Bestiář

Urgalové Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 43

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 5

Útočné číslo: 4+ zbraň

Obranné číslo: 2+ zbroj

Odolnost: 19

Inteligence: 8

Velikost: B+, C

Zranitelnost: Humanoid, ale A1/2

Pohyblivost: 14/ Humanoid

Přesvědčení: neutrální

Poklady: 300/5

Zkušenost: 210

Bojovnost: 7

Síla mysli: 0

Popis:

…. Už jsme byli skoro na místě jak starosta říkal. Žije tu prý skupinka podivných tvorů.. nějakých Urgalů.Narušují tu harmonii místních počestných obyvatel bydlících pod horami. Tak jsme teď tady, abychom vyřešili problém se zlodějskými bestiemi. "Pst" sykl Randal "Něco tu je". Před námi se otevřela malá mýtinka asi s patnácti dřevěnými chaloupkami. Všichni jsme tasili zbraně a natáhli tětivy luků. Všude bylo mrtvolné ticho. Najednou z jednoho domku vyběhli se křikem dvě malé, chlupaté, špinavé děti s dřevěnými meči v ruce. Randalovi a Enye povolili nervy a vystřelili. Tětivy zadrnčely a děti padly se křikem k zemi, šípy jim čouhaly z hlavy. "Vy debilové zabili jste děti!!!" Rozkřičel jsem se. Najednou se odněkud vynořila skupinka asi 10 Urgalů, podívali se na mrtvé děti a v očích jim bylo vidět překvapení, které záhy vystřídal hněv. Vytasili své obouruční meče a sekyry, na slova už bylo pozdě tak jsme se připravili k boji. Rozeběhly se proti nám a začal boj, za půl minuty byli všichni z družiny mrtví a já ležel na zemi s mečem na krku. Přivázali mě ke stromu a ostatní nabodli na kůly a do hlav zapíchali šípy, musel jsem se na to dívat…

Popis

Urgalové jsou velké, černé, chlupaté, humanoidní potvory s uhlově černými beraními rohy. Měří 200 - 230 coulů.Vyzařuje z nich přirozená divokost. Najdeme je nejčastěji v lesích na úbočí velkých hor, kde žijí v malých uskupeních (20 - 40 členů) ve svých dřevěných chatrčích. Jsou to obyčejné domy z větví a z nahrubo stlučených prken. Jsou oblečení v kůžích, které mají na sobě jen tak přehozené a ovázané provazy, aby jim nepadaly. Volí si ´´starostu´´ , nebo jiného správce vesnice. Vždy toho co má nejlepší argumenty a myšlenky jak přilepšit Vesnici atd., když je jich takových více ( se svou inteligencí dělí kandidáty jenom na chytré a blbé ) tak vždy rozhodnou rohy nebo všeobecná pověst a dosavadní skutky pro blaho vesnice a všeho Urgalstva ( co převažuje určí PJ ). Při ´´volbách´´ se vždy pohádají a poperou, ale nikdy se nestalo, že by správce nenašli. Rohy jsou u nich velice důležité. Nejen, že si mladší váží starších, ale taky si ve vesnici váží těch s abnormálně velkými rohy. Urgal si vždy dvakrát rozmyslí, aby z něčeho obvinil druha s většími rohy, když nemá opravdu dobré argumenty. Nikdy nedokázali uvést do chodu větší seskupení nebo malou říši, ale vzhledem k jejich inteligenci by to snad ani nešlo. Věří v boha, ve velkého Pana stvořitele, ale nějak zvlášť se nemodlí nebo nestavějí nějaké svatyně. Často loví, pro jídlo i pro zábavu. Mají strach nebo přirozenou úctu z magie ( otevřeně nenapadnou kouzelníka na vyšší úrovni, možná ze zálohy když spí ). Jsou velice agresivní a vzhledem k tomu jakou mají sílu se ti odvážnější nechávají najímat do armády, hlavně do prvních linií jako kamikadze (ale to oni neví, jsou pyšní, že na ně spoléhají v bitvě ). Nepřátelům udělá Urgalská vlna velké škody a pak už jen nastoupí normální vojáci, aby nepřátele dodělali. Většinu surovin potřebných pro život si v lese a horách dokáží obstarat sami. Avšak jen tak pro zábavu chodí přepadat lidské vesnice (pokud lidi nekladou velký odpor tak je nezabíjí) , na to pak většinou dojedou.

