Bestiář

Deštivec bleskomilný Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 3+1

Útočné číslo: 2+síla zbraně(humanoid) ,pouze zvl.(mrak)

Obranné číslo: +2+KZ(humanoid) ,5 (mrak)

Odolnost: 12

Inteligence: 10

Velikost: B(human.), A-C(mrak)

Zranitelnost: magický tvor,ale vodní kouzla a ohnivá kouzla nic

Pohyblivost: 12(humonoid),20(mrak)

Přesvědčení: zmatené zlo

Poklady: žádné

Zkušenost: 300

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Odedávna všechny deště ovládá Bůh deště. Ten ovšem nestačí na to, aby kontroloval všechny deště. Proto si vytvořil deštivce. Ti mu v jeho práci pomáhají. Vždy si utvoří deštivce a pošle ho do nějakého kraje. Tam se nejdříve musí jeho sluha zabydlit a vybrat si vesnici. Pokud se mu to podaří, zastaví všechny deště, které měli spadnout na krajinu.Drží deště tak dlouho, až to začne být vesničanům divné. Začnou pátrat z jakého důvodu neprší. On však zadržuje všechny deště dokud je nenapadne, že by měli přinést oběť Bohovi deště. V tom nastane jeho chvíle, vyrazí do vesnice v lidské podobě a začne lidem „radit“ jaké dary by Boha usmířily. Musí sice poslouchat svého pána, ale on si vždy nějakou tu dušičku ulije pro sebe. Ano tušíte správně Boha deště i deštivce udobří jen lidská oběť.

Vzhled

Deštivec je schopen být ve dvou podobách. V podobě mraku a humanoida. Když je mrak, tak je to mrak kornoutovitého tvaru s jakousi hlavou . Hlava je bez krku. Na obličeji je nejvýraznější špičatý nos a velké oči.Ústa nemá, ale jeho vlasy vlají do větru a jsou jeho stálou zásobou vody.V této podobě si deštivec spokojeně pluje krajem.Využívá větru a nebo svou vůlí levituje. Jako mrak ho asi lidé nejčastěji zahlédnou, hlavně když za parného dne pluje po obloze jeden mrak i proti větru. Vesničan je sice podivný, ale ani ho nenapadne, že se jeho život dramaticky změní. V této podobě se pohybuje rychlostí 40 sáhů za kolo. Když mu tuto rychlost neposkytne vítr, pomůže si sám. Pokud na sebe vezme deštivec podobu humanoida, připomíná nejvíce člověka s modrými vlasy. Ty si snaží schovávat pod velký klobouk. Dá se velice snadno poznat podle toho,že je jeho oblečení neustále mokré. Musí se navíc zdržovat v blízkosti vody (blízkostí vody se myslí asi 30 sáhů od vody), protože voda tvoří jeho podstatu. Avšak může se od vody vzdálit, ale jen pouze na 5 mil. Pokud se však nestihne vrátit do 10 hodin,tak se začne rozplývat, má však ještě 30 kol na to aby se vrátil do dosahu vody.Když to nestihne rozplyne se úplně.Mezi oběmi podobami může se může přeměňovat bez větších problémů. Trvá mu to 1 kolo.

Výskyt

Deštivec se vyskytuje všude kolem lidí. Nejvíce se vyskytuje v parných létech, kdy si vyhledává svou vesnici. Když vyhledává tak je v podobě mraku. Pokud si vesnici najde, tak si hledá ideální místo v okolí vesnice, kde bude mít dostatek vody a kde ho nebude každý den někdo rušit. Pokud se vesničanům podaří deštivce nějak vypudit, tak se velice nerad ubírá do opuštěných zřícenin hradů a chalup, které se nacházejí v přímé blízkosti řek.Zde se však zdržuje jen nerad a co nejkratší dobu. Když má opravdu špatnou dobu, což se mu stává za tuhých zim, tak se s největším odporem ubírá do měst. Tam svou činnost neprovádí. Ví, že by ho městští lidé načapali. Navíc se v zimě oslabí jeho moc, všechny deště se mění na sníh.V té době si vybírá ve městě nějaký opuštěný dům, nejlépe u vchodu do stok.V těchto budovách pak přežívá zimu zimním spánkem.S příchodem prvních jarních deštíků ožívá a vrací se do vesniček.

