Bestiář

Nemrtvý pes Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Nemrtvý

Životaschopnost: 3 +1

Útočné číslo: (2+3/+1)= 5/+1 (Tlama) 3x za 2kola; (zvl.)

Obranné číslo: (3+1)= 4

Odolnost: 19

Inteligence: 1

Velikost: B

Zranitelnost: Nemrtvý

Pohyblivost: 15/ Zvíře

Poklady: Žádné

Zkušenost: 60

Bojovnost: 10

Síla mysli: 0

Popis:

Je večer a já čekám na svého strýce. Měl se vrátit před setměním, v tom mě napadlo, že když je tak pozdě po západu slunce určitě se zase zatoulal do nějakého hostince. Jen co mě to napadlo tak jsem zaslechl běžet nějakou postavu k naší chajdě. Podíval jsem se z okénka, a tam jsem spatřil svého strýce, tekla mu krev a křičel na mě " Rychle mi otevři dveře a schovej se''. Otevřel jsem a schoval se na půdu. Díval jsem se z půdy škvírkou ven. Strýc zavíral dveře, a já spatřil jak se blíží 4 psi, ze kterých padá maso při běhu. Strýc to nestihl a psi vtrhli dovnitř, strachy jsem zavřel víko, které vedlo na půdu. Potom jsem jenom slyšel praskání kostí a vrčení těch psů. Chvíli potom jsem otevřel víko a všimnul si jak každý pes nese v hubě kusy masa. Byl to strašný pohled, ráno jsem slezl z půdy, a tam byla jeho mrtvola rozcupovaná na kusy. Bylo mi smutno, a měl jsem vztek, začal jsem prohledávat všechny věci svého strýce a truhly mého otce. Našel jsem meč a pár zlaťáků za které jsem nakoupil nějaké jídlo a věci se kterými si myslím, že přežiji ve světě. Stal se ze mě poutník, který se chce pomstít tomu, kdo ty bestie vytvořil a poslal je na mého strýce.

Strongus Pomstychtiví

Kouzlo kterým oživíte Nemrtvého psa, koně nebo jiné zvíře, které si PJ dokáže vytvořit.


Oživ nemrtvé zvíře *Tytný chaj haf*
Magenergie: viz níže
Dosah: dotek
Rozsah: jedeno zvíře
Vyvolání: viz níže
Trvání: stálé
Obor magie: VI

Tímto kouzlem je možné stvořit zde zmíněné nemrtvé zvíře (pes, kůň atd.). Zde mohu napsat akorát, že toto kouzlo se dokáže naučit Kouzelník a jeho obory, případně nekromant. Bohužel nemohu zde vytvořit tabulku, jelikož nevím kolik z vás ještě vytvoří nějaké nemrtvé zvíře. Kolik magů potřebuje k oživení pes máte uvedeno níže a všechny jiné údaje. Postavy by se neměly dozvědět útočná, obraná atd. čísla této bestie. I když si jej sami vyvolají (mohli by se s vámi hádat o síle útoku atd.).

Vzhled Nemrtvého psa:

Pes vypadá dost děsivě a některým postavám s malou odolností (10 a méně) se udělá při pohledu na něj udělat špatně ( postih k boji i obraně -1 na jedno kolo). Psovi totiž chybí dosti kůže a někdy i kus svalu, na takových místech jsou vidět jenom kosti. Jako každý nemrtví není pes ve tmě vidět infraviděním a to je způsobeno tím, že se tělesná teplota psa mění podle toho v jakém je prostředí. Platí pro něj vesměs stejná pravidla jako pro Zombie, také nemůže na sluneční světlo, a také vidí na 30 sáhů ve tmě. Pokud se mu někdo podívá do očí, uvidí zvláštní temnotu, prázdnotu v očích, prostě vidí tělo bez duše. Hobit nedokáže vycítit nemrtvé takže ani tohoto nemrtvého psa nevycítí, zvířata jej ucítí ale nevystopují ho, jelikož je tenhle abnormální smrad ze psa omámí. Všechna tato zvířata budou dezorientována budou chtít utéct strachy. Důvod je, že Hraničářovi psi mají inteligenci 1 a Kouzelníkovi pomocníci mají více i tak si uvědomují, že jsou to mrtvá zvířata, a že mohou také takhle dopadnout.

