Bestiář

Vlk Obří Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: 7 + 3

Útočné číslo: ( +4 +2/+2 ) = 6/ +2 ( drápy ) + ( +4 +3/+3 ) = 7/ +3 ( tlama )

Obranné číslo: ( 3 + 3 ) = 6

Odolnost: 17

Inteligence: 6

Velikost: C

Zranitelnost: zvíře

Pohyblivost: 23/šelma

Přesvědčení: neutrální

Poklady: nic

Zkušenost: 630

Bojovnost: 3

Síla mysli: 0

Popis:

Vytrvalost: 17/šelma
Ostatní:kožich - 50zl./150 mn., tesáky - 10zl./10 mn.
Ochočení: 10
Celková délka: 2,5 sáhů
Výška(výška v lopatkách): 1,5 sáhu
Váha: 5000 mn.

Samice:

Životaschopnost: 7 + 2
Útočné číslo: (+3 +2/+2)= 5/ +2 (drápy), (+3 +3/+3)= 6/ +3 (tlama)
Obranné číslo: ( 3 + 2 ) = 5
Odolnost: 16
Velikost: B - C
Bojovnost: 3/v období mláďat 9
Zranitelnost: zvíře
Pohyblivost: 21/šelma/v období mláďat 17/šelma
Vytrvalost: 16/šelma/v období mláďat 13/šelma
Inteligence: 7
Poklady: nic
Ostatní: kožich - 50zl./150 mn. , tesáky - 10zl./10 mn.
Ochočení: 10
Celková délka: 2,25 sáhů
Výška(výška v lopatkách): 1,25 sáhu
Váha: 4250 mn./v období mláďat 5000 mn.
Zkušenost: 560
*Samice je březí měsíc, pak porodí mláďata.

Mládě:

Životaschopnost: 3 + 1
Útočné číslo: (+0 +2/+2)= 2/ +2 (drápy), (+0 +3/+3)= 3/ +3 (tlama)
Obranné číslo: ( 3 + 0 ) = 3
Odolnost: 10
Velikost: A
Bojovnost: 2
Zranitelnost: zvíře
Pohyblivost: 15/šelma
Vytrvalost: 9/šelma
Inteligence: 2
Poklady: nic
Ostatní: kožich - 70zl./150 mn. , tesáky - 5zl./10 mn.
Ochočení: 7
Celková délka: 1 sáh
Výška(výška v lopatkách): 0,5 sáhů
Váha: 500 - 650 mn.
Zkušenost: 200
*Mládě do sedmi měsíců

Vzhled:

Vlk obří vypadá, jako normální vlk, až na to že je větší. Barva srsti je bílo-černá. Barva očí je hnědá až do černé, zornice jsou také černé. Mláďata mají vždy šedé kožíšky až do 7 měsíců, kdy srst přeměňují na bílo-černou. Vlk obří se dožívá až 75 let.

Smysly:

Zrak:Vlk obří vidí černo-bíle. V noci vidí, jako normální vlk. Vlkovi oči v noci září zeleně.
Čich: viz. Zvláštnost
Sluch: Slyší velmi dobře i bzučení křídel kolibříka. Ultrazvuk však neslyší.

Výskyt:

Vlk obří se vyskytuje blízko hor v jehličnatých lesích v mírném podnebném pásu. Žije v jeskyních. Jeskyně je temná a dlouhá, z venku vypadá, jak jeskyně medvěda. Je často dobře skrytá. Vlci tyto jeskyně získávají od medvědů, které vyženou. Medvěda zahání jen samec. Na konci jeskyně si udělají pelech.

Obživa:

Vlk obří se živí ulovenými jeleny, kanci a králíky. Sežerou asi 250 mn. Potravy a mohou i více. V zimě je obživa i pro tohoto vlka těžko sehnatelná. Vlk obří se dokáže nějakou dobu živit něčím jiným, než masem (kořínky, apod.). Napadne i člověka, ale jenom v případě, že je velmi hladoví a člověk se přiblížil k jeho jeskyni na 500 sáhů. Při velkém nedostatku potravy vlk vyhledává tvory, kteří spí zimním spánkem (Medvěd...). Nalezne jeskyni medvěda a vplíží se do ní. V okamžiku překvapení vlk medvěda zakousne.

Chování:

Vlk obří je velice opatrný a to zvlášť, když má mláďata. Vlk obří dokáže vycítit přítomnost nepřítele až na 1 míli. Okamžitě, co vycítí přítomnost humanoida, který se blíží k jeskyni, štěkotem varuje samici a začne zakrývat vchod do jeskyně větvemi. Větve nabírá do tlamy a nosí je před vchod. Často už je má připravené předem. Kolem jdoucí si hází na past int.9. Vlk je velice opatrný, což znamená, že je skoro nevídán lidmi. Vlci obří žijí jen v jehličnatých lesích poblíž hor. V období zimy se vlk neodkládá na zimní spánek. Žijí ve dvojicích (samec, samice). Smečky sou pro ně moc velký risk. Na vlka obřího si troufne málo který tvor a jestli, tak jen v případě boje o území. Spor mezi dvěma vlky obřími je ojedinělý, ale když se to stane (ulovení stejné potravy apod.) vlci se začnou prát, ale nezabijí se pouze poraní. První objevení vlka obřího bylo zaznamenáno při výpravě jedné družiny za cílem zabití medvěda.

