Bestiář

Prácechtivec Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Skupina: Cizí Postava

Životaschopnost: 1/3

Útočné číslo: (+2+0)=+2 / (+4+0)=+4

Obranné číslo: (+1+1)=+2 / (+0+3)= +3

Odolnost: 10

Inteligence: 13/13

Velikost: B/C

Zranitelnost: Humanoid

Pohyblivost: 16/ 21/ Humanoid

Přesvědčení: neutrální

Poklady: 150

Zkušenost: 300/750

Bojovnost: 1/4

Síla mysli: 6

Popis:

,,Rychle poběž nebo to nestihneme! Křikl po druhovi Gotz a spěchal dál. Tu se mu do cesty postavil obrovský barbar: ,,Naval všechny prachy co máš a dej mi taky ten svůj krásnej obleček. Tady máte peníze, ale oblek si nechám! DEJ ho sem!" Vykřikl barbar a už už vztahoval ruku na člověka. Gotz se najednou začal zvyšovat, oči mu zčernaly a pevným hlasem na barbara zařval: ,,Chcípni pozemský červe!" A dvakrát ho praštil do hlavy, pak se mohutnými kroky rozběhl ke kovárně, kde už vyčkával kovář a zákazníci. Při každém kroku se snižoval až u kovárny stanul ve své normální velikosti."

Popis:

Prácechtivcem může být jedině člověk, je to neobyčejně pilný člověk, který doslova visí na své práci. Vzhled je jakýkoliv, může jím být jakýkoliv člověk.

Způsob života:

Jeho jedinou prioritou je práce, dokáže pro ni i umřít, pokud mu někdo brání v cestě do práce, pak se rozhořčí a zabije ho, je fanaticky posedlý prací, někdy když nestihne svou práci dodělat, tak si ji buď vezme domů, anebo zdvojnásobí, nebo ztrojnásobí svou pracovní rychlost. Výrobky od něj jsou neocenitelnou kvalitou. Prácechtivec si cestou do práce také úzkostlivě hlídá peníze a ostatní věci které nese s sebou, zloději pozor! Je to samotář, nikdy se nežení, nechodí do divadel, nebo na trhy, poutě, pokud to nemá něco společného s jeho prací, nebo jeho konkurenty, které je schopen do základů zničit. Nepoužívá žádné zbraně, protože bojuje narychlo. Přestože je samotář, tak se může s jinými prácechtivci z práce sdružovat do temných kultů a uctívat práci! Nejhorší pro prácechtivce je, když přijde o práci, z jakýchkoliv důvodů, potom se jí bude snažit získat zuby nehty zpět, z pracovních důvodů například že se chová jako "studený čumák", apod.

Styl boje:

Jak již víte prácechtivec používá své bojové schopnosti jen tehdy, když se mu pokouší někdo zabránit v tom pracovat, nebo když chce zničit konkurenci. Mezi jeho bojové schopnosti patří:

1)Zvětšení
počet akcí: 1
magenergie:1mag/1kolo
trvání: jak se mu zlíbí
Prácechtivcova výška se zdvojnásobí. Pro tohoto prácechtivce jsou změněná měřítka. Prácechtivec se po skončení kouzla zase zmenší.

2) Dvojí úder
Bonus k iniciativě: +2
Počet akcí: 2
Prácechtivec praští svého protivníka dvakrát po hlavě, čímž mu ubere 6 - 16životů, 50% šance na bezvědomí soupeře. Soupeř se brání pastí 8 - obratnost - ubrání/neubrání.

3)Útočný kryt
Bonus k iniciativě: 0
Počet akcí: 2
Při první akci se prácechtivec kryje, útočník musí překonat past 5 - síla - zasáhne/nezasáhne, aby prácechtivce zranil, a tím mu znemožnil výpad. Pokud se to útočníkovi nepodaří, tak má postih k obraně -3, protože se ho prácechtivec pokusí z krytu napadnout.

Magie:

magy:15magů

Prácechtivec získal své umění magie svou pílí, ale také tak, že jeden z prvních prácechtivců chtěl zničit konkurenci tak, že si nastudoval kletby a ty potom proti nim začal používat, posléze se ostatní prácechtivci také naučili kouzlit, také tomu přizpůsobili svůj životní styl.