Vznik Nemrtvého psa:

Nekromant a kouzelník s kouzlem oživ nemrtvého dokáže vytvořit za 10kol ale za 30 magů a za 5 bodů únavy. Poté co je Nemrtvý pes vytvořen se musí stejně jako zombii zásobovat magy aby jeho tělo drželo pohromadě a poslouchalo jeho stvořitele, musí dostat každý den 10 magů. K vytvoření Nemrtvého psa je zapotřebí mrtvola psa je jedno jakého. Jestli Lovecký, Válečný nebo jenom nějaký, do kterého kopou na ulici řezníci stejně s dodanou magenergií se změní jeho velikost o třídu výše, ale nikdy nebude větší než B takový nárůst a příliv síly dodaný magií by jeho kosti nevydržely. Změní se síla a veškeré jeho hodnoty. Opadá mu nějaká kůže atd. Někdy se mohou vyskytovat Nemrtví psi i sami od sebe na místech kde je zvýšené množství magenergie jako třeba v kobkách nebo Chrámech, ale dost často jsou v pyramidách není to však pravidlem (v těchto místech je větší množství magenergie). Jeho místo je hlavně po boku temných čarodějů a nekromantů. Po smrti jeho stvořitele se ze psa uvolní všechna magenergie, která byla zapotřebí k jeho vyvolání. Jeden uvolněný mag z jeho těla způsobí zranění postavě do vzdálenosti 5 sáhů zranění za dva životy. Na psa neplatí žádná psychická kouzla.

Boj Nemrtvého psa:

Nemrtvý pes se ničeho nebojí a je to velmi oddaný ochránce svého stvořitele jeho výhoda je, že chodí ve smečce o počtu 3 a více jedinců když je jejich počet 3-6 jedinců tak mají bonus +1 k ÚČ. Pokud jich je 7 a více tak mají bonus +1 k ÚČ a +1 k OČ. To je jejich výhoda počtu mají to vytvořeno podobně jako válečníci svou SEHRANOST. Jsou to stvůry, která chtějí maso, krev a nic jiného. Nekromant nebo Kouzelník s kouzlem Oživ nemrtvé zvíře se s nimi dokáže telepaticky dorozumívat a vidět přes jejich oči na vzdálenost 300 sáhů a dávat jim tak primitivní rozkazy jako třeba: Sleduj ho, zabraň mu projít, sežer ho atd. Každý jejich povel je stojí 3 magy, ale není nato zapotřebí žádné zvláštní kouzlo je to spojení mezi Nekromantem (kouzelníkem) a jeho psy. Když povel řekne jednomu, slyší ho všichni psi. Jako na každého nemrtvého působí i na Nemrtvého psa vysoce účinně svěcená voda, působí jim dvojnásobné zranění. Pokud pes útočí ze stínu (tedy postava o něm neví), tak má bonus k iniciativě +1 a k útočnému číslu +2. Jeho pravděpodobnost úspěchu překvapení je 70%- hází se za každého psa zvlášť (nikdy nevíte kolik jich je ;-)).

Zvláštní schopnosti a útok Nemrtvého psa:

Zvláštní útok je stejný jako má zombie, je to vyděšení z jeho děsivého zjevu : Tento útok se počítá na vzdálenost 5 a méně sáhů. Když se útok povede, tak postava na 1k6 kol omdlela. Past se počítá Odolnost+ Roz. =9= Nic/Omdlení. Past je tak veliká jelikož se lidé (postavy jakého koliv druhu kromě odolných krollů) bojí psů, kteří na ně vycení zuby a když k tomu přičteme ještě to, že pejskům chybí kousky těla??? Je to děsné pomyšlení. Asi většina z vás si dokáže představit jak je to asi hrozný, když na vás skočí pes ze kterého při dopadu opadá nějaké maso. Krom toho pes jako každý jiný nemrtví vidí dokonale ve tmě na vzdálenost 30 sáhů, a sami nejsou vidět ve tmě. Jeho první útok je pokus o svalení postavy, snaží se do ní vrazit aby spadla. Je to hod proti pasti Síla =6= Povalení/Nic sražená postava nemůže 1k6 kol vstát, bojovat ani kouzlit.

S touto bestií jsem se popral sám. Tím myslím, že jsem ji sám vytvořil, ale pak jste mi pomohli a bylo to.
Takže doufám, že se vám líbil můj pejsek dáte mu nějaké rozumné hodnocení Díky.

(Jsem začátečník ;-))

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Nepřijde mi to moc originální, ani moc propracované, možná to chtělo tomu věnovat více času.


 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad,který sice nemusí zaujmout všechny,ale mě osobně připadá hodně zajímavý.Možná by i stálo za to jej třeba více rozpracovat nebo dodělat více druhů,ale to už je na polemiku...


