Bestiář

Horský Duch Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 32

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 8

Útočné číslo: 6 + zvl.

Obranné číslo: (7 + 0) = 7

Odolnost: 14

Inteligence: 15

Velikost: D

Zranitelnost: G + K

Pohyblivost: 10 / magický tvor Manévrovací schopnost: 12/ ve vzduchu

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: nic

Zkušenost: 1000

Popis:

,,Kdysi to bývali duchové...Jen do té doby, než je proklel nekromancer Aldír, kterého pak zabili....Z jeho posledích zápisků je popsal takto:'',,Opravdu jiní duchové, jsou mnohem větší a nebezpečnější.''
Z knihy nekromancerů o zmíňce nekromancera Aldíra

POPIS

Už samotný název napovídá, že tato bytost se vyskytuje nejčastěji v horských oblastech a oblastech stejně výškově položených. Tyto oblasti mu nejvíce vyhovují. Celé jeho tělo je takový velký oblak a je nehmotný. Do obličeje mu není vidět, poněvadž má před obličejem oblak přes který právě není vidět (ale on přes něj vidí). Z tohoto oblačného těla vystupují taktéž oblačné ruce, kterými provádí své útoky. Jeho tělo nemá nohy a tudíž se pohybuje létáním (při rozšířeném soubojovém systému se pohybuje rychlostí 2 sáhy za kolo). Tato bytost nedokáže mluvit, takže diplomacie jde v tomto případě stranou.

ZPŮSOB BOJE A CHOVÁNÍ

Když Horský duch útočí, bojuje pouze rukama, přičemž používá k tomu svoji zvláštní schopnost. Ta se nazývá "Smršť". Tato schopnost funguje tak, že když Horský duch útočí, tak nárazem jeho ruky na cíl útoku vznikne nárazová vlna, která cíl odhodí 10 sáhů nazpět a zraní jej po dopadu za 1k6+2 životů.

Samozřejmě dám příklad:
Válečník Thordul je barbar (10. úroveň a jeho výzbroj je kroužková zbroj + helma, síla 18+3 a obr. 13+1, OČ = 6)a se svojí družinou potká Horského ducha, a rozhodnou se ho zlikvidovat (netuší, že se dá zranit pouze ohněm nebo ohnivými kouzly).Barbar jde ho rozseknout svým bastardem, a jakmile do něj seknul, nic se duchovi nestalo.Diví se, ale než se vzpamatuje, že mu nic neudělal, horský duch ho praští.Horský duch hodil 4 na útok a barbar hodil 3 na obranu.Horský duch útočí na barbara za 10 a barbar se brání za 9.Je za 1 život zraněn a dále je zraněn za 1k6+2 za schopnost ducha Smršť.Barbar je teda odhozen, tak proti němu jde zlodějíček hobit Fergo (10.úroveň a jeho výzbroj je kožená zbroj,síla 3-4 a obr.19+4, OČ =8).Než zaútočil hobit tak ho duch majznul. Duch hodil 2 na útok a hobit 5 na obranu.Hobit se vykryl, ale duch jak máchnul udělal svojí schopnost smršť, čímž zranil Ferga za 1k6+2.

Horský duch bojuje velmi chaoticky, takže když se okolo něj seskupí trochu více bojovníků, jeho chování začne být velmi nekoordinované a povede k chaotickým reakcím. Tato nevýhodná vlastnost je doprovázena další, ne moc dobrou a to tou, že pokud Horský duch bojuje, nikdy se nevzdává a bojuje až do doby kdy nepadne poslední nepřítel nebo on sám. Horský duch si chrání své území a je velmi nerad, když mu do něj někdo vstoupí.Nezaútočí, dokud nezaútočí někdo na něj, ale snaží se nepřítele vyprovokovat k bitvě(pravděpodobnost úspěchu je 50%).Pakliže potká nějakého nepřítele nebo narušitele jeho teritoriálního území, strašlivě řve.Nejedná se o zastrašovací schopnost válečníka.

VÝSKYT A POČET

Horský duch je samotář. Takže není obvyklé potkat na jednom místě dva či více Horských duchů. Co se týká výskytu a oblastí, lze na ně narazit i v jeskyních a podhorských komplexech, kde je zima a led.
Další podstatnou informací je to, že tato bestie se nezjevuje nikdy jindy, než v předzimních a zimních měsících, obvyklé je to od konce října až do konce března.Do té doby je z něj mrak.A až zase v zimě nebo už napodzim, kdy sněží, nebo je mráz, se zase objeví.Může se stát, že se objeví na stejné místě, kde jste ho třeba minulý rok zabili....