Prácechtivec používá jednak magii v souboji, jednak ji používá i v práci. Aby rychleji udělal výrobek používá prácechtivec rychlost, která ale neubírá výrobku na kvalitě. Umí také používat kouzla oheň, světlo, dým, zamkni, odemkni, které využívá při zneškodnění konkurence. Magy získává ve spánku, který se podobá tranzu, stylem, že za 3 směny si obnovuje 1 mag. Pokud ho někdo v jeho tranzu vyruší, tak je zraněn počtem magů získaných v tranzu x k6 životů. Zůstává mu jen tolik magů kolik jich měl před tranzem.

Využití:

Prácechtivec se dá uplatnit v široké škále možností. PJ může prácechtivce nastrčit například zloději, pokud prácechtivec zjistí že ho zloděj okradl tak ho co nejdříve zneškodní, protože nenávidí jinačí profese než je ta jeho. Nebo může dostat družina úkol zneškodnit prácechtivcovskou sektu, apod.

Poděkování:

Poděkování ode mě si zaslouží všichni kdo mi pomohli v Dílně v Moudré Sově, jmenovitě Gryffintom, Spize (díky nim jsem dopsal magii, takovou jakou je), Embir a Aryan (tihle dva se zase zasloužili o změněné jméno postavy).

Všem vám moc děkuji, že jste mi pomohli doladit moje dílko.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 21

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Deeph:
I,.... to je možné.
Jen bych k tomu měl jednu připomínku; v DrD není policie ale stráže.
Přesně takhle by to dopadlo, když se ve Spartě potká trio Řepka+Straka+Sivok, nebo když poprvé vyzve Paroubek Topolánka do ringu, přesně takhle dopadne celá naše planeta.
Pochopil jsem, už nemám dost sil na další zbytečný souboj. Daruji ti morální vítězství dnes jsi byl lepší;
Abbé postaví krále naproti královně, vstane od šachovnice, strčí si levou ruku za záda, mírně se ukloní a řekne: ,,Dnes jsi byl lepší, tobě směrují slova uznání." Podá svému soupeři ruku a....


 Uživatel úrovně 0

Dobre. tedy prace je cinnost, jiz si clovek vydelava na zivobyti. Prcechtivec je clovek extremne zainteresovany v teto cinnosti.

Do ted se snad shodneme.

Predstavim ti svou vizi. Je to ilustracni priklad, jak nejlepe popsat svuj uhel pohledu...

"Na koberci sedi dite. Je to velike dite. Meri asi dva sahy a to pritom stale jen sedi. Hraje si s obrovskou hadrovou figurinou. Nahle prichazeji do mistnosti dva lide. Zda se, ze otec a matka. Ale oba jsou proti diteti zanedbatelne mali...
Otec neco krici. Chce, aby si dite prestalo hrat s panenkou a dalo mu ji. Dite ho ale ignoruje. To same pak skousi oba rodicove naraz. Ale jejich prikazy a krik nemaji na dite zadny ucinek. Stale si hraje, jako by ani nebylo pritomno dusi. Otec se rozzuri a skoci po figurine. Podari se mu ji diteti vytrhnout. Chce s hracku odejit, ale vtom ho do zad uderi obrovska ruka. Zlomi mu vaz. Matka zacne kricet. Dite se natahne a jednou ranou ji navzdy umlci. Pak si vezme zpatky panenku a jde si hrat.

Sousede slyseli krik a pak dva prudke otresy. Zavolali tedy policii. Dite slysi sireny pred domem, ale nevnima je. Je si jiste, ze stejne se zbavi kazdeho vetrelce, ktery by ho chtel zbavit hracky. Az do posledniho dechu. Pak at si ji klidne odnesou..."

Chovani fanaticke, vubec nemysli na dusledky. Zije pouze pro "tady a ted". Takhle by to dopadlo, kdyby Pracechtivec ve snaze ziskat zpet misto pouzival sve schopnosti.

Ano nebo ne?

Kralovna se postavi vedle krale. Protihrac si ted muze vybrat. Bud znici kralovnu vystavi se mozne hrozbe, nebo krale a tim mozna rozetne uzel vsech problemu a vyhraje partii. Quo Vadis?


 Uživatel úrovně 0

Už v dílně jsem to nazval jako průměrné dílko, a od toho, co jsem to tam viděl pod názvem Workoholik se to zas tak moc nezměnilo.

Gryffintom


 Uživatel úrovně 0

Deeph:
Jenom využívá své možnosti jako každý jiný, komu by se to stalo, jeden z prvních Prácechtivců se naučil používat magii, aby se buď mohl vrátit do práce, anebo vyvýšit svou "fabriku" nad druhou, od té doby se Prácechtivci učili magii v takovíchto nebo jiných neobvyklých případech.