 Uživatel úrovně 0

Tak tedy,

Krome vytek pode mnou (a s vetsinou jich souhlasim, jen se chlapci nehadejte...) jich mam jeste par navic.

1) Uvodni povidka. Je hrozna! To neni povidka, to je popis. Autor preskakuje mezi tematy (mel se vratit vecer x vtom me napadlo) i mezi casy (byl to strasny pohled (na psa se strycovym masem) x rano jsem slezl z pudy (!)). Stylisticky je to na dne, a jako ucitel CJ bych dal tak za 4 (ja mel zatim z 90 procent slohu za 1, takze vim o cem mluvim). A trochu se to nese i popisem prisery, i kdyz uz ne tak hrozne. Ve mne ta povidka hororovo nenavodila.

2) Rekl bych, ze sis trochu popletl pravidla, svecena voda pusobi normalne prave na nemrtve, na ostatni vubec (nepocitaje strepy).

3) Sarkasticky stouch. S tou bestii se popral sam? A kdo vyhral? ;-)

S prihlednutim k chybam zohlednenym nize jsem se rozhodl ke znamce asi 1.2* - 1* je vysledek.


 Uživatel úrovně 0

Je to opravdu výtečně podáno. Úvodní příběh je vskutku kvalitní a mě se líbí... párkrát mě i zamrazilo na zádech...

Co se týče stvoření, trochu.... no, je to ještě dobré...

Parametry mi tu sedí a tudíž není o čem mluvit. Rozhodně bych ponechal ten Horde bonus (víc psů, větší útok).

Postih není nutný (dle mne).
Ale s tím mám u svých hráčů jako PJ také problém. Častokráte jim popisuji nejhrůzostrašňeji, jen co to jde, ale oni, protože se do toho nevžijí, tak mají raději postih (-2;-3....atd.), ale to je vedlejší.

Závěr: Celkem povedené a řekl bych, že to nemá mnoho chyb. Je to prakticky použitelné do každého světa. Teda, do mého určitě.... Máš u mně za tohle 5*


 Uživatel úrovně 0

Nejdříve se omlouvám za to, že nebudu číst pozpátku diskuzi. Vážně to není v mých časových možnostech a dělám to jen u příspěvků, které sám použiji.

1. Úvodní text není tak strašný, jak jsem čekal. Přišel mi jako docela pěkný. Jen si představte jak se choulíte na půdě a dole ve světnici to vypadá, jakoby oživly všechny stvůry pekelné. Docela pěkné a naladilo mě to na další část příspěvku, tudíž to splnilo svůj úkol.

2.Myslím, že i docela rozumné parametry. Navrhoval bych dvě verze: buď si nekromant vytvoří smečku slabších vořechů, tak 5-8(snížit parametry), nebo jednoho, který bude něco jako finální boss (neříkám, že znám tvůj styl hry, ale tento příspěvek na mě působí tímto směrem - což nic neznamená!). Případně si vytvoří jednoho, který bude vůdce smečky a bude ostatní vést, klidně se inspiruj v ppz 1.6 odkaz vlk v bestiáři.

3. No, teď ke kouzlu. Přijde mi, že to kouzlo je to hlavní a že tento příspěvek se měl jmenovat spíše: Kniha nekromancerova, kapitola 14 - oživování zvířat. A samotný příspěvek by tam byl jako příklad... Takhle to vyzní totiž docela blbě, když máš takovou potvoru a "bokem" se zmiňuješ, že to vůbec nemusí být pes, ale vlastně cokoli jiného, což zde nebudeš rozepisovat, protože vlastně nevíš, zda to budeme dělat...nutno říct, že to zní docela komicky.
4. Já nemám rád, když se řekne postavy mají postih ten a ten. Buď to jako pj popíšeš tak, že se postavy zkutečně budou bát, nebo mít alespoň respekt, nebo jim postih nedávej. Pokud ale hrajete méně na hraní rolí, tak tam postih patří, ale dal bych stejný jako u zombie v ppz.1,6. Teď zhlavy nevím, ale myslím, že je to ochromení strachem nebo něco v tom smyslu. Potom by mi tento příspěvek působil více kompaktněji se stávajícími pravidly.

5. O nemožnosti vystopování. No já bych ho vystopovat nechal, protože šílený smrad není důvod. Ale to, že cítí smrt ano. Klidně bych popisoval jak se stopující zvíře cuká, ohlíží se a zase odbíhá k pánovým nohám. Táhne ho pryč... toto už bude vzbuzovat ve hráčích podezření a respekt. Řeknou si "cože?To se ještě nikdy nestalo..." a minimálně zpozorní. Když po cestě najdou ještě rozervanou mrtvolu člověka, uvidíš, že budou mít strach ještě než nemrtvé psy vystopují...