Deník kouzelníka:
....
Náš hraničář objevil stopy medvěda, ale i nějakého podivného tvora, který má packy velikosti většího vlka. Stopy dál končí. Medvědí stopy vedou dál. Kroll, který viděl podivné křoví, skočil s výkřikem "skáčuuu". Po skoku se objevila dokonale skrytá jeskyně. V dálce jsem uviděl dvě zelené tečky, které se ohromnou rychlostí blíží. Kroll se zvedá. V momentě, kdy se kroll zvedl znovu leží na zemi. Na něm stojí vlk velký asi 150 coulů a dlouhý asi 3 sáhy, který začal trhat tělo krolla.Hraničář i já jsem utíkali ze všech sil. Vlk si nás nevšímal. Štěstí, že bylo období léta, protože to o čem mi hraničář říkal, že vlci v zimě sežerou všechno živé, co se jim připlete do cesty. Víc jsem o tomto vlku nenapsal. Od této doby se bojím v lese chodit kolem keřů.
....

Rozmnožování:

Rozmnožování je stejné, jako u vlků. Samice vyvrhne okolo 3-6 štěňat, které vyvrhává každé 2 roky. Mládě saje mateřské mléko až do 4-5 měsíců, potom ho samice přiučuje krytí, žraní a samec lovu a boji. Mládě odchází naleznout partnerku a jeskyni v 1 roce stáří. Vlci, kteří jsou ze stejného vrhu se nekříží.

Boj:

Vlk obří bojuje jenom v případě nebezpečí (ochrana území apod.) a při získávání jeskyně. Zbytek času pečuje o mláďata, stará se o potravu a hlídá své doupě.

Zvláštnost:

První je určitě skvělý čich, kterým dokáže vycítit nepřítele až na 1 míli. Další je skvělá orientace v lese, ve kterém žije. Nejdůležitější vlastností pro samce je odlákání. Samec díky orientaci v lese a rychlosti dokáže nepřítele odlákat od své jeskyně. Pro nepřítele je to takové, že vlk stojí před ním a za 10 sekund je o 50 sáhů dál stojící někde na skále, kde začne na nepřítele hlasitě štěkat a vrčet.

Ochočení: Ochočení je skoro nemožné, už z hlediska toho že maximálně potkáte samce na lovu.
Pohyblivost: 20
Nosnost: 500 - 600 mn.
Vytrvalost: 17
Ujede: 38 (nenaložen)
Čas na 10 mil: 1:55
Cena: 800 - 950zl. (kvůli těžkému nalezení a ochočení)

Ježdění na něm je nesmysl, možná menšího elfa, by dokázal uvést. Sedlo pro něj není.

Dodatek: Tímto dodatkem chci odůvodnit inteligenci vlka obřího. Už v chování můžete poznat, že vlk je inteligentní. A protože žijí sami ve dvojici, musí mít větší inteligenci, tak už to udělala příroda.

Využití ve hře

- Získání poznatků o tomto zvířeti.
- Zabití a přinesení důkazu nějakému sběrateli.
- Nalezení jeho jeskyně.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 29

