Bestiář

Kulouk Námezní Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: 2+4

Útočné číslo: :(3+5/+0)=8/+0(Drápy)

Obranné číslo: (1+4)=5

Odolnost: 20

Inteligence: 14

Velikost: A

Zranitelnost: Zvíře

Pohyblivost: 9/Šelmy-zem,23/Okřídlenci-vzduch

Poklady: nic

Zkušenost: 35

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Vytrvalost: 30/Šelma-zem, 8/Okřídlenec-vzduch

,, Náš národ je poněkud prchlivý, to ano, ale jinak jsme plnohodnotné myslící bytosti jako vy, ty přiblblej a natvrdlej elfe. Doufám, žes to pochopil, a teď mě necháš propustit. Počkej, já to tak nem……..“ poslední slova mluvícího Kulouka jménem Irg ga mian Souli, než mu král elfů nechal za jeho pravdomluvnost useknou hlavu.

Vzhled

Kulouk Námezní je velice podobný obyčejné kočce domácí, je ovšem dvojnásobně velký, jeho ocas je mnohem delší a citlivější. Zbarvení srsti je většinou do černa, někdy i do šeda. Srst je mnohem hustší a teplejší. Na omak jsou chlupy tuhé, po bližším zkoumání duté. Mezi hustou srstí vyrůstají křídla s překvapivě tenkou, ale neuvěřitelně pevnou blanou, která je na dotek hebká. Když je Kulouk rozloží, jsou při úplném natažení stejně dlouhé, jako on sám. V obličeji je stejný jako kočka, až na pár odlišností.

Jedno oko je zelené barvi, a druhé barvy červené. Uši jsou o několik centimetrů větší než je u koček obvyklé, a vousy jsou o poznání delší. V tlamě má několik párů plochých zubů pro rozmělňování rostlinné potravy. Hlava je samozřejmě také zvětšená, takže to berme v tak, jako kdyby tato hlava byla stejně velká jako kočičí.

Znamená to tedy, že zuby ani tlamou nikdy neutočí. Na tlapkách má čtyři drápy, které nejsou zatažitelné, a jeden zatažitelný.

Potrava

Kulouk Námezní je , jak bylo uvedeno již výše, býložravec. Jí téměř všechny druhy kořínků, a to i ty, které jsou pro ostatní tvory jedovaté. Také má velmi rád šťavnaté plody, ale i listy, také pomalu jakékoliv. Ovšem v nutnosti je schopen sníst i druh brouka, či malého hlodavce. Tyto případy nastávají většinou v zimě, kdy není tolik jídla.

Výskyt

Lze ho nalézt téměř všude, hlavně v pralesích či obrovských hvozdech, kde nalezne dostatek rostlinné potravy. Hojně se také nalézá na loukách, či v malých porostech. Pokud se ho vydáte hledat, najdete ho téměř všude, kde roste nějaký druh rostlin ve větším počtu (již zmíněné pralesy či hvozdy). V horách či na pouštích je jeho výskyt téměř nulový, ale v oázách či mezi horami v údolích je ho možné nalézt. Ale šance je téměř nulová. Pro bližší představu je níže uvedená tabulka možnosti objevení. Ovšem nikdy ho nenajdete v blízkosti lidí(města, vesnice, ale i pole) či v odporných jeskyních.

Způsob Života

Kuloukové žijí většinou v 10 až 40 členných tlupách, ale v pralesích lze nalézt i mnohem větší tlupy. Nejstarší samci vždy z tlupy odejdou a žijí samotářsky. Celá tlupa žije většinou v ukrytých místech, kde mají svá doupata. Doupata si staví vždy co nejprostornější, aby se tam vešli vždy dva, samec a samice. Posléze zde společně vychovávají mládě. V tlupě se nachází povětšinou dominantní pár, který tlupě svým způsobem vládne. Každý den vyráží část samic a samců na sběr plodů, které rostou většinou v blízkosti doupat. Je zajímavé, že nikdy nejedí kořínky či jiné části stromů a rostlin, ve kterých se ukrývají. Mezitím, co sběrači sbírají potravu, v úkrytu zůstávají samice, které se starají o své mládě a samci hlídající úkryt. Jakmile se sběrači večer vrátí, potravu si rozdělí a posléze zalezou do doupat, samozřejmě až na hlídky, které střeží úkryt. Páry se pak o samotě najedí a posléze jdou spát.

Tlupa se dělí na různé kasty. Jsou to již uvedení sběrači a hlídky, dále je zde dominantní pár, matky-samice a jejich mláďata.

Páření a Vývoj

Kuloukové se páří brzy na Jaře, tedy v době, kdy je potravy dostatek. Ovšem páření jako takovému předchází složité námluvy trvající několik dnů. První, kteří získají samice, jsou samci nejmladší, poté starší samci a pak ti nejstarší, co doposud zůstali v tlupě. Samci se procházejí mezi doupaty s roztaženými křídly a vydávají do toho chrčivé zvuky znějících z jejich hrdel. Poté, co si samička vybere samce, zalezou spolu do nory a vylezou až za dva dny. Po čase porodí samice sotva několik centimetrů velké mládě. Po narození je mládě holé a musí se živit matčiným mlékem. Za 3 až 4 týdny mládě doroste do poloviční velikosti, má na sobě poměrně hustou srst a má narostlé drápy. Navíc už má zuby, kterými už je schopno rozmělňovat potravu. Za další 3 týdny je mládě velké jako dospělý jedinec a je považováno za plnohodnotného člena tlupy. Do smrti vypadají stejně, ale dožívají se 70-81 let.Samci odcházejí, když přibližně dosáhnou věku 45 let