JEHO SMRT

Pokud ho úspěšně zničíte, tak si nenechte utíct jeho smrt.Jeho smrt je asi taková(že ho zapálíte nebo ho jinak zlikvidujete), že začne řvát (ale je tu past na odl -1- ohluchnutí na 3 směny / nic),náhle se hodně osvětlí do běla a náhle přichází exploze.Nikoho to nezraní, jenom toho ducha to zabije.
Po explozi se jeho maska, ruce rozplynou do oblak.

Po jeho smrti ...

Jakmile dojde k explozi a náhle duch zemře, na jeho místě zůstane jakákoliv věc (meč, sekera, artefakt, lektvar, zbroj apod..)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 32

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Souhlas, není to zrovna nejlepší a nejpropracovanější, ale rozhodně se tomu nedá dát 0*.

Dávám 1* za relativně dobře použitelnou věc pro silnější družinky. Pravidlově nikterak správné, ale herně to snad pujde - hlavně by to aspoň trochu mohli ocenit Pj-ové hrající s družinou na vyšší úrovni zaměřenou na boj, kteří už neví, co by jim tam dali a nechce se jim do cesty strkat dračí drtičky

Zdraví tě John Locke


 Uživatel úrovně 0

Tak tohle dílko se opravdu moc nepovedlo. Přijde mi, že je v tom tak trochu chaos. Navíc se tam na můj vkus až moc opakují slova - obzvláště v prvním odstavci "popis". Jsem si jistá, že by je bylo možné nahradit, popřípadě dokonce vynechat. Možná že pak by to bylo lépe čitelné.
Hrubky a překlepy tomu taky moc nepřidají.
Ale dám jednu hvězdičku za snahu a za zajímavý nápad...ale opravdu by se to mělo ještě dodělat.

S pozdravem Azucuache


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s Angalarem Celenem a Favrinem Wokem. Není to nejlepší dílko.
0*


 Uživatel úrovně 0

Prostě a jednoduše je to hrozný. Věty nedávají někdy smysl. Ten příklad byl taky hroznej. Plně souhlasím s Fafrin Vok atd. Je to jedna z nejhorších prací co jsem četl a to tu zas tak dlouho nejsem.


 Uživatel úrovně 0

Jé Diablo!
1) Chybí zranitelnost N (bílá střela), taky bz se dalo uvažovat o magických zbraních.
2)Z oč to vypadá, že má bonus +7 k obratnosti
3)tvor s inteligencím 15 se pravděpodobně bude chovat smysluplněji
4)Jazyk je fakt příšernej, ale fakt, vážně, no nekecám.


 Uživatel úrovně 0

Tvá práce je přesílená, nedopracovaná, jsou v ní rozpory, chyby a hlavně...samotný popis je napsaný takovým stylem, že se to vlastně ani nedá číst. Ty tvoje věty jsou jak pěst na oko.

např. Když Horský duch útočí, bojuje pouze rukama, přičemž používá k tomu svoji zvláštní schopnost. Ta se nazývá "Smršť". ?????? Co je tohle prosímtě za větu, máš tam pěkně pomotaný slova.

Musím tě zklamat ale tahle práce je horší než špatná. (samozřejmě chápu jak těžké je vytvořit kvalitní dílo, ale nemá cenu dát sem první co tě napadne jen proto abys něco vytvořil)


 Uživatel úrovně 0


Zdravim autora,
upozorňuji, že následující věci budou bez přečtení předchozích dojmů a kritiky (dělám to proto, že se nechci nechat ovlivňovat kritikou ostatníh a také proto že se mi to nechce celé číst :-P)

Za prvé, když je něco duch, nedával bych ho jako magického tvora, ale to se ještě dá uznat.

Parametry:
životaschopnost: 8 - budiž nemám co dodat

úč: Pokud bys vycházel z velikosti, tak by to mělo být spíše 8 (pravidlový nemrtvý duch má 5(velikost A) a 6 (velikost B)

oč: Nuže dobrá, obratnost +7 dalo by se ještě vzít.

odolnost: 14 - zajímalo by mě z čeho si vycházel, ten tvůj horský duch je prakticky ničím
nezranitelnej a nich o nebolí ani podobně..určitě byh to zvýšil alespoń na 20.

Inteligence: není popsán způsob vzniku, takže nemůžu soudit. Pokud bych vycházel z toho, že by duch měl být nemrtvý, tak by inteligence měla být podle toho, z koho vzniknul.

velikost - Jako výše - záleží z čeho vznikne, ale jinak tohle bych nebral jako moc velkou chybu.

Zranitelnost: TAdy bych tedy vážně nesouhlasil.. Jenom ohnivou hlínou a podobně, ohnivými kouzly.. Určitě by měl být zranitlený minimálně ještě C (magická zbraň), D (stříbro nebo jiný vzácný kov) - ale ot by ani moc nemuselo, E (svěcená voda) - taky ne nutně, pokud to není nemrtvý :-P, I (hraničářská kouzla), J (útočná kouzla - blesky apod), M, a N - N určitě, ot je kouzlo speciálně na magické tvory...

