Bestiář

Okřídlený Válečník Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 8+2

Útočné číslo: (5+4)=9 2x za kolo ; 5+ zbraň 3x za 2 kola ; (zvl) 3/+4 (vykousnutí hrdla) ; (První šok)

Obranné číslo: 2+1+ zbroj

Odolnost: 19

Inteligence: 3

Velikost: C

Zranitelnost: Humanoid

Pohyblivost: 21/Humanoud ; 12/Okřídlenec

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: Žádné ; Zbraně co zbyly po boji

Zkušenost: 1200

Bojovnost: 10

Síla mysli: 0

Popis:

Vznik Okřídleného Válečníka:

Válečník vznikl tak že jednoho dne se jeden Válečník dostal do tajných chodeb kde nalezl hordy skřetů a zvláštní zbraně. Ty zbraně byly zvláštní tím že měly mnohem důkladněji broušené ostří a vážily o poměrně dost méně (5mn). Ale když se chtěl vrátit zpět stejnou cestou kterou si vybil mezi skřety tak ho spoutalo zvláštní kouzlo nikdo neví odkud pocházelo vypadalo to jako by Válečník zmrzl nazvěme to tak. Ale přitom dokázal vnímat okolí takže si všiml jak se k němu dobelhali 3 temné postavy. A tu noc to začalo, začali na něm dělat pokusy různé kombinace kouzel lektvarů a míchání schopností různých ras dohromady. Zjistilo se že se zkoumání vymklo postavám z rukou jelikož byli svědky jak se z Člověka Válečníka (Bojovník) stala krvelačná Bestie které vždy když toužila po mase začala vytékat krav z pusy. Tahle postava která měla takovéto choutky byla vyšší a měla větší sílu. Už ani netušily co ohavnýho stvořily. Nikdo z temných postav to netušil a nikdo v nedalekém městě se o tom nedozvěděl jelikož zrůda dvě temné postavy zabila, třetí přizabila a vzal jí sebou neznámo kam. Co se proslýchalo bylo to že se snad dokáže množit a vyrostou z toho další krvelačné bestie lovící lidi a zvířata kvůli pomstě.

Vzhled Okřídleného Válečníka:

Je veliký asi jako kroll se zelenou kůží která je na zádech porostlá hnědými chlupy a trochou peří. Má velmi zrohovatělou kůži a veliká křídla s červeným peřím rudým jako krev. Na hlavě má vždy helmu, a úplně černé oči dokonale vidí ve tmě. Z jeho pusy se vysouvají dva čistě bílé špičáky ostré jako břitva. U pasu má přidělaný dlouhý meč na hrudi má vykošťovací dýku a v ruce většinou drží svou sekyrku kterou seká hlavy nepřátel. Tato Bestie má 4 končetiny. Přitom na rukách má navázány červené kožené pásky čím více pásků má na rukách tím více zabil lidí protože pásky jsou z lidské kůže která je namáčena v lidské krvi. Je to zvláštní je okřídlený ale nemá drápy na všech končetinách má je jenom na nohách asi aby se udržel na stromech. A na stromech nežije nikdy sám je tam většinou celá tlupa čítající asi 4-8 jedinců. V jejich doupěti se dají najít nějaké ty mince i když je oni nepotřebují tak si je berou kvůli tomu jak se blýskají jsou jako straky. Možná ale velmi neobyčejně tam může družinka najít i nějakou tu zbraň s démonem z astrálních sfér. Jejich doupě vypadá jako koule o rozměrech 10 na 10 sáhů která je celá z proutí a bahna aby ji nikdo nezapálil. V chod do ní je ze shora koule a ta koule je vždy na největším a nejmohutnějším stromě aby ho jen tak nikdy nepokácel.

Jeho zvláštní útok je:

Vykousnutí hrdla: Zvláštní útok je podobný jako u Upíra ale on nesaje krev on jenom vykousne kus svalu z krku nebo jiné části těla a poté může útočit na nehybného protivníka který si hází proti pasti omdlení =9= Vlastnost je odolnost omdleni/nic poté si oběť hází ještě jednou ať je v omdlení nebo ne jestli vykrvácí =7= Vlastnost je odolnost Zranění za 1k6/zastavení krvácení. Když oběť neuspěje v hodu proti pasti tak se hody opakují dokud nepřijde o všechny životy nebo dokud se to nepovede. Když Válečník zabije celou družinku nebo nějakou oběť a nikdo v okolí nebude tak oběti vyřízne páteř se žebrama a hlavou a vystaví jej na veřejné místo třeba ve městě na náměstí.
První šok: Tento šok (vyděšení) funguje podobně jako u Zombií zde je past životaschopnost - Inteligence =5= následek je úprk neznámo kam (postavu ovládá PJ) / pokračování podle děje. Postava by se nejraději ve chvíli vyděšení nacházela úplně jinde, proto začne utíkat klidně i do tmi třeba že tam nejsou dveře ale to postava netuší proto ji ovládá PJ tedy jen z části.