Osobnost

Kuloukové jsou na zvířata neuvěřitelně inteligentní, někteří tvorové, patřící mezi humanoidy, jsou názoru, že by se měli řadit mez inteligentní tvory.Pokud by se prý zbavily počáteční plachosti, byli by jistě schopni zařadit se mezi inteligentní uznávané druhy. Jsou totiž pomalu inteligentnější než ostatní inteligentní bytosti. Jako každá inteligentní bytost mají i Kuloukové určité povahové vlastnosti . Jsou oddaní tlupě, ochotní pro ni i zemřít, tedy jsou věrní. Dále jsou odvážní, jsou schopni postavit se i krollovi, jenom aby ubránily sebe samé či jiné členy tlupy. Jsou velice vychytralí, neboť téměř nikdo se zatím nedostal přes jejich pasti a neobjevil jejich skrýš. Niní se jistě ptáš, odkud máme tyto informace. Jsou od jednoho Kulouka jménem Irg ga mian Souli, který uměl mluvit. Inteligence Kulouků je tak velká, že po trošce snažení jsou schopní naučit se dokonce i mluvit. Kuloukové jsou čestní, nikdy neprovedou špatnost a nejsou zlomyslní. Samotářští samci jsou sice nerudní, ale přesto, po překonání plachosti, vlastně jako ostatní, přátelští a upřímní tvorové. Upřímní v tom smyslu, že kdyby uměli mluvit, řeknou vám do očí, co si myslí, a to i v případě, že by měli být sprostí a drzý až by jim člověk za to usekl hlavu. Doteď však nebylo prokázáno, jestli doopravdy neumí mluvit.

Zvláštnosti

Jsou, po trošce učení schopni mluvit, jsou schopni postavit pasti, přes které se není nic pomalu schopno dostat, elfové je nenávidí, kvůli urážce jejich krále, a s velkou radostí na ně pořádají lovy(no fuj).Mají přirozenou obranu proti většině přírodních jedů(které nejsou namíchány alchymistou), a to i proti některým, které člověk upravil. Pokud se je někdo pokusí otrávit, mají proti hodu pasti +1k6(hodíš si 6stěnnou kostkou a číslo přičti). Jsou, i přes svá křídla, neuvěřitelně hbití , vytrvalí a rychlí, a to po zemi. Ve vzduchu jsou mnohem mrštnější než spousta létajících tvorů, ale díky velikosti těla nemají v něm zase takovou výdrž.

Dodatky:
Tabulka Objevení:
Poušť / 0-2 procent
Polopoušť / 0-4 procent
Tundra / 0-7 procent
Lesotundra / 0-11 procent
Les / 0-25 procent
Hvozd / 0-32 procent
Prales / 0-42 procent
Hory / 0-3 procent
Louka / 0-26 procent
Vřesoviště / 0-14 procent
Město+okolí / 0-0 procent
Pole+okolí / 0-0 procent
Jeskyně / 0-0 procent
Bažina / 0-9 procent
Savana / 0-12 procent
Vesnice+okolí / 0-0 procent

Díky vrozené odolnosti proti jedům je jejich krev velmi ceněná a drahá a také velmi žádaná. Dá se z ní vyrobit nápoj odolnosti proti jedům.

Jeho cena je 5k10 krát100 zlatých. Jeho účinek vydrží jeden celý den.První hodina je odolnost +5, za dalšch pět +4, za dalších +3 a tak dále.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 17

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zvíře osobnost nemá...tedy ne takovou, jakou popisuješ.


 Uživatel úrovně 0

"Sú na zvieratá neuvriteľne inteligentní".....? S takou inteligenciou sa už o zvieratách hovoriť nedá.Inak nápad aj spracovanie sa mi celkom páči... 4*


 Uživatel úrovně 0

Tak rozhodně by se to nemělo řadit ke zvířatům - už kvůli tak vysoké inteligenci.


 Uživatel úrovně 0

Gríma
ad Mnohé nedostatky:
Mohl bys je alespoň nastínit...


 Uživatel úrovně 0

Příště se zamysli co píšeš máš mnohé nedostatky ale snad se to zlepší.Tak příště 2 měř a 1 řeš


 Uživatel úrovně 0

Algamonth ze Styggy

Vcelku dobrý nápad i popis - dávám průměr.
No nevim, ale když má něco dobrý nápad i popis tak to má podle mě na víc než průměr.
Příště si po sobě přečti co napíšeš...


 Uživatel úrovně 0

Vcelku dobrý nápad i popis - dávám průměr.


 Uživatel úrovně 0

Mě se to líbí je to pěkná stvůrka, ale co se dá dělat tohle je na 4*. :o)
Jinak se mi nějak nezdá životnost tý kočky. Když je to kočka nemůže se dožít 45 natož samice 70-81 let!!! Vemte si, že kočka se dožívá většinou 15 let! (pokud jí nepřejede auto)


 Uživatel úrovně 0

Jedna věc mi pořád uniká....
Takže, máme tu velkou kočku, s částečně chápavým ocasem, obrovskou průměrnoz inteligencí (beru-li 14 jako průmněr, tam kde člověk má 11 a elf (myslimm) takz 14), křídli, a několika zatažitelnýmy drápy, podobně jako kočka schopného tichého a mrštného pohybu a to (stejně jak kočka, jek předpokládám) i ve tmě... Panebože, jak se vyvinul tak dokonalý a nebezpečný lovec, a jak dokázal poté přejít na zelenou stravu (móda?)
A jek vzrábí, vybaven pouze chápavým ocasem, tak důmislné a skvělé pasti?


 Uživatel úrovně 0

Děkuji všem, co se zapojili do diskuze. Všechny připomínky beru v potaz, a pro příště na ně budu myslet. Berte ovšem v potaz, že je to můj první pokus:):):):)