Vznik

Podle pověsti byli dříve Urgalové lidi. Přes moře přijel zlý král, který chtěl válku a hlavně kořist. Jedno království lidí se mu postavilo, ale on je porazil. Pak odvezl všechny peníze a lidi jako otroky. 100 let generace lidí otročili v dolech a na polích. Bůh už nemohl koukat na to bezpráví a chtěl těm lidem pomoci, proto zabil 5 000 beranů a napumpoval silnou a divokou beraní krev lidem do žil. Nyní povstala nová rasa : Urgalové. S beraní krví měli těla silnější. Pak zničili království a všechny nepřátele pobili (ovšem ¾ Urgalů pomřelo). Zkusili žít v této bohaté zemi, ale stýskalo se jim po domovu. Tak nasedli lodě a odpluli. Zpátky ve svém království zjistili, že jejich zemi si rozdělili ostatní sousední země. Začali prohlašovat, že tohle je jejich království a chtěli ho zpět. Nikdo jim, ale nevěřil a vojska spojených království se postavila na odpor těm ´´chlupatým potvorám co přitáhly´´. Urgalů bylo už příliš málo a nevydrželi nápor 4 zemí. Tak byli zahnáni do lesů a hor. Stejně by se jim království nepodařilo znovu vybudovat, protože jejich beraní krev volala po přírodě a divokosti. Pomalu den po dni omezovala jejich inteligenci. Věří ale, že se Jejich stvořitel jednou k nim vrátí a vyvede urgaly z bídy a zničí ostatní rasy.

Podle pravdy byli urgalové nejdříve opravdu lidé a otročily pro zlého krále. Jehož temní mágové chtěli zvýšit pracovní sílu a nekalými prostředky křížili otroky s různými silnějšími tvory. Vždy byly pokusy neúspěšné a otroci umíraly. Až mágové objevili v horách nějaký druh beranodlaků, několik jich chytily a začala další vlna výzkumů i pokusů. Podařilo se vyšlechtit velice silného a vytrvalého humanoida, dokonce i se sníženou inteligencí. Nic lepšího si nemohly přát a začala ´´ velkovýroba ´´.
Bohužel nějakým nedopatřením se urgalové obrátili proti lidem a velice je válcovali. Ti neměli sílu se ubránit, protože si jich vychovali příliš. Tak se rozutekli a potvory ovládali království. Vesele se množily, ale naštěstí to netrvalo moc dlouho. Začali se hádat, prát, vraždit, až jich bylo podstatně méně a lidé je za posledních pár století skoro vyhubili. Nyní žijí urgalové na úpatí hor, zapomněli na minulost, zase se v ústraní množí a otravují všem ostatním život.

Život

Žijí v lesích v malých vesničkách. Chodí ve skupinkách lovit, většinou to všechno nesní a tak to hravé děti donesou lidem před dveře, aby jim to tam pořádně smrdělo. Je to takový jejich adrenalinový sport, ale lidi je nezabíjí pokud to nepřesáhne úroveň únosnosti, protože se bojí potyček s Urgaly, tak raději děti jen zaženou. Jejich potravu tvoří z 90% maso jen tak osmahnuté na ohni nebo sušené. Zbytek potravy je ovoce nebo zelenina. Den zabíjí tím, že kutají nějaké suroviny ( hlavně kámen a ty vesnice co mají chytřejší jedince tak i železo, stejně ho ale nezpracovávají), kácí dřevo, vyrábějí zbraně nebo jen tak škodí lidem. Zřídka obchodují s jinými rasami. Za věci jemnější práce mění dřevo, železo a opracovaný kámen. Lesní tvorové a zvířata se s nimi nemají rádi, vyhýbají se jim. Pokud žijí v lese s Urgaly nějací magičtí tvorové ( ježibaby, vodníci, víly a takový další potvory) tak se jim Urgalové vyhýbají ze strachu. Mezi urgaly dochází často k potyčkám, kdy nejoblíbenější do sebe narážejí (nabíhají) rohy. Většinou to vydrží, protože mají od přírody zpevněnou lebku. Těhotenství u ženy trvá 6-8 měsíců. Když cítí, že bude rodit sebere se a odejde do lesa. Vezme si sebou 2 ženy z vesnice co mají nejvíce dětí, tudíž nejvíce zkušeností. Urgal se dožívá 45 - 65 let v 65 odchází staří pryč na cestu smrti (děda odejde do lesa s minimálními zásobami a nějak si proráží cestu zbylým životem, bojuje s divokou zvěří provokuje okolní družiny, aby co nejdříve zemřel hrdinskou smrtí = v boji. Nebo prostě pojde hlady). U Urgalů jsou největší bojovníci Kullové, o nich se zmíním níže.

