Bestiář

Glebar Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 31

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: viz. text

Útočné číslo: (+3 + 2/+2) = 5/+2 (zuby) + (+3 + 4/+2) = 7/+2 (ocas)

Obranné číslo: (+0 + 6) = 6 (záda) ; (+0 +2) = 2 (břicho)

Odolnost: 19

Inteligence: viz. text

Velikost: A-D

Zranitelnost: zvíře ale H 1/2 , C2 , N 1/2 , I 1/2, J 1/2

Pohyblivost: 11/plaz (neunavuje se)

Přesvědčení: zmatené dobro

Poklady: 0/0

Zkušenost: 160

Popis:

Vzhled

Glebar je přibližně 0,5 sáhu vysoký ještěr, dorůstající délky i 3 sáhů (byly zaznamenány i větší exempláře, ovšem ty jsou vzácností), přičemž ocas tvoří 1/3 délky těla. Celé tělo je zbarveno do šedo-zelena, jen břicho má pískový odstín.
Hlava je celkem malá, má klasicky dvě oči, nezřetelné nozdry a tlamu plnou ostrých zubů, která mu slouží jako jeho primární zbraň.
Tělo je robustní, na zádech pokryto silnou kůží, ovšem břicho je měkké a velmi zranitelné. Ze zad mu ve dvou řadách vyrůstají kostěné pláty (pokud jste někdy viděli obraz stegosaura tak si je představte přibližně takto).
Nohy jsou malé a robustní, což glebara nepovyšuje mezi zrovna nejlepší běžce, ovšem na druhou stranu je to vynikající vytrvalec určený spíše pro dlouhé tratě.
Ocas je mohutný a dlouhý a zakončený koulí s několika krátkými, ale ostrými bodci. V případě, že je glebar ohrožován zezadu, používá ocas jako velmi užitečnou zbraň.

Vlastnosti

Glebar má jednu zvláštní vlastnost, která ho činí naprostým unikátem v celé živočišné říši a tou je schopnost předávání životní síly jiným tvorům.
Pokud kdokoliv sedne glebarovi na hřbet, začne z něj čerpat jeho životní energii. Následkem toho dotyčný mládne, ovšem glebar se postupně zmenšuje a v předem neznámém okamžiku se rozplyne, zatímco se z jezdce na něm stane nový glebar. Jízda na glebarovi má ještě jeden zádrhel, o kterém se příliš nemluví. Ve chvíli kdy již člověk sedí glebarovi na hřbetě, příliv životní energie ho tak uchvacuje, že je jistá pravděpodobnost, že nedokáže seskočit na zem.
Na omlazení jezdce o 1 rok je třeba 3 životů, přičemž za každé kolo jízdy se převede 1k10 životů. Pravděpodobnost, že jezdec zůstane v sedle je Odl.+ Int. ~ počet kol na glebaru * 2 ~ seskočí/neseskočí. Důležité je, že nelze seskočit a znovu naskočit. Past se snižuje rychlostí 1 bod za 1 den. Pravděpodobnost, že se jezdec promění na glebara je počet životů, které již glebar předal vyjádřeno procentuelně k původnímu počtu životů zaokrouhleno nahoru. (rozuměj, pokud měl glebar původně 50 životů a již odevzdal 10, je 20% proměny jezdce na glebara). Proměna probíhá tak, že původní glebar se zcvrkne a "rozteče", zatímco nešťastný jezdec se začne pomalu zvětšovat, "trhat" až nakonec exploduje a na zemi zůstane nový glebar.
Pokud se jezdec promění na glebara, má glebar tolik životů jako jezdec * 2 + glebar v okamžiku proměny
Důležité je, že glebarovi není žádným způsobem možno životy o které přišel tím, že je předal někomu jinému nahradit, o ně se mu sníží maximum. Bojová zranění se léčí normálně.
Pokud se někdo promění na glebara, zachovává si svou inteligenci i přesvědčení (i pohlaví), jen se mu vyměnila tělesná schránka (jednou jsem hrál za postavu v kůži glebara, i to se dá a dovede to zpestřit hru).