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

no,tak začneme...
1)jen by mě docela zajímalo jak tomu vlkovi můžou oči zeleně svítit...pochopil bych to,kdyby mu třeba někdo posvítil do očí,ale jak si psal,,V dálce jsem uviděl dvě zelené tečky, které se ohromnou rychlostí blíží."tak jak sem to já pochopil tak mu svítí pořád.Což podle mě nedává smysl
2)Jak si psal,že žijí v mírném podnebném pásu,tak já si myslím,že tohle je docela zbytečné,protože podle mě moc pjů nehraje na rozdělení na vegetační pásy...samozřejmě tady hodně záleží na pj.
3)Podle mě si nemusel psát,že jejich jeskyně vypadá jako medvědí jeskyně a vzápětí napsat,že ty jeskyně získávají od medvědů=)no,ale proč to píšu,proč ty jeskyně získávají zrovna od medvědů?Vždyť je přece spousty jiných volných jeskiní ,nebo jeskyní kde žijí jiná zvířata...to by chtělo ještě trochu promyslet...
4)psal si,že se vplíží do jeskyně medvěda a v okamžiku překvapení medvěda zakousne...no já si myslim,že když toho medvěda ,,zakousne",tak ho přece nemůže hned zabít a medvěd by tím pádem měl útok a kdyby tam těch medvědů bylo náhodou víc tak si myslim,že milej vlk by měl smůlu a putoval by pod kitičky.Dál když se tam ten vlk například plíží tak mu přece svítí oči a medvěd by ho nejspíš ucítil...
5)Jak si psal,že když spolu bojují 2 vlci tak se ,,nezabijí"ale jen poraní.Co když mu ten 2. vlk náhodou prokousne nějakou tepnu nebo mu prokousne krk...to bych ještě trochu promyslel..
6)Píšeš,že když je někdo u jeho jeskyně tak ho zakousne a najednou zachvíli píšes,že dokáže skvěle odlákat nepřítele a že to dělá při obraně své jeskyně...to by chtělo trochu pozměnit=)
7)s tím ćichem tos trochu přehnal,na 1 míli cítit nepřítele to je podle mě vcelku nemožné,ale i tady záleži na názoru já osobně bych to trochu snížil,protože jestli má k tomu ještě tak vynikajíci sluch tak je vcelku nemožné ho dostihnout protože přesně ví,kde seš a důkladně může sledovat tvoje pohyby.toť vše soráč,ale já to nevidím na vic jak 1 *,koukam,že seš tady už 115 dní tak by to už melo nějak vypadat,příště ned tím více zapřemýślej a bude to lepší.=)


 Uživatel úrovně 0

Děkuji za opravu všem... Už nikdy bych nenapsal takové dílo... je to opravdu amatérské. Teď už sem poučen...


 Uživatel úrovně 0

kdybis to dal do dilny tak je to lepsi.mel bis na tom este pracovat


 Uživatel úrovně 0

Je to trochu přeumělkované, a myslím že to je DOST ošizené. Je to jaksi STROHÉ ale věřím že ŘÁDNÁ příprava tomu dá ten šmrnc.


 Uživatel úrovně 0

njn Takej průmer sry sice sis stim dal asi hodne prace ale ja osbne v drd bych to jen MALOKDY pouzil


 Uživatel úrovně 0

Hmmm....
Je to jaksi...jak bych to řekl...abych neurazil...tak trochu...bída!!
Nechci tě určitě nějak zvlášť kritizovat, ale je to opravdu nečitelné, nezajímavé, skoro nepoužitelné a originalita pokulhává, jako by neměla vůbec nohy.

Sorry za moji tvrddou kritiku, ale jsem zastánce toho, že když už se má něco udělat, tak ať to je pořádně.
Příště to dej raději několikrát do dílny.

Nemohu více než 1*.... doufám, že budeš s nadcházejícími prácemi svou kvalitu zlepšovat.


 Uživatel úrovně 0

Tak u cteni tohohle sem se fakt smal ( nevim proc, ale gramaticky chyby me rozesmivaj...). Je videt, ze sis cetl nejakou encyklopedii (nebo tak neco) a ze ses snazil to rozpracovat. Bohuzel neuspesne... :(
Nelibi se mi ta Inteligence. Zvireci Inteligence je proste 1- vzdyt i pes, ktereho mam doma se chova nekdy az genialne a dokaze predvidat veci, ktery by me fakt nenapadly... V pravidlech ma i hranicaruv pes int 1 ( a to musi bejt neco jako pes slepeckej).

Taky ten uryvek z toho deniku je uplne ubohej. Kuprikladu si myslim, ze kouzelník do sveho deniku pise jmena pratel a ne hranicar a kroll...

Vyuziti ve hre: Pochybuju, ze tohle nekdo do svy hry da, vzdyt je to jen vlk s lepsima cislama...

.......

1* za tvoji snahu o rozpracovani


 Uživatel úrovně 5

Vlk, který hravě pobije obra lidožrouta? To snad ani ne. Co se týče síly mláděte, souhlasím s Drewgenem. Dávám 1* za snahu


 Uživatel úrovně 0

Ahoj,
ze začátku jsem si přečetl tvůj článek. A po prvních 5- 6ti odstavcích mě tvé psaní začalo nudit. Řekl bych že to co jsi napsal by byl schopen napsat téměř každý. Jelikož jsi udělal z obyčejného vlka supervlka (Napsal již Miki Wolwerine). Trochu dosti mě vyděsila tak vysoká inteligence u vlka. Protože jestli se nemílím tak každé zvíře má inteligenci 1. Dále si nevzpomínám jestli jsi napsal jestli může používat v jednom kole drápy a tlamu. Jo a to na to sražění bych dal asi nějakou past na sílu. Ten děj co jsi napsal se mi moc nezdál jelikož ten kroll musel být asi dosti slabý když ho tyk lehce srazil.

Zatim zdar a u nějakého dalšího dílka zase čusík


 Uživatel úrovně 0

Resyf: Už se na to těšim... Bude to taky do Bestiáře?

P.S.: Souhlasíš s mými připomínkami? :)