Zajímavosti o Okřídleném Válečníkovy:

Jak jsem řekl již výše tak Válečník když někoho uloví a má čas tak mu vyřízne páteř s žebrama a hlavou a vystaví tuto trofej na co nejveřejnější místo aby každý věděl že je kousek od města a nikdo nemá chodit do lesa jelikož by se nedožil dalšího dne. Každého kdo zajde do lesa kde žije jejich tlupa zabijí a udělají si z něj snídani, oběd, večeři no prostě to na co mají chuť. Každopádně nikdy nežije žádný jedinec sám a když jo a potká jinou tlupu tak se k ní přidá. Najdou se i dny kdy nikdo do lesa nevejde a oni jsou o hladu pak to dopadá hrozně zle jelikož jak nastane noc tak oni začnou dokonale vidět a začne hon na ožrali z hospod, pocestný nebo obyčejné lidi kteří jsou zalezlí ve svých příbytcích. Někdy se snaží osadníci na ně dělat do lesů nájezdy ale je to bez účelů jelikož jsou silnější často to dopadá tak že vesnice je pod vládou těchto bestií které to tu drancují a dostávají od vesničanů lidské oběti. PJ může tuto bestii využít jako samotné dobrodružství zbavit vesnici tyranie.
Nebo Okřídlený Válečník může dělat ochranu čarodějovi který mu dává lidské nebo zvířecí objeti ale stejně ho někdy zabije takže co z toho pro čaroděje plyne??? Dávejte si na ně pozor. Okřídlencům je příjemná tma mají totiž ultra sluch takže jsou jako netopýři. Ale nevadí jim ani denní světlo. Zajímavé je také to že Okřídlenec po všech těch pokusech co na něm prováděly a ty kouzla co na něj sesílaly si na ně již zvykl takže kouzla mu ubírají jenom polovinu životů zaokrouhlujeme dolů a lektvary mu nezpůsobují žádná zranění jenom jed KURARE na něj působí ale také jen za polovinu životů.

Zbraně, které používá:

Dlouhý meč: 7+0+1
Jednoruční sekera: 4+2-1 ; Vrh: 5 10 15
Vykošťovací dýka: 3-1+0 ; Vrh: 5 9 12

Všechny tyto zbraně jsou vykovány stejně jako ty které našel jejich předchůdce jak jsem již vyprávěl v ději oni tyto zbraně dokáží sami vykovat ale jenom tyto takže ať si družinka nemyslí že si jednoho Okřídlence chytí a budou ho držet tak dlouho doku jim nevytvoří zbraně co si oni přejí prostě jim maximálně vytvoří ty zbraně co má on sám ale k tomu ještě potřebuje základ obyčejné zbraně aby z ní dokázal udělat takovou jako má on sám. Většinou tyto zbraně vytváří ve vesnici u kováře kterého zabyly protože oni sami nemají místo kde by mohly mít dílnu s pecí. Každou zbroj co nosí má díky zkušenostem kování zbraní o 1 větší KZ také si je upravují.
Ze zbrojí používá všechny kromě Rytířské a Plátové jinak se všemi dokáže létat, a hlavně nikdy nepoužívá štít.

Tak doufám že se vám aspoň trochu líbí tahle Bestie.

Chtěl bych poděkovat Schullin Koullenovi,Greyhawkovi a gugílkovi kteří mi pomohl dodělat tento nápad.

A na závěr bych se rád omluvil za slohoví chyby.

(zvTato bestie je dělaná začátečníkem je to moje první tak mě hodnoťte s ohledem díky Helis.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 29

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Pravopisných chyb je až moc, na to, aby se daly tolerovat. Nebýt těch hrubek, bylo by to solidní dílko, s pár (již jmenovanýmy) nedostatky...


 Uživatel úrovně 0

Docela dobrý nápad, ale nelíbí se mi jak si to málo propracoval a rozepsal. Mohlo to být mnohem lepší.


 Uživatel úrovně 0

Je to hodně zajímavý nápad, ale mohl jsi se trochu víc rozepsat. Navíc bych řekl že má příliš mnoho plusů a v podstatě v ničem není nijak radikálně omezen. Možná bych ho zmenšil a trošičku osekal, protože jak říkám ....nápad není zlej.


 Uživatel úrovně 0

O takové zajímavé postavě je škoda napsat toho tak málo..


 Uživatel úrovně 0

Opravdu dost skromné....


 Uživatel úrovně 0

No nápad celkem ušel ale moc sis s tím nepohrál.Snad jindy !!!


 Uživatel úrovně 0

Pozoruhodné, ale neviem, či to použijem.


 Uživatel úrovně 0

No mě se to zdálo jako dobrý nápad ale......jinak sevším souhlasím s Hasielem.Chce to snahu.


 Uživatel úrovně 0

Po slohové stránce je to dost nepovedené až budeš psát příští příspěvek tak se na to zaměř, jinak nápad celkem dobrý až na to zpracování se mě líbí, proto 3*


 Uživatel úrovně 0

Škoda že jsi si nedal víc záležet na pravopisu. Mnoho vět je zde velmi těžkopádných a některé jsou špatně pochopitelné. Zpracování je jinak celkem dobré i když nápad nic moc a technické chyby se také najdou (viz kritika Naje II. níže).Je to tvůj první příspěvek takže dávám za 2.