Vznik

Deštivec může vzniknout pouze dvěma způsoby. První způsob ne nejčastější. Jedná se o vytvoření deštivce Bohem deště. Bůh deště vezme jeden z nejplnějších mraků a pomocí své moci z něj utvoří deštivce. Ten pak vyrůstá a když je dostatečně veliký,vyrazí na svou pouť. Na získání dalších uctívačů pro Boha deště. Toto je nejčastější a také nejpravděpodobnější. Druhý způsob vynalezl alchymista Mokrovous, který se specializoval na vyvolávání Sylf. Jednoho krásného, bylo to zrovna před bouří, se Mokrovous chystal vyvolat dosud nejsilnější Sylfu. Chtěl si splnit svůj sen navíc by se mu tímto kouskem podařilo překonat theurga Hlínomila, který se specializoval na Gnómy. Proto se Mokrovous pekelně soustředil a ve chvíli nejvyššího soustředění, do jeho domu udeřil blesk a vyvolávání se nezdařilo. Alespoň si to Mokrovous myslel. Po chvíli si všiml malého mráčku, který se pohyboval nad stolem. Mokrovous mu nevěnoval pozornost, ale náš mráček se začal rozrůstat. Asi po týdnu ho deštivec vyděsil na tolik, že málem strachy zemřel. Když se probral v místnosti stála vedle deštivce postava,která se představila jako Bůh deště. Bůh deště nařídil Mokrovousovi aby se dále věnoval vyvolávání deštivců. On se po tomto setkání však pomátl na rozumu a tak jediný uměle vytvořený deštivec byl ten Mokrovousův.

Chování

I když deštivec vypadá jako hloupé stvoření, většina vesničanů po prvním zahlédnutí oznámí něco jako toto „to je jen mráček“.Skutečně tak vypadá, ale přitom je inteligentní. Má sice svůj úkol, který plní pořád, ale má i své vlastní tužby a cíle. Jeho hlavní tužba je, aby spotřeboval co nejvíce duší. Povahy je škodolibé a zákeřné. Vybírá si vesnice,ve kterých žijí lidé,kteří bohatnou až moc. Těm škodí co nejvíce. Ale je vněm i trochu dobré povahy. Vesnice kde se lidé snaží jen vyžít z výdělku, neškodí ba naopak. Přivolává na ně deště,když je potřeba a když potřeba není, tak si mraky uchovává do zásoby.Když v něm však zvítězí jeho zlejší poloviny, tak přináší krupobití a občas vysaje duši někomu kdo vůbec neměl být obětován. Třeba někomu,kdo se toulá v noci po lese.

Boj

Boj s deštivcem je velice složitý,neboť hodně času zabere jenom najít ho. Pokud je ve městě velice dobře se maskuje mezi lidmi. Nejvíce jej lidé spatří, když je v podobě mraku, v této podobě se stává také nejvíce cílem dobrodruhů. Pokud na něj začnou střílet z luku,tak se snaží co nejrychleji zmizet do svého sídla. Při tom se pokouší tam nalákat i dobrodruhy.Pokud se mu je tam povede nahnat,tak se je pokusí zmást svou humanoidní podobou a řekne jim, kde se deštivec ukrývá. Pokud u něj postavy nechají někoho aby ho pohlídal, tak se změní na mrak a pokusí se mu vysát duši. Pokud se mu to podaří, tak uteče. Když u něj nikoho nenechají,tak se změní na mrak a sleduje je z povzdálí. Když se drží při sobě tak se změní na humanoida, vezme si nějakou zbraň, jako třeba klacek nebo kámen a zaútočí na ně.Má přímí příkaz vyhnat je ze svého sídla. Když je deštivec zabit, tak se jeho tělo rozplyne a duše všech tam uvězněných, dostanou svobodu a odejdou do nebe nebo do pekla.

Zvláštní schopnosti

Zadržování mraků

Deštivec je schopen zadržet mraky, které putují na určité místo. V podobě mraku se začne rychle otáčet kolem mraků, které se blíží nad krajinu. Tím je zastaví, a pak z nich začne vysávat vodu.Řídí se heslem : „vody není nikdy dost“.Vodu si uchovává v sobě. Jako mrak může dosáhnou velkých rozměrů. Pak se vrátí do svého sídla,a tam si postupně vytvoří vlastní jezero. Když se vesničani začnou modlit k Bohu deště, nebo už dají obět, tak se deštivec rozhodne vodu do sebe opět nasaje a vrátí jí mrakům,které zavlaží krajinu.