Boj

Nejraději bojují se středními a těžkými obouručními zbraněmi a nosí všechny zbroje ( pokud je zvládnou někde ukořistit ), ale nenosí štít. Při útoku na hlavu mají díky rohům bonus na obranu v boji na blízko +2. Střelci z řad urgalů se nikdy neprosadili, zato o urgalských bojovnících na blízko se mluví široko daleko. Je to zapříčiněno jejich sílou a hlavně, že skoro nemají strach. Čistě Urgalská armáda se nikde nevidí a už jí dlouho taky nikdo neviděl maximálně se objevují skupinky po několika potvorách (5 - 20) víc skoro ne. Při výjimečných potížích mohou požádat o pomoc i příbuzné z jiných vesnic. Urgalové nemají inteligenci na velké vedení. Kdyby se ovšem našel někdo dost u nich vážený, trpělivý, měl moc a dost peněz, tak by jsi mohl vybudovat armádu o jaké se dlouho neslyšelo. Nikdo takový se zatím ještě díky bohu nenašel.
Urgalové jsou dost vytrvalí a nadšení lovci čehokoli. Bojují úplně normálně, nemají žádnou zvláštní taktiku ani řazení pro efektivnější boj. Přesto jsou velice úspěšní.
Představte si takového 2 metrového zuřivého Urgala……….

Zvláštní schopnosti

Rychlý pochod (útěk) :

Urgalové na lovu, v pochodu do bitvy nebo na útěku se dokáží zvláštně koncentrovat (nazývají to KULÁ). Tedy spíše jejich těla, protože oni to berou jako samozřejmost. Jejich těla vylučují abnormální množství adrenalinu a probíhá zrychlený rozpad glukózy na energii. Takto to trvá až několik hodin ne li více. Urgal je potom napumpovaný energií a vydrží třeba 6 hodin v kuse běžet (klus ne sprint ) nebo bojovat. Pár hodin (3-4) po kulá se projeví silný pocit hladu a slabá únava. Je potřeba do několika hodin dodat potraviny v množství co by mu stačilo normálně ne 3 dny. Jinak zemře.

Nepředvídatelnost:

Když je urgal v zuřivosti, nelze předvídat co udělá. V boji s takovým to urgalem nemůže bojovník dávat v družině bonusy za vedení. Nejdříve by totiž musel uhádnout jak se bude situace vyvíjet a pak rozdělit bonusy, ale protože může urgal odejít, hodit meč, vytrhávat stromky a házet je nebo jen bojovat (možností je nespočet). Má minimální šanci………… že je jasnovidec .

Kullové

Životaschopnost: 7
Útočné číslo: 5 + zbraň
Obranné číslo: 1 + zbroj
Odolnost: 20
Velikost: C - C+
Bojovnost: 9
Zranitelnost: Humanoid, ale A nic
Pohyblivost: 20
Inteligence: 6
Přesvědčení: Zmatené zlo - Zákonné zlo
Poklady: 500/20
Zkušenosti: 470

Jednou za čas se urgalí mamince narodí zvláštní miminko. Je nějaké velké a silné. Maminka se zaraduje, protože bůh se rozhodl obdarovat silou zrovna jejího synka.
Je přibližně 10% šance, že se zrodí abnormálně vyvinutý Urgal. Je to hlavně zapříčiněno úrodou a ročním obdobím. Když je příroda příznivá dítě se vyvine pořádně a je z něj Kull. Normální Urgal se narodí dřív, aby se rychleji vyrovnal s přírodními podmínkami a taky se rychleji vyvíjí a dospělosti dosáhne asi v 12 lidských letech. Kull, ale je v břiše déle a pak se pomaleji vyvíjí a dospělost nastává asi v 16 lidských letech. Kullové jsou jako urgalové, ale měří 250 - 300 coulů. Je to taková Urgalská elita, nejsou sice moc chytří, ale síla, odolnost a pohyblivost je zvýšená. Jsou ohromně silní a vytrvalí. Dokáží den běžet a na konci jsou pořád dost fit na boj. . Do armád se pouštějí ještě méně, raději loupí a vraždí po okolí, než ho nějaký válečník ( spíše válečníci ) zabije. Urgalové si je hýčkají, jako indiáni šamana. V ničem jiném se už od Urgalů neliší.