Závislost velikosti Glebara na max. počtu životů
V podstatě platí, že jeho celková délka je přiližně 2*počet životů coulů

ABCD
1-7576-100101-150151-xxx

Příklad: Člověk Thalin (Odl. 10/+0, Int. 13/+1, věk 74 let, 25 životů) se rozhodl omladit se pomoci jízdy na glebaru. Jelikož si je vědom veškerých rizik, vybral si poměrně statného glebara (z původních 80 životů mu zbývá ještě 70, tzn. je 13%, že se z Thalina stane glebar. Thalin nasedne. Na k% mu padne 43%, nic se tedy nestane. Na k10 hodí 7, takže omládne o 2 roky a 1 život se "ukládá", šance je nyní 22%, ale hod k% je opět postačující. Thalin však chce být ještě mladší a proto zůstává sedět, na k10 padne 9, tzn. Omládne o 3 roky a má ještě jeden život v zásobě. Ovšem šance už je rovných 33%. I tentokrát při něm stojí bohové a nepromění se,nicméně se už rozhodne skočit. Takže nejdříve hází ještě jednou k10 na životy. Padá 5 a to je akorát pro omládnutí o 2 roky. Nyní si hází proti pasti 1 ~ 6 ~ seskočí/neseskočí. Pokud se mu nepodaří seskočit, bude mít v příštím kole 39% šanci na proměnu a past bude 1 ~ 8 ~ seskočí/neseskočí

Způsob života

Přes jeho strašlivý vzhled, je glebar neškodný býložravec, který bojuje jen pokud je napaden a nemá možnost se boji vyhnout, nicméně jen blázen by zabíjel glebara (a šelmy se mu vyhýbají). V současnosti již není příliš glebarů ve volné přírodě, jelikož byli díky své zvláštní schopnosti systematicky odchytáváni. Nyní je můžeme potkat pouze u specializovaných chovatelů, kteří mají obvykle +-3 kusy (samec a dvě samice, ale to se mění…). Tito chovatele pak glebary pronajímají lidem bažícím po mládí s tím, že platí pravidlo, že pokud se někdo při jízdě promění, patří nový glebar majiteli původního.
Glebarové se mohou rozmnožovat i normálním způsobem, ovšem trvá jim 50 let, než dosáhnou pohlavní dospělosti. Když se jim poté podaří najít vhodného partnera, klade samička do země 2k6 vajec, z nichž se ovšem všecky vyklubat nemusí (hod na k% kolik jich přežije), tyto vajíčka jsou velmi ceněná, ale jelikož se pařiště glebarů nachází na pouštích a ve hvozdech, je těžké je najít. Pokud vajíčka bezpečně přežijí v zemi, vyklube se z nich za 7 měsíců malý glebar se životaschopností 12+4 (16-100 životů), int. 10 (ano, velmi inteligentní zvíře…) a přesvědčením ZmD (jsou také ZkD a N ale nikdy ne ZmZ a ZkZ). Tento glebar je zpočátku maličký (A) a do své plné velikosti musí plně dorůst (začíná s 16 životy a každý týden mu automaticky přibude další).
Glebarové neumírají stářím!

Původ

O původu glebara se vedou četné diskuze. V zásadě se mudrci zabývající se glebarem dělí na tři proudy ohledně jeho vzniku:

1. Nadpřirozený původ - Zastánci této teorie tvrdí, že před dávnými lety urazil jeden troufalý glebar velké bohy, kteří se na něj rozzlobili a seslali na něj prokletí, díky kterému je z něj to co známe my. Jisté skupiny šíří obměnu, že glebar je jistým spojením astrálních sfér s normálním světem a nová glebaři jsou prý duše zemřelých, z nějakého důvodu sem poslaných zpět. Hlavním argumentem zastánců je, že jen bůh je schopen vytvořit něco takového jako je glebar. Odpůrci tvrdí, že se bohové přeci nebudou zabývat jedním obyčejným ještěrem.