Pohyblivost: Mno, toto nebudu řešit.

Přesvědčení - taky žádný komentář.

Poklady - je nehmotný, to je pochopitelné, to je dobré :-)

Zkušenost - značně přemrštěná.. Podle pravidel DrD PPE přiručka pána jeskyně, verze 1.6, edice d, strana 134 tabulka, by měla být zkušenost za tuhle nestvůru v rozmezí od 166 - 664 - tedy zančně přemrštěné.

Text:
Nemáš tu vůbec popsán způsob vzniku, jen si naznačil, že vznikli ítm, že je proklel nekromant Aldir. Není zde ovšem jak, proč a kolik (přeci jen, neproklel všechny duchy najednou a nevybíral si jak koho). Tedy určitě by prokele jen některé a ti by byli později vymláceni, takže by to byla unikátní nestvůra, která se už nevyskytuje.. (nemáš tam žádný jiný způsob vzniku)

Způsob boje:
No coment, to, že bojuje haoticky by se ještě dalo uznat, ale ten zvláštní útok, to je s prominutím strašná blbost.
1) Chybí tam past na odhození
2) je to značně přesílené

Výskyt a počet:
Budiž. Chybí tam tedyp očet, výskyt je naznačen, že jen chladné oblasti a určitá část roku - proč (důvod, že se změní mrak neberu, protože jak může, když podle zranitelnosti na něj povětrnostní podmínky nepaltí a pochybuju, že by se tam vyskytovali ohnivé bouře)

Jeho smrt:
Proč?? Proč vydává ten řev, když nemůže mluvit?? Mohl jsi to lépe rozepsat.. třeba, že může vydávat nějaký kvílivý vysokofrekvenční zvuk, ale ne, že zařve, když zařve (hezké spojení slov :-P)

Po jeho smrti...:

Také blbost, jak se tam může zjevit zbrań po nehmotném tvorovi?? nebo vlastně cokoli.

celkový dojem: Připomíná mi to, jako převzatá, značně a do slova překopírovaná obluda z nějaké RPG Pc hry, nejspíše diablo II LOD, nebo tak podobně, takže:
Originalita: 5%
Zpracování: 2%
Hratelnost: 5%
celekem: 4% Takže je mi líto 0


 Uživatel úrovně 0

vzhled: to má jako místo hlavy oblak?....pokud ne, tak oblačná "rouška" je podle mě kravina, já bych to řešil tím, že nemá obličej (hlavu jo ale rysy ne...apod.)
zranitelnost: nehmotné tělo bY ho mělo chránit proti obyčejným mechanickým útokům.....povolil bych ale zranitelnost kouzly a kouz. zbraněmi
smrt: výkřikem bych myslel kvílení apod....to by šlo i když neůže mluvit ( je jasné, že nebude řvát NÉÉÉÉÉÉÉÉ!)
co je ale v nepořádku je ovjevování se věci: DrD mechanizmy nedovolují (nebo to je výjmečné a složité) prosté objevenní se (vyčarování, zhmotnění z ničeho...apod.) věci. tím je myšleno objevení se nastálo. Takové kouzlo napískání sice zhmotní věc ale pouze na určitou dobu. zkrátka objevení se věci je v DrD docela kravina. Pokud chceš ale hrdinům osladit vítězství nějakou věcí tak napiš že duch má nejaký poklad a k tomu věc.
smršť: je to dost silné i tak, ale s minimální zranitelností, živc. 8 atd je to oporavdu moc ilné (vyvažují to vysoké expy ale stejně)
pokud si chtěl připojit příběh a tím zpestřit horského ducha, tak bych to nějak rozpracoval...a ne ducha "udělal nekrouš"....všechno

celkově: Horský duch není moc použitelný, je podivně a podle mě ne moc dobře napsaný....z herních mechanismů (to vypadávání věcí) chybný.

sumasumárum 1*


 Uživatel úrovně 0

Bože, až teď mě praštila do očí ta věc s vypadávánim meče. No to snad ne, to je jak z Diabla :-) Takhle to v DrD vážně nefunguje.....nebo aspoň by nemělo.


 Uživatel úrovně 0

Tak newim, jak je možný, že nemůže mluvit, ale řvát jo.....
Dál to vypadá, že když se ho člověku podaří zabít, tak je už úplně tuhej, tak jak na něj můžu narazit znova??
Nenechte si utíct jeho smrt? No promiň....
Taky se mi zdá moc přesílenej, ale to si stejně každej PJ musí upravit individuálně....
No to je tak všechno, co jsem na první pphled našel (teda, nemyslim gramatický chyby....). Diskuzi jsem nečetl, takže jestli něco opakuju, omlouvám se.