tohoto živočicha neúmyslně udusí.

Poznámky k životnímu prostředí:

Jejich životní prostředí jim poskytuje veškerou potravu, kterou k životu potřebují - magii. Pokud žijí ve druhém kruhu, tak se jim ale nejen daří lépe (vylíhnutí a vývoj do dospělce trvá pouze poloviční dobu) ale navíc je jejich maso příjemně kořeněné.


Bytost pod útokem holubů si každé kolo hází proti pasti:

Sil ~ X ~ Udrží se / Padne na zem

Kde X je aktuální množství útočících holubů.

Jelikož holubi postavu obklopují, je dost nebezpečné pokoušet se postavu zachránit tak, že na holuby budete útočit. Při každém útoku na jednoho z těchto holubů je šance 50% že místo holuba bude zasažena postava pod ním.

Postava samotná se těmto útokům může bránit v závislosti na tom, jestli jí to okolnosti umožňují.

Když už je postava v obležení holuby snažícími se jí probojovat do úst, musí si dát postava pozor, aby nedopatřením neotevřela ústa. Každé kolo si pak hází proti pasti:

Int ~ 4 ~ neotevře / otevře.

Pokud otevře, je šance 10% za každého snažícího se holuba, že bytosti vnikne do chřtánu. Ta si potom každé kolo hází proti pasti:

Odl ~ 4 ~ vydáví / nevydáví

Dokud se bytosti nepodaří sousto vydávit, postupuje se podle pravidel pro dušení.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Tak tohle je opravdu velmi povedené...


 Uživatel úrovně 0

Tohle se mi opravdu líbí. Je to originální a přitom nic neznámeho - rozuměj, není to žádný "Gwarht" nebo tak, název člověku prozradí hodně.
Navíc dobrých děl, které pobaví a dají se použít v humorně laděné hře moc není. Plus, dají se použít i vážně (ačkoliv já bych to se svými hráči asi neudělal, prostě by jsme se neudrželi :-). Poslední věc, která se mi na holubech líbí, je, že je to nestvůra magického kruhu - moc dobrých potvor magického kruhu jsem nečetl. Taky proto dám 5*.


 Uživatel úrovně 5

Zdravím ...
Tomuhle dílku se rozhodně nedá upřít originalita a hmorný nádech. Mbne nicnechybí - co také potřebuji, tohle je přišerka spíše pro zasmání. Problémem ale zůstává chybějící vzhled. Autor - bohužel - nenapsal, jak holub vypadá. já sem si spíše představoval stále holuba, klasického a živého, okřídleného, s hlavou a nožičkama a s peřím.

Jako další plus ale hodntím vývoj ve vajíčku a onu větu, které osvětluje jejich sebevtažedné sklony.

celkově je to zdařené a netradiční dílko.


 Uživatel úrovně 4

Legrační nestvůra. Námět podle klasických pohádek lze použít i v dračím doupěti, jak už autor několikrát dokázal. Svou roli příspěvek jistě plní dobře, přece jen se mi ale pár věcí nezdá:
Především mi tu chybí popis, jak vlastně pečený holub vypadá. Já si ho představuji podobného kuřeti na pekáči, tedy bez hlavy a dalších nepoživatelných (pro člověka) částí. To usuzuji na základě Unknownovy věty, že holuby není před požitím potřeba nijak dál zpracovávat. Pak ale dále píše, že se chovají jako ptáci, sedí na vejcích a dokonce se rozmnožují. Proboha jak, s tou anatomií, která jim zbyla (tedy jak alespoň já očekávám)? Z nejasné anatomie či podoby vůbec pak plynou další otázky: mají tito holubi nějaké smysly? Jak družinu vůbec zaznamenají? Vydrží holubi poživatelní i déle, do zásoby?
Reagují na tvory živící se masem. ALe na menší, jako je např. čarodějova kočka, taky půjdou? Těm se ani nevejdou do pusy:-) Holub by v takovém případě mohl nascvál spadnout před drobnější zvíře a nechat se okousávat..

Pochválil bych autora za to, že zpracoval nestvůry jako dokreslující prostředí a ne jako zabijáka, k čemuž by možná někoho představa dušení mohla svádět.

Syrus: zkušenost je zde uvedena: 10
Odolnost se u magických tvorů, kterými bezesporu obyvatelé magických kruhů jsou, neuvádí, resp. je nekonečná.

Ale už budu radši končit, dostal jsem strašnou chuť na pečené kuře:-) , dílo hodnotím jako nadprůměrné až kvalitní, ještě si to rozmyslím...

S pozdravem a úctou Shadowmage


 Uživatel úrovně 0

První co mě napadlo při čtení prvních řádků, byl svět Zeměplochy a Pratchettův charakteristický humor. To se v téhle sekci moc nevidí a tak velmi kladně hodnotím výborný nápad autora. Chování pečených holubů mi trochu připomíná sklony lumíků páchat sebevraždu při přemnožení, ale motiv těchto ptáčků je opravdu originální, koneckonců stejně jako jejich vznik.

Myslím, že není nutno nic kritizovat. Příspěvek přináší inspiraci a má i kvalitní zpracování. Navíc se při něm čtenář dokonce i zasměje, což je docela milý bonus. V konečném součtu pěkné dílko, které potěší.

Tuor


 Uživatel úrovně 8

Dílo si dokážu představit ve dvou světech
- parodických
- krutě realistických

V parodických by to chtělo trochu pozměnit souboják, spíš dát šance že postava holuba překousne vejpůl (a možnost prokousat se nepřáteli) než ěnjaké dušení...

V realističtějším projetí mi příjde zbytečná nárazovost změn, třeba že vajíčko skoří z "na měkko" na "na tvrdo", proč to nenechat jako normálně v postupné proměně přes hniličku... U souboje bych sjednotil pasti do jedné a nechal možnost alá u krys zasáhnout více holubů (ono je stačí srazit, není cílem dát velké a pesné zranění).

Jako inspiraci a jako ukázka že i klasická vtipná věc se může změnit v horor (tohle je použitelné v normálním světě) je dílo kvalitní a dal jsem i stejné hodnocení.


 Uživatel úrovně 8

Humorně laděná a přesto seriózně provedená nestvůra.

S ohledem na žánr není podle mého názoru nutné cokoliv formálně vytýkat a to i přesto, že popis nestvůry neobsahuje některé údaje (odolnost, zkušenost). Tyto údaje totiž v takto laděné hře nemají velký význam.