2. Přirozený vývoj - Podle tohoto učení, vzniknul glebar naprosto normálním vývojem jako velká většina tvorů na světě. Přizpůsobil se svému okolí, říkají. Podle nich si tento ještě včas uvědomil, že jeho největším nepřítelem může být člověk a tak se u něj vyvinula vlastnost, díky které se pro lidi stalo výhodnější chovat ho než zabíjet.

3. Zásah člověka - Na severu existují legendy, že za schopnosti glebara může pradávný alchymista, který experimentoval se zvířaty a k jednomu ze svých nejpodivnějších pokusů si vybral právě tohoto ještěra. Jestli to co vzniklo bylo původním cílem pokusů, nikdo neví. Každopádně na výsledek si nikdo nikdy nestěžoval.

Sám jsem jako jednu zápletku použil zjištění původu glebara. V té době jsem používal 3. verzi a postavy měli za úkol vystopovat, kdo za tímto zásahem stál a najít jeho sídlo. Ovšem konečné rozhodnutí jakou verzi budete při vaší hře preferovat nechávám jen na vás.

Námět čerpán z pera R. D. Evanse

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 31

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Glebar je dobře zpracované dílo, to nepopírám. Nápad je originální, není to sice můj šálek čaje ale budiž.

1) na začátku je uvedeno, že glebar vypadá asi jako stegosaurus. No a jezdit na takovém stegosaurovi....přes všechny ty pláty....to je docela těžké. Není nikde uvedeno, zda na jízdu na glebarovi jsou potřebné nějaké "jízdní" dovednosti.
Dále: je psáno "kdykoliv někdo sedne glebarovi na hřbet". Tady jsou problémem pláty a to, jestli se glebar nechá jen tak chytit a nechá nějakýho frajera mu vlíztna záda.
Tohle je prostě nedomyšlené.
2) nějak jsem neporozuměl pasti...jak se zvětšuje s časem, jak dlouho se jezdí. To je pouze poznámka...to nevidim jako chybu na díle.
3) pouze napád: Co kdyby se glebar, který byl původně člověkem, mohl člověkem opět stát. A to způsobem, že jak by se glebar stával z jeho jezdce, stával by se z glebara člověk
člověk...myšleno jako hráč (elf, barbar, hobit....atd.)


 Uživatel úrovně 0

Tuvy
1) Dobře, maličkost...
3) Ber to tak, že glebar je tvor tak vyjimečný, že jeho schopnost je neopakovatelna - respektive tohle je vysvětlení pro moc zvědavé hráče...
4) Technicky vzato, ano :)
5) A taky může být jeden glebar v každé vesnici a celá vesnice ho používá k omlazování... :)
6) To jistě nečekal. Ale pokud ho okamžite po jeho proměně chovatel chytí tak nemá moc na výběr. A co se týče 9-24 let... víc by bylo zas přehnané..
7) Žiš sry. Samozřejmě to mělo být k8. Jinak by také horní mez nevyšla 100...
8) K tomu snad nic, než že každej má jinej vkus.


 Uživatel úrovně 0

OK, takže zůstávající chybky:

1) V tom případě rozměry A0 - E+

3) K tomu naopak něco očekávám - tedy k tomu, že vytváříš naprosto nové, brutální a bezprecedentní pravidlo na převádění životů v roky života.

4) Uznáváš tedy prostou účelnost zvolených vlastností bez hlubšího smyslu?

5) Mýlíš se - pokud vezmu v potaz tebou definované využívání Glebara k omlazování životachtivých mocných, počet Glebarů a další, půjde téměř vždy o velmi bohaté osoby - tedy většinou hrdinové na vysokých úrovních.