6. To, že při zabití psa se uvolní magenergie, která postavy zraní za 2 životy za mag, bych vypustil. Přijde mi to bezúčelné. Možná se mýlím.

7. Všichni se něčeho bojíme. Já myslím, že i banda kostlivců zaváhá, když se kním blíží doslova zářící paladin ve skvostné zbroji, který za sebou nechává spoustu znovumrtvých těl.

8. K útoku ze stínu, když tak smrdí? :) Minimálně bych popisoval ten chlad. To řešení, že čím víc psů, tím větší útočné číslo bych nahradil tak, jak jsem zmínil výše. Sehranost bych nepovolil, není dovolena u žádné potvory, není žádný důvod, proč by měla být tady.

9. Zvláštní schopnosti a můj pocit znich: ale jo... jen mi přijde přeplácané, když pes zároveň dává postihy postavám, ochromuje svým zjevem, skáče ze stínu a paralyzuje postavy prvním útokem...Tak se rozmysli. :)

Shrnutí: Takže není to tak hrozný, jak jsem si myslel. To za prvé, výtky máš vypsané nahoře, takže si je přečti a příště to bude lepší. Autor píše, že je začátečník, což značí, že jeho hra bude nejspíš trošku jiná než vás starých mazáků. Nikdo už si ale nechce vzpomenout, že stejně začínal on sám a že taky měl trošku pravidlácká a bojová doupátka... Tento příspěvek je do nich a tak zarytí roleplayeři neměli vůbec číst nebo se měli trošku mírnit, protože to není příspěvek do jejich stylu hry. A v ŽÁDNÉM případě nemůžete říct, že je lepší, neboť každou družinu baví něco jiného a tohoto autora třeba tohle. Proto bych příspěvek neposuzoval stylem "nehodí se do mého stylu hry a světa".
HOWG


 Uživatel úrovně 0

Hezký pokus, ale chybí tomu určitá jiskra, něco vyjímečného.
Měl by si se navíc taky zaměřit na svůj sloh, protože ty věty sou takové zmatené a oněkdy popírají slovosled. Taky by nebylo na škodu použít občas "umělečtější slova", já vim zní to divně, ale doufám že chápeš co tím myslim
Jinak souhlasím s tím co už řekli jiní
Snaž se a příště to možná dopadne líp


 Uživatel úrovně 5

irook,

nechceš se autora nijak zastávat, ale děláš to :-) . Proč? Protože ti má kritika přijde až zbytečně detailní, čímž myslím opravdu zbytečně. A proto je správné, že jsi se autora zastal a napsal jsi své připomínky vůči mému komentáři, který v některých ohledech poukazuje i na zdánlivé zbytečnosti. Ty nejsou sice tak hrozné pro samotný příspěvek a jeho využitelnost, ale vyrušily mě při čtení - prto jsem je autorovi zdělil. Mám teď na mysli věci, které sami o sobě nekazí příspěvek, ale jen podtrhávají jeho nedokonalost. O mém pohledu na detaily už jsme se jednou bavili a já bych to nerad rozmazával v rubrice. Rád si o tom s tebou promluvím na chatu, poštou... hlavně v klidu. Nemám potřebu se s někým přít o jeho názor. Každý máme svůj a je dobré si za ním stát až do doby, dokud neprohlédneme svůj omyl - pokud to je mýlka. Zkrátka máme každý jinou náturu a tak je přirozené, že i jiné pohledy na věc. Ale abych se vrátil k tvému odstavečku.

Pokud jde o můj pravopis, tak ten už jsem řešil mnohokrát s mnohými. Je smutné, že se sám dopouštím toho, co jiným vytýkám. Nemám, jak to vysvětlit. Dokud jsem pouhý uživatel, tak mi mé texty v diskusích asi nebudou připadat až tak důležité, abych je proháněl wordem apod. :-( ... je mi líto, chápu, že pro někoho může být otřesné to číst a kaju se za to... nadruhou stranu si myslím, že od svého příchodu na stránky se to díky neustálému čtení a psaní čehokoli značně zlepšilo - proto v tomto ohledu fandím Alfikovi. Jen je důležité, aby se vždy našel někdo, kdo mi o chybách řekne. Nenaštvu se, neboj - to by bylo hloupé... jen tím, žes mi to řekl, jsem se opět poučil a spadl zpátky trochu více na zem.

