Bestiář

Hnak (temný hrobník) Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 38

Skupina: Nemrtvý

Životaschopnost: 2+2

Útočné číslo: (0+3/+0)=3/+0 (hůlka) ; (0+2/-2)= 2/-2 (hůlka)

Obranné číslo: (1+2)=3

Odolnost: 13

Inteligence: 17

Velikost: B

Zranitelnost: nemrtvý

Pohyblivost: 12/humanoid

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: 20/54(viz níže)

Zkušenost: 500

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Vznik

Před velice dlouhou dobou žil v jedné vesnici v pohraničí takový obyčejný člověk. Jmenoval se Hnak. Protože v okolí vesnice byli neustále pohraniční boje, tak se rozhodl založit si hrobnickou živnost. Práce bylo dost. Hnak byl velice inteligentní, ale lidem se stranil a radši trávil hodně času na hřbitově. Lidé si mysleli, že se zbláznil, a tak mu začali přezdívat hloupý hrobník. Ale jemu to bylo jedno. Měl svou práci rád a nic ho na ní neodrazovalo. Jednoho dne se v hospodě opil. Opil se tak, že nebyl schopen ani dojít domů, a tak ulehl v otevřeném hrobě. Tu noc se v něm něco změnilo. Jakoby ho k hřbitovu něco vázalo, zjistil, že tam začal být rád.
Sice stále chodil do města, ale pořád trávil většinu času na hřbitově. Lidem to divné nebylo, mysleli si, že tam má nějakou práci. Vše vyvrcholilo, když jednoho dne zemřel čaroděj Křivohnát, který bydlel nedaleko vesnice. Hnak se tedy se svou károu odebral k jeho domu. Když do něj vstoupil, uslyšel v sobě hlas, a ten mu říkal: "V knihovně najdeš černou skříňku, vezmi si ji a splní se ti tvá přání." On neodolal. Naložil mrtvého čaroděje a skříňku na káru, přikryl je plachtou a vyrazil domů. Po pohřbu skříňku otevřel. To co tam bylo, nikdo zatím nezjistil, jen sféry to ví. Ale od té doby se začal chovat divně. Trávil na hřbitově ještě víc času než dřív. Nikdo nevěděl, co na hřbitově dělá ani proč tam tráví tolik času. Lidé si jeho tamní činnost vykládali různě, ale když byl hrobník v hospodě, mluvil vždy o velké zakázce. Namluvil jim, že musel udělat velký kříž, který si u něj někdo objednal. Vesničané jeho činnosti tedy přestali věnovat pozornost, ale on zůstával na hřbitově stále. Hnak totiž ve skřínce našel magickou hůlku, která mu prozradila recept na nesmrtelnost. Toužil po ní tak, že nasbíral všechny potřebné suroviny a uskutečnil rituál. Výsledek rituálu však byl jiný než čekal, stal se z něj nemrtvý.
Od té doby začal cítit nutkání škodit lidem. Také díky hůlce zjistil, jak pracovat s nemrtvými, avšak musel k tomu mít hůlku.

Vzhled

Hnak je vysoký 145 coulů. Jeho postava je hodně shrbená a pohublá. Tento stávající zjev si způsobil neustálou prací na hřbitově, kopáním hrobů a tahání káry s mrtvými. Před proměnou měl hnědé vlasy, ale dnes jsou šedé a hodně mu vypadávají, má jich jen pár. Jeho kůže rituálem zšedla. Na obličeji má pár bradavic a jednu obzvláště velkou má na nose. Kdyby se mu někdo podíval přímo do očí, poznal by, že jsou již velmi staré. Na jeho těle je navíc pár hnijících míst. Přesněji dvě, a to jedno na hrudi a druhé na pravém rameni. Kryje je oblečením, proto je ještě nikdo neviděl. Díky tomu, že hnije, silně zapáchá. Pokaždé, když se vydá do hospody, sedá si do krajního koutu a vysvětluje, že je to stálý pach hřbitova. Na sobě nosí špinavé kalhoty a košili, má ještě pár dalších košil, ale on se skoro nepřevléká. Toto oblečení nosí, jen pokud chce před vesničany vypadat jako hrobník. Pokaždé, když přijde noc, schází do staré hrobky, v černé kutně. Při práci na hřbitově má u sebe ještě lopatu a krumpáč.
Má pár osobních věcí. Asi šestnáct zlatých , svou hůlku (viz níže), zrcátko, dýku. A někdy také potřebuje obvazy (viz níže).