6) Myslím, že kdyby jsi i nejšílenějšímu pomatenci toužícímu po mládí nabídl, jestli omládne o "maximálně" nějakých 9 - 24 let (po 3 kolech pro normálního člověka, nebo po 8mi kolech pro postavu nadopovanou welfovými lektvary), nebo ho čeká osud horší než smrt, myslím že by bylo předem rozhodnuto. Do toho by nikdo při smyslech nešel...
A tady šlo hlavně o ty, kterým se to už stalo - tj. takový změněný glebar by určitě neseděl na pastvě a nečekal, až mu někdo vleze na záda.

7) Reální ještěři nemají int. 10.
Žvt se myslím hází k8 a přičítám bonus za odolnost.

8) Nevím, jak se k tomu staví ostatní, ale já bych byl radši za jednu možnost - alternativy si můžu vymýšlet kdykoliv. Pokud chceš dávat víc možností, dej ostatní jako fámy, šířené mezi lidem.

S pozdravem
T.



 Uživatel úrovně 0

b>Tuvy</b>
Hned se chci omluvit, ale tvoji odpověď na tebe trošku stlačím, aby to nebylo delší než příspěvek :)

1) Podle mého popisu může dorůst jakékoliv délky (teoreticky). Problém nohou byl již zmiňován. Tzn. 4 nohy a po všech chodí
2) Ta představa je správná
3) K tomuhle není moc co dodat. To, že nemají obdobu je fakt, ale občas je nutné pravidla trochu překračovat...
4) Nepřehlednost jsem již dřív přiznal. Bohužel s tím jsem si měl asi víc pohrát. sedlo není nutné, ale ani není na překážku... Past je podle mě zcela jasná.
Odl + Int má dva důvody. První jak jsi už sám zmínil, aby to nebylo omezeno jen pro elfy nebo krolly :) Druhým je, že to sice působí na psychiku, ale odolnost jsem tam dal vůbec jako celkově schopnost odolávat cizím vlivům :) Jinak snad vše vysvětleno dříve
5) To logicky nevyplývá. Normálně je budou používat obyčejní obyvatelé s pár životy, takže to *2 Výslednej počet životů o moc nežvýší...
6) Každej se na to kouká jinak. Podle mě přijatelné riziko vzhledem k možnému zisku. Co se stane se schopnostmi již také řečeno bylo. Ano, takový smysl nemají. Jedinou pomůckou je vzhled.
7) Jejich společenský život jsem značně zkrátil, jelikož jsem to nepovažoval za příliš důležité. Přeci jen si každý může udělat přibližnou představu sám na základě reálných ještěrů.
Ano, jde o variabilní druh a na páření vyhledává co nejmíň dostupná místa - proto poušť a hvozd.
Přesvědčení sem myslel, že z txtu vyplývá. Jinak už to bylo dřívě zmíněno. Tohle platí jen pro glebary vylíhnuté z vajec.
Jestli je dorůstání protipravidlové nevím, ale nesmysl je aby se hned rodil obrovský glebar... jinak systém dorůstání mi připadá jasný. NA začátku hodíš 12k6+4 a pak přičítáš :)
8) Ovšem konečné rozhodnutí jakou verzi budete při vaší hře preferovat nechávám jen na vás. Tímto jsem chtěl vnést variabilitu. S reálností jednotlivých možnostíá se však už každý musí poprat sám (jsme ve fantasy!)