Ad kostěný zajíc - jak vydíš, dle hodnocení ostatních, tak mám pravdu v tom, že takovéto příspěvky nikoho moc nenadchnou. U poznámky, že nemají moc cennu jsem to opravdu špatně vyjádřil - měl jsem napsat, že pro mě nemají moc cennu - a opravdu nemají. Ne na aplikaci v DrD. Souhlasím s tím, že dobrý Pj využije každý nápad. Neodvážil bych se napsat, že jsem dobrý Pj... myslím, že umím využít dost nápadů, ale tohle je tak okaté a ohrané, že v tom žádný nápad nevidím. Je to jen kopírování nápadu, který mi byl znám již dříve. S nemrtvým psem jsem se setkal už před několika lety. Tak je jasné, že mě to nápadově nemůže uchvátit. Někoho se to možná dotkne, ale mě ne. Proto hodnotím nízko, hodnotím sám za sebe, ne za ostatní. Nikomu neberu jeho hlasování z důvodu, že mu to přijde nápadité, ale já to mám prostě jinak - takže asi tak.

Dobrá, každý nenapíše nemrtvého psa za minutku na koleně, je to řečeno hodně obrazně. Na co jsem chtěl poukázat bylo, že tento příspěvek je pro mě bezcenný i z toho důvodu, že ho nepotřebuji mít vytisklý a něco si v něm číst či hledat. Celý tento příspěvek se dá zaimprovizovat. Alespoň z mé strany.

Co se týče tvé poslední výtky. Já napsal, že mě to jen upoutalo, ale že do hodnocení to nebudu počítat, protože to nemá co dělat s rubrikou bestiář. A proč jsem to tedy psal? Protože mě to prostě zaujalo... je to o slovíčkaření, ale já jsem hold takový hnidopich, že jsem nad tím začal přemýšlet a napsal jsem to.... Co se týče koncepce bestiáře, tak je mi líto - já ji nečetl... v rubrice samotné není a jinde bych ji nehledal.

Suk.


 Uživatel úrovně 0

Suk:

nechci se autora vůbec nijak zastávat, ale četl jsem tvou obsáhlou kritiku a taky mě na ní zaujalo pár věcí.

třeba chyby... pes je prostě nemrtví - a tím bych zkončil...

dál - dřív se tady objevil kostěný zajíc, ano, na toho se pamatuju. Nemůžeš tvrdit, že to pro někoho nemá cenu - mně se to třeba líbilo a dodal jsem k tomu pár nápadů, které to mohly pozvednout ještě výše. Ale myšlenka to nebyla špatná. Dobrý pán jeskyně využije i sebemenší nápad.

A dál, není pravda, že nemrtvého psa napíšeš za minutku na koleně, takže už jenom z toho důvodu, že se jedná o nemrtvého psa, to pro tebe nebude mít význam (OK, pro tebe ne, pro ostatní třeba ano). Takový nemrtvý pes může být nádherná nestvůrka, pokud má někdo to, čemu se říká nápad. Z obligátního tématu vykouzlí super použitelnou věc. A nebo opačně, má super originální nápad a pak to za minutku na koleně zpracuje (protože už má nějaké zkušenosti) a je z toho opět super příspěvek.
Takže to nehaž do jednoho pytle. (Toto ovšem není ten případ, autor nemá ani pořádný nápad, ani zkušenosti).

No a naposled si neodpustím tvou malou výtku ohledně "večera", "pozdě po západu slunce", "noci" a podobně. Podívej, klidně můžeš mít večer i velmi dlouho po západu slunce, na tom není nic nelogického, navíc se to absolutně nedotýká díla samotného (kdyby v tom byla nějaká gramatická chyba nebo něco, tak neřeknu), takže nechápu proč to zmiňuješ. Být autorem tohoto díla, tak tě s takovou výtkou pošlu do míst, kde by se ti opravdu nelíbilo. Ale možná za to může jenom ta averze vůči všem, co se snaží za každou cenu rozpitvat dílo do nejmenších podrobností a pitomostí, místo toho, aby svou kritiku zaměřili dle koncepce rubriky na použitelnost, originalitu, čtivost, zkrátka to, co je pro dílo a jeho úspěch rozhodující.


Omlouvám se všem přítomným za OT, ale stejně už tady všichni, co chtěli něco říct, řekli.

irook.


 Uživatel úrovně 5

Deiwid: To říká ten pravý chvátal, který si ani po sobě nepřečte co napsal.


 Uživatel úrovně 0

Chtěl bych vás poprosit jak již řekl Delorian aby jste toto dílo ohodnotili tak jak je napsané a nekoukejte na to jestli jsem nováček nebo né. Předem děkuji