Výskyt

Hnaka může PJ umístit na více míst. Potřebuje ovšem takové, kde umírá hodně lidí. Důležité však je, že se nikdy nemůže vyskytovat ve městě. Nejlepší je pro něj vesnice, někde v pohraničí. Protože tam budou jistě probíhat nějaké pohraniční spory. Vždy sídlí na hřbitově, postaví si tam svou boudu (viz kapitolka Bouda). Ve dne pracuje na hřbitově, to znamená, že pokud ho někdo uvidí, tak bude kopat hroby, upravovat náhrobky, dělat rakve. Také někdy jen tak sedí před svou boudou a dívá se, jak se krásně hřbitov rozrůstá. V noci se jeho způsob života dramaticky mění. Ve své boudě si oblékne černou kutnu, vezme si svou hůlku a vstoupí do hrobky, kterou si vybral. Tam si, když se nikdo nedíval, natáhl pár těl. Ty pomocí hůlky oživí a pošle je škodit lidem. V té hrobce si zřídil malý kamenný oltář, na odkládání hůlky. Někdy ovšem zajde Hnak i do tamní hospody. Dá si jedno dvě piva a je spokojený. Chodí tam jen proto, aby zjistil, jestli na něj vesničané něco tuší.

Bouda

Je to chata o velikosti 5x3x3 sáhu. Střecha je poškozená a při deštích tam zatéká. Okna samozřejmě nechybí, ale jsou velice špinavá, takže přes ně není skoro vidět. Nachází se tam jedna postel, skříň, ve které jsou hrobníkovy šaty. Truhla, ve které jsou jeho osobní věci (viz výše). V rohu místnosti je obvykle položena lopata a u ní krumpáč.

Chování

Hnakovo chování rozlišujeme na více druhů.

Chování vůči vesničanům

Pro obyvatele vesnice je to jen obyčejný hrobník, který rád tráví svůj čas na hřbitově. Pokud jde do hospody, snaží se cestou tam udělat ze sebe slušného, ale ubohého člověka. Dělá, že kulhá a všechny nahlas a slušně zdraví. Každou zakázku rád přijme a protože má dobrý zisk obyčejným lidem dělá slevy a tím si je získal na svou stranu. Výjimkou pro něj jsou zakázky od knížete, které mu vydělávají hodně peněž. Jediná skupina lidí, kteří si s Hnakem nerozumí, jsou duchovní. Vidí v něm zlého člověka, ale jediné místo, kde by si mohli hrobníka prohlédnout, je hospoda, a tam oni nechodí. Stále ho nabádají, aby zašel někdy do chrámu (či jiné modlitebny) a netrávil tolik času na hřbitově. Hnak se jich celkem bojí, protože ho stále sledují a před vesničany o něm mluví jako o pohanovi. Lidé však v otázce hrobníka na duchovní moc nedají.

Chování vůči dobrodruhům

Hnak umístil na tři místa v okolí své nižší nemrtvé. Místa umístěný záleží na PJ, ale musí to být místa špatně dostupná a dluho prázdná. Poslal je tam ze dvou důvodů. Za prvé, kdyby ho někdo odhalil, tak se může na některé z míst schovat a za druhé myslel na dobrodruhy. Ti pokud přijdou do vesnice a budou se shánět po práci, narazí zajisté na hrobníka. Ten před nimi sehraje divadlo. Namluví jim, že hřbitov je sídlo temných sil, a navíc nějaké síly už pronikly do okolí. Pošle je na všechny tři místa, a pokud postavy přežijí, rozhodne se udělat konečné řešení. Vytvoří mumii a naláká dobrodruhy do své hrobky (dále v kapitole boj). Proti postavám se po dobu, kdy budou ve vesnici, bude snažit poštvat vesničany. V hospodě začne vyprávět, že to postavy přivolali temné síly, vždyť vše začalo jejich příchodem. Lidé mu ovšem nemusí uvěřit. Záleží na PJ.

Boj

Hnak velice nerad bojuje. Dá se říct, že nebojuje vůbec. I dýku, kterou občas nosí u sebe, používá vždy jen na odřezávání větví a trávy na hřbitově. Jediný jeho souboj se odehrál před dlouhou dobou. Hrobník se totiž hodně bál, že někdo odhalí jeho tajemství. Tehdy si na něj začal dávat pozor jeden z gardistů ve vesnici. Jednoho dne se rozhodl vydat na hřbitov a tam přijít na hrobníkovo tajemství. Ale Hnak na něj čekal. Přichystal mu past*, a když se nad ní gardista nadkláněl, přetáhl ho lopatou po hlavě. A měl po problémech. To byl jeho poslední boj zbraní. Když se mu povede nalákat dobrodruhy do své hrobky, začne proti nim bojovat. Tedy ne on, ale jeho sluhové. Pokud už je boj pro něj nevyhratelný, rozběhne se s dýkou proti útočníkům, nikdy se však nevzdá, bojuje do posledního dechu.