Shadowmage
Díky. Jsme rád, že je glebar pro někoho použitelný :)
Jinak s tvým názorem na teorie vzniku souhlasím. Je to sice pěkné, ale většinou stejně zbytečné :) Navíc jak jsi zmínil. Nikdy se nezavděčíš všem :)


 Uživatel úrovně 4

Dodatek k mému předešlému příspěvku:

Harwen: tvé odpovědi zní rozumně, teď už bych neváhal Glebara použít. Tuvy sice přinesl další vlnu (asi přece jen oprávněné) kritiky, ale pro mě ty chyby prostě výsledný dojem nekazí. Nemůžu si pomoci, ale kolikrát se postavy s tímto ještěrem setkají, aby mohly být o Glebarovi podrobně informovány - aby tedy PJ chyběly informace. Výjimku tvoří ten názor sfér na vznik, ale on už si PJ něco vybere (podle světa a božstev např.). Osobně nejsem podpůrcem superpropracovaného vzniku nestvůry (výjimkou jsou nestvůry velmi mocné, které jsou charakteristické pro daný svět - já sám mám spoustu nestvůr do bestiáře, ale právě kvůli svázanosti se světem bych je sem neposlal), protože takový popis je pak málo komplexní a univerzální. Kdyby tu bylo napsáno, že třeba Glebar vzniknul z ještěra-mazlíčka alchymisty Flammela, kterému skočil do kotle s elixírem mládí a stalo se z něj to, co je teď, je to sice hezká pohádka pro sféry, ale najde se spousta kritiků, kteří se do tebe opřou, že nemají ve světech toho alchymistu, ten elixír a koneckonců ani tento typ ještěra.

Jak už jsem říkal, tvá zdůvodnění beru a proto ti dám, co jsem slíbil. Tedy 4 hvězdy, protože dílo podle mě opravdu kvalitní JE. Trochu té (prý nutné) práce PJ s nestvůrou navíc asi vnímám jinak než někteří další, ať tedy moje možná vyšší hodnocení vyváží opačný názor ostatních.

S pozdravem, Shadowmage


 Uživatel úrovně 0

Zdravím,

předem se omlouvám, ale nečetl jsem nižší diskusi, abych si udržel svůj prapůvodní názor na věc a nebyl ovlivněn názory jiných a proto budu pravděpodobně opakovat některé z vytknutých chyb, ale přesto věřím, že tento přístup mi Harwen schválí.

1) Popis - řadíš ho do skupiny A-D velikosti, přesto dle tvého popisu dorůstá max. 3 sáhů, což je velikost C. Při popisu pak zmiňuješ, že je celý robustní, ale třeba nezmiňuješ, kolik má nohou (předpokládejme 4) a za celou dobu nezmiňuješ, kolik jich používá k chůzi - tj. chodí po dvou nebo po 4ech nebo víc?

2) Ocas - zápis útoku dává představu, že může útočit tlamou a ocasem v jednom kole.

3) Zmatečné pojmy "životní síla" a "životní energie" nemá dost dobře obdobu v pravidlech od Altaru. Filosoficky je to naprosto neshodné s počtem životů, jak to následně spojuješ ty. Navíc vytváříš precedent pro převod životů na mládí! V podstatě z tvého pojetí vyplývá, že by starší entity měly méně a méně životů, zatímco nejvíce by jich měly čerstvě po narození.
Pokud odkročím od filosofie, vytváříš již zmíněné pravidlo pro převod životů na roky omlazení (navíc dost silně. 3 životy jsou pro postavu nic, pokud ji to omladí o rok!)