Ale o tom že je to jen a pouze jen činnost Prácechtivce nepřesvědčíš, on to chápe jako svůj smysl života, proto si ji tak úzkostlivě brání, je topro něj to hlavní a udělá pro to cokoliv, je pro to schopen položit i život.

Pro někoho to může z jeho pohledu znamenat hobby, pokud ale Prácehctivec bere rybaření jako práci a živí se jím, tzn. že prodává svůj úlovek, tak je jeho touha po práci ukojena jedině rybařením.

Všichni jsme zvířata. A každý si úzkostlivě hlídáme to své nejcennější.

Každý kdo se do budoucna stane kouzelníkem, by prostě měl míti talent, například po rodičích, pokud budeš experimentovat s kletbami určitě to nepřinese nic dobrého, ale vždy ti to něco přidá na něčem jiném, zde konkrétně na magických schopnostech.

Kůň poskočí po šachovnici o pár polí dopředu, skrytá hrozba?

abbé Faria


 Uživatel úrovně 0

Hm... Zda se, ze uz chapu, jak to myslis.

Ale je tady jedna chyba. Dost vyznamna. Pracechtivec se uci bojovat. Ne vyjednavat, nebo dokonce intrikovat. Po tvem vykladu ho chapu jako strazce. Ma svuj poklad, ktery si hycka a za zadnou cenu se o nej nenecha pripravit. Protoze je inteligentni, zajisti si, aby mohl poklad udrzet za kazdych okolnosti, tedy i pri boji.

Ale tady prichazi kamen urazu. Prace neni neco, co si muzes schovat a chranit jen a pouze pro sebe. Je to cinnost. Navic zadna prace se neobejde bez kontaktu s lidmi (zakazniky, zajemci). To je stejne, jako by se nekdo ucil bojova umeni, aby mohl delat zahradnika...

Pokud vsak pojmem praci jako ryze soukrome hobby, ktere lze podle potreby oprostit od dalsich lidi (jako napr. rybareni), zacina dilko davat obrys realneho smyslu.

Je chovani Pracechtivce obdobou teritorialniho citeni divokych zvirat?

Pokud ano, proc do toho tahat magii, kdyz to jen neuveritelne zeslozituje situaci? (jak jsem psal nize: inteligence - jen nekdo, casova narocnost...)

Vez se skrz sachovnici sune ke krali. Posledni uder partie se blizi...


 Uživatel úrovně 0

Deeph:
To je rozdíl mezi mím a tvým pohledem na svět DrD, nejdřív jsem měl ještě jinačí příběh připraen, ale překlikl jsem se, což ale nedává prozatímně žádný smysl.
Příběh může být PJem využit a například matka Zerka, to ubohá stařenbka si postěžuje dobrodruhům aby ji objasnili kam se její synáček vytrací každý den dopoledne a vrací se zpátky domů až pozdě navečer, nebo může podat žalobu na nadřízeného k Frankfurtskému soudu ohledně lidských práv...
Alee to je jiná písnička, naznačuji tím, že tkz. plnohodnotnou CP Prácechtivcem se stane až po určité životní zkušenosti, těžko se stane Prácechtivcem Kroll, nebo barbar kvůli své nízké inteligenci, hobit asi také těžko, protože je nadevše pohodář a k práci často "nepřičichá", kudůk a trpaslík většinou pronásledují své nepřátele prchající s hroudou zlata a elfové jsou natolik zaneprázdněni filozofováním okolo nesmyslnosti žití, že Prácechtivcovu touhu po práci(nebo jak říkáte vy "úchylku") ani nepocítí.
Avšak proč by Zerk zrovna musel mlátit svého dřívějšího zaměstnavatele, takové počínání je spíše hodné barbara, on díky své inteligenci začne síť podvodů svého zaměstnavatele poodhalovat a pomalu likvidovat, je to stejně nereálné jako ten příběh předtím, jakým jsi si ho domyslel? Podle mě je to reálnější a uskutečnitelnější než-li seřezání, když musí dojít až k zaměstnavateli, který si svou hroudu bude úzkostivě krýt.

Střelec vyhazuje koně a jistí dámu při dalším šachu.

abbé Faria: Je to jen můj názor.