Zvláštní schopnosti

Hůlka

Váha: 40 mn
Cena: Záleží hodně na PJ. V místech, kde je takovýchto předmětů víc, bude jistě stát méně, než v místech, kde tyto předměty nejsou vůbec.

Jedná se o hůlku, která je zakončena skleněnou kuličkou. Hůlka je vytvořena ze železa. V hůlce samé je zaklet velký duch. Ten z ní však nikdy nevyprchá. Když jí Hnak našel, vzal si jí jen pro její cenu, ale první noc, kdy ji měl u sebe k němu hůlka promluvila. Ve skleněné kuličce se objevila čistě bílá lebka. Mluvila hlubokým hlasem, ale dost tichým na to, aby ji neslyšel nikdo jiný. Sdělila mu, že pokud provede jeden rituál, stane se nesmrtelným. Ve skutečnosti se z něj stal nemrtvý. Díky této hůlce může provádět oživování nemrtvých. Probíhá to tak, že na to úpěnlivě myslí a hůlka to zařídí. Nefungovala takto, ale po celou dobu asi čtyři měsíce si na ní Hnak musel zvykat. Pokud zemře a někdo si hůlku vezme a bude jí mít u sebe déle jak 12 hodin, tak si musí hodit na past Int-9-ohromný odpor**/podlehnutí hůlce. Jestliže někdo hůlce podlehne, časem se z něj stane bytost podobná Hnakovi. Pokud mu tedy přátelé nepomohou a nedají ho od hůlky dost daleko.
Hůlku lze samozřejmě prodat a cena záleží na PJ.

Oživování nemrtvých

Díky hůlce může hrobník oživovat nemrtvé a to Kostlivce, Zombii a Ghůla - bez problémů, a pak mumii. A právě na tu potřebuje ty své obvazy. Magenergie je stejná jako v pravidlech a hůlka sama má 54 magů, ty se dobíjejí jednou za dva týdny.

Dodatky
*Past, kterou tehdy vytvořil byla jen svíčka. Byla však skvěle umístěná, takže házela světlo na okolní hroby a přímo lákala, aby k ní někdo šel.
** Ohromný odpor znamená, že postava hůlku odhodí na zem a už si jí nikdy do ruky nevezme. Bude nabádat své přátele (pokud tedy není sama), aby se hůlky rychle zbavili. Pokud po ní někdo bude chtít, aby hůlku nesla a přinutí jí výhružkou smrti, postava to udělá.

Poděkování: Děkuji všem, kteří mi s dílkem pomohli v MS. Největší díky, však patřím těm, kteří mi pomáhali v Listině.

Hasiel

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 38

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 3

Hasieli, v posledních čtyřech příspěvcích jsi neřekl nic jiného, než že vždy trochu jinak požaduješ uživatele, aby odůvodnili své hlasování a sám nás o tom informuješ. To se mi zdá jako krajně nedobré. Nelíbí se mi to, pokud požaduješ od někoho, aby ti své hodnocení vysvětlil, udělej to soukromě a nezapátlávej diskusi.

Mrzí mě, že se čtyřmi příspěvky zabíváš tím, že se snažíš, aby povětšinou nováčci odůvodňovali své hodnocení a jakožto autor se ani minimálně nevyjádříš k tomu, co jsem zde psal a co zde psal Lord Alfik.


 Uživatel úrovně 0

Pošta od uživatele Rotrigo.

OD: Rotrigo [info] smazat 14:48:45 19.03.2006
Je to dobře promyšlené a líbí se mi to. Je dobré, že ho družina nepotká všude, kde bude. Dal bych Ti pět hvězdiček, ale něco mi tam chybělo. Líbí se mi, jen tak dál.


 Uživatel úrovně 0

Uživatelé Rotrigo, Tritón Diablo, Alexej, Mc Kopka, Gorm drakobijec, Hooonza, zabijak. Upozorněni poštou. Ostatní zde alespoň něco napsali.