4) Samotná procedurální stránka omlazování - probíhá v řádu kol, past se snižuje v řádu dní, zčistajasna oznamuješ v půlce řádku, že se postava může sama změnit v glebara atd...
Jde o toto - nepočítáš s nalézáním na glebara, slézáním z něj (tj. pokud omlazování probíhá v řádu kol, stačí pár kol a milý zlatý hrdina je pryč), velká variabilita přelévání životů a velmi zmatečně popsané pasti: Tj. co znamená, "Pravděpodobnost, že jezdec zůstane v sedle je Odl.+ Int. ~ počet kol na glebaru * 2 ~ seskočí/neseskočí." - zní, jako kdyby měl spadnout (glebar se ho snaží shodit?) a následné seskočí - neseskočí působí, jako jestli spadne, nebo seskoč. Poprvé zmiňuješ sedlo, dále o něm není zmínka - nemusí takhle náhodou sedět postava přímo na hřbetě?
Past samotná mi přijde také nepochopitelná - Odl + Int ? Nijak nezdůvodňuješ. Pokud jde o psychickou stránku (tedy "zvládnutí té síly") chápu pouze int., pokud to je naopak fyzické - zda to zvládne organismus (kde by však past byla, zda se zhroutí či spadne z glebara) chápal bych odl. - takto dohromady a nevysvětlené je to nepochopitelné (jinak než, že ses prostě pokoušel účelově umožnit všem postavám aby toho mohly využít)
"Důležité je, že nelze seskočit a znovu naskočit." - co tím chtěl básník říci?
Vůbec nebereš v potaz úroveň a velikost glebara.
Nezmiňuješ, zda jde o vědomý proces, či stačí samotný kontakt - tj. když si omámená postava sedne na spícího glebara v domnění, že je to padlý kmen, vybouchne?

5) Samotná proměna v glebara - hlavně pravděpodobnost je hodně nepochopitelně popsaná.
Ze vzorce životů nového glebara pak logicky vyplývá, že pokud některého takového "nového" glebara bude někdo používat dále, bude se znovu a znovu zvětšovat do naprosto nemyšlených velikostí.

6) Postava proměněná v glebara si zachovává své vědomí - to musí být tedy horror. Představa, že na mě může kdykoliv někdo naskočit a zabít mě tím tak lehce musí být hrozná. Navíc to jistojistě vyvrací smysluplnost této schopnosti pro glebara. Navíc tím přinášíš naprosto nový a velmi levný a přitom fatální a stoprocentní způsob likvidace mocných postav.
V souvislosti s podnikáním by pak žádná postava mající pud sebezáchovy neriskovala, že se stane glebarem, natož ve vlastnictví nějakého chovatele. Zvláště pokud má int. rovnou normální postavě, i kdyby se přeměnila, nebude riskovat vlastní smrt (a jistý a bolestivý proces pravidelného ubývání života).
Dále - mohou takové postavy dále používat své zvl. schopnosti? Kouzlit? Mágům zůstanou jejich psych. vlastnost? Jak dále postupuje po úrovních?
Navíc celý proces omlazování je nejistý - tj. humanoidi nemají smysl, kterým by mohli vnímat kolik jim je let - tj. netuší, o kolik se jejich věk za každé kolo změnil.

7) Biologie - rozmnožování: Zmiňuješ možnost klasického rozmnožování, ale nepopisuješ. Předpokládejme, že jsou potřeba 2 kusy (samec a samice), ale co se děje mezi tím, kdy se potkají a tím, kdy samice klade 2k6 vajec (jakých, váha, rozměry, barva, tvar, skořápky? ...) nepíšeš - tj. jen se potkají a pak samice rovnou klade... ?
Neuvádíš past ani pravděpodobnost, přesto zmiňuješ, že ne všechna se vylíhnou.
Pařiště se nachází na pouštích a ve hvozdech? Jde tedy o dost variabilní druh? Popravdě jediné odlišnější prostředí poušti než hvozd je snad jen krajina věčného sněhu a ledu...
Přesvědčení (možná jsem to už zmiňoval) glebarů charakterizuješ jako pouze ZkD, ZmD a N - co ZkZ postavy, které se glebarem stanou?
Dorůstání vylíhlého glebara je moc hezký prvek, ale málo rozepsaný - myšleno - takto to vypadá trochu protipravidlově, ve smyslu že má sice vyšší životaschopnost, ale nepřiměřeně málo životů. Prakticky - naházíš mu žvt. hned při narození, nebo průběžně? Má od narození žvt. 12+4 s tím, že mu nahážíš budoucí počet životů a k tomu potom spěje, nebo jinak?