Vstřebávání blesků

Pokud se chystá skutečná bouře, tak se v podobě mraku nažene přímo do jejího středu a tam začne do sebe vstřebávat blesky. Probíhá to tak, že změní svůj náboj a blesky místo toho aby letěly k zemi tak letí do něj. S každým bleskem je deštivec šťastnější. Nikdy se jich nemůže nabažit.Blesky spotřebává, ale občas si jich pár uloží.V podobě humanoida, když je nějaká bouře, tak běhá po volném prostranství a vesele tančí. Blesky do něj praží a on si vesele poskakuje.Takhle ho také mohou odhalit lidé.

Vysávání duší

Tak toto je hlavní schopnost deštivce. Vždy když jí chce použít,musí se oběti dívat do očí a hodit si proti pasti-odl 8-2-12/4-24. Pokud obět přežije,zkusí to znovu.Ale to se mu většinou podaří jen u přivázané oběti.Jiní totiž okamžitě začnou křičet a utíkat. Po tomtom to většinou deštivec vzdá. Má neomezený počet pokusů. U oběti,která má být obětována,se po dvou nezdařených pokusech rozhodne a vyšle na ni blesk. Blesk ubere oběti 3-18 životů. Na dobrodruhy blesky nesesílá.Vysávat duše může jen v podobě mraku.

Deštivce lze použít v dobrodružství jako samostatný úkol. Pokud ve svém světě nemáte Boha deště, tak ho můžete použít jako zlého ovladače počasí.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 17

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Darvan:Díky já vim, že to má chyby.


 Uživatel úrovně 0

Super nápad, zpracování sice místy pokulhává.ale nápad to je parádní.Navíc rozepsané podoby podle mě si to 4* zaslouží.


 Uživatel úrovně 0

Děkuji všem za připomínky a děkuji za hlasování!


 Uživatel úrovně 0

Hasiel: Máš štěstí, teď jak to tak pozoruju, tak ti dam asi 3*, protože:
1) Jsi odpověděl na moje dotazy a ač to, co si mi vyvrátil byly detaily, o 1 desetinku to moje hodnocení zvedne
2) No a druhou desetinku dostaneš za to, že odpovídáš v diskuzi tak rychle. Finální hodnocení- 2,6*


 Uživatel úrovně 0

Chrochtal:12)má to prostě tak zafiksované připadalo by mu to proti myšlení!:)


 Uživatel úrovně 0

Hasiel: Díky za odpovědi. Pár věci jsi mi ujasnil, ještě bych si rejpnul do bodu 12), protože pokud může bejt tak velkej jak píšeš, nesedí ti to s velikostí. A u bodu 18) provedu všetečnou otázku: Proč může používat blesky jenom při obětování.


 Uživatel úrovně 0

Chrochtal:Tak popořádku
1)no tak tady jsem to docela zvoral , ale ty podoby jsou si velice vnitřně podobné
2)proti ohnivým kouzlům má imunitu protože je v něm HODNĚ vody
3)za sloh se omlouvám
4)kornoutovitý tvar:představ si třeba zmrzlinu ten kornout a máš to!
5)barva je šedá až šedo-modrá
6)no gramatika je moje slabá stránka
7)čárky,čárky,čárky........
8)no beru je to zmatený
9)potřebuje daleko větší zdroj vody než kaluž minimálně tak 50 litrů
10)díky
11)nu každé náboženství má svého boha deště třeba u egypťanů to byl Sobek a u sumerů Enki(jestli se nemýlím)
12)no tak 20m2
13)no ale uvědom si, že když sedlákům zavlažuje pole dělá to na přímí rozkaz boha deště
14)pouze všechny lehké a střední,střelné ne
15)maximálně koženou zbroj a velice nerad
16)protože v podobě mraku je ve své pravé podstatě
17)to samé
18)jde o to, že blesky může použít pouze při obětování
19)spánek je to velice tvrdý