 Uživatel úrovně 3

Jenom jemně upozorním, že mluvit tady k někomu tak, aby vysvětlil své hodnocení je dost nevhodné. Já jsem také konkrétní lidi prosil k vysvětlení hlasování poštou.

A jenom tak mimochodem, pokud prosíš uživatele hodnotící 2*, pak by jsi měl poprosit všechny uživatele hodnotící 4* o stejné vysvětlení. Ne se zaměřovat pouze na ty, kteří ti poruší průměr, ale když už na jednoho uživatele, jehož hlasování se liší o jednu hvězdičku dolů od průměru - stejně tak všechny, kteří se liší o 1* nahoru. Protože pokud já psal Lordu Alfikovi, pak jsem musel napsat všem, kteří hlasovali ostejný rozdíl, ale nahoru. A podle stejných (čestných pravidel) by ses měl držet i ty.


 Uživatel úrovně 0

Prosím, piš do pošty a ne sem do diskuze. Myslím, že zabijak tuto diskuzi nesleduje.


 Uživatel úrovně 0

Gorm drakobijec: Ale mě by zajímalo kde je to nedopracované. Pokud jsi našel nějaká místa kde je to nedopracované tak to rozeber.


 Uživatel úrovně 0

Podpriemer. Nebudem to rozoberať. Je to nedopracované.


 Uživatel úrovně 3

Alfiku, kdybys takovouhle konstruktivní kritiku napsal hned, nikdo bys enzlobil, věř mi. Jenom ta tvoje gramatika, někdy je opravdu až neobyčejná

Hniloba:
Ano, asi to bude tak, jak píše Suk. Ale neměním názor v jedné věci a to, že je toto nepodstatný fakt, mělo to být pravděpodobně jakési spestření popisu, že postava trošku nahnívá. Nevidím v tom zásadní problém - tedy, upozornil bych na tuto chybu, ale nestrhával bych zde žádnou hvězdičku.

Zápach:
Když se zamyslím čistě logicky - Jsem normální návštěvník hospoda, denně pracuju na poli (obyčejný člověk). Do hospody zároveň vejde člověk, o kterém vím, že skoro celý den pobývá na hřbitově a živí se právě hrobničinou - potom mi ani trochu nepřijde divné, pokud bude zapáchat. Budu k němu cítit jistý odpor, ale nebudu ho považovat automaticky za nemrtvého, nebo to nějak zvlášť řešit. Je to pro mě pouze zvláštní, velice nepříjmný člověk, který smrdí po hřbitově a mrtvých tělech.
Pokud se někde v díle píše o tom, že ho vesničané mají rádi, je to chyba a já ji přehlédl.

Církevní nesnášenlivost:
Je nepříčetné odkazovat se na to, že jsem z jiných děl pochopil, jak autor myslel tuto konkrétní věc. Je to hodně spekulativní, protože to každý může chápat různými způsoby.

Zápletka:
Zde jsem psal pouze o svém vlastním Světě a to je fakt, že v našem hraní doupěte by to byla zápletka velice dobrá a pěkná, která by ořivila celou hru - nemám víc co dodat, opět spekulativní bod založený na vlastním Světě.

Postava nemrtvým:
Pouze jsem konstatoval, že vyjádření postavy jako cizí, nemrtvá postava by bylo naprosto trefné a zařazující, ale pokud bych měl někam celou příšeru zařadit, rozhodl bych se jisto jistě pro CPéčko. Když má někam patřit, tak tam.

Poslední tři body bych vyjádřil slohovou nedokonalostí. Asi chápeš, jak to myslím.


 Uživatel úrovně 0

Salmar
Hnití
O tomhle již psal Suk, já to skrátím - pokud jsi se stal nemrtvím v dibě, kdy natobě nic nehnilo, tak už nemůžeš začít hnít -> tvé tělo drží pohromadě magie a ta to prostě nedovolí.

Zápach
Jde mi především o to, že když pohřbíváš normální mrtvé (jsou po smrti pár dní), tak ty prostě nesmrdí a to vesničané musí vědět, nejsou hloupí. Ta hniloba, kterou zapáchá Hnak, by u normal mrtvého trvala pár měsíců, tedy vesničani nejsou tak hloupí, aby jim nepřišel ten Hnakůbv pach divný - takhle přece jejich dědeček nesmrděl. Pokud připustíme, že by mu na to skočili, tak silně pochybuji o tom, že by ho měli rádi (což se v textu píše), protože člověk, který smrdí ti je přirozeně nepřijemný (přinejmenším), pokud ovšem smrdí mrtvolným pachem, tak je ti odporný (podle mě by cv něm prostě ihned odhalili nemrtvého)