8) Původ - Vyvstává základní otázka: Co na to říkají sféry?
Dle evoluční teorie - tvůj přirozený původ - je glebar naprosto na hlavu postavená potvora. Nikdo by nestavěl svou existenci na tom, že umře a ještě k tomu takhle rychle - tj. když na něm někdo jede moc dlouho a stane se místo něj glebarem, původní glebar (předpokládám bolestivě) umře. Pro potvoru s int. na úrovni průměrného člověka je takový osud horší než smrt - tohle by nebrali ani lumíci.
Výtvor člověka - zvláště prostřednictvím alchymie - je snad ještě méně uvěřitelný. Dost dobře mě nenapadá nic, naprosto nic, podobného, zakotveného v Altařích pravidlech (princip omlazování) a hlavně je zde statistická otázka - tj. i pokud by glebara stvořil nějaký šílený alchymista-hraničář v prostředí magického pole (kde by jedině měl dostatek magenergie pro manipulování takhle velké potvory na takovou úroveň nesmyslnosti), nevytvořil by jich nikdy dostatek pro to, aby vytvořili udržitelnou populaci.
Nadpřirozený původ pak zůstává jako jediná lehce uvěřitelná verze - ovšem IMHO pouze ta část, která hovoří o zásahu božské moci (opět vyvstává statistická populační otázka), která by takovou věc mohla vytvořit.

9) Forma - už v předchozím textu jsem si stěžoval na formu, kterou je příspěvek psaný. Zmatené věty a definice, malé členění textu (možná špatné tagování?), ale i gramatické chyby. Dokonalé to prostě není.

10) Zranitelnost - detail - zápis zranitelnosti se většinou píše podle abecedy :-)

Celkově jde o pěknou příšerku s primárním určením pro tvorbu příběhu, ale určitě bych ji spíše přijal např. jako potvoru magického pole. Také bych uvítal lepší formu a třeba i víc popisu (příběh). Tak jak máš glebara nyní je pro mě nepoužitelný, což samozřejmě neovlivní kvalitu díla, ale jen můj dojem. S hodnocením počkám na tvé vyjádření. Zatím to vidím ale spíš ke 2*.

S pozdravem
T.


 Uživatel úrovně 0

Je to opravdu zvláštní tvor. Nemám, jak se vyjádřit, jen je sem tam malá chyba. Jak už řekli Delorian a Samurai. Dám Ti 4*.


 Uživatel úrovně 0

danitodan
Můj názor je, že jsi nečetl pozorně :)
Kroll má šanci díky své odolnosti, která kompenzuje inteligenci... U průměrného obyvatele jakéhokoliv světa by se snad Dol + Int nemělo o moc vychýlit od 0 :)
A co se týče nesmrtelnosti. Myslím, že tohle víc než dost kompenzuje pravděpodobnost proměny na glebara v průběhu toho procesu, jelikož proti tomu tě nic neochrání.


 Uživatel úrovně 0

No já nevím, ale představa pomalu se zmenšujícího magického tvora-ještěra, na kterém sedí třeba kroll, je trochu absurdní, už vzhledem k jeho Inteligenci nemá kolikrát šanci, aby sesedl.
Druhá věc je, že se tímto způsobem dostává do světa možnost takové jakési nesmrtelnosti.
Stačí aby postava použila Welfovy lektvary, či něco podobného a je vyhráno. MOžná by to řešila procentuální pravděpodobnost, místo pasti, že už postava nesesedne. To jakou, už ponechám na PJ.
Počítal bych ale s úrovní, počtem takto "vysátých" Glebarů a Odolností. Můj názor.


 Uživatel úrovně 0

Legar
Jak jsem již psal v dilně. Nad možností normálního rozmnožování jsem přemýšlel velmi dlouho a nakonec jsem ji dal jen z důvodu aby případní rejpalové neobtěžovali PJ tím, že by prostě glebarové vymřeli.. beztak se žádný 50-ti let prakticky nedožije :)