 Uživatel úrovně 0

Dobre. Ubohy Zerk je (jiste nepravem) vyhozen z prace a tak si najde skupinu byvalych spolupracovniku, kteri uz delsi dobu pripravuji neco jako puc, a prida se k nim. Uci se zaklady magie, bojova kouzla a specialni fyzicke udery na co nejefaktivnejsi odstraneni zive prekazky.

Toto vse podstupuje proto, aby pak prisel k byvalemu zamestnavateli, poradne ho zmlatil a pak se v klidu vratil do prace...

Dusledky a predevsim nerealnost takoveho pocinani je zrejma.

Krale kryje jezdec a zaroven vytvari sach na protivnika.


 Uživatel úrovně 0

Deeph:
To je otázkou jestli se zdáš omylným, je to jakobys mě postavil před rozehranou partii šachu.
Představ si Prácechtivcův život z mého pohledu, pak ti řeknu jak se mi zdá z tvého pohledu;
Prácechtivec Zerk už po dlouhou dobu dochází do své oblíbené práce, má tam své postavení, které se mu zamlouvá, zná většinu lidí z práce, myslí si že zde nemá žádné nepřátele, svou práci dělá dobře, jeho výsledky vždy jenom potěší. Po další době, pár týdnů po jeho 33 narozeninách k němu přijde jeho nadřízený, ať se zbalí, protože se mu nelíbí jak se staví k práci a že se mu vůbec nelíbí jeho styl a tečka těšilo mě, krátce před tím mluvil s jedním podivínem z práce, ten mu říkal něco o domu na severo-východě města za hospodou u Oběšence. Rozhodne se tam jít, konec konců nemá co dělat, tam najde sedět pár starých spolupracovníků, ti se společně cvičí, po dlouhém výkladu se dozví že ten nejnadřízenější si do prací nasazuje své příbuzné a přátele........

Jak si myslíš že to dopadne? To si už snad domyslíš. A můj názor na tvůj pohled:

Každodenní docházení do sekty a zcela odevzdaně se někdy vyhýbá práci.

Je to jen můj názor. Mýlíš se? Mou odpovědí je šach.

abbé Faria


 Uživatel úrovně 0

Takze, pokud jsem to pochopil dobre, pracechtivec je vlastne clen zvlastni komunity, kde se od zkusenejsich a starsich uci, jak se vsemi zpusoby branit proti vetrelci, ktery by mu chtel branit v provadeni uchylky spolecne pro vsechny cleny komunity - praci.

Pochopitelne musi mit magicke vlohy, vysokou (nebo alespon pro kouzelnika uchazejici) inteligenci a chut, ucit se kouzlit a mimo jine i nejake ty bojove triky (tzn. pracechtivcem muze byt jen vyjimecne schopny a vsestranny workoholik). Tomuto pochopitelne musi venovat mnoho casu, coz mu ubira cas na jeho uchylku, pro kterou zije a pro niz vlastne vsechno toto podstupuje.

Pri jeho inteligenci bych cekal, ze ho treba napadne toto:

"Jaka je pravdepodobnost, ze mi jednou bude nekdo takhle silny (tzn, ze na nej s obycejnou silou nemam) branit v obecne prospesne cinnosti? Mala? Ne, vic nez mala...
Stoji to tedy vubec za to?"

Dojde k logickemu zaveru, ze nikoliv. CP tedy ztraci svuj smysl.

Nebo se snad, drahy Abbe, opet mylim? :-)


 Uživatel úrovně 0

Astrak: A to ti stačí jako jediná "výmluva" to co mi už řekli ostatní? Nezdá se ti tvé hodnocení * aspoň trošičku neúměrné tvému zdůvodnění? Mě tedy rozhodně ano!
Já jsem jenom Prácechtivce popsal, to že to mermomoci musí být pilný člověk neznamená, že pilný člověk je Prácechtivec! To vám snad po chvíli dojde, já jsem myslel že takové primitivní věci které si ostatní mohou domyslet tam psát nemusím, to by jen popis zabral 50 ne-li více řádků, pak se podívejte kolik tam je schopností, to očekáváte že napíšu každou sebemenší pitomost která mě napadne? Já tam píši jen to, co PJ rychle, výstižně a především jednoduše řekne jak Prácechtivec bojuje, jak žije, jak vyplňuje svůj voný čas (pokud mu nějaký zbyde), jaké má v dobrodružství využití, jestli má dar magie, a pokud ano tak !stručně! vysvětlit proč má ten dar.
Závěrem: Přečti si znova a pořádně dílko a trošku přehodnoť své mínění o něm.

To je ode mě vše abbé Faria