Církevní nesnášenlivost
Z autorových předchozích děl jsem vyčetl, že hraje ve světě který je podobný našemu reálnému ve středověku. Tedy církev je hodně mocná. A ikdyby byla slabá, tak podle mě bude platit, tahle rce - Hnak vytváří nemrtvé a vysílá je do okolý ->ti začnou (IMHO) ohrožovat i vesničany -> vesničané se začnou bát -> začnou důvěřovat církvy, která jim například poskytne svěcenou vodu na ochranu a podobně -> moc církve stoupne -> Církvi se nebude zdát Hnak a může ho rovnou obvinit z toho, že on může za nemrtvé a to že páchne stejně, jako ty zombie je další dobrý argument. <-- zde bych uvítal reakci hasiela v jakém hraje světě, protože tohle je postaveno jen na hypotézách. To má Salmar pravdu

Zápletka
Pochybuji o teorii pohraničí, kde se věčně bojuje (Věčina pohraničí nejsou žádné Středozemě, nebo Sudety roku 1938). Pochybuji, že by v malém městečku byl takový hřitov, jako popsal Hasiel. Pochybuji, že by Hnak měl šanci přežít. Prostě, ty motivace k příběhu jsou podle mě postaveny na špatných základech

Nemrtvost postavy
Pokud je to jedinečná postava, jako je psáno tady je to jasná CP. At, už si je nemrtvá, nebo je to Archanděl Gabriel. Prostě je to jeden Hnak, nemůžeš vytvořit jednotku Hnaků - je to CP.
Vymýšlet podruhy CP je trošku hloupost, ne? ;-)

Zpracování
Příjde mi trochu nedodělané, prostě - šlo by tam toho přidat víc i do "kapitol", které již jsou.

Nemastnost, Neslanost
Dá se taky vyjádřit, jako nevýraznost, nevybočuje z davu, je to "průměrné" (nemám na mysli hbězdičky) dílo, které nemá šanci (v tomto zpracování) pomýšlet na nějaké extra hodnocení.
Ale i to, co píšeš, ty je pravda. Přiznám, že mě nic nenapadá.

Chaotičnost
Dá se říci, ýe až na to řazení a gramatiku jsi vystihl, co jsem myslel.


 Uživatel úrovně 3

LA, nevadí, že nepíšeš "klasickou kritiku", tohle by mělo stačit. Nyní se tedy mohu pustit do sporu ohledně díla a pokusit se přijít na zajímavé výsledky, které by mě samotného (snad) překvapily, ať už mile, či nikoli.

Logické chyby


Zmiňuješ jako nedostatek logické chyby. Ano, opravdu jsi je už zmínil - jsou pouze dvě, proto se vyjádřím pouze k těmto dvoum logickým chybám, které považuješ za nedostatek (jednu z nich dost možná oprávněně). Pokud jsem v tvých minulých příspěvcích nějaké jiné poznamenání o logických chybách přehlédl, prosím tě, jestli bys mohl být tak hodný a napsat mi o nich (opravdu jsem je přehlédl omylem, pokud jsem si jich nevšiml). Nebo pokud jsi na nějaké zapoměl, klidně je napiš, taky se k nim vyjádřím.

Postava hnije
Podle textu má postava na těle dvě hnijící místa - na hrudi a na pravém rameni. Samotné místa vidět nejsou, jsou totiž zakryta oblečením. V důsledku menší hniloby se dostavila oprávněný zápach.
Co se týče hniloby samotné (ne zápach) - nevidím problém. Vzhledem k tomu, že je postava zařazena mezi nemrtvé je to docela pochopitelné (to, proč je zařazena právě sem bude námětem mé dedukce o něco níže). Ke všemu to vesničanům nemusí přijít nijak závadné právě vzhledem k tomu, že o hnilobě nevědí, protože je zakryta šatem.
Zápach: Uvádíš asi jako největší logickou chybu právě to, že nikomu nepřijde zápach divný. To je ale v textu též vysvětleno. Nemrtvý to vysvětluje prostinkým vesničanům tím, že je to pouhopouhý zápach hřbitova, což je pochopitelné. Neřekl bych, že si vesničané mají právo domyslet něco více, než jim bylo řečeno. Je velice pravděpodobné, že hrobník nebude ve vesnici oblíben a lidé ho budou odsuzovat, možná se ho trochu bát.
Zde tedy nic moc závažného nevidím.