Celkem jsi ty otázky rozepsal a nehlasoval jsi jinak hezkej DRAK!Hasiel


 Uživatel úrovně 0

Tak začnu popořádku:
Nápad je to celkem slušnej, poměrně originální, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že jsem tuhle nestvůru už někde viděl. Fakt nevim, možná že jsem měl jenom nějakej podobnej nápad. To moje hodnocení neovlivní, zato ostatní věci už ano. Takže:
1) Přijde mi divná zranitelnos, nepřipadá mi, že by mračná podoba měla mít stejnou zranitelnost jako humanoidní podoba.
2) Jak to, že mu ohnivá kouzla neubírají životy. Třeba po zásahu ohnivou koulí by se mu něco stát mělo. Půlka by se ho vypařila :-)))
3) Po slohové a gramatické stránce je to celé trošičku kostrbaté. Například často opakuješ slova. Věty typu "když je to mrak, tak je to mrak kornoutovitého typu s jakousi hlavou" vypadají dost divně. Radši bych to udělal takhle: "Když je mrak, tak kornoutovitého typu s jakousi hlavou." Neni to o moc lepší ale o trošku jo. Navíc používáš moc dlouhá, složitá souvětí, se kterými si evidentně nevíš rady.
4) Čímž se dostávám k další otázce: Co je to sakra mrak kornoutovitého typu? To jsem v životě neslyšel.
5) Jakou byrvu má když je v podobě mraku? To tam myslim nepíšeš a je to věc kterou bych rád věděl.
6) Chybí ti mezery za tečkama a čárkama. Kdyby se to stalo jednou, dvakrát tak neřeknu ani slovo, ale v celém příspěvku se toto vyskytuje aspoň desetkrát.
7) Nehledě na to, že čárky ti tam chybí taky. A v množství větším než malém.
8) To s tou vodou je fakt dost divně napsaný. Je to zmatený a blbě se v tom orientuje.
9) Moje další otázka je, jak musí bejt velkej ten zdroj vody u kterýho musí bejt. Stačí mu kaluž, nebo potřebuje rybník. Tos měl opravdu napsat.
10) Do vzhledu se píše jak vypadá a ne, že se musí vyskytovat u vody. Tos měl zpracovat spíš do výskytu.
11) Chtěl bych vědět, jak se jmenuje Bůh deště. Ono je sice pravda, že každý PJ pro něj má jiné jméno, ale takhle to vypadá, jako bys to nevěděl a to neni dobrý.
12) Píšeš, že jako mrak může dosáhnout velmi velkých rozměrů. To je sice hezké, ale musíš to upřesnit. Velké rozměry jsou pro každého jiné.
13) Jeho chování tak úplně nodpovídá přesvědčení. Vzhledem k tomu, že ZmZ jsou ty největší "píp" (doplň oblíbené slovo) se asi těžko bude chovat tak, jak píšeš, totiž že chudým sedlékům bude zavlažovat pole. To by ZmZ nikdy neudělal. ZmZ záleží jenom na tom, co pro něj má nějakou cenu, takže na ubohé rolníky snažící se nějak vyžít za svých malých políček by se asi vykvajznul.
14) ÚČ je 2+síla zbraně. To je naprosto v pořádkou. Bohužel už ale nepíšeš, jaké zbraně ve své humanoidní podobě používá. Tos měl rozepsat.
15) To samý se zbrojí. Když už k něčemu napíšu, že to používá zbraň/zbroj, tak musim napsat které typy zbraní nebo zbrojí smí používat.
16) Proč může jenom mrak používat zvláštní útok?
17) A jakto, že jenom mrak může metat blesky?
18) A proč na dobrodruhy blesky nemetá, měl by je rychlejc z krku.
19) Jakého druhu je jeho zimní spánek? Je to jenom lehčí spánek jako mají třeba medvědi, ze kterého se může probudit, nebo je to hluboký spánek a nic s nim nehne až do jara? To je další věc kterou jsi měl rozepsat.
20) K tomu ještě připočtu gramatické chyby, které jsem objevil a některá zkomolená slova. Nebudu uvádět věechny. Pro ilustraci napíšu dvě věci:
a) Vesničan asi nebude "podivný" když uvidí letět mrak proti větru, ale podivený.
b) Pro příště si zapamatuj, že se mepíše "oběmi podobami," ale "oběma podobami."

Tak to by bylo. Za nápad bych ti dal 4*, bohužel zpracování za nápadem silně pokulhává a sráží příspěvek do podprůměru. Musím ale ocenit tvojí snahu a zase úplnej brak to neni. Je to asi tak na 2,4. To se zaokrouhluje dolů, takže dneska 2* a máš u mě schovaný velký +, tvému příštímu příspěvku zase na oplátku o něco polepším.

S úctou atd.

Chrochtal


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý nápad a originální...je tam ale jen pár chybiček, ale opravdu jenom trochu, které by se daly vychytat...Moc se mi líbí jak jsi rozepsal jeho chování a vznik...Za dobrý nápad a mně dostačující popis dávám...( nech se překvapit )...


 Uživatel úrovně 0

nápad je to parádní,ale chtělo by to líp zpracovat