V popisu jsou malinkaté mezery. Chci dát větší volnost Pánovi jeskyně, protože stejně jako člověk i urgal je každý jiný a má jinou povahu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 43

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Chtěl bych se omluvit za obvinění z porušení základních pravidel tohoto serveru o plagiátorstí protože jak mi redaktor této rubriky napsal je zpracovávání děl z filmů, her či knih vřele vítáno pokud to není samozřejmě do slova a do písmene opsáno a je na tom vidět alespoň nějaká práce.
Jelikož urgalové nejsou v eragonovi ani v eldestovi takto podrobně popsáni tak s ymslím že si autor spostu věcí musel vymyslet tak aby zase nenarušoval to co napsal CH. Paolini.
Proto chválím autora a ještě jednou se omlouvám toto dílo bych ohodnotil možná 5* protože se mi líbilo zpracování a autor když už tam dal urgaly tak to vzal všechno i z kully což bych třeba já nebo určitě spousta lidí neudělala. Je mi totiž jasné že pokud by byl někdo líný a vyzal si urgaly tak by to udělal bez kullů. Autor se tohoto díla shostil celého a za to mu děkuji.

s pozdravem
smycma


 Uživatel úrovně 0

Tak upřímě, shrnu to ve dvou bodech :

1) Nápad hezký, dobře zpracovaný, dokonce i přehledný.

2) Nápad sice hezký ale není tvůj. Jak je možný, že se něco takového tady může objevit, to je to samý, jako kdybych poslal do sekce kouzla, nějaké kouzlo z Harryho Pottera, taky by mě za to asi nepochválili.

Víc se k tomu vyjadřovat nebudu !


 Uživatel úrovně 0

Měli bi tě vyhodit odtuď parchante!
Plagiátory neberu.


 Uživatel úrovně 0

Dobře pojaté spracování urgalů, jen tak dál....mohl jsi ale přidat i něco navíc. :)


 Uživatel úrovně 0

Moc pěkně spracovaný,...sou tam jen maličkosti který mi vzhledem ke knize nesedej,ale ty se daj z klidem přejít!! :) Pěkné!!


 Uživatel úrovně 0

Kdybych se už takhle snažil něco opsat, jako že mi to je proti srsti, tak bych to zlehka pozměnil, např. bych jim dal býčí rohy a hlavně jiné jméno, aby to neupoutalo na první pohled... Jinak celkem ujde.


 Uživatel úrovně 0

No, musím ti říct, že jsi to zvládnul celkem pěkně, není vždycky snadné převést nějakou bytost z knihy do DrD, ty ses toho úkolu zhostil poměrně dobře.. A myslím si, že se ti to povedlo udělat celkem dobře. Trochu více přiblížit jejich život, co se aspoň týká jejich dětství a pak ještě jedna věc: Uspořádání vesnice. To by taky nemělo chybět, ale jinak to nebylo špatné.

I ten příběh celkem vkusný, ačkoli si myslím, že by ho asi nenechali na živu. .A ti Kullové by měli být hodně drastičtí.. Ta životaschopnost je až mioc vysoká, bych řekl, ale budiž..


 Uživatel úrovně 0

Bohužel pro tebe Ghostere na Urgali již má autorská práva Cristopher Paolini jako na knihu s názvem Eragon v níž se Urgalové i Kullové vyskytují jinak je to však poměrně povedený příspěvek!?!


 Uživatel úrovně 0

Bohužel pro tebe Ghostere na Urgali již má autorská práva Cristopher Paolini jako na knihu s názvem Eragon v níž se Urgalové i Kullové vyskytují jinak je to však poměrně povedený příspěvek!?!


 Uživatel úrovně 0

Ghostr: Podle mě je dobře že to aspon někdo vymislel protože Urgal je velice zajímavá bytost a v Eldestovi a Eragonovi je skvěle popsaná.