Církevní nesnášenlivost:
Zde vidíme střet názorů, jak od autora se čtenáři, tak od Lorda Alfika a mnou. Co se týče autor versus čtenáři - jedná se o to, že v každém Světě se církev může jevit jiným dojmem a naskýtá se mnoho možností jak ji chápat. Například někde může církev představovat největší Světové zlo, všude je to jiné. Co se týče logické chyby, kterou uvádíš, tedy - citace: "myslím, že by velice rychle skončil, kdyby pan farář dal byt jediné kázání o pohanech." - konec citace. Zase se zde chápat církev jiným způsobem. Někde například vůbec nemusí být farář. Nebo může církev a věřící představovat minimální procento obyvatel, které nemá sebemenší vliv, přesto se jich nemrtvý bojí.
Jde o to, v jakém hrajeme Světě. Obecně není církev v pravidlech dračího doupěte vysvětlena, proto většinou užíváme toho, že autor to píše podle svého vlastního Světa a čtenáři si mnohdy musí bestie lehce poopravit v těchto detailech, aby jim naprosto zapasovaly.


Jako mnohem větší nelogičtnosti bych viděl už probíranou inteligence postavy (větší chybka) + to, že postava dostává zakázky od šlechty - tato poznámka se mi nezdá vhodná, protože šlechta by postavě pravděpodobně žádné zakázky nedala (menší chybka)


Zápletka


Nevím, jestli se opět jenom nerozcházíme v názorech, ale řekl bych, že možnost zápletky na dobrodružství je značná a považuji ji za klad celého díla. Moc pěkně si dokážu představit opravdu nějaké delší tažení, které trvá už opravdu dlouho a hráči si chtějí odpočinout. Pak přijde takovéto spestření vyřešením nemrtvolnosti ve vesnici u hranic. Nejdříve se postavy dozvědí v hospodě, že se poblíž vyskytují nějací nemrtví a půjdou je hledat. Shodou okolností jsou navedeny k hrobníkovy, se kterým svedou několik menších dialogů a nakonec nemrtvé v okolí zabijí. Pospojují si všechny informace, které jim PJ dá prostřednictvím vesničanů a rozhodnou se hrobníka prověřit. Nakonec dojde k boji a hrobník zemře - mini dobrodružství je u konce, postavy dostanou menší odměnu a můžou vesele pokračovat v tažení.
Nebo obdobná zápletka (jednoduší, například bez konečné zombie) - pro postavy cca na druhé úrovni.
Nevidím žádnou pochybnost zápletky, není sice na takové úrovni jako u Sukova Grázlíka, ale je zde značná.


A teď ty kratší problémy:


Postava je nemrtvá: Postava je nemrtvá Myslím, že pokud je bestie nemrtvá, nesplňuje nějaké požadavky pravidel a velké množství představ čtenářů o nemrtvých. Přesto to skýtá velikou výhodu v tom smyslu, že se dá celá hra přizpůsobit lepší atmosféře (například hniloba apod.)
Nejlepší by bylo ji zasadit do skupiny - cizí, nemrtvá postava. (která však neexistuje)
Mimoto bylo v textu vysvětleno, proč je nemrtvá a bylo napsáno, jak se tak stalo (vcelku logicky)

Zpracování:
Co si mám představit pod pojmem zpracování? Vzhledem k tomu, že o trochu níže uvádíš chaotičnost, vyřadím ji a vyjádřím se tedy opravdu ke zpracování jako takovému:
Všechny nadpisy nám říkají něco nového o postavě a odhalují její vlastnosti a možnosti. Neřekl bych, že chybí něco podstatného, nebo že je naopak všechno strašně moc omléváno a otloukáno o zeď. Vše je logicky řazeno ve správném pořadí. Není tu sice takové zpracování jako u již zmíněného Grázlíka, nebo Empatika, ale nevidím v tom velké minus.

Nemstnost, neslanost:
Pokud někde prohlásí, že něco neslané, nemastné (u díla), myslí tím, že by to mohlo být více "okořeněno" a zpestřeno, chápu to dobře? Potom by jsi mohl uvést nějaké příklady tohoto zpestření.

Chaotičnost:
Lépe možná trochu rozvést v čem přesně chaotičnost shledáváš problémem. Jestli ve špatných formulacích, špatném řazení bodů, velkých gramatických chyb, či snad přeskakování z jedné věci na druhou bez jakéhokoli řádu. Nevím. Ale vcelku souhlasím, že to mohlo být napsáno možná méně kostrbatě.